Οι 17 πιο ακριβοπληρωμένοι ηθοποιοί όλων των εποχών!

Αυτοί είναι οι πιο «χρυσοί» ρόλοι στην ιστορία του κινηματογράφου! Παρά το γεγονός πως οι εξωφρενικές αμοιβές που κυριαρχούσαν την δεκαετία του 1990 δείχνουν να υποχωρούν, τα νούμερα εξακολουθούν να προκαλούν ίλιγγο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News  

Είναι σπάνιο για τους ηθοποιούς να απολαμβάνουν τεράστιους μισθούς, τουλάχιστον σε σύγκριση με τις ημέρες που το κοινό προσελκύονταν από μια ταινία με βασικό κριτήριο ποιός η ποιά κατέχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Πριν από χρόνια, αν το όνομα ενός συγκεκριμένου ηθοποιού συνδέονταν με μια ταινία, ήταν σχεδόν εγγυημένη επιτυχία. Αστέρια όπως ο Will Smith, ο Tom Cruise και ο Jim Carrey την δεκαετία του 1990 λάμβαναν τεράστιες απολαβές επειδή μπορούσαν να συγκεντρώσουν τεράστιο κοινό στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Σήμερα, το κοινό προσελκύεται περισσότερο από ένα franchise παρά από ένα αστέρα. Για παράδειγμα, η ταινία “Avengers: Endgame” έχει προκαλέσει αίσθηση, καθώς έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ εισπράξεων κατά την πρώτη εβδομάδα όχι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και παγκοσμίως.

Ακολουθούν 17 από τους υψηλότερα αμειβόμενους κινηματογραφικούς ρόλους όλων των εποχών, σε αύξουσα σειρά.

17. Emma Stone ως Mia στο La La Land

26 εκατομμύρια δολάρια

Η Stone βρέθηκε στη λίστα με τις υψηλότερα αμοιβόμενες ηθοποιούς του 2017 με 26 εκατομμύρια δολάρια, με το μεγαλύτερο μέρος της αμοιβής να προέρχεται από το βραβευμένο με Όσκαρ ρόλο της στη ταινία La La Land του 2016.

16. Ο Ryan Reynolds στο Six Underground

27 εκατομμύρια δολάρια

Η ημερομηνία κυκλοφορίας δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, αλλά ο Reynolds πρόκειται να λάβει περί τα 27 εκατομμύρια δολάρια για την ταινία δράσης του Netflix που κατευθύνει σκηνοθετήσει ο Michael Bay, για έξι δισεκατομμυριούχους που μετατρέπονται σε αυτόκλητους τιμωρούς.

15. Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ ως ο Εξολοθρευτής στο Terminator 3: Η Άνοδος των Μηχανών

29 εκατομμύρια δολάρια

Ο Σβαρτσενέγκερ είχε δεσμευτεί πως αν θα επέστρεφε για μια τρίτη ταινία Terminator, αυτό θα γίνονταν μόνο κάτω από πολύ συγκεκριμένες περιστάσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός τέλους “pay or play” ύψους 29,25 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο θα λάμβανε ακόμη κι αν η ταινία δεν γυρίζονταν.

14. Ο Jim Carrey ως Carl Allen στο Yes Man

30 εκατομμύρια δολάρια

Ο Carrey σύμφωνα με δημοσιεύματα αντάλλαξε τον μισθό του με μερίδιο ιδιοκτησίας στην ταινία, κάτι το οποίο απέδωσε.

13. Ο Τοm Hanks ως λοχαγός John Miller στην Διάσωση του Στρατιώτη Ράϊαν

40 εκατομμύρια δολάρια

Ο Χανκς έχει υπογράψει συμβόλαια τύπου «παίξε τώρα και θα πληρωθείς αργότερα» σε πολλές ταινίες, στις οποίες θα ελάμβανε μέρος των κερδών από τα εισητήρια. Αυτό τον πήρε τουλάχιστον 40 εκατομμύρια δολάρια για την «Διάσωση του Στρατιώτη Ράιν», αλλά αυτή δεν είναι η πιο κερδοφόρα συμφωνία που έχει κάνει.

12. Cameron Diaz ως Elizabeth Halsey στην ταινία Bad Teacher

42 εκατομμύρια δολάρια

Ο Diaz πληρώθηκε μόλις 1 εκατομμύριο δολάρια για την παραγωγή της ταινίας «Bad Teacher», αλλά έλαβε μέρος των κερδών, τα οποία εξασφάλισαν στην ηθοποιό πάνω από 40 εκατομμύρια δολάρια. Είναι γνωστό ως μία από τις πιο «θρυλικές» συμφωνίες στην ιστορία του Χόλιγουντ.

11. Robert Downey Jr. ως Tony Stark / Iron Man στους Avengers

50 εκατομμύρια δολάρια

Δεν πρέπει να εκπλήσσει το γεγονός ότι ο Downey πληρώνεται πολύ για το ρόλο του στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel και επιβεβαίωσε ότι εισέπραξε 50 εκατομμύρια δολάρια για την πρώτη ταινία Avengers.

10. Ο Leonardo DiCaprio ως Dom Cobb στο Inception

50 εκατομμύρια δολάρια

Το DiCaprio κέρδισε τουλάχιστον 50 εκατομμύρια δολάρια για την ταινία Inception του Christopher Nolan για το 2010 μόνο από τα κέρδη του box-office, αλλά η συμφωνία του περιελάμβανε και μερίδιο από τα κέρδη των πωλήσεων DVD και προβολές στην τηλεόραση.

9. Ο Jack Nicholson ως Τζόκερ στο Batman

50 εκατομμύρια δολάρια

Αν και ο Nicholson πληρώθηκε 6 εκατομμύρια δολάρια για το ρόλο του ως o κακοποιός Τζόκερ στην ταινία Batman του 1989, φέρεται να εξασφάλισε μια κερδοφόρα συμφωνία που περιελάμβανε μερίδιο από τις εισπράξεις από τα εισητήρια και πωλήσεις εμπορευμάτων από τις συνέχειές του – στις οποίες δεν πήρε καν μέρος.

8. Ο Johnny Depp ως Jack Sparrow στο Πειρατές της Καραϊβικής: Παράξενες παλίρροιες

55 εκατομμύρια δολάρια

Το Forbes ανέφερε το 2010 ότι το “Stranger Tides” – η τέταρτη ταινία της σειράς που κυκλοφόρησε το 2011 – ήταν η πιο ακριβή ταινία που έγινε ποτέ, με κόστος παραγωγής πάνω από 410 εκατομμύρια δολάρια. Ένα μεγάλο μέρος αυτού του κόστους οφειλόταν στην πληρωμή προσωπικού και ηθοποιών. Μόνο ο Depp κέρδισε 55 εκατομμύρια δολάρια από την ταινία.

7. Ο Τom Hanks ως Forrest Gump στο Forrest Gump

60 εκατομμύρια δολάρια

Το Forrest Gump, που έσπασε τα ταμεία, είναι μια άλλη περίπτωση στην οποία ο Χανκς επέλεξε την πληρωμή βάσει εισπράξεων, από την οποία έλαβε περίπου 60 εκατομμύρια δολάρια.

6. Harrison Ford ως Indiana Jones στο Indiana Jones και το Βασίλειο του Κρυστάλλινου Κρανίου"

65 εκατομμύρια δολάρια

Για να προσλάβει τον Ford ξανά για μια τέταρτη ταινία Indiana Jones, η Paramount συμφώνησε να του μοιράσει ένα μεγάλο μέρος των κερδών της ταινίας μεταξύ του, του σκηνοθέτη Steven Spielberg και του παραγωγού George Lucas.

5. Ο Johnny Depp ως The Mad Hatter στο Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων

68 εκατομμύρια δολάρια

Σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph, ο Depp έλαβε 50 εκατομμύρια λίρες για την Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, περίπου 68 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ δηλαδή.

4. Η Sandra Bullock ως Δρ. Ryan Stone στο Gravity

70 εκατομμύρια δολάρια

η Bullock πληρώθηκε 20 εκατομμύρια δολάρια για το Gravity, το οποίο είναι ένας εντυπωσιακό ποσό από μόνος του. Ωστόσο, η συμφωνία της περιλάμβανε και το 15% των εσόδων , τα οποία την απέφεραν τουλάχιστον 70 εκατομμύρια δολάρια.

3. Tom Cruise ως Ethan Hunt στο Mission: Impossible - Ghost Protocol

75 εκατομμύρια δολάρια

O Cruise κέρδισε 75 εκατομμύρια δολάρια από την τέταρτη ταινία “Mission: Impossible”, η οποία του επέτρεψε να φτάσει στην κορυφή της λίστας.

2. Ο Will Spith ως πράκτορας J στο Οι Άνδρες με τα Μαύρα 3

100 εκατομμύρια δολάρια

Η ερμηνεία του William Smith για την τρίτη ταινία Οι Άνδρες με τα Μαύρα 3 απέσπασε 100 εκατομμύρια δολάρια από τις συνολικές εισπράξεις 624 εκατομμυρίων δολαρίων.

1. Ο Keanu Reeves ως Neo στην τριλογία του The Matrix

250 εκατομμύρια δολάρια (συνολικά)

Για την τριλογία Matrix, η συνολική αμοιβή του Keanu Reeves ήταν 250 εκατομμύρια δολάρια.

 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ορκίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης ανήμερα των γενεθλίων του στο πλευρό του ο πατέρας & ο σύζυγός του
Η πρώτη συνέντευξη του Αλέξη Γεωργούλη μετά τις καταγγελίες – Τι αποκαλύπτει στη Δανάη Μπάρκα
Οι πρώτες δηλώσεις του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη μετά το οξύ εγκεφαλικό: «Πλέον βλέπω τη ζωή με άλλα μάτια»
O Πέτρος Κουσουλός κατά Πισπιρίγκου: «Είναι Μήδεια. Αυτή η γυναίκα είχε χειραγωγήσει τους πάντες»
Η αποκάλυψη του Τάσου Ιορδανίδη μετά την απώλεια 30 κιλών: «Ξαναπήρα τα 10. Ήμουν 125»
Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου κατέθεσε μήνυση κατά ατόμου για τα σχόλια του revenge porn της Ιωάννας Τούνη
Halle Berry: «Η εμμηνόπαυση δεν είναι καταστροφή αλλά φυσιολογικός κύκλος της ζωής»
Παπαράτσι «έπιασε στα πράσα» την Jennifer Aniston και την Sandra Bullock να βγαίνουν από πλαστικό χειρούργο
Ο φωτογράφος που γρονθοκοπήθηκε από τον πατέρα της Τaylor Swift, τα βάζει με τους αστυνομικούς
Διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση ο Δημήτρης Κόκοτας μετά το έμφραγμα - Το ιατρικό ανακοινωθέν