Εσύ το ήξερες; Αυτά τα διάσημα πρόσωπα του εξωτερικού έχουν ελληνική καταγωγή!

 

Eίναι πραγματικά πολλές οι εξέχουσες προσωπικότητες που έχουν διαπρέψει στο εξωτερικό και δηλώνουν Έλληνες.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 

Για κάποιους ήδη γνωρίζουμε ότι έχουν ελληνικές ρίζες, για άλλους πάλι όχι. Κι αυτό γιατί είτε το επίθετό τους δεν «πρόδωσε» την καταγωγή τους, είτε επειδή δεν έχουν αναφερθεί ποτέ δημόσια σε αυτή.

Κι όμως υπάρχουν πολλές εξέχουσες προσωπικότητες που ίσως κανείς να μην γνωρίζει ότι έχουν καταγωγή από την Ελλάδα, ωστόσο έχουν αποδείξει ότι έχουν ταλέντο, είναι εργατικοί και έχουν καταφέρει να τραβήξουν τα φώτα τα δημοσιότητας και να κάνουν καριέρα στο εξωτερικό.

Δείτε παρακάτω δέκα διάσημα πρόσωπα του εξωτερικού που ειναι (και) Έλληνες:

Μαρία Κάλλας

Γεννημένη το 1923 στη Νέα Υόρκη ως Μαρία Άννα Σοφία Σεσιλία Καλογεροπούλου, η Μαρία Κάλλας ήταν κορυφαία Ελληνοαμερικανίδα υψίφωνος και η πλέον γνωστή παγκοσμίως ντίβα στο χώρο του λυρικού θεάτρου. Τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς οι γονείς της, Ευαγγελία Δημητριάδη και Γιώργος Καλογερόπουλος, είχαν μεταναστεύσει από την Αθήνα στις ΗΠΑ, ενώ το 1929 άλλαξε το οικογενειακό τους επώνυμο από Καλογερόπουλος σε Κάλλας.

 

Τίνα Φέι

Γεννημένη το 1970 στη Φιλαδέλφια των ΗΠΑ, η Τίνα Φέι έχει καταφέρει να χαρίσει απίστευτο γέλιο σε μικρούς και μεγάλους μέσα από τη δουλειά της στον κινηματογράφο και τη μικρή οθόνη. Μητέρα της είναι η Ζηνοβία Ξενάκη, με καταγωγή από τον Πειραιά και πατέρας της ο Ντόναλντ Φέι, από τη Γερμανία.

 

Ρίτα Ουίλσον

Tο πραγματικό της όνομα είναι Μαργαρίτα. Η διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ και σύζυγος του Τομ Χανκς, γεννήθηκε στο Λος Άντζελες, αλλά οι ρίζες της είναι Ελληνικές. Ο πατέρας της, Χαλίλοβ Ιμπραίμοβ, γεννήθηκε στην Ξάνθη στα Πομακοχώρια και μετακόμισε στις ΗΠΑ, όπου και άλλαξε το όνομα του σε Άλαν Ουίλσον το 1960 εμπνεόμενος από την οδό στην οποία έμεναν. Η ίδια μεγάλωσε σε μια ελληνική παραδοσιακή οικογένεια και αγαπά οτιδήποτε είναι ελληνικό.

 

Ζακ Γαλιφιανάκης

Αναμφίβολα ένας από τους πιο διάσημους κωμικούς της εποχής μας. Ο ίδιος έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες του Χόλιγουντ και μέσα από τους ρόλους του έχει καταφέρει να κερδίσει το κοινό και τους κριτικούς του κινηματογράφου. Ο ίδιος γεννήθηκε στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ το 1969 και είναι Έλληνας τρίτης γενιάς από την πλευρά του πατέρα του, ο οποίος είχε καταγωγή από την Κρήτη. Μάλιστα, ο Ελληνοαμερικανός ηθοποιός έχει επισκεφθεί το ελληνικό νησί στο παρελθόν και έχει δηλώσει ότι αγαπά το ελληνικό φαγητό.

 

Τζένιφερ Άνιστον

Η Τζένιφερ Τζοάννα Άνιστον είναι Αμερικανίδα ηθοποιός και παραγωγός και όπως όλοι γνωρίζουμε έχει καταγωγή από την Ελλάδα, από την πλευρά του πατέρα της Τζον Άνιστον, ή αλλιώς Γιάννη Αναστασάκη. Το ελληνικό της όνομα είναι Γενοβέφα Ιωάννα Αναστασάκη, ενώ αν και δεν είναι ευρέως γνωστό, η ίδια έχει ζήσει για ένα χρόνο στην Ελλάδα, ωστόσο, τα περισσότερα παιδικά της χρόνια τα έζησε με την οικογένειά της στην Νέα Υόρκη.

 

Χιού Τζάκμαν

Ο διάσημος ηθοποιός Χιού Τζάκμαν είναι γεννημένος στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, ωστόσο έχει ελληνική καταγωγή. Συγκεκριμένα ο προπάππους του, του οποίου το επώνυμο ήταν Μπέλλας καταγόταν από την Ίο. Ο ίδιος έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι έχει επισκεφθεί την Ελλάδα, αλλά όχι το νησί των Κυκλάδων.

 

Μπέτι Γουάιτ

Η Μπέτι Γουάιτ είναι Αμερικανίδα ηθοποιός και κωμικός, από Έλληνοαμερικανίδα μητέρα και Γερμανό πατέρα. Η ίδια σήμερα είναι 96 ετών και παραμένει υγιής και δραστήρια όπως η Ρόουζ των «Χρυσών κοριτσιών», ένας ρόλος που της χάρισε την τεράστια φήμη της.

 
 
Γιάννης Αντετοκούμπο

Το πραγματικό του όνομα είναι Γιάννης Σίνα-Ούγκο Αντετοκούνμπο και αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις καλαθοσφαίρισης ως παίκτης των Μιλγουόκι Μπακς και της Εθνικής Ελλάδος. Ο ίδιος έχει γεννηθεί στην Αθήνα και είναι παιδί μεταναστών από το Λάγος της Νιγηρίας, οι οποίοι ήρθαν στη χώρα το 1991. Ο διάσημος παίκτης του μπάσκετ έχει δηλώσει δημόσια πολλές φορές ότι αγαπά την Ελλάδα, την οποία επισκέπτεται συχνά.

 

Τζον Κάλαμος

Πρόεδρος στην εταιρεία που ίδρυσε το 1977 της Calamos Asset Management καιπρωτοπόρος στις στρατηγικές επενδύσεων και στη διαχείριση κρίσεων. Γιος Ελλήνων μεταναστών στις ΗΠΑ, ο Τζον Κάλαμος εκφράζει την υπερηφάνια του για την ελληνική του καταγωγή και τις ηθικές αξίες που έλαβε από την οικογενειά του.

 

Αριάννα Χάφινκτον

Η Αριάννα Χάφινγκτον Στασινοπούλου είναι Ελληνοαμερικανίδα συγγραφέας και αρθρογράφος, γνωστή για τον ιστότοπο Huffington Post τον οποίο ίδρυσε και διευθύνει, καθώς και για την επιρροή της στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Γεννήθηκε στην περιοχή της Πλάκας στην Αθήνα το 1950, και μετανάστευσε στο Ηνωμένο Βασίλειο σε ηλικία 16 ετών.

Δειτε Επισης

Πέτρος Ξεκούκης: «Έζησα από θαύμα. Ξύπνησα όταν είδα έναν ρασοφόρο να με τραβάει από το αυτοκίνητο…»
Γιώργος Αμούτζας – Τάνια Μπρεάζου: Η έμμεση παραδοχή της σχέσης τους στην κάμερα
Γιώργος Αρμένης: «Με κορόιδευαν επειδή δεν είχα πατέρα, με πληγώνει αυτό ακόμα & τώρα που είμαι 80 χρόνων»
Μάνος Γαβράς: «Όταν ήμουν στο εξωτερικό κοιμόμουν στο αυτοκίνητο και έκανα μπάνιο στο γυμναστήριο»
Πάνος Σταθακόπουλος: «Σκοτώθηκε ο ξάδερφος μου & έπρεπε να πάω στο θέατρο και να χτυπιέμαι σε ένα φέρετρο»
Γιώργος Αγγελόπουλος: «Κάναμε τα πάντα από ιατρικής πλευράς & προσευχόμασταν για τη σωτηρία της μητέρας μας»
Η αποκάλυψη της Ιωάννας Τούνη για το πρόβλημα που την ταλαιπωρεί και πώς το κόλλησε
Στο Παρίσι o Κωνσταντίνος Βασάλος με τη φημολογούμενη σύντροφό του, Μαρία Παπαγεωργίου
Δημόσια στροφή 180 μοιρών αποφάσισε να κάνει ο Κώστας Αρζόγλου για τον σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλο
Νίκος Πολυδερόπουλος: «Nιώθω ότι είναι παντού ο αδερφός μου, όπου τον ζητήσω, έρχεται»