Η εξομολόγηση της εγγονής της Βασίλισσας Ελισάβετ «Ενιωθα άσχημα, ανεπαρκής...»

 
 

Η πριγκίπισσα Βεατρίκη, είναι κόρη της του Πρίγκιπα Άντριου, Δούκα της Υόρκης και της Σάρας Φέργκιουσον.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

Είναι όγδοη στη γραμμή διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο μετά τον θείο της Πρίγκιπα Κάρολο της Ουαλίας, τον εξάδελφό της Πρίγκιπα Γουίλιαμ, τα ανίψια της Πρίγκιπα Τζορτζ, Πριγκίπισσα Σάρλοτ, πρίγκιπα Λούις, τον ξάδελφό της Πρίγκιπα Χάρι και τέλος τον πατέρα της Πρίγκιπα Αντριου, ενώ αποτελεί το πέμπτο εγγόνι της Βασίλισσας Ελισάβετ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ;

 
Η 31 ετών πριγκίπισσα, η οποία είχε προγραμματίσει τον γάμο της αυτόν τον Μάιο, ωστόσο ο κορωνοϊός της χάλασε τα σχέδια.
 
 

Η εγγονή της Ελισσάβετ θέλει να κάνει την νέα γενιά να καταλάβει ότι η δυσλεξία δεν είναι αναπηρία.

Σε ένα νέο βίντεο για τον φιλανθρωπικό οργανισμό Made by Dyslexia, η 31χρονη παραδέχεται ότι είναι δυσλεκτική - και πώς αυτή η μαθησιακή διαταραχή που σχετίζεται με την επεξεργασία της γλώσσας τελικά αποδείχτηκε ευεργετική για την ίδια.

Σήμερα, η πριγκίπισσα Βεατρίκη εργάζεται σε εταιρεία τεχνολογίας και είναι σε θέση να βασίζεται στις επικοινωνιακές της ικανότητες - ενώ σημειώνει ότι πολλοί από τους συναδέλφους της είναι επίσης δυσλεκτικοί.

"Νομίζω ότι αυτό είναι ένα από τα πλεονεκτήματα που έχουμε ως δυσλεκτικοί είναι να βλέπουμε τα πράγματα διαφορετικά, να λύνουμε προβλήματα, να βρούμε νέους τρόπους να κάνουμε πράγματα, να είμαστε πειραματικοί, επιχειρηματικοί", εξηγεί η Βεατρίκη.

Παράλληλα προσθέτει ότι η δυσλεξία την επηρεάζει διαφορετικά όσο μεγαλώνει.

"Αναπτύσσεται καθώς αναπτύσσεσαι, μεγαλώνει. Είναι μέρος σου, είναι μέρος του πώς αναπτύσσεται ο εγκέφαλός σου. Δεν είναι κάτι που δεν πάει καλά με εσένα. Είναι ένα μεγάλο μέρος του πώς λειτουργεί ο εγκέφαλός σου, και ο εγκέφαλος όλων λειτουργεί απίστευτα διαφορετικά ," λέει. "Δεν υπάρχει τίποτα λάθος, είναι όλα σωστά."

 

Παρά την σημερινή της αυτοπεποίθηση, η πριγκίπισσα Βεατρίκη παραδέχτηκε ότι ένιωθε περίεργα στο σχολείο όταν οι φίλοι και οι συμμαθητές της προχωρούσαν πιο γρήγορα από την ίδια.

"Ήμουν πολύ τυχερή, πήγα σε ένα σχολείο που ήταν πολύ υποστηρικτικό, αλλά θα περιέγραφα την καθημερινότητά μου ως μαθήτρια μια μεγάλη πρόκληση.

Θυμάμαι ότι είχαμε διαφορετικά χρωματιστά βιβλία ανάλογα με το επίπεδο που είχε ο κάθε μαθητής στην ανάγνωση. Εγώ ήμουν πάντα στα λευκά βιβλία. Οι φίλες μου είχαν προχωρήσει στα κίτρινα ή στα πράσινα βιβλία. Ήταν πολύ μπροστά.

Και νομίζω ότι σε αυτό το στάδιο, αρχίζεις να αμφιβάλεις για τον εαυτό σου. Δεν είμαι αρκετά καλός, δεν είμαι αρκετά έξυπνος. Γιατί δεν είμαι σαν τους άλλους;"

Δείτε την εξομολόγησή της στο παρακάτω βίντεο.

 

Σε παλαιότερη συνέντευξή της η Βεατρίκη έχει εξομολογηθεί ότι όταν ήταν μικρή δεν μπορούσε να διαβάσει μόνη της ούτε μια απλή ιστορία και γιαυτό μισούσε τα βιβλία.

Η ίδια είναι προστάτιδα του οργανισμού για τη δυσλεξία, με την οποία διαγνώστηκε σε ηλικία 7 ετών και πάλεψε πολύ σκληρά για να ξεπεράσει τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπισε ως παιδί.

 

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Δανάη Μπάρκα: «Χυδαίο να στέλνουν φωτογραφίες που κάποιος είναι αγκαλιά με έναν άνθρωπο…Τραγικό!»
Η σοκαριστική αποκάλυψη του Γιώργου Λιάγκα για τον θάνατο του πατέρα του: «Tους είπα αφήστε τον να φύγει»
Συγκινεί η Κωνσταντίνα: «Έχουν περάσει πλέον 50 χρόνια, χάθηκαν όλες οι ελπίδες για τον πατέρα μου»
Όλα τα νεότερα για τoν Δημήτρη Κόκοτα: «Οι γιατροί του μίλησαν και ανταποκρίθηκε, αποκτά συνείδηση»
Ο 41χρονος πρώην σύντροφός της Πριγκίπισσας Βεατρίκης βρέθηκε νεκρός από υπερβολική δόση, στο Μαϊάμι
Αργύρης Ξάφης: «Ήμασταν στη σκηνή με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και άρχισαν να μας πετάνε αυγά»
Σπύρος Χατζηαγγελάκης: «Είμαι ελεύθερος και ανοιχτός στις απόψεις μου για τα ερωτικά. Μοιάζω σαν αναίσθητος»
Βίκυ Βολιώτη: «Mε τον σύζυγό μου, δεν ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Έχουμε σκεφτεί πολλές φορές τον χωρισμό»
Κερασία Σαμαρά: «Έχω βιώσει κακοποίηση στο θέατρο αλλά σώπασα. Είναι κάτι που μετανιώνω»
Το καλοκαίρι στην Πύλο ο γάμος του Γιάννη Αντετοκούνμπο - Καλεσμένα όλα τα Σεπόλια