Οι μεγάλοι καλλιτέχνες που χάσαμε το 2016

Το 2016 δεν έχει μπει ακόμη καλά καλά και έφερε ήδη μαζί του μεγάλες καλλιτεχνικές απώλειες. Οι θάνατοι διαδέχονται ο ένας τον άλλο και μέχρι να θρηνήσουμε το μία απώλεια, αυτήν έρχεται να καπακώσει μία άλλη. Και να σκεφτείτε έχουμε ακόμη 8 μήνες μέχρι να φύγει το 2016...
Ας δούμε τις μεγαλύτερες απώλειες που βιώσαμε τους τελευταίους μήνες και ας ελπίσουμε ότι αυτή του μεγάλου σταρ Prince θα είναι η τελευταία.
 

Tης Πράξιας Αρέστη
 
Prince
21 Απριλίου ο "Πρίγκιπας" βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στα 57 του. Είχε βιώσει προηγουμένως ένα απλό κρυολόγημα. Η επαναστατική του φύση, η διαφορετικότητά του και η καινοτομία του υπήρξε έμπνευση για πολλούς νεότερους καλλιτέχνες, σε πολλά είδη μουσικής.


Γιάννης Βόγλης
Ένας σημαντικός ηθοποιός και άνθρωπος του θεάτρου για τον απανταχού Ελληνισμό. Έφυγε από τη ζωή στις 20 Απριλίου μετά από χρόνια ασθένεια, σε ηλικία 79 ετών, βυθίζοντας στη θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμ0. Έγινε γνωστός μετά από τις ταινίες του "Το χώμα βάφτηκε κόκκινο" και "Κορίτσια στον ήλιο".

 

Ουμπέρτο Έκο
Στην ηλικία των 84 ετών, έφυγε από τη ζωή ο εμβληματικός Ιταλός φιλόσοφος και συγγραφέας Ουμπέρτο Έκο. Στις 18 Φεβρουαρίου ο κόσμος των γραμμάτων έχασε ένα μεγάλο "άνθρωπο". Το πρώτο του μυθιστόρημα "Το όνομα του Ρόδου" τον έκανε ευρέως γνωστό στον εξωακαδημαϊκό κόσμο.


Παντελής Παντελίδης
Μπορεί κάποιοι να μην τον θεωρούν καν καλλιτέχνη, όμως η αλήθεια είναι ότι ο λαϊκός τραγουδιστής Παντελής Παντέλιδης ενέπνευσε πολύ κόσμο να ακολουθήσει τα όνειρά του, καθώς ήταν ο πρώτο Έλληνας που κατάφερε να γίνει διάσημος με δικές του δημιουργίες, μέσα από το YouTube. Και δεν υπήρξε μόνο έμπνευση αλλά και μουσική συντροφιά και παρηγοριά για όσους τον άκουγαν.


Άλαν Ρίκμαν
Στις 14 Ιανουαρίου, σε ηλικία 69 ετών ο Άλαν Ρικμαν έφυγε από τη ζωή. Ο σπουδαίος Βρετανός ηθοποιός του θεάτρου αλλά και ευρέως γνωστός μέσα από το ρόλο του ως ο κακός στη σειρά ταινιών Χάρι Πότερ, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο αφήνοντας πίσω αξέχαστες ερμηνείες, όπως αυτή στο "Πολύ σκληρός για να πεθάνει", με τον Bruce Willis.


David Bowie
Last but not least, o μεγάλος ροκ σταρ David Bowie, έφυγε από τη ζωή στις 10 Ιανουαρίου, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο. Προτού φύγει από τη ζωή κυκλοφόρησε το τελευταίο του άλμπουμ, με το τραγούδι Lazarus που ήταν προφητικό για το θάνατό του.


Πέραν των πιο πάνω απωλειών, η ανθρωπότητα έχασε επίσης την έξοχη φυσιογνωμία του θεάτρου, Άννα Συνοδινού, τον Γκλεν Φρέι ιδρυτή των Eagles, τον σκιτσογράφο Γιάννη Καλαϊτζη, τη συγγραφέα Χάρπερ Λι, τον ηθοποιό, γνωστό από τις ταινίες Ρόκι, Τόνι Μπάρντον, την αρχιτέκτονα Ζάχα Χαντίντ, τον ιδρυτή των Beagles Ser George Martin και τον μεγάλο ακαδημαϊκό και ζωγράφο Παναγιώτη Τέτση.
 

Δειτε Επισης

Ορκίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης ανήμερα των γενεθλίων του στο πλευρό του ο πατέρας & ο σύζυγός του
Η πρώτη συνέντευξη του Αλέξη Γεωργούλη μετά τις καταγγελίες – Τι αποκαλύπτει στη Δανάη Μπάρκα
Οι πρώτες δηλώσεις του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη μετά το οξύ εγκεφαλικό: «Πλέον βλέπω τη ζωή με άλλα μάτια»
O Πέτρος Κουσουλός κατά Πισπιρίγκου: «Είναι Μήδεια. Αυτή η γυναίκα είχε χειραγωγήσει τους πάντες»
Η αποκάλυψη του Τάσου Ιορδανίδη μετά την απώλεια 30 κιλών: «Ξαναπήρα τα 10. Ήμουν 125»
Ξέσπασε ο Λιάγκας μετά την απόφαση για Πισπιρίγκου: «Είναι ντροπή να λέμε ότι βγάζει η τηλεόραση αποφάσεις»
Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου κατέθεσε μήνυση κατά ατόμου για τα σχόλια του revenge porn της Ιωάννας Τούνη
Halle Berry: «Η εμμηνόπαυση δεν είναι καταστροφή αλλά φυσιολογικός κύκλος της ζωής»
Παπαράτσι «έπιασε στα πράσα» την Jennifer Aniston και την Sandra Bullock να βγαίνουν από πλαστικό χειρούργο
Ο φωτογράφος που γρονθοκοπήθηκε από τον πατέρα της Τaylor Swift, τα βάζει με τους αστυνομικούς