Ποινή φυλάκισης για ρευματοκλοπή για τον διάσημο fashion designer Βλάσση Χολέβα

Μπλεξίματα με το νόμο έχει ο γνωστός σχεδιαστής, Βλάσσης Χολέβας.

Πιο συγκεκριμένα, σε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας για... ρευματοκλοπή ο γνωστός σχεδιαστής των επωνύμων, ο οποίος βρέθηκε τα τελευταία χρόνια αντιμέτωπος με ιλιγγιώδη χρέη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 
 

Παράλληλα, κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, που φέρεται ότι έρρεε άφθονο στο παρελθόν στα κρυφά ταμεία του οίκου νυφικών που διατηρούσε στο Κολωνάκι.

Αστή τη φορά, ο σχεδιαστής κάθισε στο εδώλιο για το αδίκημα της κλοπής ηλεκτρικής ενέργειας κατ' εξακολούθηση και δικάστηκε ερήμην, αφού ούτε ο ίδιος αλλά ούτε και ο συνήγορος του έδωσαν το «παρών» στη δικαστική αίθουσα.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που έφτασε πριν από λίγες ημέρες στο ακροατήριο, η αξία της ηλεκτρικής ενέργειας που κατανάλωσε «δωρεάν» πειράζοντας τον μετρητή του υπερβαίνει τα 17.000 ευρώ, ποσό από το οποίο δεν έχει πληρωθεί ούτε ένα ευρώ, όπως κατέθεσε μάρτυρας του ΔΕΔΔΗΕ! Μάλιστα, ο Βλάσσης Χολέβας εμφανίζεται στη δικογραφία ως αγνώστου διαμονής, ενώ, όπως ανέφερε στο δικαστήριο η δικηγόρος του ΔΕΔΔΗΕ, έχει πλέον κλείσει το κατάστημα του επί της Πατριάρχου Ιωακείμ στο Κολωνάκι.

 

«Πήγαμε για έλεγχο στον ισόγειο επαγγελματικό χώρο και διαπιστώσαμε ότι, εκτός από τις κομμένες εξωτερικά σφραγίδες, ήταν πειραγμένος και ο μετρητής», κατέθεσε ο υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ που διενήργησε τον έλεγχο στο κατάστημα του σχεδιαστή στο Κολωνάκι, το οποίο κάποτε αποτελούσε σημείο συνάντησης της κοσμικής Αθήνας, αλλά πλέον έχει ερημώσει.

 

«Είχε μετατοπιστεί ο άξονας του μετρητή, με αποτέλεσμα να καταγράφει μειωμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας», εξήγησε ο μάρτυρας, σύμφωνα με την Espresso. Από τον έλεγχο προέκυψε ότι το... κλεμμένο ρεύμα ανέρχεται σε 96.170 κιλοβατώρες, αξίας 17.067,57 ευρώ, ενώ το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος δεν έχει προβεί μέχρι στιγμής σε κάποια ενέργεια για την εξόφληση της οφειλής κατέστησε μονόδρομο την καταδίκη του από το δικαστήριο.

 

Υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα, η πρόεδρος τον έκρινε ένοχο, επιβάλλοντας του ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με αναστολή επί τριετία.

Ωστόσο, η εν λόγω καταδίκη δεν είναι ο μοναδικός «πονοκέφαλος» για τον σχεδιαστή, που είδε τα χρόνια της κρίσης την αυτοκρατορία του να καταρρέει.

 

Κι αυτό, καθώς, πίσω από τις λαμπερές βιτρίνες, φέρεται ότι κρύβονταν «διπλά ταμεία» που βρέθηκαν στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ, σηματοδοτώντας την αρχή της αντίστροφης μέτρησης.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από δύο διαδοχικές εφόδους των ελεγκτών του ΣΔΟΕ στα καταστήματα που διατηρούσε ο σχεδιαστής στο Κολωνάκι και κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα ύψους 2.500.000 ευρώ την περίοδο 2006 - 2011.

 

Δεν έκοβε αποδείξεις…

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ, που επισκέφτηκαν τα καταστήματα προσποιούμενοι τους μελλονύμφους, ανακάλυψαν ότι πουλούσε επί σειράν ετών τα πανάκριβα νυφικά του χωρίς να κόβει αποδείξεις στους πελάτες του! Μάλιστα, ο σχεδιαστής προδόθηκε από ένα πρόχειρο τετράδιο, στο οποίο σημείωνε τα ιλιγγιώδη ποσά των συναλλαγών του, χωρίς ωστόσο να τα καταγράφει αντίστοιχα και στα επίσημα βιβλία της επιχείρησης!

 

Παράλληλα, οι εποχές των... παχιών αγελάδων έμοιαζε να έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και την πόρτα του οίκου νυφικών και βραδινών δημιουργιών του σχεδιαστή δεν χτυπούσαν πια οι πελάτες, αλλά η οικονομική κρίση.

Τα χρέη άρχισαν να συσσωρεύονται και ο ίδιος έφτασε στο σημείο να βγάλει ακόμα και στο σφυρί τα νυφικά του για να ξεπληρώσει οφειλές. Την ίδια περίοδο άνοιξε δικαστικό μέτωπο και με τη Ρωσίδα σύζυγο του Άννα Βελοσόφσκι, καθώς ο γάμος του με το πανέμορφο μοντέλο κατέρρευσε και εκείνη αναχώρησε για τη Γερμανία παίρνοντας μαζί την κόρη τους.

 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 

 

Δειτε Επισης

Στέλιος Κουδουνάρης: «Συζητάμε να σχεδιάσω το σύνολο της Silia Kapsis για τη #Eurovision»
Η Χριστίνα Κοντοβά επέστρεψε στην Ουγκάντα με την κόρη της Ada και δείχνει το παλιό της σπίτι
Η Calvin Klein αποκαλύπτει την Camila Morrone με Calvin Klein Jeans
To κόκκινο χαλί του after #Oscars2024 party του Elton John
Περπάτησε όλη η A list του Hollywood στo κόκκινο χαλί του after #Oscars2024 party του #VanityFair
#Oscars2024: Δείτε τα εντυπωσιακά looks από το κόκκινο χαλί των #Oscars2024
Ο Νίκος Αποστολόπουλος παντρεύεται τον σύντροφό του! «Ο γάμος της χρονιάς θα είναι ο δικός μου!»
Η Tommy Hilfiger μας συστήνει την "Kendall Jenner & Friend" καμπάνια για την Άνοιξη 2024
#BritAwards 2024: Οι μετρημένες λαμπερές παρουσίες στο πιο κιτς κόκκινο χαλί της χρονιάς
Χριστίνα Κοντοβά: «Προς το τέλος της υιοθεσίας, νόμιζα ότι θα πηδούσα από το παράθυρο από την απόγνωση»