Το περιστατικό που έδωσε τον ρόλο στης «Ελλάδος τα παιδιά» στον Ευριπιώτη! Ο έρωτας με τη Ρίτα Σακελλαρίου!

Η είδηση του θανάτου του ηθοποιού Κώστα Ευριπιώτη προκάλεσε θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο και βύθισε στο πένθος την οικογένεια του αγαπημένου καλλιτέχνη που ταλαιπωρήθηκε για καιρό με μια σειρά από προβλήματα υγείας. Το τυχαίο περιστατικό που του έδωσε τον ρόλο του Βλάχου στης «Ελλάδος τα παιδιά» 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 

Ο Κώστας Ευριπιώτης έχει διαγράψει μεγάλη πορεία στην τηλεόραση, το θέατρο και τον κινηματογράφο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:  

 

Από τις πρώτες σειρές στην ΕΡΤ, όπου υποδύθηκε τον γιο του Κώστα Βουτσά (στη σειρά «Ο Ανδροκλής και τα λιοντάρια του» το 1985)

 

O απίθανος ρόλος του σκηνοθέτη ερωτικών ταινιών στην ταινία των Ρέππα - Αποστόλου «Αυστηρώς Κατάλληλον».


Ο ρόλος όμως που σημάδεψε περισσότερο την τηλεοπτική καριέρα του Κώστα Ευριπιώτη δεν ήταν άλλος από εκείνον του φαντάρου στην κωμική σειρά «Της Ελλάδος τα παιδιά».

Ο Γιώργος Βλάχος, γνωστός μόνο με το επίθετό του ή ως «ο παλιός» έγραψε, μαζί με τους συντελεστές της σειράς, τηλεοπτική ιστορία. Η παρωδία της Πολεμικής Αεροπορίας αποτελεί μια από τις πιο κλασικές των πρώτων χρόνων της ιδιωτικής τηλεόρασης και ένα από τα λίγα σίριαλ που περνά από γενιά, σε γενιά και είναι λατρεμένο ακόμη και σε ηλικίες που δεν ζούσαν όταν ξεκίνησε να προβάλλεται στον ΑΝΤ1.

Η κωμική σειρά «Της Ελλάδος τα παιδιά» έκανε πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο του 1993. Ο Γιάννης Μπέζος, με τη φόρα των «Απαράδεκτων», θα αναλάμβανε να πρωταγωνιστήσει και να σκηνοθετήσει μια κωμωδία ασυνήθιστη για τα ελληνικά τηλεοπτικά δεδομένα. Ένα σίριαλ που σήμερα χαρακτηρίζεται χωρίς δισταγμό καλτ.

Ο παραγωγός της σειράς, Γιάννης Καραγιάννης, μιλώντας σε παλιότερη εκπομπή αφιέρωμα του ΑΝΤ1 στην σειρά «Της Ελλάδος τα παιδιά», θυμάται πως του γεννήθηκε η ιδέα να ετοιμάσει κάτι που να αφορά στον στρατό. «Άκουγα μια εκπομπή στον ΣΚΑΙ με τον Παύλο Χαϊκάλη και τη Χρυσούλα Διαβάτη που την έγραφε ο Δημήτρης Βενιζέλος. Μου άρεσε πάρα πολύ η σκαλέτα της εκπομπής και έτσι τον κάλεσα να έρθει στο γραφείο μου» αναφέρει για τη γνωριμία του με τον σεναριογράφο της σειράς.

Ο Δημήτρης Βενιζέλος, ο οποίος έχει αποβιώσει, επικοινώνησε στη συνέχεια με τον Γιάννη Μπέζο, που έδειξε αμέσως ενδιαφέρον για το κόνσεπτ της σειράς «Της Ελλάδος τα παιδιά». Ο ηθοποιός ζήτησε μάλιστα να αναλάβει και την σκηνοθεσία του σίριαλ. Και κάπως έτσι γεννήθηκε η αγαπημένη σειρά...

Η τυχαία συνάντηση με τον Κώστα Ευριπιώτη
Στην εκπομπή - αφιέρωμα στο σίριαλ, ο Κώστας Ευριπιώτης θυμόταν πως αρχικά δεν επρόκειτο να υποδυθεί ο εκείνος των Βλάχο στης «Ελλάδος τα παιδιά». «Εντελώς τυχαία πήρα τον ρόλο γιατί ενώ είχαν γυρίσει δυο επεισόδια, δεν τους καθόταν κάποιος από τους ηθοποιούς. Υπήρχε ο Γιάννης Σαββιδάκης, ο Νίκος Αλεξίου, ο Δημήτρης Φραγκιόγλου, αλλά δεν τους καθόταν ο τρίτος» έλεγε το 2016, ο Κώστας Ευριπιώτης.

Τελικά, έπεσε το όνομα του ηθοποιού, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τον Δημήτρη Φραγκίογλου - ο Χλαπάτσας στη σειρά -και στην ΕΡΤ όπου υποδύονταν τα δύο αδέρφια, γιους του Κώστα Βουτσά. Ο Κώστας Ευριπιώτης έκανε το πρώτο δοκιμαστικό και αμέσως του πρότειναν να υπογράψει για τον ρόλο.

Η εμπλοκή με τον αρχικό τίτλο της σειράς «Της Ελλάδος τα παιδιά»
Κι ενώ όλα ήταν έτοιμα για να βγει η σειρά «Της Ελλάδος τα παιδιά» στον αέρα, το αρχικό όνομα του σίριαλ προκάλεσε αντιδράσεις και... ασφαλιστικά μέτρα.

Ο Δημήτρης Φραγκιόγλου, ο απίθανος Χλαπάτσας, που συμμετείχε και στο σενάριο, θυμάται πως δυο μέρες πριν την πρεμιέρα ο Μίμης Τραϊφόρος είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά της παραγωγής.

Το πρώτο όνομα της σειράς ήταν «Παιδιά, της Ελλάδος παιδιά», το οποίο παρέπεμπε στο τραγούδι που υπέγραφε ο δημιουργός και ερμήνευσε η Σοφία Βέμπο στον πόλεμο του '40. Αυτό ενόχλησε τον μακαρίτη τον Τραϊφόρο και νομίζω πολύ καλά έκανε και το αλλάξαμε» σημειώνει με τη σειρά του ο Γιάννης Μπέζος για το περιστατικό.

Κώστας Ευριπιώτης: Με φώναζαν ακόμη Βλάχο στους δρόμους
Ο ηθοποιός Κώστας Ευριπιώτης, που το μεσημέρι της Πέμπτης έφυγε από τη ζωή, μιλούσε για την διεισδυτικότητα του ρόλου ακόμη και 25 χρόνια μετά. «Ξέρετε τι είναι μετά από 25 χρόνια να σε φωνάζουν “γεια σου παλιέ;”. Ξέρεις τι είναι να σε φωνάζουν Βλάχο και να γυρνάς κιόλας;» έλεγε χαμογελώντας ο Κώστας Ευριπιώτης.

 

Ο Κώστας Ευριπιώτης και το θρυλικό τραγούδι

Οι μύθοι που έχουν δημιουργηθεί για  τον Κώστα Ευριπιώτη και τη Ρίτα Σακελλαρίου για την περίοδο που συνεργάστηκαν σε νυχτερινό κέντρο στη Θεσσαλονίκη ήταν πολλοί. Σε παλαιότερη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο ηθοποιός στο Thema People, είχε αναφερθεί στη συνεργασία του με την αξέχαστη λαϊκή τραγουδίστρια: «Υπήρξα και τραγουδιστής! Η πιο σημαντική εμπειρία; Η Ρίτα Σακελλαρίου. Τραγουδούσαμε στη Θεσσαλονίκη, σε ένα μαγαζί γεμάτο κάθε βράδυ 1.500 άτομα. Μου αφιέρωνε το “Δεν πάω Μέγαρο, θα μείνω με τον παίδαρο’’. Αυτή ήταν μια γνήσια λαϊκή φωνή. Εμένα ξέρεις ποιο είναι το αγαπημένο μου τραγούδι – έχει έναν στίχο που δεν θα πεθάνει ποτέ. Το “Δίχτυ”. Η ζωή είναι ποίηση. Και αυτό να το γράψεις».

Ενώ, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο παρελθόν στο περιοδικό You ο Κώστας Ευριπιώτης είχε απαντήσει σχετικά με το γεγονός ότι η Ρίτα Σακελλαρίου του αφιέρωνε το σουξέ «Δεν πάω Μέγαρο θα μείνω με τον παίδαρο». Πώς αισθανόταν όταν η Ρίτα Σακελλαρίου του αφιέρωνε το σουξέ «Δεν πάω Μέγαρο θα μείνω με τον παίδαρο»; «Ξεχωριστή χαρά. Και η πιο ξεχωριστή ήταν η δήλωση της ”μεγάλης κυρίας” του λαϊκού τραγουδιού όταν τη ρώτησαν σε μια συνέντευξη: ”Μα είναι δυνατόν ο Ευριπιώτης να είναι παίδαρος; Γιατί γι’ αυτόν δεν μιλάμε; Γιατί παίδαροι είναι οι “τετράγωνοι” έτσι δεν είναι;”. Και τους απάντησε: ”Ο Ευριπιώτης είναι παίδαρος στην ψυχή!”. Έτσι αισθάνομαι, λοιπόν, μέσα μου. Θέλω πάντα να είμαι δυνατός, να κάνω το καλύτερο για όλους», απάντησε ο Κώστας Ευριπιώτης.

Το ακούει σήμερα το τραγούδι της Σακελλαρίου; «Κάποιες φωνές παίρνουν τη θέση τους στον χρόνο και κάποια τραγούδια δεν θα χαθούν ποτέ. Και είναι νομίζω πολύ ευχάριστο άνθρωποι που ερμήνευσαν σημαντικά τραγούδια να τόλμησαν κάποια στιγμή να πουν και ένα πιο χαβαλεδιάρικο…», έλεγε τότε στο περιοδικό You. Tου δημιουργεί θλίψη όταν ακούει το τραγούδι; «Η ζωή συνεχίζεται. Οι ευχάριστες ιστορίες πρέπει να είναι ωραίες αναμνήσεις και δύναμη να προχωρήσουμε.»

Ένας άντρας πόσες φορές ερωτεύεται στη ζωή του; «Πιστεύω διαρκώς και πάρα πολλές φορές. Αλλά όχι παράλληλα! Αυτό είναι και το τιμιότερο».

 

Τηλεοπτικές σειρές

1992 Αχ Ελένη Mega

1992 Τμήμα Ηθών ΑΝΤ1 

1993 Της Ελλάδος τα παιδιά ΑΝΤ1

1994 Εμείς κι ΕμείςΚώστας Mega

1996 Εκείνες κι εγώ ΑΝΤ1

2000 Ιδιαιτέρα για Κλάματα ΑΝΤ1

2005 Το Κόκκινο Δωμάτιο Mega

2009 Εργαζόμενη Γυναίκα ΑΝΤ1

2009 Η Οικογένεια Βλάπτει Mega

2014 Μοντέρνα Οικογένεια Mega

2014 Κάτω Παρτάλι Mega

2014 Μην αρχίζεις τη μουρμούρα Alpha

Θεατρικές παραστάσεις

1983 Οι άνδρες προτιμούν τις ξανθές

1989 Για μια Τρελλάδα νέα!

1990 Κώστα Κόλλα ζητάς

1996 Καραγκιόζ dream

1997 Βίρα τις άγκυρες

1999 Μίλα μου... και μανταρίνια

2001 Το μαντολίνο του ναυαγού Σημίτη

2004 Μικροί Φαρισαίοι

2006-08 Σεσουάρ για δολοφόνους

2012 Άντρες Έτοιμοι για Όλα

2013 Γάμοι, κηδείες και δεν έχω τίποτα να φορέσω

2016 Ο Αϊ Βασίλης είναι σκέτη λέρα

Κινηματογραφικές ταινίες

1980 Μια Παπαδιά στα Μπουζούκια

1982 Ρόδα, τσάντα και κοπάνα

1983 Οι Επικίνδυνοι

1984 Έλα να γυμνωθούμε ντάρλινγκ

1984 Ρόδα, τσάντα και κοπάνα Νο 3

1985 Μια Παπαδιά στα Μπουζούκια Νο2

1997 Μπίζνες στα Βαλκάνια

2001 Το κλάμα βγήκε απ' τον παράδεισο

2008 Αυστηρώς Κατάλληλο

2015 Ο Κλέαρχος η Μαρίνα και ο Κοντός

2015 Οι Γαμπροί της Ευτυχίας

2018 Μαζί τα Φάγαμε

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Συγκινεί η Κατερίνα Αγαπητού: «Παππού μου ξέρεις πόσο χρονών γίνομαι σήμερα; Γίνομαι 40 παππού μου!»
Ξεσπά στα social media η κόρη της Άντζελας Δημητρίου: «Δεν είμαι μόνο εγώ που δεν δουλεύω! Aρκετές γυναίκες!»
Ο Γρηγόρης Πετράκος ξαναχτυπά μετά την.... αμφισβήτηση και της αφρικανικής σκόνης: «Ιδρυματοποιημένοι»
Επική ορκωμοσία στο Χαροκόπειο: Πήρε πτυχίο και ευχαρίστησε… την Απόλυτη! «Ευχαριστώ την Άννα Βίσση!»
Ιωάννα Μαλέσκου για τον σύντροφό της: «Τον ερωτεύτηκα πολύ, το παιδί ήρθε συνειδητά»
Σοφία Βόσσου: «Πεθαίνεις μου λέει ο γιατρός, παραμονή Πρωτοχρονιάς. Είχα φτάσει 37 κιλά»
Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες από την εισβολή, ακόμα και τώρα στις βροντές, κλείνω τα αυτιά μου»
Η Ελεονώρα Μελέτη μιλά για το επίμαχο βίντεο με τον «γοητευτικό» Ηλία Κασιδιάρη και το #sexykasidiaris
Αυτό είναι το ποσό που πήρε σε «φακελάκι» ο καθηγητής, σύμφωνα με τον γιατρο - αδελφό του Γιάννη Καλλιάνου
Το μήνυμα όλο νόημα της Έλενας Μαυρίδου μετά τον χωρισμό από τον Δημήτρη Λάλο