Η εξομολόγηση της Beyonce! H προεκλαμψία και η εσπευσμένη καισαρική τομή!

Οι γιατροί διέγνωσαν προεκλαμψία και την υποχρέωσαν να μείνει στο κρεβάτι για ένα μήνα πριν τελικά να προχωρήσουν εσπευσμένα σε καισαρική τομή

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News

Για την σοβαρή περιπέτεια υγείας που πέρασε πριν να γεννήσει τα δίδυμα, Ρούμι και Σιρ, το 2017 μίλησε η Μπιγιονσέ στο ντοκιμαντέρ με τίτλο Homecoming στο οποίο περιγράφονται όλα όσα συνέβησαν πριν την ιστορική της εμφάνιση στο φεστιβάλ Coachella, το 2018.

Η τραγουδίστρια αποκάλυψε ότι οι γιατροί διέγνωσαν προεκλαμψία υποχρεώνοντας την να μείνει για ένα μήνα στο κρεβάτι πριν τελικά να προχωρήσουν εσπευσμένα σε καισαρική τομή προκειμένου να αποφύγουν περαιτέρω επιπλοκές για τα νεογέννητα.

Η Μπιγιονσέ περιγράφει στο ντοκιμαντέρ πώς οι γιατροί ανακάλυψαν την πάθηση καθώς διαπιστώθηκε ότι η πίεσή της είχε αυξηθεί σε ανησυχητικά επίπεδα.


Η προεκλαμψία εμφανίζεται σε ένα ποσοστό της τάξης του 3-8% των εγκυμοσύνων στις ΗΠΑ και με μεγαλύτερη συχνότητα στις αφροαμερικανίδες.

«Το σώμα μου πέρσε πολλά περισσότερα από όσα πίστευα ότι θα μπορούσα να αντέξω» εξομολογείται η 37χρονη τραγουδίστρια.

«Η εγκύμοσυνη στα δίδυμα ήταν εξαιρετικά δύσκολη» λέει επίσης η Μπιγιονσέ σε αντίθεση με την εγκυμοσύνη πριν να γεννηθεί η πρώτη κόρη της, η Μπλού Άιβι.

Στην εξομολόγησή της η Μπιγιονσέ επισημαίνει και τη σημαντική αλλαγή που παρατήρησε στο σώμα της κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στα δίδυμα καθώς «την ημέρα της γέννας ήμουν σχεδόν 100 κιλά».

Όπως έχει αποκαλύψει σε προηγούμενη συνέντευξή της στη Vogue «τα όργανά μου μετακινήθηκαν προσωρινά και χρειάστηκα αρκετό χρόνο για να συνέλθω και να αναρρώσω.



Τι είναι η προεκλαμψία

Η προεκλαμψία είναι μια σοβαρή διαταραχή που εμφανίζεται στην εγκυμοσύνη, η οποία αν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να οδηγήσει σε πολύ σοβαρές επιπλοκές για την έγκυο και το έμβρυο που κυοφορεί. Εμφανίζεται συνήθως μετά την 20η εβδομάδα της εγκυμοσύνης και μπορεί να υφίσταται ακόμα και 4 έως 6 εβδομάδες μετά τον τοκετό. Ορίζεται κλινικά από αυξημένη πίεση (υπέρταση) καιαυξημένη πρωτεΐνη στα ούρα (λευκωματουρία), με ή χωρίς παθολογικά οιδήματα.

Ως υπέρταση ορίζεται η συστολική αρτηριακή πίεση (μεγάλη) πάνω από 140 mmHg, ή η διαστολική αρτηριακή πίεση (μικρή) πάνω από 90 mmHg. Ως λευκωματουρία ορίζεται η παρουσίαπερισσότερων από 300 mg πρωτεΐνης σε ούρα 24 ώρου ή περισσότερα από 30 mg/mmol σε τυχαίο δείγμα ούρων ή περισσότεροι από ένας σταυροί σε Stick ούρων.

Αν παρουσιαστεί προεκλαμψία, η μόνη ουσιαστική θεραπεία είναι η γέννηση του παιδιού. Όταν όμως η προεκλαμψία διαγνωστεί νωρίς στην κύηση, και το έμβρυο είναι ανώριμο για να γεννηθεί (πριν την 37ηεβδομάδα), τότε η έγκυος και ο μαιευτήρας που την παρακολουθεί, αντιμετωπίζουν ένα δύσκολο έργο και πρέπει να διατηρήσουν μια ευαίσθητη ισορροπία: Από τη μια μεριά το μωρό χρειάζεται χρόνο για να είναι ώριμο να γεννηθεί, και από την άλλη δεν πρέπει η έγκυος και το έμβρυο να εκτίθενται σε σοβαρούς κινδύνους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Ορκίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης ανήμερα των γενεθλίων του στο πλευρό του ο πατέρας & ο σύζυγός του
Η πρώτη συνέντευξη του Αλέξη Γεωργούλη μετά τις καταγγελίες – Τι αποκαλύπτει στη Δανάη Μπάρκα
Οι πρώτες δηλώσεις του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη μετά το οξύ εγκεφαλικό: «Πλέον βλέπω τη ζωή με άλλα μάτια»
O Πέτρος Κουσουλός κατά Πισπιρίγκου: «Είναι Μήδεια. Αυτή η γυναίκα είχε χειραγωγήσει τους πάντες»
Η αποκάλυψη του Τάσου Ιορδανίδη μετά την απώλεια 30 κιλών: «Ξαναπήρα τα 10. Ήμουν 125»
Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου κατέθεσε μήνυση κατά ατόμου για τα σχόλια του revenge porn της Ιωάννας Τούνη
Halle Berry: «Η εμμηνόπαυση δεν είναι καταστροφή αλλά φυσιολογικός κύκλος της ζωής»
Παπαράτσι «έπιασε στα πράσα» την Jennifer Aniston και την Sandra Bullock να βγαίνουν από πλαστικό χειρούργο
Ο φωτογράφος που γρονθοκοπήθηκε από τον πατέρα της Τaylor Swift, τα βάζει με τους αστυνομικούς
Διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση ο Δημήτρης Κόκοτας μετά το έμφραγμα - Το ιατρικό ανακοινωθέν