«O χρόνος στο εστιατόριο με Michelin, ήταν η χειρότερη φάση της ζωής μου»

 
Ο Άκης Πετρετζίκης μιλάει για την περίοδο που έφυγε πρώτη φορά στο Λονδίνο να βρει δουλειά «Πέταξα όλα μου τα ρούχα στο αεροδρόμιο, δεν είχα να πληρώσω το υπέρβαρο»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 

Καλεσμένος της Ελεονώρας Μελέτη ήταν ο Άκης Πετρετζίκης στα “Μεσάνυχτα”. Ο γνωστός σεφ εξομολογήθηκε για πρώτη φορά πως όταν έφυγε πρώτη φορά για το Λονδίνο προκειμένου να βρει δουλειά, αναγκάστηκε να πετάξει στο αεροδρόμιο σχεδόν όλα του τα ρούχα, καθώς δεν του περίσσευαν τα χρήματα για να πληρώσει το υπέρβαρο.

«Ήθελα να φύγω έξω γιατί πίστευα ότι θα τα καταφέρω. Ήξερα ελάχιστα αγγλικά, δεν είχα κανέναν άνθρωπο εκεί, δεν είχα ξαναφύγει εκτός Ελλάδος, ήταν η πρώτη φορά που θα ταξίδευα. Είχα μαζέψει με το ζόρι 1500 ευρώ για να φύγω. Είχα πάρει δύο βαλίτσες και στο αεροδρόμιο μου έβγαλαν ένα υπέρβαρο γύρω στα 600 ευρώ.

Δεν είχα ταξιδέψει ξανά, ώστε να ξέρω ότι πληρώνεις παραπάνω. Πέταξα όλα μου τα ρούχα στα σκουπίδια γιατί δεν μπορούσα να πληρώσω το υπέρβαρο. Άμα πλήρωνα, δεν θα είχα λεφτά για να πάω στην Αγγλία. Οπότε, κράτησα τα απαραίτητα», είπε μεταξύ άλλων ο Άκης Πετρετζίκης.

Ο γνωστός σεφ, στη συνέχεια, εξομολογήθηκε πώς κατάφερε να βρει την πρώτη του δουλειά σε εστιατόριο βραβευμένο με αστέρι Michelin. «Έμεινα 1,5 χρόνο στο εστιατόριο αυτό και ήταν η χειρότερη φάση της ζωής μου», τόνισε χαρακτηριστικά ο Άκης Πετρετζίκης.

 

Ο Άκης Πετρετζίκης είπε χαρακτηριστικά στην Ελεονώρα Μελέτη και στην εκπομπή Μεσάνυχτα: «Με το που τελείωσε το MasterChef ήμουν μετανιωμένος, δεν ήξερα τι να κάνω. Δεν υπήρχε κάτι μετά το MasterChef. Ειλικρινά είχα αποφασίσει να φύγω και έτυχε στο Πρωινό του Mega με τη Φαίη και τον Γιώργο και είχε ένα πρόβλημα υγείας ο Βασίλης Καλλίδης. Δεν είχαν μάγειρα και πήγα να κάνω μερικά γκεστ. Τελικά με κράτησαν.»

Και πρόσθεσε: «Επειδή με κράτησαν και μπήκα στο να κάνω κάτι καινούργιο είπα ότι πρέπει να το βγάλω εις πέρας. Και το πρόβλημα εκεί πέρα ήταν μεγάλο. Γιατί πηγαίνεις σε ένα μαγειρικό σόου πρωινού και ουσιαστικά πρέπει να ρίξεις πάλι το εγώ σου.

Είσαι ένα μάγειρας, θες να αποδείξεις σε όλους ότι ξέρεις να μαγειρεύεις και θες να κάνεις κάτι εντυπωσιακό.Δεν ισχύει αυτό. Θέλει τη φασολάδα, το ρεβίθι, τη φακή. Εγώ αυτά τα πράγματα δεν τα είχε ξανακάνει. Πρέπει να τα αφήσεις στην άκρη. Ήξερα να σου κάνω φουά γκρά, φιλέτα… Ήταν τελείως διαφορετική αντιμετώπιση».

 

Ο Άκης Πετρετζίκης μίλησε πρώτη φορά στην Ελεονώρα Μελέτη πως από μια λάθος συνταγή που έδωσε στο Πρωινό του Mega αποφάσισε να εγκαταλείψει τα εστιάτορα!

«Ουσιαστικά όλη η φιλοσοφία της εταιρείας ξεκίνησε από μια λάθος συνταγή που έκανα στο πρωινό του Mega. Πήγα και έκανα μια αγγλική συνταγή. Την ετοίμασα στο μαγαζί γιατί δεν είχα χρόνο και την έδειξα την επόμενη μέρα το πρωί. Φεύγω από το πρωινό και πάω στη δουλειά. Δούλευα σε ένα μαγαζί στο Χαλάνδρι. Γυρνάω σπίτι και ανοίγω το Facebook. Υπήρχε άπειρος κόσμος που με έβριζε. Μου έστελνα μηνύματα πως είμαι ανεύθυνος και δίνω συνταγές που δε βγαίνουν. Μιάμιση το βράδυ τελείωσα τη δουλειά μου και πήγα στη σπιτονοικοκυρά μου. Της δίνω τα υλικά και τη συνταγή και λέω φτιάχ’ την. Μου χτυπάει μετά από μιάμιση ώρα και μου λέει “αυτό δε βγαίνει είναι νερό”. Λέω “η συνταγή είναι τόσο απλή. Πάμε μαζί να τη φτιάξουμε”. Ανεβαίνω πάνω χτυπάω το γάλα μαζί με τη ζάχαρη και όντως αυτό δεν έγινε ποτέ σαντιγί. Γιατί η σπιτονοικοκυρά μου και όλος ο κόσμος δεν είχαν το επαγγελματικό μίξερ που είχα εγώ στο μαγαζί. Και από τότε τα έφτιαχνα όλα στο σπίτι μου.»!

Και κατέληξε λέγοντας: «Εκεί κλονίστηκα. Πήγα να δείξω ότι ξέρω να μαγειρεύω. Δεν είναι αυτό. Είναι κοινωνική ευθύνη να δώσεις κάτι πετυχημένο. Τότε άρχισε η κρίση στην Ελλάδα. Υπήρχαν οικογένειες που είχαν 5 ευρώ να ταΐσουν το σπίτι τους. Να πας να δώσεις μια συνταγή που δε βγαίνει σε μια μάνα, δεν είναι απλά λάθος, είναι κακό. Εκεί πέρα αναπτύχθηκε το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης. Σιγά-σιγά κατάλαβα πως το μεγαλύτερο εστιατόριο ήταν το σάιτ μου. Συνειδητοποίησα πως αυτή είναι η κουζίνα που πρέπει να χτίσω. Η διαδικτυακή. Εκεί αποφάσισα να φύγω από τα εστιατόρια. Δούλεψα μετά σε άλλο ένα εστιατόριο και δεν έχει ακουστεί ποτέ. Συνειδητοποίησα πως η πραγματική κουζίνα με κρατάει πίσω. Τότε το ίντερνετ δεν ήταν της μόδας. Υπήρχε ένα κενό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Η σοκαριστική αποκάλυψη του Γιώργου Λιάγκα για τον θάνατο του πατέρα του: «Tους είπα αφήστε τον να φύγει»
Συγκινεί η Κωνσταντίνα: «Έχουν περάσει πλέον 50 χρόνια, χάθηκαν όλες οι ελπίδες για τον πατέρα μου»
Όλα τα νεότερα για τoν Δημήτρη Κόκοτα: «Οι γιατροί του μίλησαν και ανταποκρίθηκε, αποκτά συνείδηση»
Ο 41χρονος πρώην σύντροφός της Πριγκίπισσας Βεατρίκης βρέθηκε νεκρός από υπερβολική δόση, στο Μαϊάμι
Αργύρης Ξάφης: «Ήμασταν στη σκηνή με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και άρχισαν να μας πετάνε αυγά»
Σπύρος Χατζηαγγελάκης: «Είμαι ελεύθερος και ανοιχτός στις απόψεις μου για τα ερωτικά. Μοιάζω σαν αναίσθητος»
Βίκυ Βολιώτη: «Mε τον σύζυγό μου, δεν ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Έχουμε σκεφτεί πολλές φορές τον χωρισμό»
Κερασία Σαμαρά: «Έχω βιώσει κακοποίηση στο θέατρο αλλά σώπασα. Είναι κάτι που μετανιώνω»
Το καλοκαίρι στην Πύλο ο γάμος του Γιάννη Αντετοκούνμπο - Καλεσμένα όλα τα Σεπόλια
Η Βασιλική Τρουφάκου αποκάλυψε το φύλο του μωρού που περιμένει στο baby shower party