Ξέσπασε με ένα κείμενο φωτιά ο Χαράλαμπος Κοτσιώνης

 
Mε ένα κείμενο φωτιά ο Χαράλαμπος Κοτσιώνης που όλοι γνωρίσαμε μέσα από το MasterChef, θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα. «Νιώθω Κύπριος στα ξένα, και στην Κύπρο ΞΕΝΟΣ »
 
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 
 
Ο Κύπριος μάγειρας δεν δίστασε να δηλώσει ότι η Κύπρος διώχνει και αναγκάζει τους μάγειρες της να μεταναστεύσουν καθώς οι συνθήκες τους αναγκάζουν να αναζητήσουν καλύτερες ευκαιρίες στο εξωτερικό. 
 
Διαβάστε την ανάρτηση του πιο κάτω: 
 
"Μαγειρικός μετανάστης γιατί η χώρα μου δεν θα καταφέρει πότε να κρατήσει τον κόσμο της κοντά της με την νοοτροπία που ακολουθεί,σε μια χώρα τουριστική, βασισμένη στον τουρισμό, αλλά με εργοδότες που με τόσες ανάγκες από επαγγελματίες προτιμούν το φτηνό εργατικό προσωπικό από ξένες χώρες, και γεμίζουν τα αρχεία ανεργίας με νέους ντόπιους υπαλλήλους , που το μόνο που ζητούν είναι μια δουλειά τίμια και ισάξια των αναγκών τους. Μετανάστης γιατί η χωρά μου με αναγκάζει να ψάχνω για καλύτερες ευκαιρίες στο εξωτερικό, γιατί αυτή από μόνη της δεν αποτελεί πλέον επιλογή για δουλεία η διαμονή, γιατί δεν ευνοεί κανέναν πέραν από τους εξασφαλισμένους της λεφτάδες, και τις πανάκριβες καλοπληρωμένες τρύπες της που με τα ενοίκια που ζητούν, μπορώ να πάω τριήμερο στο Μανχάταν ως καλύτερη εναλλακτική.

Μετανάστης λοιπόν απτήν ίδια μου την χώρα, γιατί νοιώθω Κύπριος στα ξένα, και στην Κύπρο Ξένος.
 
Γιατί δεν είναι λογικό στο εξωτερικό να το βρίσκω ευκολότερο να ζω, και να δουλεύω, και να είναι τόσο εξευτελιστικό στην Χώρα μου.

Και να σου πω και το άλλο..για να γελάσουμε, υπάρχουν ανθρώπου που ζουν με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα η έναν βασικό μισθό της τάξης των 700 ευρώ, και πληρώνουν η και χρειάζονται τα διπλά σε κόστος διαβίωσης ανά μήνα. Αλλά δεν φταιν αυτοί, φταιν οι «μεγάλοι» που νομίζουν είναι πιο έξυπνοι από τους υπολοίπους , που κάνουν τον κόσμο να εύχεται που έχει μια δουλειά να ζήσει την οικογένεια του. Να του λεν «αν σου αρέσκει» η «έχει κρίση» , ποια κρίση? Αυτή που ξεπεράσαμε από το 2016? που ακόμα και σήμερα σε μια χώρα που απολαμβάνει μέρες τρομερής ανάπτυξης και προόδου, υπάρχουν εργοδότες που επικαλούνται κρίση! Η κρίση λοιπόν είναι στα κεφάλια τους , όλων όσων νομίζουν ότι τα 700 ευρώ/12ωρο είναι και χάρη προς τον υπάλληλο, είναι χάρη, εδώ στο δίνω το δίκαιο, χάρη απ τον υπάλληλο στον εργοδότη, και το ευχαριστώ που τον αναγκάζει να δέχεται της συνθήκες αυτές του «αμα θέλεις» , μόνο και μόνο για να μην μείνει στους δρόμους!
Και αν ρωτάς για τις κουζίνες και τις σχολές μαγειρικής εδώ είναι το θέμα μας!

Τα μαγειρικά εκκολαπτήρια , 4 χρόνια βράζουν οι φοιτητές για να πάρουν το χαρτί, το χαρτί που θα τους εξασφαλίσει την θέση στις κουζίνες , αρχικά σαν «πρακτικάριοι» που είναι και το πρώτο στάδιο διάλυσης του φιλόδοξου μάγειρα, αφού για 6 μήνες είναι υποχρεωμένος να ανέχεται τα πάντα σε ένα πολλές φορές δύσκολο περιβάλλον και μετά να γαλουχηθεί μαγειρικά από έναν «παλιό», που απλά φυσικά είχε θέση στην κουζίνα πριν τον «νέο» που εδώ που τα λέμε υπάρχουν νέοι που βάζουν στους παλιούς γυαλιά, αλλά τι να πούμε! Λεπτομέρειες! 

800 μισθό για 10 ώρες την μέρα για 6 μήνες με ένα η και όχι ρεπό την εβδομάδα, πως σου ακούγεται? δελεαστικό έτσι! Ποιος θα έλεγε όχι ποτέ σε ένα τόσο έξυπνο πλάνο εκμετάλλευσης που σχεδιάστηκε βάση «χαμηλού κόστους/Μάξιμουμ επιδόσεων» σκεπτικό? 

Αυτά είναι μόνο λίγα, και αυτά είναι τροφή για σκέψη για να ξυπνήσουμε επιτέλους και να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας, γιατί αλλιώς μας βλέπω σύντομα μια χώρα μόνο γεμάτους μαγειρικούς μετανάστες.."
 
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Η ανακοίνωση για το μνημόσυνο του Βασίλη Καρρά & η συναυλία αφιέρωμα προς την μνήμη του
Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Δικηγόρος Μαίρης Χρονοπούλου: «Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία στην υπόθεση»
Γιώργος Παπαδόπουλος για τη σύζυγό του: «Μου αρέσει που είναι ντροπαλή, είναι σέξι η ντροπαλότητα»
Η επιζήσασα της τραγωδίας των Τεμπών, Ευδοκία Τσαγκλή: «Είναι επώδυνο, δολοπλόκο & κακό θρίλερ»
Emilia Vodos: «Έχω 68% αναπηρία στο αίμα. Δεν έπαιρνα τα φάρμακα & έφτασα κοντά στο να πεθάνω»
Boom! Δημήτρης Λάλος και Μαριλίτα Λαμπροπούλου είναι ζευγάρι και στη ζωή;
«Βόμβα» από στενό φίλο του Harry: «Το παλάτι είπε ψέματα για τον καρκίνο της Kate Middleton»
Ο άγριος τσακωμός Chiara Ferragni και Fedez στο πάρτι γενεθλίων της κόρης τους και η μετακόμιση
H Christina Applegate για τη μάχη της με τη σκλήρυνση κατά πλάκας: «Έχω 30 βλάβες στον εγκέφαλό μου»