Ποιος Κύπριος ηθοποιός μίλησε ανοικτά για εκπαιδευτιτουρίστες»;

 

Γιατί οι ηθοποιοί τα έβαλαν με το επιδεκτικό σύστημα και τους λειτουργούς του; 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 
 

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης ήταν ο καλεσμένος της Φαίης Σκορδά στο Πρωινό της Πέμπτης και όταν η κουβέντα έφτασε στον τρόπο με τον οποίο μεγαλώνει τα παιδιά του και στις προτεραιότητες που δίνει, ο ηθοποιός ανέβασε αρκετά τους τόνους. Συγκεκριμένα, ο Θανάσης Ευθυμιάδης είπε τα εξής:

“Ντροπή σε αυτούς που βγάζουν την ύλη για τα παιδιά του δημοτικού και τα παιδιά του γυμνασίου. Ντροπή σε αυτούς που στερούν από τα παιδιά τα παιδικά τους χρόνια. Ντροπή σε αυτούς που βγάζουν την ύλη και στερούν το παιχνίδι από τα παιδιά μας. Ντροπή σε αυτούς που βγάζουν όλον αυτόν τον όγκο που πρέπει να κουβαλούν τα παιδιά κάθε μέρα στις σάκες τους και να παθαίνουν σκολίωση. Προσεύχομαι μόνο να καταλάβουν και να θυμηθούν ότι κάποτε υπήρξαν και αυτοί παιδιά, να μειώσουν την ύλη, να μειώσουν το άγχος των παιδιών μας, να μειώσουν το άγχος των εφήβων που ξεχνούν λόγω των Πανελληνίων τι είναι έρωτας, τι είναι εφηβεία, να περάσουν αυτή την μεταβατική περίοδο ωραία. Τους προσθέτουν άγχος, να θυμούνται αυτή την ηλικία σαν βασανιστήριο”.

“Η δική μου καθημερινότητα είναι πρώτα το παιχνίδι και μετά το διάβασμα, αν μείνει χρόνος. Αυτό δεν είναι γνώση, πληροφορίες δίνουν στα παιδιά”, τόνισε ο Θανάσης Ευθυμιάδης.

 

 

Στην Κύπρο τώρα ο ηθοποιός Στέλιος Καλλιστράτης όπου τον γνωρίσαμε μέσα από τα σίριαλ Τατουάζ, Χάλκινα Χρόνια, Γαλάτεια και Κάρμα έκανε μια ανάρτηση και τοποθετήθηκε για τους πραγματικούς εκπαιδευτικούς και τους εκπαιδευτιτουρίστες»

 

Δείτε την αιχμηρή ανάρτηση του 

Νιώθω την ανάγκη, σήμερα, 16/01/2020, και μετά από έναν αριθμό σεβαστών χιλιομέτρων σε παιδικές παραστάσεις από το 2013, να ευχαριστήσω και δημόσια, όλους τους «εκπαιδευτικούς» - γιατί υπάρχουν και οι ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ – που έρχονται στο θέατρο, στις παιδικές παραστάσεις, και θεωρούν ότι είναι χρόνος για να πουν τα νέα τους, να ενημερωθούν για όλα τα κουτσομπολιά στο facebook, τα mail τους, να προβληματιστούν για το τι θα φάνε το μεσημέρι και ένα σωρό άλλα προβλήματα που τους απασχολούν – και σας εγγυώμαι φαίνεται να είναι πολλά διότι πώς αλλιώς εξηγείται αυτό να τους απασχολεί καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης;

Αναρωτήθηκα πολλές φορές γι’ αυτούς τους «εκπαιδευτικούς», τι λένε μετά στην τάξη, στα παιδιά, πώς σχολιάζουν τυχόν ερωτήσεις, αφού δεν έχουν δει ούτε στιγμή από την παράσταση;

Θέλω επίσης να τους ευχαριστήσω, γιατί ενώ στην αρχή, εμείς που δίνουμε την ψυχή μας πάντα πάνω στη σκηνή, είτε καλή είναι είτε κακή μια παράσταση, πάντα δυσανασχετούμε, πάντα τους κοιτάμε επίμονα, πάντα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν με την ελπίδα να υπάρξει μια στιγμή να μας δουν, να σεβαστούν (μα τι λέω;! Χαχαχα!) και να σταματήσουν, εντούτοις εκείνοι ακάθεκτα συνεχίζουν.

Και δε συνεχίζουν έτσι απλά. Συνεχίζουν να μας δίνουν κουράγιο και θάρρος που διαλέξαμε να κάνουμε αυτή τη δουλειά και να πεισμώνουμε, ξανά με την ελπίδα, ότι σε κάθε παράσταση αν μη τι άλλο τα παιδιά μπορεί και να κουβαλήσουν κάτι μαζί τους φεύγοντας από το θέατρο, μέσα στις ψυχούλες τους.

Αφού οι «εκπαιδευτικοί» τους μάλλον μόνο τα likes τους κουβαλούν. Θέλω κλείνοντας να απολογηθώ στις δύο «εκπαιδευτιτουρίστριες» σήμερα, στην πρώτη σειρά(!) που δεν προνοήσαμε να τους είχαμε και καφέ ή κάτι να τσιμπάνε.

Καλή νέα δεκαετία.

Στέλιος Καλλιστράτης

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αλέξης Γεωργούλης: «Δεν τρόμαξα, πανικοβλήθηκα κι ένιωσα ότι δεν μπορούσα να αντιδράσω πουθενά»
Πάνος Μουζουράκης: «Το παιδί μου έχει ξυπνήσει μια νέα ευτυχία.  Την κάναμε κιόλας τη βάφτιση!»
Θεοφανία Παπαθωμά: «Προσπαθούν κάθε μέρα να σε σκοτώσουν με χημικά. Δεν είναι αφρικανική σκόνη!»
Bαρύ πένθος για τη Βίκυ Καγιά - Πέθανε ο πατέρας της - Το μήνυμα και η φωτογραφία στα social media
Ελεονώρα Μελέτη: «Ως παρουσιάστρια καθημερινής εκπομπής, βγάζω περισσότερα χρήματα από ό,τι ένας ευρωβουλευτής»
H Βέφα Αλεξιάδου απαντά στο: «Έχει περάσει τα 80α! Δεν έχει να προσφέρει κάτι. Ένας κουρασμένος άνθρωπος»
H Άλκηστις Πρωτοψάλτη ήρθε αντιμέτωπη με καρχαρία στον Ινδικό Ωκεανό - Όσα είπε on camera
Αθηναΐς Νέγκα: «Αισθάνομαι μονίμως ανεπιθύμητη, κανείς δε θέλει να είναι μαζί μου. Με χαρακτήριζαν μάγισσα»
Ραγίζει καρδιές ο Γιώργος Γιαννιάς για την απώλεια των γονιών του: «Νιώθω μισός»
Κώστας Αποστολάκης: «Αισθάνθηκα ότι αδίκησα την κόρη μου σε πράγματα άυλα, μη φθαρτά, ψυχολογικά»