Γιατί γέμισαν τα social media με διάσημους βουτηγμένους στο πετρέλαιο;

 
 

Μια μεγάλη καμπάνια για να ενημερωθεί ο κόσμος και να εκφράσουν την αντίδρασή τους απέναντι στις εξορύξεις πετρελαίου στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει η WWF.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 
 

Ο οργανισμός με τη βοήθεια μιας σειράς από καταξιωμένους ηθοποιούς προσπαθεί να αφυπνίσει τον κόσμο, καλώντας τον να πει «όχι» στις εξορύξεις πετρελαίου από τις ελληνικές θάλασσες.

Ο Γιώργος Χρανιώτης, η Βίκυ Βολιώτη, η Τόνια Σωτηροπούλου, ο Γιώργος Πυρπασόπουλος, ο Αλέξανδρος Λογοθέτης, ο Τάσος Νούσιας και ο Ορφέας Αυγουστίδης πρωταγωνιστούν στο σποτ της καμπάνιας της WWF.

«ΠΕΣ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ. Υπέγραψε και συ στην σελίδα wwf.gr», αναφέρει ο Γιώργος Χρανιώτης στο instagram ανεβάζοντας το video και ακολουθούν και όλοι οι υπόλοιποι.

Το WWF εκφράζει την έντονη αντίθεσή του γύρω από το θέμα της παραχώρησης θαλάσσιων και χερσαίων οικοπέδων σε πετρελαϊκές εταιρείες για την έρευνα και εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου (υδρογονανθράκων) στη χώρα μας. Με δεδομένο το κενό ουσιαστικής ενημέρωσης των πολιτών και το έλλειμμα διαφάνειας γύρω από ένα τόσο επικίνδυνο εγχείρημα για το φυσικό περιβάλλον, τις τοπικές κοινότητες και την οικονομία της Ελλάδας, το WWF ξεκινά νέα εκστρατεία ενάντια σε κάθε σχέδιο εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου στη χώρα μας, με στόχο να ρίξει φως στα σχέδια κυβέρνησης και πετρελαϊκών, να διαψεύσει τους μύθους περί οικονομικής ανάπτυξης και εν τέλει να κινητοποιήσει τους πολίτες, ώστε να υπερασπιστούν όσα διακυβεύονται: ζωντανές θάλασσες και δάση, υγιείς τοπικές κοινωνίες, δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη.

Σε πρώτη φάση, καλεί τους πολίτες να επισκεφθούν την ειδική ιστοσελίδα (support.wwf.gr/action/say-no-to-oil), να ενημερωθούν γύρω από το θέμα, να κατανοήσουν τους λόγους για τους οποίους οι εργασίες έρευνας και εξόρυξης πετρελαίου δεν μπορούν να συμβαδίσουν με την αειφορία και να αναλάβουν δράση ενάντια στη νέα μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζουν οι θάλασσες και το φυσικό περιβάλλον της χώρας μας.

Δες τη φωτογράφηση που έκανε η Ολυμπία Κραγασάκη:

 

 

 
 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 

Δειτε Επισης

Γιώργος Αρμένης: «Με κορόιδευαν επειδή δεν είχα πατέρα, με πληγώνει αυτό ακόμα & τώρα που είμαι 80 χρόνων»
Μάνος Γαβράς: «Όταν ήμουν στο εξωτερικό κοιμόμουν στο αυτοκίνητο και έκανα μπάνιο στο γυμναστήριο»
Πάνος Σταθακόπουλος: «Σκοτώθηκε ο ξάδερφος μου & έπρεπε να πάω στο θέατρο και να χτυπιέμαι σε ένα φέρετρο»
Γιώργος Αγγελόπουλος: «Κάναμε τα πάντα από ιατρικής πλευράς & προσευχόμασταν για τη σωτηρία της μητέρας μας»
Η αποκάλυψη της Ιωάννας Τούνη για το πρόβλημα που την ταλαιπωρεί και πώς το κόλλησε
Στο Παρίσι o Κωνσταντίνος Βασάλος με τη φημολογούμενη σύντροφό του, Μαρία Παπαγεωργίου
Δημόσια στροφή 180 μοιρών αποφάσισε να κάνει ο Κώστας Αρζόγλου για τον σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλο
Νίκος Πολυδερόπουλος: «Nιώθω ότι είναι παντού ο αδερφός μου, όπου τον ζητήσω, έρχεται»
Ο Γιάννης Καλλιάνος ανακοίνωσε πως θα κινηθεί νομικά για τον θάνατο του πατέρα του - Ανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας
Η Μαρίνα Σάττι ξέσπασε σε κλάματα για την απώλεια του πατέρα της