«Η εγγονή μου, 8 χρόνων, δεν μιλάει, δεν περπατάει, δεν κάθεται, δεν τρώει...»

 
 

«Δεν έχουν βρει το σύνδρομο... Μου είπαν ότι το μωρό δεν έπρεπε να γεννηθεί, δεν υπάρχει καμία θεραπεία. Το παιδί αυτό θα ζει έτσι!»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

Βρίσκεται στο χώρο του τραγουδιού 30 χρόνια. Η Χαρά Βέρρα μιλάει στο «Λοιπόν» για τη ζωή της, τις 2 κόρες της, την 8χρονη εγγονή της, που αντιμετωπίζει ένα σύνδρομο που δεν το γνωρίζει κανείς, ενώ οι γιατροί δεν έχουν δώσει ελπίδα για βελτίωση.

Ενώ βρίσκεσαι πολλά χρόνια στο χώρο, με το σόου, έγινε ευρέως γνωστή, ακόμα και σε ανθρώπους που δεν άκουγαν τα τραγούδια σου.
Είμαι 30 χρόνια στο χώρο, από παιδάκι...Έχω περάσει εύκολα και δύσκολα, να πω ότι είμαι στον αφρό; Έκανα δύο παιδιά στα 17 μου και δούλευα, γι αυτόν το λόγο δεν ήμουν κοντά τους, όπως θα ήθελα. Η μεγάλη μου κόρη είναι 28 χρόνων και η μικρή στα 26. Τώρα έχω και τη Χαρούλα μου, την εγγονή μου. Δούλευα σε πανηγύρια, που δεν είναι πίστα να φύγεις από το σπίτι 9:00 το βράδυ και να γυρίσεις στις 3:00.Το πανηγύρι έχει αποστάσεις και πολλές ώρες. Ο κόσμος είναι πιο κοντά με τους καλλιτέχνες στο πανηγύρι.

Έχεις αντιμετωπίσει καταστάσεις δυσφορικές στα πανηγύρια, λόγω συμπεριφοράς ανθρώπων που έχουν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ;
Έχουν δημιουργηθεί κάποια ψιλοπράγματα, είχαμε κάποια σκηνικά, αλλά τα αντιμετωπίζω μόνη μου, προσπαθώ… Δεν βάζω τους άντες μπροστά… Αν δω ότι δεν τα καταφέρνω τότε… ρημαδιό (γέλια)

Με ποιον τρόπο το διαχειρίζεσαι;
Προσπαθώ να μην οξύνω τα πράγματα, να μη βάλω στη διαδικασία αυτή ούτε τον άντρα μου ούτε τον αδελφό μου, που είχα στη δουλειά πριν τον άντρα μου, ούτε τον πατέρα μου, που είχα πριν από τους άλλους δύο.

Αυτοί ήταν οι άντρες που έβαζες μπροστά;
Εννοείται, πάντα δούλευα με τον πατέρα μου. Όταν πέθανε ο μπαμπάς μου, δούλευα με τον αδελφό μου και τώρα έχω τον άντρα μου, δεν έχω δουλέψει ποτέ μόνη μου, αυτό μου δημιουργεί ασφάλεια.

Νέα σε ηλικία, έχοντας δύο παιδιά, μ' ένα τέτοιο επάγγελμα, πώς τα κατάφερνες;
Τα κατάφερνα, υπήρχαν οι γιαγιάδες, άφηνα τα παιδιά για να πάω στη δουλειά, γύριζα τα έπαιρνα, μαγείρευα, καθάριζα... Είμαι καθαρά πατροπαράδοτη γυναίκα.

Μάθαμε πολλές πληροφορίες για σένα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς το σόου σ' έφερε αντιμέτωπη με πολλές ερωτήσεις για τα προσωπικά σου, με ιστορίες της ζωής σου που είδαν το φως της δημοσιότητας
Είπα ότι είμαι η νονά του Γιαννάκη, που είναι ο γιος του άντρα μου, ότι έχω δύο κόρες... Γι' αυτόν το λόγο απέφευγα να πάω στο σόου. Απέφευγα να μιλάω για την προσωπική μου ζωή...

Το έκανες όμως... Γιατί;
Ναι το έκανα γιατί με έπιασε η ευαισθησία μου, είπα για τον Γιαννάκη μου που τον λατρεύω, είπα για την εγγονή μου που είναι παιδί μου...

Ποιο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η εγγονή σου;
Η Χαρούλα είναι 8 χρόνων κι έχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, δεν μιλάει, δεν περπατάει, δεν κάθεται, δεν τρώει, τα φαγητά της είναι αλεσμένα. Ακόμη δεν έχουν βρει το σύνδρομο, είναι κάτι σπάνιο. Όταν γεννήθηκε, έστειλα τις εξετάσεις στην Αμερική και μου είπαν ότι το μωρό δεν έπρεπε να γεννηθεί, δεν υπάρχει καμία θεραπεία.

Οι γιατροί έχουν αποκλείσει κάθε περίπτωση βελτίωσης;
Ναι, το παιδί αυτό θα ζει έτσι. Καταλαβαίνει τα πάντα, ακούει, αλλά δεν μπορεί να μιλήσει, ενώ πηγαίνει σε ειδικό σχολείο. Η Χαρούλα είναι ένας άγγελος, είναι όμορφη, πανέξυπνη, δεν έχει παρέες, έχει μόνο την οικογένεια της. Ο Θεός το έκανε για κάποιο λόγο να είναι έτσι. Όλο γελάει, ούτε ακούγεται, άμα της δώσεις να φάει, θα φάει, αν χρειαστεί να την αλλάξεις... δεν θα κλάψει για τίποτα, εκτός άμα την μαλώσεις ή αν φύγει η μάνα της, μόλις έρθει η μάνα της σου φεύγει από τα χέρια για να πάει σ' εκείνη.

Σου είναι εύκολο ν' απαντάς σε τέτοια ερωτήματα;
Είναι δύσκολο, δεν μου αρέσει. Τόσα χρόνια, μη νομίζεις ότι δε με ενόχλησαν κανάλια, αλλά όταν θα πας, αναγκαστικά, κάτι πρέπει να πεις, γι αυτό όλα αυτά τα χρόνια το απέφευγα.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Αλέξανδρος Καλπακίδης: «Είπα "όχι μωρέ, γιατί;" στην πρόταση γάμου που μου έκανε η σύντροφός μου»
Στάθης Σχίζα: «Είμαι έτοιμος για μια νέα σχέση. Έβαλα οριστική τελεία στην προηγουμένη»
Ορφέας Παπαδόπουλος: «Έφτασα σε ένα χείλος, δεν ήθελα να χαρίσω την ψυχική μου ηρεμία & γαλήνη σε κανέναν
Άλκηστις Ζιρώ – Γιώργος Λέντζας: Ποζάρουν μαζί στην πρώτη τους κοινή φωτογραφία
Χρύσα Ρώπα: «Δεν υπήρξα ποτέ ευτυχισμένη στη ζωή μου»
Δημήτρης Καμπόλης: «To σπίτι μας πήρε φωτιά, έχασα την μάνα μου από τις αναθυμιάσεις»
Η εντυπωσιακή μεταμφίεση της Πάολας με την κόρη της στο καρναβάλι της Χαλκιδικής
Ο ημίγυμνος απολαμβάνει στιγμές χαλάρωσης σε υπαίθριο τζακούζι, με θέα το δάσος
Μαριάννα Τουμασάτου: «Ακούω αυτά τα πράγματα με την 12χρονη θέλω να πάω να “σπάσω” το δικαστήριο»
Άνδρη Θεοδότου: «Στην οικογένεια δεν μιλάμε για τo '74. Είναι σαν να προσπαθούν να ξεχάσουν το τι έζησαν»