Θρίλερ με την περιουσία της Ρένας Βλαχοπούλου! Ξεσπάει ο αδερφός της

 

«Ποιος πήρε τα χρήματά της;», «Σε ποιον άφησε τα σπίτια της;», είναι μερικά από τα ερωτήματα που εδώ και χρόνια συνοδεύουν το όνομά της.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η υπόθεση της περιουσίας της Ρένας Βλαχοπούλου, της γυναίκας που άφησε το στίγμα της σε μια ολόκληρη εποχή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 16 χρόνια από τον θάνατο της Ρένας Βλαχοπούλου, το σπίτι της έγινε rooms to let

Ο αδερφός της αείμνηστης ηθοποιού Σπύρος Βλαχόπουλος, ακόμη δεν μπορεί να ξεχάσει το τι ένιωσε εκείνος και η οικογένεια του, όταν άνοιξε η διαθήκη της Ρένας. Και αυτό γιατί το μεγαλύτερο μέρος της περίουσίας της, το κληροδότησε στον τελευταίο

της σύζυγο Γιώργο Λαφαζάνη και τους νόμιμους κληρονόμους του. «Εμείς δεν πήραμε τίποτα από τη Ρένα. Ούτε μια καρφίτσα. Όταν άνοιξε η διαθήκη, μείναμε όλοι έκπληκτοι. Κι ας ήμασταν αδέρφια της», είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξη του ο αδερφός της Σπύρος.

Ο τελευταίος δεν μπορεί να κρύψει το παράπονο του, αφού ούτε από το μυαλό του δεν μπορούσε να περάσει μια τέτοια εξέλιξη. «Ήταν άδικο για εμάς που ήμασταν οι δικοί της άνθρωποι, το αίμα της. Γιατί κι εγώ ένας απλός υπάλληλος ήμουν. Δεν είχα ούτε πλούτη, ούτε κανένα άλλο περιουσιακό στοιχείο. Όμως τελικά ο άνθρωπος δεν παίρνει τίποτα μαζί του», είχε δηλώσει.

Ενώ θα περίμενε κανείς πως η Ρένα θα άφηνε στα αδέλφια και τα ανίψια της ένα τεράστιο μέρος από την ομολογουμένως αμύθητη περιουσία της, κάτι τέτοιο δεν συνεέβη.

«Ένα μαγαζί κι ένα διαμέρισμα στα παιδιά του άλλου μας αδελφού. Όλα τα υπόλοιπα μαγαζιά στην Κέρκυρα, πίνακες, κοσμήματα αμύθητης περιουσίας, σπίτι στη Βούλα πήγαν στον Γιώργο και κατ' επέκταση στην αδερφή του», ξεκαθαρίζει ο αδερφός της.

Τα κοσμήματα και οι σπάνιοι πίνακες

Ήταν κοινό μυστικό πως η Ρένα λάτρευε τα κοσμήματα, πιστεύοντας και εκείνη πως τα διαμάντια αποτελούσαν τον καλύτερο φίλο μιας γυναίκας. Κάθε φορά που ήθελε να δώσει το παρών σε κάποιο κάλεσμα ή σε κάποιο κοσμικό event όλοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν μερικά από τα κομμάτια που είχε στην κατοχή της, τα οποία ήταν τεράστιας υλικής αλλά και συναισθηματικής αξίας. Μεγάλη της αγάπη αποτελούσαν πάντα τα μονόπετρα, γι΄ αυτό και το καθένα έφερε πάνω του τη δική του ιστορία. Ακόμη, η Ρένα λάτρευε την τέχνη της ζωγραφικής, αγοράζοντας σε κάθε ευκαιρία πίνακες προκειμένου να κοσμεί τους τοίχους των σπιτιών της. Ανάμεσα στους πίνακες που είχε αποκτήσει ήταν εκείνοι του Λύτρα, του Τσαρούχη, αλλά και άλλων κορυφαίων ζωγράφων. Ούτε όμως τα κοσμήματα, αλλά ούτε και τα σπάνια αυτά κομμάτια τέχνης πέρασαν στα χέρια της οικογένειάς της. Αντίθετα, η Ρένα, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, όσο ζούσε είχε αφήσει τη μισή περιουσία της στον σύζυγο της, ο οποίος μετά τον θάνατο της πήρε και την υπόλοιπη.

«Ήταν άδικο αυτό που μου συνέβη. Δεν ήμουν πλούσιος. Με πείραξε για τα παιδιά μου και τα ανίψια μου που την υπεραγαπούσαν. Δεν πειράζει όμως. Κανένας δεν παίρνει τίποτα μαζί του», είχε πει ο αδερφός της.

Η βίλα στην Κέρκυρα

Από όλα τα περιουσιακά της στοιχεία, ένα ήταν αυτό που κατείχε πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά της. Κάθε φορά που η Ρένα Βλαχοπούλου ήθελε να αδειάσει το μυαλό της από χάθε έγνοια και σκοτούρα επισκεπτόταν τον επίγειο παράδεισό της στην Κέρκυρα. Η βίλα των 450 τ.μ. που εκτεινόταν σε οικόπεδο 5.700 τ.μ στην κοσμοπολίτικη Δασιά, στην περιοχή Ύψος της Κέρκυρας αποτελούσε πάντα το καταφύγιό της. Διέθετε τρία μπάνια, δυο κουζίνες, δυο τραπεζαρίες, γραφείο, μίνι γυμναστήριο, αλλά και αρκετά υπνοδωμάτια προκειμένου η Ρένα να φιλοξενεί τους καλεσμένους της. Μετά τον θάνατο της ωστόσο πέρασε στα χέρια του συζύγου της και όταν έφυγε και εκείνος από τη ζωή, πέρασε στους νόμιμους κληρονόμους του. Οι τελευταίοι, σύμφωνα με δημοσιεύματα πριν κάποια χρόνια αποφάσισαν να το πουλήσουν. Λέγεται μάλιστα πως το εν λόγω παλάτι πουλήθηκε σε ελληνική κατασκευαστική εταιρεία, προκειμένου να ανακαινιστεί και στη συνέχεια να νοικιαστεί.

«Έσβηνε σιγά – σιγά...»

Ο αδερφός της Ρένας, δεν μπορεί να κρύψει τη συγκίνησή του, όταν αναφέρεται στις τελευταίες στιγμές της Ρένας.

«Υπάρχουν τόσα πολλά που θα ήθελα να της πω, όμως δεν πρόλαβα. Η Ρένα "χανόταν", "έσβηνε" σιγά σιγά χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Την έπαιρνα, θυμάμαι, με το αυτοκίνητο και την έκανα βόλτες στην Αθήνα. Άλλοτε με αναγνώριζε άλλοτε την ένιωθα σαν ένα αερικό που απλώς είχα δίπλα μου την παρουσία της», λέει. Ενώ προσθέτει πως βοηθούσε κρυφά συναδέλφους της που είχαν ανάγκη.

«Η Ρένα έδινε όταν έπρεπε και εκεί που έπρεπε. Βοήθησε πάρα πολύ την κουμπάρα της Λίντα Άλμα. Την είχε παντρέψει με τον Κατράκη. Λόγω οικονομικών προβλημάτων, λοιπόν, η Ρένα ήταν πάντα παρούσα. Το ίδιο έκανε και με τη μάνα του Χρόνη Εξαρχάκου, όταν εκείνος έφυγε από τη ζωή. Την είχε σαν δική της μητέρα και της πλήρωνε τα πάντα, μέχρι που η ηλικιωμένη πέθανε. Κάπως έτσι. λειτούργησε και με την συνάδελφό της την Μπελίντα. Όταν προσβλήθηκε από καρκίνο, η Ρένα ήταν εκείνη που της πλήρωσε όλες τις χημειοθεραπείες», τονίζει.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Δειτε Επισης

Σημάδια αισιοδοξίας στην προσπάθεια αφύπνισης του Δημήτρη Κόκοτα: «Ανταποκρίνεται ο οργανισμός του»
Παύλος Χαϊκάλης για Μάνο Ιωάννου: «Υπερασπίζεται τον φίλο του και το θεωρώ πάρα πολύ έντιμο»
Φουρέιρα Vs. Αργυρός: Κόντρα του N.1 και Ν.2 της ελληνικής δισκογραφίας για το πρώτο Diamond άλμπουμ!
Κόλαφος o Γιώργος Λιάγκας κατά Κυριάκου Βελόπουλου: «Ξεπέρασες τα εσκαμμένα. Χυδαίες οι αναφορές σου»
Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της Άντζελας μετά την αποχώρηση από το #J2US: «Ακόμα πενθώ, δεν πάω πουθενά»
Η ανάρτησή της Κατερίνας Βρανά για τα γενέθλια της: «Η μέρα που σχεδόν πέθανα. 7 χρόνια επιβίωσης»
Απίστευτο! Ο Elon Musk αποθεώνει την Ελένη Τσολάκη: «Πολύ όμορφος τρόπος να ξυπνάς στην Ελλάδα»
H Μαρίνα Σάττι εντυπωσιάζει ξανά την #Eurovision με live διασκευή, παραδοσιακού τραγουδιού της Νάουσας
Σταματίνα Τσιμτσιλή σε Δημήτρη Παπανώτα: «Υπήρξες προσβλητικός απέναντι στη Μπέττυ Μαγγίρα»
Γιώργος Καπουτζίδης: «Δεν θα σπαταλήσω ούτε δευτερόλεπτο να συγχιστώ για κάποιον που δεν με χωνεύει»