«Όταν πάσχεις από διπολική διαταραχή, χάνεις τα λογικά σου»

 
Η Δόμνα Κουντούρη βρέθηκε καλεσμένη της Ελεονώρας Μελέτη στα Μεσάνυχτα της Δευτέρας. Στην προτελευταία εκπομπή της παρουσιάστριας του Αlpha, η τραγουδίστρια που γνωρίσαμε πριν αρκετά χρόνια μέσα από τη συμμετοχή στο Fame Story μίλησε για μία συναισθηματική απογοήτευση που πυροδότησε την διπολική διαταραχή, ενώ εξήγησε τι αισθάνεται ένας άνθρωπος κατά τη διάρκεια ενός ψυχωτικού επεισοδίου.
 
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

Πιο συγκεκριμένη, η Δόμνα Κουντούρη σημείωσε χαρακτηριστικά πως «ήμουν και είμαι πολύ επιλεκτική στους ανθρώπους που έχω κοντά μου. Αυτοί που ήταν πολύ κοντά μου, έμειναν κοντά μου και με βοήθησαν και με στήριξαν».

«Μετά την περιπέτεια μου, δεν με φοβίζουν τα ψυχικά νοσήματα» τόνισε, σε άλλο σημείο, η τραγουδίστρια. «Πάσχω από διπολική διαταραχή αλλά οι γιατροί καθυστέρησαν να κάνουν τη σωστή διάγνωση».

«Δεν μπορούσα να ελέγξω την κυκλοθυμία μου» συμπλήρωσε, με ειλικρίνεια, η Δόμνα Κουντούρη ενώ παραδέχθηκε πως «όταν πάσχεις από διπολική διαταραχή, χάνεις τα λογικά σου. Ήμουνα στη μανία μου και άκουγα φωνές, είχα αυτό το σύμπτωμα. Μου συνέβησαν αυτά τα πράγματα πολύ μπαμ και μαζεμένα».

Μια εξομολόγηση από καρδιάς από την Δόμνα Κουντούρη στα «Μεσάνυχτα» της Ελεονώρας Μελέτη…

«Διαγνώστηκα με διπολική διαταραχή.

Μέχρι να γίνει η διάγνωση ήταν πολύ ζόρικα. Η διπολική διαταραχή είναι ψυχική νόσος που είναι δύσκολο να διαγνωστεί γιατί μπορεί να έχεις χρόνια κατάθλιψη και να μην έχεις δείγματα μανίας. Να σου δώσουν λοιπόν αντικαταθλιπτικά, όπως έγινε στην περίπτωσή μου, και μετά αυτά πυροδοτούν τη μανία- αν δεν τα πάρεις μαζί με κάποιους σταθεροποιητές.

Η διπολική διαταραχή πυροδοτείται από καταστάσεις, έχεις όμως μια τάση. Όταν διαγνώστηκα κατάλαβα πολλά πράγματα για το παρελθόν μου. Ήμουν ένας άνθρωπος σε υπομανιακή κατάσταση. Ήμουν στην τσίτα, θύμωνα, με ενοχλούσαν πολλά, δεν μπορούσα να ελέγξω την κυκλοθυμία μου. Το είδα ξεκάθαρα ότι κάτι έτρεχε.
Υπήρχαν μεταπτώσεις.

Ή θα ήμουν πολύ χαρούμενη και θα ήθελα να τα κάνω όλα, ή θα ήμουν στο κρεβάτι να μην κουνιέμαι. Δεν είχα σκεφτεί ότι κάτι έχω, μέχρι που είχα κάποια τρανταχτά γεγονότα. Ήταν συνδυασμός πραγμάτων. Δεν ξεφεύγεις τόσο εύκολα. Η σεροτονίνη στους ανθρώπους με διπολική διαταραχή είναι απορρυθμισμένη. Οπότε κάτι πρέπει να πάρεις», είπε μεταξύ άλλων.

 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Δημήτρης Κόκοτας-Υπέστη έμφραγμα
Γιώργος Παπαγεωργίου: «Δεν ξέρουμε αν θα κάνουμε βάφτιση του παιδιού μας με την Δανάη Μιχαλάκη»
Boom! Δημήτρης Λάλος και Μαριλίτα Λαμπροπούλου είναι ζευγάρι και στη ζωή;
Η αντίδραση του συνιδιοκτήτη Κώστα Πηλαδάκη για το εκκλησάκι που θάφτηκε στη βίλα του Αντώνη Ρέμου
Αντίνοος Αλμπάνης: «Έπρεπε να αποφασίσω αν έχει νόημα να το μοιραστώ ή να συνεχίζω να λέω ψέματα»
Rebel Wilson: «Έκανα πρώτη φορά σεξ στα 35 μου, δεν χρειάζεται να βιάζεται κανείς»
Η ανακοίνωση για το μνημόσυνο του Βασίλη Καρρά & η συναυλία αφιέρωμα προς την μνήμη του
Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Δικηγόρος Μαίρης Χρονοπούλου: «Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία στην υπόθεση»
Γιώργος Παπαδόπουλος για τη σύζυγό του: «Μου αρέσει που είναι ντροπαλή, είναι σέξι η ντροπαλότητα»