Η μουσική και οι μουσικοί πενθούν τον απροσδόκητο χαμό του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

 
Ο θάνατος του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα έχει συγκλονίσει τους πάντες.

Η 25χρονη κόρη του Μαρία Κλάρα Μαχαιρίτσα, Νίκος Πορτοκάλογλου, Γιάννης Κότσιρας, Διονύσης Σαββόπουλος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Ελένη Ράντου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μελίνα Ασλανίδου, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Ανδρέας Μικρούτσικος, Δημήτρη Σταρόβας, Γιάννης Ζουγανέλης, Δημήτρης Μπάσης,  Διονύσης Τσακνής, Ελένη Φουρέιρα, Ελεονώρα Ζουγανέλη, Νατάσσα Μποφίλιου,  Κώστας Μακεδόνας, Πάολα, Στέλιος Διονυσίου άφησαν τα μηνύματα τους

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας έπαθε καρδιακή προσβολή τη νύχτα της Κυριακής (8/9) και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο του Βόλου, αλλά δυστυχώς είχε ήδη καταλήξει.

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως ο μεγάλος μας τραγουδοποιός δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας.

Πολλοί φίλοι και συνάδελφοί του, οι οποίοι δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι πια μαζί μας, τον αποχαιρέτισαν με τον δικό τους τρόπο μέσα από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα social media.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

Πίσω του όμως άφησε και μία κόρη, την οποία υπεραγαπούσε πολύ και το ίδιο φυσικά κι εκείνη.

Η 25χρονη Μαρία Κλάρα Μαχαιρίτσα είναι ένα πολύ γλυκό και χαμηλών τόνων κορίτσι, η οποία δεν προκάλεσε βέβαια τα media ούτε με την απώλεια του πατέρα της. Η νεαρή κοπέλα έκανε ένα πολύ λιτό post εχθές το πρωί, στο οποίο δεν έγραψε τίποτα απολύτως. Το μόνο που έκανε, ήταν να αλλάξει τη φωτογραφία προφίλ της και να βάλει μία φωτογραφία με ένα σκίτσο του μπαμπά της, το οποίο αν καταλάβαμε καλά, μάλλον έχει φτιάξει η ίδια.

Καμία λεζάντα και κανένα άλλο post δεν ήταν αρκετά για να περιγράψουν τον πόνο της νεαρής Μαρίας-Κλάρας.

Το post που έκανε στο facebook λίγες ώρες αφού έμαθε τα δυσάρεστα νέα.

 

Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που είναι σοκαρισμένος από τον αιφνίδιο θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, εκτός βέβαια από την οικογένειά του, αυτός είναι σίγουρα ο Νίκος Πορτοκάλογλου. 

Οι δυο τους υπήρξαν αχώριστοι ένα ολόκληρο καλοκαίρι, κάνοντας επιτυχημένες συναυλίες ανά την Ελλάδα και μάλιστα δύο ημέρες πριν ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας φύγει από τη ζωή, είχαν δώσει μαζί συναυλία στο δημοτικό Θέατρο "Μελίνα Μερκούρη" στον Βόλο.

«Ψέματα, ψέματα, πες μου πως ειναι ψέμα,
ένα αστείο χαζό, ένα όνειρο
Ψέματα, ψέματα, πες μου πως ειναι ψέμα,
ένα αστείο χαζό, εγώ χωρίς εσένα...»...

Οι στίχοι από το τραγούδι του Νίκου Πορτοκάλογλου που έχει γίνει τεράστια επιτυχία, έμελλε να ήταν και αυτοί με τους οποίους θα αποχαιρετούσε τον φίλο του, τον άνθρωπο με τον οποίο είχε δεθεί ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες και περνούσαν καλά μαζί.

Σαν ψέματα του φαίνεται του Νίκου Πορτοκάλογλου, άλλωστε, όπως και σε όλους μας πως ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας δεν είναι ανάμεσά μας και πως αν και θα αφήσει τεράστιο μουσικό πλούτο πίσω του, θα αφήσει και ένα τεράστιο κενό με την απώλειά του.

 

Συγκλονισμένοι από την είδηση οι συνάδελφοι του, ανάμεσα σε αυτούς και ο Γιάννης Κότσιρας.

Με δυο απλά λόγια αλλά από καρδιάς τον «αποχαιρέτησε» δημόσια μέσα από την προσωπική του σελίδα στο facebook.

 

Ο Διονύσης Σαββόπουλος στην ανάρτησή του στο Facebook περιέγραψε, μεταξύ άλλων, τις συνεργασίες τους, αλλά και τον χαρακτήρα του αγαπημένου καλλιτέχνη.

«Γεια σου ρε Λαυρέντη! Συνθέτη εσύ μεγάλων επιτυχιών, τραγουδιστή με φωνή όχι ωραία αλλά πολύ γοητευτική και εντελώς δική σου. Παίξαμε πολλές νύχτες μαζί, εσύ και εγώ.
Εσύ άλλοτε σαν μουτρωμένο παιδί και άλλοτε σαν καλόκαρδος καπετάνιος με πλούσιο γέλιο. Οι χαρισματικοί και ευαίσθητοι άνθρωποι σαν και εσένα είναι κατά βάθος ντροπαλοί και όταν τολμήσουν πια, να βγουν έξω και να τα πουν –αισθήματα, σκέψεις, γρατσουνιές- είναι σαν να χάνουν το έδαφος κάτω απ΄τα πόδια τους και τότε πάνε να ακουμπήσουν σε κάτι που μοιάζει με θυμό και άλλοτε με ξεγνοιασιά.

Τέλος πάντων. Αιωνίως παρούσα η φωνή σου ρε Λαυρέντη, γιατί είναι αληθινή, περήφανη και ελεύθερη. Ζωή σε εσάς Ελένη, Μαρία Κλάρα, Σωκράτη και σε εσάς καλοί μου ομότεχνοι, διότι χάσαμε έναν διακεκριμένο συνάδελφο, έναν αγαπημένο. Γλυκό φθινοπωράκι σου εύχομαι Λαυρέντη μου και σε χαιρετώ» έγραψε χαρακτηριστικά ο Διονύσης Σαββόπουλος.

 

Ένας ακόμη καλλιτέχνης που τον αποχαιρέτισε μέσω Facebook είναι ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

Ανέβασε ένα τραγούδι του και έγραψε χαρακτηριστικά στη λεζάντα:

«Λαυρέντη μου πολυαγαπημένε !!!
Να χεις καλό ταξίδι για την γειτονιά των αγγέλων !!!
Δώσε μια αγκαλιά κι από μένα σε όλα τα φιλαράκια που σε περιμένουν !!!
Καλή αντάμωση ρεεε !!!
Βασίλης».

 

Η Ελένη Ράντου ανέβασε ένα τραγούδι στην σελίδα της στο Facebook, ενώ λίγο πριν είχε γράψει ένα σπαρακτικό μήνυμα.

«Λαυρέντη μου αυτή η είδηση δεν παλεύεται.
Απλά δε γίνεται! Αρνούμαι.

Άντε τώρα ξύπνα.
Φτάνει», έγραψε.

 

Ανάμεσά τους και η Ελευθερία Αρβανιτάκη η οποία θέλησε να πει "αντίο" στον καλό της φίλο και άλλοτε συνεργάτη της μέσα από την προσωπική της σελίδα στο instagram.

Η ερμηνεύτρια ανέβασε μία κοινή τους φωτογραφία από το παρελθόν και έγραψε στη λεζάντα: «Τεράστιο σοκ!....τι να πω.. Λαυρέντη μου έφυγες και αφήνεις πίσω σου ένα μεγάλο κενό και ως δημιουργός και ως φίλος...η συγκίνησή μου είναι μεγάλη... είδα πριν λίγο αποσπάσματα από την συνεργασία μας στο Vox το 2002 και θυμήθηκα πάλι την ευθύτητά σου, την αγάπη σου για την μουσική και την γενναιοδωρία των αισθημάτων σου....από σήμερα είμαστε όλοι πιο φτωχοί....θα σε έχω πάντα στην καρδιά μου...».

Οι δυο τους υπήρξαν φίλοι για πολλά χρόνια καθώς υπηρετούσαν το ίδιο είδος μουσικής και είχαν το ίδιο πάθος. Όπως τόνισε στο μήνυμά της η Ελευθερία Αρβανιτάκη ο κόσμος είναι φτωχότερος από τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση του ξαφνικού θανάτου του καλλιτέχνη ο οποίος έπαθε καρδιακή προσβολή στο σπίτι του στον Βόλο.

 

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος με τη σειρά του, πόσταρε μια φωτογραφία του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και έγραψε χαρακτηριστικά στη λεζάντα:

«Αν είναι δυνατόν έφυγε ο Λαυρέντης».

 

Με μια συγκινητική ανάρτηση στο Instagram, Μελίνα Ασλανίδου, αποχαιρέτησε τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα που έφυγε τόσο ξαφνικά από τη ζωή, σκορπίζοντας τη θλίψη στους αγαπημένους του ανθρώπους.

«Αχ μωρέ Λαυρέντη… Με το χαμόγελο θα σε θυμάμαι πάντα… Και χθες το βράδυ μιλούσα για σένα… Καλό ταξίδι στο φως ☀…», έγραψε χαρακτηριστικά η Μελίνα Ασλανίδου.

 

O Δημήτρης Μπάσης αποχαιρέτησε με το μήνυμα: Καλό ταξίδι αδερφέ μου...

 

Ελεονώρα Ζουγανέλη: Χαμένος στων ονείρων μου την άκρη 
 
 
 
H Νατάσσα Μποφίλιου: Λιώναμε τους δίσκους του, ανταλλάσαμε αυτοσχέδιες συλλογές, γεμίζαμε με τους στίχους τα θρανία μας, φτιάχναμε μπάντες για να παίξουμε τα τραγούδια του. Ο Λαυρέντης θα είναι δεμένος πάντα με υπέροχα χρόνια, με πρώτα φιλιά, με μικρούς τιτανικούς.
Ένας σπούδαιος δημιουργός κι ένα κόμματι της ψυχής μας έφυγε... Σήμερα μιλάμε κι ό,τι μας έρχεται στο μυαλό να πούμε είναι η αγάπη που χάθηκε στη σκόνη. Αντίο Λαυρέντη. 
 

 

Πολλοί ήταν αυτοί που θέλησαν να τον αποχαιρετήσουν μέσα από τα προσωπικά τους social media για να τιμήσουν έτσι την μνήμη του. Ανάμεσα τους και η Ελένη Φουρέιρα, η οποία έκανε μια συγκινητική ανάρτηση στο Instagram.

«Καλό ταξίδι άρχοντα. Σε ευχαριστούμε για όλα», έγραψε χαρακτηριστικά.

 

O Διονύσης Τσακνής: 
Η οικογένεια του λατρεμένου και χιλιοτραγουδισμένου Λαυρεντη Μαχαιριτσα ανακοινώνει με οδύνη την απώλειά του. Οι εκδηλώσεις αγάπης και συμπαράστασης μας συγκινούν. Ο ίδιος θα επιθυμούσε διακριτικότητα και απλότητα. Η αναγγελία για την εξόδιο ακολουθία θα ανακοινωθεί.
 

«Καλησπέρα, γιατί έτσι πρέπει να λεχθεί, γιατί για μένα δεν είναι ούτε καλό πρωινό, όταν στις 5.30 το πρωί έμαθα για την απώλεια του αγαπημένου Λαυρέντη Μαχαιρίτσα», δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή των Νίκου Μπογιόπουλου και Μανόλη Κοττάκη.
«Δεν ξέρω τι μπορεί να πει κανείς, εγώ τουλάχιστον αυτή τη στιγμή δηλώνω αναρμόδιος για να μιλήσω για έναν άνθρωπο, διότι η αποτίμηση του έργου του Λαυρέντη θα γίνει από ψύχραιμους ανθρώπους», είπε μεταξύ άλλων ο Διονύσης Τσακνής.

«Εγώ ούτε ψύχραιμος είμαι ούτε αντικειμενικός ούτε λογικός αυτή τη στιγμή μπορώ να είμαι», συμπλήρωσε και επισήμανε: «Αντιμετωπίζω το παράλογο της απώλειας. Ευελπιστώ κάποια στιγμή ηρεμώντας να κάνω έναν απολογισμό».
«Ο Λαυρέντης ήταν ο ορισμός του «χύμα» και με θύμωνε πάρα πολύ, διότι δεν πρέπει να το ωραιοποιούμε όλα», επισήμανε. «Ήταν ο μόνιμος λόγος για καβγάδες», συμπλήρωσε.

Ακούστε τον

 

Με τα πιο συγκινητικά λόγια αποχαιρέτησε μέσω του κεντρικού δελτίου του ΑΝΤ1, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, τον αγαπημένο σε όλους, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

«Είναι σαν να είναι ψέμα, είναι σαν να έπεσε μια βόμβα στα ποδιά μας! Ίσως και τίτλο θα βάζαμε: Το αντίο μιας γενιάς! 

Για μένα είναι ο σημαντικός τραγουδοποιός της γενιάς μου, ταλαντούχος με  ξεχωριστή φωνή! Μας παρέσυρε όλα αυτά τα χρόνια σε υπέροχα μουσικά μονοπάτια! Θυμάμαι μια συναυλία που κάναμε μαζί για τον Μίκη Θεοδωράκη, το γέλιο που έγινε μέσα στο καμαρίνι ακόμα αντηχεί στα αυτιά μου!

 

Ο Δημήτρη Σταρόβας μίλησε τηλεφωνικά στο μεσημεριανό δελτίο του Open, δηλώνοντας σοκαρισμένος από την τραγική αυτή είδηση…

«Τι να πω, είμαι σοκαρισμένος. Μεγάλη απώλεια! Δεν είμαστε απλά συνεργάτες, είμαστε και φίλοι τόσα χρόνια, έχουμε ζήσει πράγματα… Κρίμα…», είπε ο Δημήτρης Σταρόβας.

 

Το βίντεο ανέβασε στο Instagram ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, το οποίο το συνόδευσε και με ένα συγκινητικό μήνυμα.

Η ανάρτηση του Αρναούτογλου…

«Ο Δημήτρης είναι σαν αδερφός μου… έχουμε περάσει και έχουμε ζήσει πολλά πράγματα, και θα ζήσουμε και άλλα τόσα πρώτα ο Θεός… δεν τον είχα δει ποτέ να κλαίει… και χθες έκλαψε για τον φίλο του τον Λαυρέντη… με έκανες και έκλαψα και εγώ αδερφέ μου… ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΟΥ… ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΛΑΥΡΕΝΤΗ», έγραψε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου.

 

Συγκινημένος ο Γιάννης Ζουγανέλης στον αέρα του Alpha, μη μπορώντας να πιστέψει πως ο αδερφικός του φίλος, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας έφυγε από τη ζωή.

Θα εμφανιζόταν σήμερα στην εκπομπή “Alpha παντού”! Σοκαρισμένοι στο πλατό…

«Ο Λαυρέντης ήταν φίλος, η απώλεια που νιώθω είναι ουσιαστική, δεν μπορώ πραγματικά να ισορροπήσω με όλη αυτή τη λογική. Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα αυτό που συμβαίνει, ήμασταν αδερφικοί φίλοι…

Μια παρέα που η ισορροπία της βασιζόταν στο πώς να αντιλαμβανόμαστε τη ζωή, συνυπήρξαμε, περνούσαμε όμορφα, είχαμε αντιλήψεις, απόψεις για την ζωή, για την ιδεολογία. Μας συνδέουν πολλά πράγματα και δεν θα μας χωρίσει τίποτα.

 

Ο Κώστας Μακεδόνας βγήκε σε τηλεφωνική σύνδεση στον αέρα της εκπομπής “Alpha παντού” και ήταν πραγματικά σοκαρισμένος.

«Καλημέρα! Δυστυχώς με τα νέα που μου είπαν δεν είναι και τόσο ωραία η μέρα. Πρωί πρωί μου τηλεφώνησε ένα συγγενικό μου πρόσωπο και μου το είπε. Ακόμα προσπαθώ να το συνειδητοποιήσω. Μου είναι πολύ δύσκολο να το πιστέψω, ήταν και τόσο ξαφνικό.

Πριν από λίγο καιρό είχαμε μιλήσει στο τηλέφωνο. Ήταν ένας λαμπρός άνθρωπος και σπουδαίος. Είχαμε περάσει πολύ όμορφα στις συνεργασίες μας, είχε πηγαίο χιούμορ… Φεύγει πάρα πολύ μικρός, αφήνει πίσω του τεράστια κληρονομιά για το τραγούδι και τον ελληνικό πολιτισμό.

 

Η Πάολα, ο Κώστας Μακεδόνας και ο Στέλιος Διονυσίου μίλησαν για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Η Πάολα είπε στην κάμερα της εκπομπής «Ευτυχείτε»: «Καλό ταξίδι, καλό παράδεισο… Υπομονή και δύναμη στους δικούς του ανθρώπους…».

«Ήταν ένα σοκ για όλους μας, ένα σοκ μεγάλο. Ένας αγαπημένος φίλος, ένας αγαπημένος μουσικός, δυστυχώς έτσι είναι η ζωή, δεν ξέρεις πώς στα φέρνει» δήλωσε ο Στέλιος Διονυσίου.

Και ο Κώστας Μακεδόνας τόνισε: «Δεν ξέρω, ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Είναι αυτό που περνάμε όταν χάνουμε μέλη της οικογένειάς μας, όταν χάνουμε δικούς μας ανθρώπους, που περνάει λίγος χρόνος κι εκεί καταλαβαίνεις το αληθινό πόνο. Και ο Λαυρέντης νομίζω είναι ένας άνθρωπος στις οικογένειες όλων μας»!

 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Γιώργος Παπαγεωργίου: «Δεν ξέρουμε αν θα κάνουμε βάφτιση του παιδιού μας με την Δανάη Μιχαλάκη»
Boom! Δημήτρης Λάλος και Μαριλίτα Λαμπροπούλου είναι ζευγάρι και στη ζωή;
Η αντίδραση του συνιδιοκτήτη Κώστα Πηλαδάκη για το εκκλησάκι που θάφτηκε στη βίλα του Αντώνη Ρέμου
Αντίνοος Αλμπάνης: «Έπρεπε να αποφασίσω αν έχει νόημα να το μοιραστώ ή να συνεχίζω να λέω ψέματα»
Rebel Wilson: «Έκανα πρώτη φορά σεξ στα 35 μου, δεν χρειάζεται να βιάζεται κανείς»
Η ανακοίνωση για το μνημόσυνο του Βασίλη Καρρά & η συναυλία αφιέρωμα προς την μνήμη του
Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Δικηγόρος Μαίρης Χρονοπούλου: «Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία στην υπόθεση»
Γιώργος Παπαδόπουλος για τη σύζυγό του: «Μου αρέσει που είναι ντροπαλή, είναι σέξι η ντροπαλότητα»
Η επιζήσασα της τραγωδίας των Τεμπών, Ευδοκία Τσαγκλή: «Είναι επώδυνο, δολοπλόκο & κακό θρίλερ»