Έτσι αποχαιρετά ο πολιτικός και καλλιτεχνικός κόσμος τον Κώστα Βουτσά

 

Φτωχότερος είναι ο κόσμος της υποκριτικής μετά την απώλεια του Κώστα Βουτσά ο οποίος έφυγε τα ξημερώματα από τη ζωή μετά από επιπλοκές που παρουσίασε στην υγεία του. 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 

Ο αξέχαστος ηθοποιός ο οποίος νοσηλευόταν περίπου είκοσι ημέρες στο Αττικόν νοσοκομείο άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα βυθίζοντας στο απόλυτο πένθος την οικογένειά του αλλά και όλους όσοι συνεργάστηκαν μαζί του αλλά και τον αγάπησαν μέσα από τις ταινίες του και τους ρόλους που είχε αναλάβει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Από την ώρα που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του, ηθοποιοί που συνεργάστηκαν μαζί του αλλά και εκείνοι που τον θαύμαζαν για τη σπουδαία καριέρα του, εκδηλώνουν στα social media τη θλίψη τους για τη μεγάλη απώλεια

Από τους πρώτους που ανακοίνωσαν την τραγική είδηση ήταν η ηθοποιός Χριστίνα Αλεξανίαν με ανάρτησή της στο Facebook.

"Έφυγες λατρεμένε… πόση αγάπη γενναιόδωρα πρόσφερες! Το γέλιο σου, η γλύκα σου, η λάμψη σου και η αγάπη σου για το θέατρο και τους ανθρώπους, θα σε κρατούν στην μνήμη όλων μας! Τυχεροί όσοι βρεθήκαμε κοντά σου και μοιραστήκαμε την σκηνή μαζί σου! Κρατώ τον τελευταίο μας χορό στην σκηνή-εκείνο το βαλς-που αδημονούσα κάθε βράδυ να έρθει! Στην υπόκλιση σου, ένα ολόκληρο θέατρο σε αποθέωνε! Μαχητής μέχρι την τελευταία στιγμή! Μοναδικέ έφηβε καλό ταξίδι… Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια σου. Πολύτιμο φυλαχτό στην ψυχή μου η απλότητα, η καλοσύνη, ο σεβασμός, οι συμβουλές σου, η διακριτικότητα και το μεγαλείο σου!”, έγραψε η Χριστίνα Αλεξανιάν

 

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποχαιρέτησε μέσω twitter τον Κώστα Βουτσά: 
"Ο Κώστας Βουτσάς ξεκίνησε για το μεγάλο ταξίδι, μαζί με το γέλιο και τη χαρά που μοίρασε απλόχερα σε τόσες γενιές Ελλήνων. Μαζί του δύει μία ολόκληρη εποχή αθωότητας. Η αισιοδοξία και το αγνό του χαμόγελο θα μας συνοδεύουν πάντα. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του."

 
Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανέβασε την εξής ανάρτηση: «Εφυγε σήμερα ο μεγάλος & αγαπημένος Κώστας Βουτσάς.
Ένας αειθαλής Έφηβος που χάριζε γέλιο & αγάπη μέχρι τέλους. Θα ζει για πάντα μέσα από τις αξέχαστες ερμηνείες του που σφράγισαν τον ελληνικό κινηματογράφο.
Και όπως έλεγε «Να δίνεις ζωή στα χρόνια σου & όχι χρόνια στη ζωή σου».
 
 

Η Ελένη Μενεγάκη συγκλονισμένη από το θάνατο του Κώστα Βουτσά μίλησε για τον σπουδαίο και αγαπητό ηθοποιό.

Η Ελένη Μενεγάκη ανέφερε: «Δυστυχώς σήμερα πληροφορηθήκαμε τη δυσάρεστη είδηση για όλους εμάς και για τα μικρά παιδάκια, την είδηση του θανάτου του Κώστα Βουτσά.».

Και υπογράμμισε η Ελένη Μενεγάκη: «Όλα αυτά τα χρόνια που είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε μέσα από την δουλειά μας ένα μήνυμα περνούσε σε όλους μας ότι γερνάει κανείς όταν γερνά στην ψυχή του. Εκείνος που είναι νέος στην ψυχή και στο μυαλό παραμένει νέος. Ο Κώστας Βουτσάς έφυγε από τη ζωή πραγματικά χαμογελαστός. Δεν ξέρω πώς ήταν οι τελευταίες του στιγμές, αλλά εγώ έτσι θέλω να τον θυμάμαι…».

 

Ο Γιάννης Μπέζος έμαθε την είδηση για το θάνατο του Κώστα Βουτσά από την εκπομπή, Καλημέρα Ελλάδα.

Ο Γιάννης Μπέζος τόνισε: «Ομολογώ ότι με αιφνιδιάσατε, πριν 3 λεπτά το έμαθα από εσάς. Κατέβαινα να πάω στο γύρισμα και με ενημερώσατε εσείς. Πρέπει να πω ότι είναι σαν να έφυγε από μπροστά μας η εικόνα των νιάτων μας. Δηλαδή αυτή η φοβερή φιγούρα που σφράγισε την ελληνική κωμωδία στον κινηματογράφο... Είχαμε δουλέψει με τον Κώστα Βουτσά μαζί και στο θέατρο και στην τηλεόραση...».

 

Ο Κρατερός Κατσούλης είχε συνεργαστεί με τον σπουδαίο Έλληνα ηθοποιό στην παράσταση «Σμύρνη μου αγαπημένη» και θέλησε να τον αποχαιρετήσει στην έναρξη της εκπομπής «Στη φωλιά των Κου Κου».

«Νομίζω πως όλη η Ελλάδα και όλοι όσοι είχαμε τη χαρά και την τιμή να έχουμε μοιραστεί λίγο χρόνο με τον Κώστα Βουτσά, πιο πολύ υπάρχει ένα χαμόγελο και μια βαθιά αγάπη και βαθιά συγκίνηση. Ο Κώστας Βουτσάς είναι ένας άνθρωπος που έζησε τη ζωή του, την έζησε-κατά τη γνώμη μου-όπως μακάρι να τη ζήσουμε όλοι μας, Τη, έζησε μέχρι την τελευταία στιγμή όπως ακριβώς την ήθελε με ζωή, με χαρά, με γενναιοδωρία. Σήμερα που είναι της Αγίας Φωτεινής επέλεξε να κάνει το τελευταίο του ταξίδι. Από εμάς ένα μεγάλο χειροκρότημα».

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε η Κατερίνα Καραβάτου λέγοντας χαρακτηριστικά με σπασμένη φωνή: «Ο Κρατερός είχε τη μεγάλη χαρά να συμπρωταγωνιστήσει μαζί του στην παράσταση «Σμύρνη μου αγαπημένη». Η Αέλια τότε ήταν πολύ μικρή και προσπαθούσα να της εξηγήσω πως ο κύριος που βλέπει στις ταινίες είναι αυτός εδώ που παίζει μαζί σου. Με τα χρόνια έκανε τη σύνδεση στο κεφάλι της και την περασμένη Κυριακή που η τηλεόραση έδειχνε την ταινία «Κάτι να καίει» της έλεγα να φύγουμε από το σπίτι και να πάμε βόλτα αλλά μου έλεγε πως να τον δούμε πρώτα και μετά. Θα τον θυμόμαστε όλοι με πάρα πολύ αγάπη. Την αγάπη και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του».

«Ο Κώστας Βουτσάς ήταν μια ιδέα και θα τον αγαπάμε πάντα», είπε κλείνοντας ο Κρατερός Κατσούλης

 

“Δεν είναι εύκολο. Είναι κάποιες μέρες που δεν θες να έχεις ακριβώς τέτοιες εκπομπές. Σήμερα συνέβη αυτό το γεγονός, έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Βουτσάς, ένας μύθος, ένας αγαπημένος ηθοποιός. Καλό του ταξίδι, να είναι καλά εκεί που θα είναι, τον ευχαριστούμε για ό,τι μας έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια”, είπε ο Νίκος Μουτσινάς συγκινημένος.

Στη συνέχεια, ο Νίκος Μουτσινάς ανέφερε: “Μπορεί να φανεί λίγο τώρα, αλλά πραγματικά ο άνθρωπος αυτός μας χάριζε γέλιο, οπότε πιστεύω ότι σήμερα μπορούμε να του αφιερώσουμε όλη την εκπομπή! Τον ευχαριστούμε για όλα και κρατάμε το κέφι μας”!

 

 
Mε έναν βαθύ αναστεναγμό αποχαιρετά τον αξέχαστο Κώστα Βουτσά ο Ντίνος Καρύδης.
 
 
 
Ο Ανδρέας Μικρούτσικος όπως είδαμε χθες είναι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση μετά την περιπέτεια υγείας που είχε το Γενάρη λίγο καιρό μετά το θάνατο του αγαπημένου αδελφού και μεγάλους μας συνθέτη Θάνου Μικρούτσικου
 

 

 
Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης έγραψε χαρακτηριστικά στο instagram του: «Σας ευχαριστώ για την ευγένεια για την υπέροχη συνεργασία στα παντελόνια κάτω για τις υπέροχες συμβουλές και για την αστείρευτη δύναμη και ενέργεια πάνω και κάτω από την σκηνή ήταν μια απο τις μεγαλύτερες χαρές μου όταν σε γνώρισα ποσό μάλλον που έπαιξα δίπλα σου εγώ ο μικρός πυγμαλιωνακος όπως μου λέγατε καλό ταξίδι υπέροχε ευγενή και καταπληκτικε κύριε Κώστα Βουτσά σας ευχαριστούμε όλοι μικροί μεγάλοι μέσα από την καρδιά μας.»
 
 
 
Με αυτήν την εικόνα τον αποχαιρέτησε η Ελένη Ράντου:
«Κώστα μου ήσουν συνάδελφος, πατέρας, φίλος, αδερφός κι ήσουν σπουδαίος.
Αγάπησες τη ζωή όσο κανένας και την τίμησες σε όλο της το μεγαλείο. Γι’ αυτό αγαπήθηκες όσο ελάχιστοι. Πέρασες στην αιωνιότητα γλυκέ μου άνθρωπε. Δε θα ξεχαστείς ποτέ».
 
 
 

Η Άντζελα Δημητρίου δημοσίευσε μια φωτογραφία με το Κώστα Βουτσά, να διασκεδάζει στο νυχτερινό κέντρο όπου τραγουδούσε τότε η Άντζελα, με εκείνη να κάθεται στο τραπέζι του κρατώντας το μικρόφωνο και εκείνος να της κάνει χειροφίλημα

«Είναι τόσα πολλά τα χρόνια γνωριμίας μας … και τόσο δύσκολο το «αντίο» .
Καλό σου ταξίδι Κώστα μου,Θα είσαι πάντα στο μυαλό μας ως ένας μεγάλος ηθοποιός αλλά και ένας αιώνιος έφηβος» έγραψε η τραγουδίστρια κάτω από τη φωτογραφία τους

 

H Καίτη Φίνου έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram: "Καλό ταξίδι Κώστα Βουτσά......
Σ'ευχαριστούμε για την προσφορά σου στον κινηματογράφο το θέατρο και την τηλεόραση...
Συλλυπητήρια στην γυναίκα του και τα παιδιά του.....😪"
 
 
 
O Γιώργος Τσαλίκης ανέβασε κοινή τους φωτογραφία και έγραψε: "Ενώ είχαμε βρεθεί άπειρες φορές αυτά τα 20 κάτι χρόνια και είχαμε πει τόσα πολλά έχουμε ελάχιστες φωτογραφίες μαζί ..
Ίσως γιατί πάντα με τον Κώστα νόμιζες ότι μικροί είμαστε ... θα ξαναβρεθούμε άλλες 1000 ...!
Δε νομίζω να αγάπησε άλλος τη ζωη πιο πολύ από σένα χωρίς να σπαταλήσει ούτε λεπτό της σε μιζέριες και κακίες ..
Καλό ταξίδι αγαπημένε μας αιώνιε πιτσιρικά Κώστα Βουτσά ...
 
 
 
H Φωτεινή Δάρρα είχε την τύχη να γνωρίσει τον Κώστα Βουτσά και ανέβασε το δικό της μήνυμα για εκείνον: "Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις φορές που συναντηθήκαμε... Ειδικά τη βραδιά μαζί με τον Δαλιανίδη στη Θεσσαλονίκη. Ένας κύριος, σωστός gentleman με πηγαίο ταλέντο και αστείρευτο χιούμορ. Αγάπη για τη ζωή και τους ανθρώπους.
Θα συντροφεύεις πάντα τις μνήμες των παιδικών μου χρόνων μέσα από το ασπρόμαυρο πανί του σινεμά «ο παράδεισος»."
 
 
 
O Δημήτρης Μακαλιάς είχε συνεργαστεί τελευταία με τον Κώστα Βουτσά και τον αποχαιρέτησε με τον δικό του τρόπο γράφοντας χαρακτηριστικά: "Καλό ταξίδι αγαπημένε μου...
Ήθελες πάντα να κάνεις τον κόσμο να γελάει. Κι έτσι θα σε αποχαιρετήσουμε. Με δάκρυα και ένα χαμόγελο."
 
 
 
"Κώστα τρία χρόνια πριν, που παίξαμε μαζί στο Ηρώδειο, μου είπε πως είναι σίγουρος ότι θα ζήσει τουλάχιστον 110 χρόνια. Επειδή είχε τόσο πάθος όταν μου το είπε, τον πίστεψα! Όταν έμαθα ότι έφυγε, στην αρχή του θύμωσα λίγο, αλλά εκ των υστέρων τον ευχαριστώ για το μάθημα που μου έδωσε: Μην ζεις ως απόμαχος, ποτέ αλλά (αν αντέχεις βιολογικά) στην πρώτη γραμμή ΠΑΝΤΑ. Χαίρομαι που έφυγε στην πρώτη γραμμή. Ακόμη κι αν δεν μπορείς να νικήσεις το αναπόφευκτο μπορείς να το κοιτάξεις στα μάτια" ! έγραψε ο Χάρης Ρώμας αποχαιρετώντας με τον δικό του τρόπο τον Κώστα Βουτσά
 
 
 
"Τετάρτη 26 Φεβρουάριου 2020
Καλήμερα σε όλους
Αποχαιρετάμε Τον Ύψιστο Κήρυκα
Της Ανθρωπινής Ευτυχίας
Τιμή Που τον Συνάντησα
Φώτο Σεπτέμβριος 2010 Ηρώδειο Αχαρνής
Στα ύψη με τα ελαφρά φτερά του Τώρα ❤️ έγραψε ο Σταμάτης Κραουνάκης
 
 

Η Ντορέττα Παπαδημητρίου συγκλονισμένη από το θάνατό του έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram:

«Τί δυσάρεστα νέα..
Ευχαριστούμε για όλα Κώστα Βουτσά.Για το κέφι και την ζωντάνια που μετέδιδες μέσα από την δουλειά σου ,αλλά και με την κάθε κουβέντα που έλεγες,σε όλους εμάς που είχαμε την τύχη και την τιμή να σε γνωρίσουμε 🙏🏻»

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή ανέβασε στο λογαριασμό της στο instagram φωτογραφία της με τον ηθοποιό και έγραψε: Πέρα από ταλαντούχος... ήταν πάντα τόσο γλυκός και γενναιόδωρος με τους νέους ανθρώπους. Θα θυμόμαστε την αισιοδοξία που εξέπεμπε και τα μαθήματα ζωής που έδινε απλά και μόνο από τον τρόπο που αντιλαμβανόταν την ζωή του. Καλό ταξίδι Κώστα Βουτσά!

 

Πριν 1,5 μηνα τα λεγαμε στο πλατώ στη τελευταία live τηλεοτπικη του συνέντευξη... Τυχερος γιατι δε θα ξεχαστει και επι της ουσιας δε θα φυγει ποτέ όπως ολοι οι σπουδαίοι. Σ ευχαριστούμε Κωστα για ολα...., έγραψε ο Γιώργος Λιάγκας

 

Δείτε και νεότερους καλλιτέχνες πως αποχαιρέτησαν τον σπουδαίο αιώνιο έφηβο
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Δημήτρης Κόκοτας-Υπέστη έμφραγμα
Γιώργος Παπαγεωργίου: «Δεν ξέρουμε αν θα κάνουμε βάφτιση του παιδιού μας με την Δανάη Μιχαλάκη»
Boom! Δημήτρης Λάλος και Μαριλίτα Λαμπροπούλου είναι ζευγάρι και στη ζωή;
Αντίνοος Αλμπάνης: «Έπρεπε να αποφασίσω αν έχει νόημα να το μοιραστώ ή να συνεχίζω να λέω ψέματα»
Rebel Wilson: «Έκανα πρώτη φορά σεξ στα 35 μου, δεν χρειάζεται να βιάζεται κανείς»
Η ανακοίνωση για το μνημόσυνο του Βασίλη Καρρά & η συναυλία αφιέρωμα προς την μνήμη του
Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Δικηγόρος Μαίρης Χρονοπούλου: «Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία στην υπόθεση»
Γιώργος Παπαδόπουλος για τη σύζυγό του: «Μου αρέσει που είναι ντροπαλή, είναι σέξι η ντροπαλότητα»
Η επιζήσασα της τραγωδίας των Τεμπών, Ευδοκία Τσαγκλή: «Είναι επώδυνο, δολοπλόκο & κακό θρίλερ»