Χριστίνα Θεοδώρου: Life is a beach

Για τη Χριστίνα Θεοδώρου η θάλασσα είναι τρόπος ζωής και αυτός είναι ο βασικός λόγος που έδωσε στις πετσέτες θαλάσσης της το όνομα «Life is a Beach», που τα λέει όλα.
 
Της Πράξιας Αρέστη
Φωτογραφία Ανδρέας Λουκαΐδης
 
Ως αρχιτέκτονας, η καλλιτεχνική της φλέβα δεν την αφήνει ποτέ να σταματάει το ψάξιμο. Πάντα συνδύαζε την αρχιτεκτονική με τη μόδα. Η αρχιτεκτονική είναι η αγάπη της, αλλά η μόδα το πάθος της. Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στο επάγγελμά της τής έδωσαν το έναυσμα ν’ ασχοληθεί με κάτι που πάντα αγαπούσε. Άρχισε έτσι μαθήματα ραπτικής και μπήκε στον κόσμο των υφασμάτων.
Η ιδέα της πετσέτας ήρθε μέσα από την αρχιτεκτονική. Στην αρχιτεκτονική σχεδιάζει το σπίτι, το καταφύγιο, το μέρος όπου κάποιος νιώθει ασφάλεια και που ορίζει τα όρια της περιοχής του και της ιδιωτικής ζωής του. Έτσι και στον χώρο της παραλίας θεωρεί ότι η πετσέτα είναι αυτή που ορίζει την περιοχή του κάθε άτομου για τις προσωπικές στιγμές χαλάρωσης… με απλά λόγια το «σπίτι» του.
Δημιουργώντας όμορφες και μοναδικές πετσέτες, στοχεύει στο να συμπληρώσει το κενό που υπάρχει στην όλη εμφάνιση κάποιου στην παραλία, κάτι στο οποίο ο Κύπριος σήμερα δίνει ιδιαίτερη σημασία.
Οι πετσέτες είναι σε διάφορα σχήματα, όπως για παράδειγμα ορθογώνιες, στρογγυλές, πολύγωνες, σε σχήμα σανίδας θαλάσσης, και είναι διπλής όψης. Στη μια μεριά είναι το velour βαμβάκι και στην άλλη υπάρχουν απεριόριστα σχέδια από υφάσματα αναλόγως της προτίμησης του καθενός. Για παράδειγμα, για τους ρομαντικούς υπάρχουν η δαντέλα, τα λουλούδια και τα παστέλ χρώματα. Συνδυάζει πέρα από αυτό κορδέλες, κρόσσια, πον-πον, τρέσες, κορδόνια, λάστιχα, βελονάκι και δημιουργίες από σμίλες.

Στα περισσότερα σχέδια υπάρχει τσέπη για τα προσωπικά αντικείμενα και θήκη για μαξιλαράκι το οποίο δίνεται μαζί με την πετσέτα. Σε όλες τις πετσέτες υπάρχει κεντημένο το λογότυπο «Life is a Beach» σε ανάλογο χρώμα με αυτό της πετσέτας και το ίδιο υπάρχει στην τσάντα θαλάσσης η οποία δίνεται μαζί με την πετσέτα.
Δεν μπορέσαμε να μην την ρωτήσουμε γιατί επέλεξε τις πετσέτες θαλάσσης και ποια είναι η σχέση της ίδιας με αυτές: «Μεγαλώνοντας σε νησί, όπου πέρα από τον μισό χρόνο έχουμε καλοκαίρι, έχω μάθει να αγαπάω τη θάλασσα και να μετράω αντίστροφα μέσα στη βδομάδα πότε θα τα αφήσω όλα πίσω μου και να πάω στην παραλία. Όλες μου οι αναμνήσεις και στιγμές που αναπολώ έχουν έναν κοινό παρονομαστή, τη θάλασσα. Τα παιδικά μου χρόνια, χτίζοντας κάστρα στην άμμο, εφηβικούς έρωτες, πάρτι στην παραλία με φίλους μέχρι τα ξημερώματα, ατέλειωτες ώρες στα βαθιά πάνω στις σανίδες με φόντο μόνο το γαλάζιο».
Οι πετσέτες γίνονται και κατόπιν παραγγελίας. Περισσότερο ο κόσμος ζητάει να κεντηθεί πάνω στην πετσέτα το όνομά του ή κάτι προσωπικό του. Παραγγελίες δέχεται, επίσης, για συγκεκριμένες εκδηλώσεις, όπως για παράδειγμα για ένα γάμο ή βάφτιση. Οι τιμές στην παιδική συλλογή κυμαίνονται μεταξύ 45-65 ευρώ και για ενήλικες μεταξύ 90-120 ευρώ, ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε πελάτη.

Τις πετσέτες προς το παρόν μπορεί κάποιος να τις προμηθευτεί και από τα καταστήματα Stalo Markides Boutique (Βασιλίσσης Φρειδερίκης, Λευκωσία) και GLAM Boutique (28ης Οκτωβρίου, Λευκωσία).
Ο αρχικός της στόχος είναι να παρουσιάσει τη συλλογή της στην κυπριακή αγορά. Παράλληλα, μέσω του online shop και γενικά του διαδικτύου προωθεί τα προϊόντα της και σε αγορές του εξωτερικού.
Στόχος για το μέλλον είναι να δημιουργήσει μια συλλογή beachwear, ώστε κάποιος να μπορεί να προμηθευτεί τα απαραίτητα για μια ολοκληρωμένη και μοναδική εμφάνιση στη θάλασσα.
 

  

Δειτε Επισης

Ο 41χρονος πρώην σύντροφός της Πριγκίπισσας Βεατρίκης βρέθηκε νεκρός από υπερβολική δόση, στο Μαϊάμι
Αργύρης Ξάφης: «Ήμασταν στη σκηνή με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και άρχισαν να μας πετάνε αυγά»
Σπύρος Χατζηαγγελάκης: «Είμαι ελεύθερος και ανοιχτός στις απόψεις μου για τα ερωτικά. Μοιάζω σαν αναίσθητος»
Βίκυ Βολιώτη: «Mε τον σύζυγό μου, δεν ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Έχουμε σκεφτεί πολλές φορές τον χωρισμό»
Κερασία Σαμαρά: «Έχω βιώσει κακοποίηση στο θέατρο αλλά σώπασα. Είναι κάτι που μετανιώνω»
Λάκης Γαβαλάς: «Στη φυλακή είχα μηδέν λίμπιντο, δεν ξέρω αν βάζουν κάτι στο φαγητό. 15 μήνες, τίποτα»
Το καλοκαίρι στην Πύλο ο γάμος του Γιάννη Αντετοκούνμπο - Καλεσμένα όλα τα Σεπόλια
Η Βασιλική Τρουφάκου αποκάλυψε το φύλο του μωρού που περιμένει στο baby shower party
H Διαμαντένια Ελένη Φουρέιρα στην απονομή του album της με τον Αλμπέρτο Μποτία στο πλευρό της
Η Μαίρη Συνατσάκη μιλά για την πρώτη της ερωτική επαφή: «Μετά από 2,5 εβδομάδες χωρίσαμε»