Τα τσουρέκια της Υβόννης θέλουν αγάπη & υπομονή και είναι πεντανόστιμα & αφράτα!

 

Η Υβόννη Μπόσνιακ έφτιαξε αφράτα και πεντανόστιμα τσουρέκια και έδωσε τη συνταγή.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 

H Υβόννη αυτές τις μέρες της καραντίνας μπαίνει κάθε μέρα στην κουζίνα της και μεγαλουργεί. Ψωμί, κουλουράκια και σήμερα έδωσε τη συνταγή για… τσουρέκια!

Υλικά για τη συνταγή:

Θα χρειαστούμε 🌸 1. Μίγμα

120 ml γάλα χλιαρό

45 γρ. νωπή μαγιά

1 κ.γ ζάχαρη

2 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2.Μίγμα

800 γρ. αλεύρι για τσουρέκι

240 γρ. ζάχαρη

1 κ.σ μαχλέπι

1/2 κ.γ αλάτι

1/2 κ.γ μαστίχα

Μίγμα

175 ml χλιαρό γάλα

2 μεγάλα αυγά (θερμοκρασία δωματίου)

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

2 κ.γ άρωμα βανίλια

60 γρ. βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)

Σύνθεση 2 αυγά ( λίγο από το ασπράδι τους ) 2 κ.σ νερό

Φιλέ Αμυγδάλου

Εκτέλεση:

Για να ενεργοποιήσουμε τη μαγιά, τη σπάμε στο μπολ του μίξερ μαζί με τη ζάχαρη, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το γάλα, το ανακατεύουμε και το αφήνουμε για περίπου 7 λεπτά να ξεκουραστεί.

Τοποθετούμε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μεγάλο μπολ, το αλεύρι για τσουρέκι, τη ζάχαρη, το μαχλέπι, το αλάτι και τη μαστίχα (την οποία έχουμε σπάσει σε γουδί μαζί με λίγη ζάχαρη) και τα ανακατεύουμε!

Τώρα θα βάλουμε όλα τα στερεά υλικά μέσα στον κάδο του μίξερ πάνω από το μίγμα με τη μαγιά. Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, τη βανίλια και το ξύσμα από πορτοκάλι και τα χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ για περίπου 8-10 λεπτά.

Έπειτα θα προσθέσουμε το βούτυρο και θα το ξανάχτυπήσουμε για άλλα 2 λεπτά.

Βγάζουμε τη ζύμη από το μίξερ με λίγο λαδωμένο χέρι, και τη σχηματίζουμε σε ένα όμορφο μπαλάκι, και τη βάζουμε μέσα σε ένα λαδωμένο μπολ. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 2 ώρες σε ένα ζεστό μέρος στο σπίτι.

βγάζουμε τη ζύμη από το μπολ μας πάνω στο πάγκο χωρίς να βάλουμε αλεύρι.

Τη κόβουμε σε έξι ίσα κομμάτια.

Σχηματίζουμε ένα μπαστούνι το κάθε κομμάτι, και στη συνέχεια παίρνουμε 3 κομμάτια και φτιάχνουμε μία πλεξούδα. Έτσι έχουμε δύο όμορφα τσουρέκια. Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε δυο ταψιά και μεταφέρουμε εκεί τα τσουρέκια μας. Τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα ξανά αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσουν.Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 160 βαθμούς.Με ένα πινέλο μαγειρικής αλείφουμε τα τσουρέκια μας με τα αυγά αφού τα έχουμε χτυπήσει με λίγο νεράκι και τέλος προσθέτουμε το φιλέ αμυγδάλου.

Τα βάζουμε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά( μετά από 20 λεπτά αλλάζουμε τη θέση από τα ταψιά πάνω κάτω και κάτω πάνω) Όταν θα τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω στο ταψί μας χωρίς να τα αγγίξουμε. Καλό Πάσχα

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Συγκινεί η Κατερίνα Αγαπητού: «Παππού μου ξέρεις πόσο χρονών γίνομαι σήμερα; Γίνομαι 40 παππού μου!»
Ξεσπά στα social media η κόρη της Άντζελας Δημητρίου: «Δεν είμαι μόνο εγώ που δεν δουλεύω! Aρκετές γυναίκες!»
Ο Γρηγόρης Πετράκος ξαναχτυπά μετά την.... αμφισβήτηση και της αφρικανικής σκόνης: «Ιδρυματοποιημένοι»
Ιωάννα Μαλέσκου για τον σύντροφό της: «Τον ερωτεύτηκα πολύ, το παιδί ήρθε συνειδητά»
Σοφία Βόσσου: «Πεθαίνεις μου λέει ο γιατρός, παραμονή Πρωτοχρονιάς. Είχα φτάσει 37 κιλά»
Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες από την εισβολή, ακόμα και τώρα στις βροντές, κλείνω τα αυτιά μου»
Η Ελεονώρα Μελέτη μιλά για το επίμαχο βίντεο με τον «γοητευτικό» Ηλία Κασιδιάρη και το #sexykasidiaris
Αυτό είναι το ποσό που πήρε σε «φακελάκι» ο καθηγητής, σύμφωνα με τον γιατρο - αδελφό του Γιάννη Καλλιάνου
Το μήνυμα όλο νόημα της Έλενας Μαυρίδου μετά τον χωρισμό από τον Δημήτρη Λάλο
Ο Σάββας Γκέντσογλου επέστρεψε στην Ελλάδα και στην αγκαλιά της Αγγελικής Ηλιάδη