Πέθανε από κορωνοϊό ο τραγουδιστής και ηθοποιός Trini Lopez

Θλίψη προκάλεσε η είδηση ότι πέθανε από κορωνοϊό ο τραγουδιστής Trini Lopez. Τον θάνατο του Trini Lopez επιβεβαίωσε στο Hollywood Reporter ο συνεργάτης του, Joe Chavira.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus
 
Με τεράστιες επιτυχίες, όπως το «If I Had a Hammer» και «Lemon Tree», ο Trini Lopez μεσουράνησε τη δεκαετία του 1960.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα στους New York Times, ο Trini Lopez προσβλήθηκε από κορωνοϊό και πέθανε από επιπλοκές που του προκάλεσε ο ιός.

Τραγική ειρωνεία, ο Trini Lopez -μαζί με τον συνεργάτη του, Joe Chavira- είχε ολοκληρώσει πρόσφατα ένα τραγούδι με τίτλο «If By Now», τα έσοδα του οποίου θα δίνονταν σε τράπεζες τροφίμων για τους πληγέντες από την πανδημία του κορωνοϊού. «Πέθανε από αυτό που προσπαθούσε να πολεμήσει» ανέφερε σε δηλώσεις του στο Associated Press ο Joe Chavira.
 
Εκτός από το τραγούδι και τη μουσική, ο Trini Lopez είχε και ορισμένα περάσματα από τη μικρή και τη μεγάλη οθόνη. Στον κινηματογράφο ήταν ένα από τα «12 καθάρματα» (The Dirty Dozen, 1967). Μαζί με τον Τσαρλς Μπρόνσον, τον Ντόναλντ Σάδερλαντ, τους Αμερικανούς, με ελληνικές ρίζες, Τέλι Σαβάλας και Τζον Κασαβέτης και τους υπόλοιπους βαρυποινίτες που κλήθηκαν να εκπαιδευτούν υπό τις οδηγίες του συνταγματάρχη Λι Μάρβιν για μια «αποστολή αυτοκτονίας» σε ένα κτίριο γεμάτο μέλη της ανώτατη γερμανικής διοίκησης των Ναζί στα τέλη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Μπορεί στην ταινία ο Trini Lopez να φεύγει σχετικά «νωρίς», ωστόσο το πέρασμά του από την ταινία του χάρισε επιπλέον δόξα.

Γεννημένος στο Ντάλας του Μεξικού, ξεκίνησε την καριέρα του σε ηλικία 15 ετών όπου και σχημάτισε την πρώτη του μπάντα, τους «The Big Beats» οι οποίοι υπέγραψαν στην Columbia. Όταν ακολούθησε solo καριέρα εξασφάλισε ένα πρώτο συμβόλαιο στην King Records στα τέλη της δεκαετίας του 1950.

Η καριέρα του εκτοξεύτηκε, το 1963, όταν γνώρισε τον Φρανκ Σινάτρα, ο οποίος τον βοήθησε να υπογράψει στη Reprise Records. Από τον πρώτο του δίσκο, με τίτλο «Trini Lopez at PJ's», το «If I Had a Hammer» έγινε τεράστια επιτυχία και μέχρι σήμερα έχει διασκευαστεί από πολλά συγκροτήματα και καλλιτέχνες.

Στον θάνατο του Trini Lopez, αναφέρθηκε ο Dave Grohl, τραγουδιστής των Foo Fighters και πρώην μέλος των θρυλικών Nirvana στο πλευρό του Kurt Cobain και του Krist Novoselic. «Σήμερα ο κόσμος έχασε έναν ακόμη θρύλο» έγραψε ο Dave Grohl στο Twitter προσθέτοντας πως ο Trini Lopez όχι μόνο άφησε τη δική του σπουδαία κληρονομιά αλλά βοήθησε τους Foo Fighters να διαμορφώσουν τον ήχο τους.

Μάλιστα, ο Dave Grohl αποκάλυψε ότι σε κάθε δίσκο του συγκροτήματος, έπαιζε μουσικά θέματα με τις Gibson που είχε σχεδιάσει το 1964 και το 1971.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Πέτρος Ξεκούκης: «Έζησα από θαύμα. Ξύπνησα όταν είδα έναν ρασοφόρο να με τραβάει από το αυτοκίνητο…»
Γιώργος Αμούτζας – Τάνια Μπρεάζου: Η έμμεση παραδοχή της σχέσης τους στην κάμερα
Γιώργος Αρμένης: «Με κορόιδευαν επειδή δεν είχα πατέρα, με πληγώνει αυτό ακόμα & τώρα που είμαι 80 χρόνων»
Μάνος Γαβράς: «Όταν ήμουν στο εξωτερικό κοιμόμουν στο αυτοκίνητο και έκανα μπάνιο στο γυμναστήριο»
Πάνος Σταθακόπουλος: «Σκοτώθηκε ο ξάδερφος μου & έπρεπε να πάω στο θέατρο και να χτυπιέμαι σε ένα φέρετρο»
Γιώργος Αγγελόπουλος: «Κάναμε τα πάντα από ιατρικής πλευράς & προσευχόμασταν για τη σωτηρία της μητέρας μας»
Η αποκάλυψη της Ιωάννας Τούνη για το πρόβλημα που την ταλαιπωρεί και πώς το κόλλησε
Στο Παρίσι o Κωνσταντίνος Βασάλος με τη φημολογούμενη σύντροφό του, Μαρία Παπαγεωργίου
Δημόσια στροφή 180 μοιρών αποφάσισε να κάνει ο Κώστας Αρζόγλου για τον σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλο
Νίκος Πολυδερόπουλος: «Nιώθω ότι είναι παντού ο αδερφός μου, όπου τον ζητήσω, έρχεται»