Giulio Filippo D’ Errico: "Κάνει comeback"

Είναι μόλις 26 ετών, έχει ιταλικές ρίζες και ήδη έχει κάνει πολλά πράγματα ως ηθοποιός. Μας έχει συστηθεί μέσα από τη σειρά του Sigma, «7 Ουρανοί και Σύννεφα Αλήτες», ενώ φέτος τον βλέπουμε στο «Μπρούσκο» αλλά και στην παράσταση του Θεάτρου Ένα, «Killer Joe», όπου υποδύεται το κακό παιδί. Ποιος είναι, όμως, στ’ αλήθεια ο Giulio;
 

 

Της Πράξιας Αρέστη
Φωτογραφία Ανδρέας Λουκαΐδης
 
Πώς αποφάσισες να γίνεις ηθοποιός;
Όταν ήμουν μικρός ήθελα να γίνω πολλά πράγματα, μέχρι και βενζινάρης (γέλια). Μου άρεσε πολύ η μυρωδιά της βενζίνης και όταν πηγαίναμε με τη μητέρα μου σε βενζινάδικο πάντα ήθελα να κάνω εγώ την όλη διαδικασία. Μετά έκανα σκέψεις να γίνω κτηνίατρος, και ακολούθως αρχιτέκτονας. Πάντα όμως μου άρεσε να τραγουδώ και να χορεύω.
 
Κτηνίατρος και αρχιτέκτονας;
Κτηνίατρος επειδή αγαπώ πολύ τα ζώα, ιδιαίτερα τα σκυλιά, και αρχιτέκτονας γιατί μου αρέσουν τα σπίτια. Τελικά, κατέληξα να αρχίσω σπουδές στο interior design, τις οποίες σταμάτησα στον ενάμιση χρόνο, και μέσα σε λίγους μήνες πήρα την απόφαση να γίνω ηθοποιός. Έτσι, μπήκα στη Δραματική Σχολή Βλαδίμηρος Καυκαρίδης.
 
Άρα, το να γίνεις ηθοποιός δεν ήταν όνειρο ζωής για σένα, όπως συμβαίνει με τους πλείστους ηθοποιούς;
Όχι, δεν ήταν όνειρο ζωής. Ήταν κάτι που προέκυψε στην πορεία. Τώρα, όμως, στα τέσσερα χρόνια που δουλεύω, πιστεύω ότι πήρα τη σωστή απόφαση και μέσω της υποκριτικής έχω βρει τον δρόμο μου.
 
Θυμάσαι την πρώτη σου δουλειά;
Η πρώτη μου δουλειά ήταν η συμμετοχή μου στη σειρά του Sigma, «7 Ουρανοί και Σύννεφα Αλήτες», και στο «Ξύπνημα της άνοιξης» του ΘΟΚ. Πιστεύω ότι ήμουν από τους τυχερούς στο ξεκίνημα της καριέρας μου. Μετά έκανα θέατρο, παιδικό θέατρο, κυπριακά σκετς και εμφανίσεις σε σειρές.
 
Έκανες όντως πολλά και διάφορα πράγματα. Τι απολαμβάνεις όμως πιο πολύ να κάνεις;
Όλα μου αρέσουν γιατί είναι όλα διαφορετικά μεταξύ τους και από κάθε δουλειά κρατώ πάντα τα θετικά. Δεν ξέρω όμως ακόμη σε ποιο είδος είμαι πιο καλός, γιατί τώρα ξεκινώ και έχω ακόμη πράγματα να κάνω.

 

Έφυγες στο εξωτερικό για λίγο. Πώς πήρες αυτή την απόφαση και τι σε έκανε να επιστρέψεις τελικά σύντομα;
Σκεφτόμουν πάντα να φύγω κάποια στιγμή στο εξωτερικό για ν’ ανοίξω τους ορίζοντές μου, να γνωρίσω νέα πράγματα. Έτσι πήρα την απόφαση να πάω για ένα course στο musical theatre, το οποίο τελικά σταμάτησα και επέστρεψα μετά από τρεις μήνες. Είχα πεθυμήσει πάρα πολύ την Κύπρο, τους φίλους μου, τα κατοικίδιά μου, το αυτοκίνητό μου, τη μητέρα μου, τον καιρό. Όλα μου έλειπαν.
 
Θα τα άφηνες όλα για να ζήσεις στην Αγγλία ή την Αμερική για την καριέρα σου;
Νομίζω πως όχι. Αν και ως ιδέα ακούγεται ωραία, χρειάζεται πολλή δύναμη, κι εγώ νομίζω ότι δεν έχω τη δύναμη να τα παρατήσω όλα για μεγάλο διάστημα. Θα πρέπει να αποκοπείς εντελώς απ’ όλους και όλα, κάτι που δεν θέλω.
 
Θα πήγαινες στην Ελλάδα για καριέρα;
Την Ελλάδα την έχω στο μυαλό μου και λόγω γλώσσας αλλά κα γιατί είναι πιο κοντά στην κουλτούρα μας. Επιπλέον, από άποψη απόστασης είναι πιο κοντά στην Κύπρο και έχω φίλους εκεί.
 
Συμμετέχεις στο έργο «Killer Joe» του Θεάτρου Ένα. Μπορείς να μας πεις λίγα λόγια για την παράσταση;
Είναι ένα έργο του Tracy Letts σε σκηνοθεσία του Ανδρέα Χριστοδουλίδη. Πρόκειται για μια διαφορετική, πλούσια σε εναλλαγές συναισθημάτων, μαύρη κωμωδία, η οποία αναφέρεται σε μία διαλυμένη οικογένεια στο Τέξας. Υποδύομαι τον γιο της οικογένειας, ο οποίος πουλά ναρκωτικά. Ο Chris οργανώνει με τον πατέρα του τη δολοφονία της μητέρας του, για να εισπράξουν την πανάκριβη ασφάλεια ζωής που έχει κάνει. Αυτό θα γίνει όμως με τη βοήθεια ενός διεφθαρμένου μπάτσου, του Joe, που δρα παράλληλα και ως εκτελεστής. Στην υπόθεση μπλέκεται και η μητριά του Chris ενώ όλα πρέπει να γίνουν με τρόπο ανώδυνο για την αθώα, έφηβη αδελφή του.

Θα έλεγες ότι ο ρόλος του κακού παιδιού είναι πρόκληση για σένα;
Ναι, ακριβώς. Και έτυχε τόσο στο «Killer Joe» όσο και το «Μπρούσκο», να κάνω τον κακό. Στο «Μπρούσκο», υποδύομαι έναν δολοφόνο και στην παράσταση έναν έμπορο ναρκωτικών.
 
Απείχες αρκετό καιρό από την τηλεόραση. Σε τρομάζει καθόλου η σκέψη μια νέας τηλεοπτικής επαφής;
Ναι, η αλήθεια είναι ότι είχα έναν χρόνο να κάνω τηλεόραση πριν από το «Μπρούσκο». Αυτό τυχαίνει συχνά στη δουλειά μας. Πιστεύω, όμως, ότι η αποχή από την τηλεόραση δεν κάνει πάντα κακό, αντίθετα βοηθά για να μπορείς μετά να κάνεις ένα δυνατό comeback. Δεν σημαίνει ότι δεν θα δουλεύεις σε κάτι άλλο. Σου δίνεται η ευκαιρία να κάνεις περισσότερο θέατρο και πράγματα που σου αρέσουν. Κάτι που δεν μπορείς να κάνεις όταν έχεις πολύωρα γυρίσματα. Ως εκ τούτου ένα διάλειμμα χρειάζεται!
 
Στο «Μπρούσκο» για πόσο θα είσαι ακόμα;
Αρχικά, ήταν για 20 επεισόδια, μετά πήγε στα 35 επεισόδια. Η επιστροφή μου θα συνδέεται με μια μεγάλη ανατροπή. Τώρα τι ακριβώς θα γίνει, δεν μπορώ να πω…
 
Αφότου έχεις μπει στο «Μπρούσκο» θεωρείς ότι έχεις γίνει πιο αναγνωρίσιμος στον κόσμο;
Υποδύομαι έναν δολοφόνο που προσποιείται τον καλό, έτσι δέχομαι διάφορα σχόλια. Είναι αλήθεια ότι δεν περίμενα τέτοια μεγάλη αναγνωρισιμότητα. Όπου πηγαίνω μου λένε για τον ρόλο μου…
 
Να υποθέσω ότι έχεις αποκτήσει και πολλές θαυμάστριες;
Ναι…(γέλια). Ούτε αυτό το περίμενα, όμως λαμβάνω μηνύματα καθημερινά από κοπέλες, συνήθως πιο νεαρής ηλικίας που μου λένε πόσο τους αρέσει ο ρόλος και διάφορα άλλα.

 

Και τι απαντάς;
Απαντώ σε αρκετά άτομα. Σε όσα μπορώ βέβαια, για να πω ένα ευχαριστώ. Όμως, όταν προχωρήσει η συζήτηση το σταματώ. Είναι πολύ περίεργο όλο αυτό.
 
Πώς θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου με λίγες λέξεις;
Γενικά, έχω μια χαλαρότητα. Είμαι θετικός αλλά αγχώνομαι για τα επαγγελματικά μου και σκέφτομαι συνέχεια διάφορα, κάτι που οι άλλοι δεν το βλέπουν γιατί δεν το αφήνω να βγει προς τα έξω. Νιώθω ένα βάρος στο στήθος, πολλές φορές όμως δεν το βγάζω προς τα έξω.
 
Τι άλλο μπορείς να μας αποκαλύψεις για τον εαυτό σου;
Πολλές φορές είμαι αφελής στις ανθρώπινες σχέσεις. Είμαι ευαίσθητος και μου αρέσει να βοηθώ τους άλλους, κάτι που έχω κληρονομήσει από τη μητέρα μου. Ίσως να είμαι και λίγο ισχυρογνώμονας στις συζητήσεις μου. Όταν ξέρω ότι έχω δίκαιο θέλω ο άλλος να παραδέχεται το λάθος του. Γενικά, είμαι δίκαιος άνθρωπος και θέλω να βλέπω τα πράγματα και από τις δύο όψεις.
 
Σε ποια φάση σε πετυχαίνουμε στα προσωπικά σου;
Είμαι single.
 
Μου είπες πιο πριν ότι ήθελες να γίνεις κτηνίατρος. Ποια είναι η σχέση σου με τα ζώα;
Αγαπώ πολύ τα ζώα, ιδιαίτερα τα σκυλιά. Τον πρώτο μου σκύλο τον απέκτησα όταν ήμουν 5,5 χρονών. Ήταν ένα κόλεϊ, η Λάσι, και την αγαπούσα πάρα πολύ. Την έχασα όταν ήμουν 14 χρονών κάτι που με στεναχώρησε πάρα πολύ. Έκλαψα πάρα πολύ. Είχαμε κι άλλα σκυλιά και έχουμε μέχρι σήμερα, όμως η Λάσι ήταν διαφορετική. Είχαμε μια πιο στενή σχέση. Με καταλάβαινε, με αγαπούσε υπερβολικά. Επίσης, έχουμε εφτά γάτους.
 
Πρόσφατα έχεις υιοθετήσει και ένα αδέσποτο. Πρόκειται για μια όμορφη ιστορία. Θα ήθελες να τη μοιραστείς μαζί μας;
Ο Ash με αγαπάει πάρα πολύ, ίσως επειδή αναγνωρίζει ότι εγώ τον έσωσα. Όταν λείπω από το σπίτι κοιμάται στο κρεβάτι μου, και όταν κοιμάμαι ξαπλώνει μαζί μου. Τον βρήκα στην περιοχή της Φανερωμένης. Καθόμουν για καφέ και περνούσε μόνος του από κει, φαινόταν αδέσποτος και τον λάτρεψα. Έτσι, τον πήρα στο σπίτι.
 
Εκτός από την αγάπη σου για τα ζώα, θα έλεγες ότι είσαι και άνθρωπος της εξοχής;
Όχι, ιδιαίτερα. Δεν θα μπορούσα ποτέ, για παράδειγμα, να ζήσω σε χωριό και ν’ αφήσω την πόλη. Δεν μπορώ να κάνω μεγάλες αποστάσεις γιατί έμενα πάντα κέντρο. Για να καταλάβεις όταν ήμουν μικρός έπαιζα στα χωράφια, εκεί όπου σήμερα είναι το Costa Coffee. Το πιο μακρινό σημείο που μπορώ να πάω νομίζω πως είναι τα Λατσιά (γέλια).
 
Είσαι περισσότερο τύπος της θάλασσας παρά του βουνού;
Ναι. Σπάνια θα πάω στο βουνό.
 
Πώς περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο;
Συνήθως, για καφέ, με φίλους, ταινίες, τηλεόραση. 
 
 

Δειτε Επισης

Πέθανε σε ηλικία 47 ετών η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια, Mandisa-Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της
Ο πατέρας του 19χρονου θύματος τοποθετήθηκε για την επιστοφή του Γιάννη Ξανθόπουλου: «Έκανε ό,τι έκανε»
Ο λόγος που η Silia Kapsis ενώ είναι στην Ελλάδα δεν βρέθηκε στο πάρτι της #Eurovision με τη Μαρίνα Σάττι
Δημήτρης Κόκοτας: «Από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει η προσπάθεια για αποσωλήνωση του»
H Φαίη Σκορδά αποκάλυψε όλη την δήλωσή του Δημήτρη Παπανώτα χωρίς μοντάζ, που έφερε τη διαγραφή του
Οι αντιδράσεις για διαγραφή Παπανώτα: «Έγινε το αυτονόητο. Δεν χωράνε πλέον σεξιστικά & ρατσιστικά σχόλια»
Η Ελεονώρα Μελέτη αποκάλυψε πόσους followers έχασε μετά την ανακοίνωση ότι είναι υποψήφια με τη ΝΔ
Θύμα άγριου ξυλοδαρμού η αδελφή της Χριστίνας Μηλιού, από τον σύντροφό της - Η κατάθεση της
Η αντίδραση της Ιωάννας Τούνη για τον έλεγχο παραπλάνησης των «influencers»: «Δεν κατάλαβα, τι ακριβώς;»
Η πρώτη on camera αντίδραση της Ελένης Μενεγάκη μετά το τέλος από το Mega