«Η Σταυροπούλου έκανε υποδοχή σε μαγαζιά, πώς έφτασε να γίνει πρωταγωνίστρια;»

 

«Ποιοι είναι αυτοί από πίσω, που κάθε λίγο και λιγάκι, μας δίνουν μπροστά τη Σταυροπούλου; Η Σταυροπούλου είναι μια γυναίκα που προωθείται έντονα από ένα PR.»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

Έχει μια πλούσια καλλιτεχνική διαδρομή στο θέατρο και το τραγούδι. Ο Δημήτρης Παπάζογλου μίλησε στο Λοιπόν και σχολίασε πρόσωπα και καταστάσεις της ελληνικής show biz.

Από τη Βίκυ Σταυροπούλου και τον Σταμάτη Φασουλή μέχρι τη Βίκυ Χατζηβασιλείου, το Νίκο Κοκλώνη και τον Αντύπα, ο Δημήτρης Παπάζογλου μιλά για όλους και για όλα

 

Πως ήταν για σένα η περίοδος εγκλεισμού στο σπίτι, λόγω των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού;
Η μεγαλύτερη απογοήτευση μου ήρθε όταν ήμασταν έτοιμοι με την παράσταση «Τα κόκκινα φανάρια», στο θέατρο «Cartel» του Βασίλη Μπισμπίκη. Κάναμε πρόβες από τον Οκτώβριο και ξαφνικά έκλεισαν τα θέατρα. Οι ρόλοι είναι τραβεστί, κι εγώ θα παίζω την κυρία Κατερίνα. Ο κορονοϊός τα έφερε όλα «τούμπα», ενώ είναι άγνωστο τι θα γίνει το χειμώνα. Όλο αυτό ανέτρεψε τα πάντα, κι είναι μια καινούργια κατάσταση της ζωής μας. Στις 6 Ιουνίου, θα εμφανιστώ στο «Νάρκισσος Garden», στο Μαρούσι, θα κάνω μια μουσική παράσταση που λέγεται: «Κάθε κήπος κρύβει...»

Έχεις ένα πλούσιο βιογραφικό, έχεις ζήσει ανεπανάληπτε εποχές.
Αυτό είναι αλήθεια.Την δεκαετία του '80 που ξεκίναγα, τα πράγματα ήταν πιο φυσιολογικά, η ζωή είχε ένα θετικό παλμό, υπήρχε ανάπτυξη, τώρα υπάρχει κατάντια.

Θεωρείς ότι έχουν υποβαθμιστεί πολλά στο χώρο, σε σχέση με το παρελθόν;
Όντως...

Πέρασε ποτέ από το μυαλό σου να τα παρατήσεις;
Ναι, βέβαια, μετά τις χορογραφίες που έκανα στην παράσταση «Οι μάγισσες της Σμύρνης», είπα: «Δημητράκη μου, να σε ξεφτιλίζουν οι ηθοποιοί, οι οποίοι την ίδια στιγμή βλέπεις πόσο... γλύφουν το σκηνοθέτη και πόσο υποτελείε είναι...»; Καταλαβαίνω και «βαθμολογώ» την αξιοπρέπεια των ανθρώπων. Το άσχημο είναι σε επώνυμους και μη, όχι δεν έχουν τα κότσια να πουν «όχι», σε κάτι που δεν το ξέρουν. Η Βλαχόπουλου αρνήθηκε στον Κάρολο Κουν να παίξει «Λυσιστράτη», σήμερα, ποιος θα έλεγε «όχι» στον Κουν; Κανένας, λένε σε όλα "ναι”.

Γιατί πιστεύει ότι συμβαίνει αυτό;
Δεν υπάρχει αξιοκρατία, όπως στη Γαλλία, που για να φτάσεις «εκεί» δεν είναι γιατί έχεις τον «τάδε» κολλητό που είναι από κάτω, κι έτσι σε προωθούν και σε σπρώχνουν.

Λειτουργούν τα «κολλητιλίκια»;
Φυσικά. Αυτό που λειτουργεί σε τεράστιο βαθμό είναι το PR.

Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι;
«Μπαμ» κάνουν, «φωνάζουν», έλα τώρα... ποιο είναι το PR που θα πάει η Σταυροπουλου στην Επίδαυρο; Με ποια φωνή; Με μηδέν φωνή; Για να παίξεις τη «Λυσισιράτη» στην Επίδαυρο, πρέπει να έχεις κι ένα όργανο φωνή... γιατί η Σταυροπούλου; Όπου και να σηκώσεις, η Σταυροπούλου είναι από κάτω. Ποιοι είναι αυτοί από πίσω, που κάθε λίγο και λιγάκι, μας δίνουν μπροστά τη Σταυροπούλου; Σε παιχνίδια, κριτικές σόου, στην Επίδαυρο... επίσης, έχει το πρώτο, ιστορικό θέατρο της Αλίκης Βουγιουκλάκη, πως γίνεται αυτό;

Δε θεωρείτε ότι είναι μια ταλαντούχα ηθοποιός της γενιάς της;
Όχι, θεωρώ ότι θα ήταν πολύ καλή για ειδικούς ρόλους, ήταν πολύ καλή να παίξει τη «μαντάμ Παρί» στα «Κόκκινα φανάρια». Η Βλαχοπούλου ήταν φαινόμενο, δε βρίσκεις σαν τη Βλαχοπούλου.

Η Σταυροπούλου είναι μια γυναίκα που προωθείται έντονα από ένα PR. θυμάμαι τη Σταυροπούλου που ήταν στο Μπουρνάζι, σ' ένα μαγαζί που είχε ο άντρας της, κι εκείνη έκανε υποδοχή των πελατών  στην είσοδο. Πώς κατάφερε κι έγινε θιασάρχης, πρωταγωνίστρια; Για εκείνο που λυπάμαι και με πονάει, είναι ο Σταμάτης Φασουλής να βρίσκεται σε μια επιτροπή, σ’ ένα σόου, που έχει κάνει ο παραγωγός του, κι έχει καλέσει τις φιλενάδες και τους φίλους του και να του βγάζει μια γλωσσάρα ο Τρύφωνας Σαμαράς γιατί «πουλάει».

Ο Σταμάτης Φασουλής είναι ένας έμπειρος άνθρωπος, δε θεωρείτε ότι έχει το κριτήριο για να αξιολογήσει που πηγαίνει και τι κάνει;
Κι εγώ αυτή την απορία έχω, τόση ανάγκη να πάει εκεί; Αν ήμουν ο Σταμάτης, θα έφευγα από αυτό το πράγμα. Αυτές που θα φύγουν ανέγγιχτες από εκεί, είναι η Μαρία Μπακοδήμου και η Σταυροπούλου, η οποία είναι τόσο ψεύτικη μ’ αυτά που λέει. Αυτοί που εκτίθενται είναι ο Φασουλής, που έχει ένα τεράστιο θεατρικό παρελθόν από πίσω του, κι η Βανδή. Η Βανδή δεν είναι φίλη μου, ούτε τη θαύμαζα ποτέ ως τραγουδίστρια, αλλά η γυναίκα τεκμηριώνει εξαιρετικά την άποψή της.

Θα συμμετείχες στο «Just the 2 of us» αν σου το πρότεινε ο παρουσιαστής Νίκος Κοκλώνης;
Όχι αγάπη μου, γιατί θ’ άνοιγα τη γλωσσάρα μου και θα τις ξεφώνιζα όλες...δε μπορεί να βγαίνει ο Σαμαράς, να είναι αναιδέστατος και να μιλάει, επειδή «πουλάει» κι έχει τηλεθέαση, άρα ο' Ελληνας θέλει το Φίφι του. Έχει την υποστήριξη του παραγωγού και βγαίνει ο Σαμαράς, ότι αυτός είναι και κανένας άλλος, κι έχει άποψη. Την άποψη να την έχει στην κομμωτική, που εγώ δε θυμάμαι ποτέ να έκανε κομμωτική, όλη του τη ζωή προσπαθούμε να γίνει μια τηλεοπτική περσόνα, για να γίνει σταρ, αυτό ήταν το απωθημένο του, το κατάφερε, μπράβο του.

Ο Νίκος Κοκλώνης σου αρέσει στο ρόλο παρουσιαστή;
Όχι, έχει μια φωνή... μια άρθρωση που πρέπει να κάνει μαθήματα φωνητικής για να καταλάβεις τι λέει με αυτή τη μπάσα φωνή. Η Βίκυ Χατζηβασιλείου που συμμετέχει στο παιχνίδι, μόνο και μόνο επειδή θα της κάνει την παραγωγή από το «Πακέτο» να μπαίνει σε διαγωνισμό, που δεν είναι φάλτσα... Τα πράγματα πια είναι ανυπόφορα, κι αυτό δείχνει πως η ελληνική κοινωνία έχει υποστεί μια απίστευτη ντεκαντάνς.

Ο Σταμάτης Φασουλής είναι φίλοι και συνεργάτες σου. Επικοινώνησες μαζί του για να μου πεις την άποψή σου για το σόου που συμμετέχει ως κριτική επιτροπή;
Είναι φίλος και συνεργάτης μου 25 χρόνια, αλλά δεν ξέρω τα οικονομικά του. Όταν οι άνθρωποι έχουν ανάγκες, δεν μπορείς να ξέρεις ποτέ σε κάθε σπίτι τι μπορεί να συμβαίνει. Είναι πανέξυπvoς άνθρωπος, δεν θα του τηλεφωνήσω να του το πω, είναι συνειδητοποιημένος στο τι κάνει, το γνωρίζει πολύ καλά.

Γιατί σ' ενοχλεί ο Τρύφωνας Σαμαράς;
Δε μ’ ενοχλεί που είναι ο Σαμαράς εκεί, αυτός είναι, τον θέλουνε έτσι, χρόνια ταλαιπωρείται να τα κάνει αυτά και οικονομάει κιόλας, κάνει την τρέλα και το ψώνιο του, κι όλο κάπου πάει να εμφανιστεί στην επαρχία, σε κάποιο κλαμπάκι και θα τσιμπήσει κάτι. Το μπανάλ «πουλάει», τι να κάνουμε; Ακόμα κι ο Παντελής Καναράκης κάνει το χορογράφο. Να σκηνοθετεί ο Γιώργος Βάλαρης τον μεγαλύτερο Έλληνα ηθοποιό, το Γιώργο Κιμούλη; Η γενιά μου έφερε πολιτισμό στην Ελλάδα. Πια, δεν ξέρεις από που θα σου έρθει... αν έχεις το PR όλα είναι μια χαρά, εγώ δεν είχα ποτέ PR. Δεν ήμουν ποτε με τα δύο μου πόδια στο χώρο, πότε ήμουν, πότε όχι. Θ’ αποφασίσω να φύγω από το θέατρο όταν θέλω, όχι όταν με διώξουν. Τη διαδρομή μου την έχω κάνει ολομόναχος. Μόνο η Αλίκη Βουγιουκλάκη με πρότεινε, κανείς άλλος. Μόνο αν είναι γκόμενος ή γκόμενα θα προωθηθεί, μόνο τότε. Στο τραγούδι αρχίσαμε τώρα, ο γιος του Πλούταρχου, ο γιος του Αντύπα... υπάρχουν παιδιά με φωνές και δεν μπορούν να προωθηθούν. Γιατί ο Αντύπας δεν προώθησε κάποιον άλλο νέο τραγουδιστή;

 

Ο Γιώργος Λιάγκας δεν έχασε την ευκαιρία μετά από αυτή τη συνέντευξη και τον κάλεσε στην εκπομπή του εξηγήσεις

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Δημήτρης Κόκοτας-Υπέστη έμφραγμα
Γιώργος Παπαγεωργίου: «Δεν ξέρουμε αν θα κάνουμε βάφτιση του παιδιού μας με την Δανάη Μιχαλάκη»
Boom! Δημήτρης Λάλος και Μαριλίτα Λαμπροπούλου είναι ζευγάρι και στη ζωή;
Η αντίδραση του συνιδιοκτήτη Κώστα Πηλαδάκη για το εκκλησάκι που θάφτηκε στη βίλα του Αντώνη Ρέμου
Αντίνοος Αλμπάνης: «Έπρεπε να αποφασίσω αν έχει νόημα να το μοιραστώ ή να συνεχίζω να λέω ψέματα»
Rebel Wilson: «Έκανα πρώτη φορά σεξ στα 35 μου, δεν χρειάζεται να βιάζεται κανείς»
Η ανακοίνωση για το μνημόσυνο του Βασίλη Καρρά & η συναυλία αφιέρωμα προς την μνήμη του
Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Δικηγόρος Μαίρης Χρονοπούλου: «Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία στην υπόθεση»
Γιώργος Παπαδόπουλος για τη σύζυγό του: «Μου αρέσει που είναι ντροπαλή, είναι σέξι η ντροπαλότητα»