Πέθανε ο Πάνος Χατζηκουτσέλης

 
Σε ηλικία 74 ετών έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός, Πάνος Χατζηκουτσέλης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 

Πέθανε ο Πάνος Χατζηκουτσέλης. Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Άγγελος Πυριόχος.

“Ο Πάνος μου. Ο Χατζηκουτσελης μου. Ο αδελφός μου. Ο φίλος μου. Το γέλιο μου. Ο συνεργάτης μου. Το στήριγμα. Έφυγε. Δύο μέρες το έπαιρνα τηλέφωνο και δεν απαντούσε. Και εγώ στο νησί. Δεν είναι ζωή πια αυτή”, έγραψε και τα λόγια του ραγίζουν καρδιές.

 

Ένας από τους πιο ταλαντούχους κωμικούς ηθοποιούς της γενιάς του αλλά και τους πλέον αγαπημένους του ελληνικού κοινού, ο Πάνος Χατζηκουτσέλης, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικά 74 ετών, σκορπίζοντας θλίψη και συγκίνηση στον καλλιτεχικό χώρο

 

Ο Πάνος Χατζηκουτσέλης γεννήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου του 1945 στην Αθήνα, και συγκερκιμένα στα Εξάρχεια, όπου και μεγάλωσε σε μια φτωχή μεν αλλά αγαπημένη οικογένεια η οποία είχε πέντε παιδιά, τέσσερα αγόρια και ένα κορίτσι.

Μετά το τέλος της στρατιωτικής του θητείας γράφτηκε στη δραματική σχολή του Θεοδοσιάδη όπου είχε την ευκαιρία να διδαχτεί την υποκριτική τέχνη στο πλευρό σπουδαίων ηθοποιών μεταξύ των οποίων η Ελένη Χατζηαργύρη, ο Γρηγόρης Γρηγορίου, ο Κώστας Κροντηράς κ.α.

 

Η πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση ήταν το 1978, στην τηλεοπτική σειρά της ΥΕΝΕΔ «Αναδυομένη» , μιας διασκευής του ομώνυμου βιβλίου του Γρηγορίου Ξενόπουλου, για να συνεχίσει, τις επόμενες δεκαετίες ενσαρκώνοντας εξαιρετικά δημοφιλείς τηλεοπτικούς χαρακτήρες όπως ο αυτός του υπομονετικού υπηρέτη στην θρυλική «Μαντάμ Σουσού» αλλά του δικηγόρου κυρίου Παπαπέτρου στο «Εκείνες κι Εγώ», οπου πρωταγωνιστούσε ο Γιάννης Μπέζος. Η παρουσία του στην τηλεόραση ήταν αδιάκοπη μέσα από συμμετοχές σε δεκάδες σειρές μεταξύ των οποίων και οι «Το κανάλι της Βαγγελίτσας», «Ο χήρος,  η χήρα και τα χειρότερα», «Εμείς κι εμείς», «Ντόλτσε Βίτα», «Στο Παρά Πέντε» κ.α.


Παράλληλα, όμως, διέγραψε μια σημαντική διαδρομή στο θέατρο για περισσότερες απο τέσσερις δεκαετίες. Έγινε αρχικά γνωστός στους θεατρικούς κόλπους μέσα από τις συμμετοχές του στις θεατρικες παραστάσεις του Δημήτρη Ποταμίτη, με τον οποίο συνεργάστηκε επί μία ολόκληρη επταετία, ενώ στη συνέχεια συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού θεάτρου. Από την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τη Τζένη Καρέζη  μέχρι τον Λάμπρο Κωνσταντάρα και τον Κώστα Βουτσά.

Αγαπημένο του είδος, βεβαίως, ήταν η επιθεώρηση την οποία υπηρέτησε τόσο ως ηθοποιός όσο και ως συγγραφέας γράφοντας ο ίδιος κάποια από τα κωμικά νούμερα. Η ενασχόλησή του με την συγγραφή θεατρικών έργων συνεχίστηκε μέχρι το τέλος της ζωής του. Από τις τελευταίες παραστάσεις στις οποίες συμμετείχε ως συγγραφέας ήταν  η επιθεώρηση μετά μουσικής «Κάλλιο Πέντε και στο Χέρι», με πρωταγωνιστές τους Ελένη Γερασιμίδου και  Αντώνη Ξένο, η οποία παρουσιαζόταν για δύο χρονιές, το 2017 και το 2018, στο Θέατρο «Λιθογραφείον».

 

Ο Σπύρος Μπιμπίλας αποχαιρέτησε τον φίλο και συνάδελφο του με ένα μήνυμα στο προφίλ του στο Instagram ενώ αποκάλυψε ότι η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη στον Μαραθώνα χωρίς κόσμο λόγω των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση για τον περιορισμό του κορονοϊού.

«Έφυγε σήμερα από κοντά μας ο καλός και πολυτάλαντος φίλος και συνάδελφός μας ο γλυκύτατος Πάνος Χατζηκουτσέλης… Η ανίψια του Άση Χατζηκουτσέλη μας παρακαλεί μιας και στην κηδεία, οπου θα γίνει την Τρίτη στον Μαραθώνα, δεν επιτρέπεται να πάμε (συναθρόιση 10 ατόμων ), αντί στεφάνων και λουλουδιών όποιος θέλει να καταθέσει χρήματα για την ενίσχυση των σκοπών του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών…», ανέφερε ο γνωστός ηθοποιός στην ανάρτησή του.

 

Συγκινημένος, ο Κρατερός Κατσούλης έμαθε τα δυσάρεστα το βράδυ της Παρασκευής και με ένα συγκινητικό μήνυμά του στο Instagram, αποκάλυψε πως ο Πάνος Χατζηκουτσέλης ήταν ο πρώτος του δάσκαλος στο θέατρο, όταν ο Κρατερός ήταν μόλις 18 χρόνων.

«Και μέσα σε όλα αυτά τα πολύ δύσκολα που ζούμε… έμαθα μόλις, καθυστερημένα, ξαφνικά, σαν τελευταία κουβέντα πριν την καληνύχτα… ότι έφυγε, ο πρώτος «Δάσκαλος» μου. Ο άνθρωπος που με αυτήν την απαράμιλλη αγάπη, ευγένεια, διακριτικότητα, απίστευτο χιούμορ και βαθιά γνώση του Θεάτρου, που τον διέκρινε, άνοιξε με περισσή γενναιοδωρία και τιτάνια υπομονή, τον μαγικό κόσμο των θεατρικών κειμένων, σε ένα δεκαοχτάχρονο νέο που δεν ήξερε απολύτως τίποτα… και που τύγχανε να είναι γιος οικογενειακών φίλων.

Πριν τις σχολές, πριν από όλα… Πολλές φορές έκτοτε, ερχόσουν στη μνήμη μου αγαπημένε Πανο. Πάντα με ευγνωμοσύνη, γλυκύτητα και τρυφερότητα. Ποιος ξέρει αν δεν μου είχες μεταδώσει την τόσο μεγάλη αγάπη σου για το Θέατρο με αυτήν την υπέροχη προσωπικότητα σου, τι θα είχε γίνει;

Τριάντα χρόνια μετά σε αποχαιρετώ, και σε ευχαριστώ και πάλι. Πολύ. Καλό ταξίδι αγαπημένε… αγάπη φως ευλογία», έγραψε ο Κρατερός Κατσούλης.

 
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Έλλη Κοκκίνου: Δεν έχω κάνει πλαστικές.Βλέπω πράγματα που με ενοχλούν στο πρόσωπό μου στα 54 μου!»
Έλλη Στάη: «Πέρασαν χρόνια για να ισορροπήσω. Ήμουν πάρα πολύ αγριωπή, σκληρή και αυστηρή»
Παναγιώτα Βλαντή: «Μου έλεγαν: έλα μωρέ, το μουτράκι σου έχεις να δείξεις & με έκαναν να νιώθω άσχημα»
Συγκινημένη η Μιμή Ντενίση για την απώλεια του Γιάννη Φέρτη: «Νόμιζα ότι θα ήμουν πιο ψύχραιμη»
Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: «Με τον παππού μου Αλέξη Μινωτή τα χαλάσαμε για τα κληρονομικά & τα συνδικαλιστικά»
Μιχάλης Ρακιντζής: Οι αποκαλύψεις για την #Eurovision και το Playback - Αινιγματικός και για τη Σοφία Αρβανίτη
Μπαράζ αναρτήσεων του Δημήτρη Παπανώτα μετά την διαγραφή από τον ΣΥΡΙΖΑ - Αυτοί είναι στο πλευρό του
Αλέξης Γεωργούλης: «Διαλύθηκα όταν έμαθα την καταγγελία βιασμού εις βάρος μου, ήταν κεραυνός εν αιθρία»
Το πρώτο μήνυμα του Δημήτρη Δερματά μετά το τροχαίο και το χειρουργείο
Η απάντηση του Δημήτρη Παπανώτα μετά τις αντιδράσεις στις δηλώσεις του για τις κακοποιημένες γυναίκες