Πέθανε ο ηθοποιός Φαίδων Γεωργίτσης, σε ηλικία 80 ετών

Έφυγε σε ηλικία 80 ετών ο Φαίδων Γεωργίτσης μετά από μάχη που έδινε με τον καρκίνο στον εγκέφαλο.

Μάθε όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News  

Ο Φαίδων Γεωργίτσης γεννήθηκε στην Αθήνα 21 Ιανουαρίου 1939. Σπούδασε στις Δραματικές Σχολές των Καρόλου Κουν, Χρήστου Βλαχιώτη, Πέλου Κατσέλη.

Ο πατέρας του, αξιωματικός του Ναυτικού, αυστηρός αλλά και με κρυφές ευαισθησίες που φρόντιζε να εκδηλώνει γράφοντας χρονογραφήματα σ’ ένα λογοτεχνικό περιοδικό. Η μητέρα του, Μαρία, μια τρυφερή, όμορφη γυναίκα, ήρθε από τη Σμύρνη με τον ξεριζωμό του 1922. Σε εκείνη οφείλει το σχήμα των ματιών του και στη γιαγιά του το χρώμα τους, που αργότερα θα μάγευε πλήθος κόσμου. 

Δεν του είχαν βγάλει λοιπόν τυχαία το παρατσούκλι «Τζειμς Ντιν» κι εκείνος γινόταν έξαλλος με αυτό καθώς ήταν θαυμαστής του Μάρλον Μπράντο.

Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο στην ταινία «Ποτέ την Κυριακή» του Ζυλ Ντασέν το 1960.

Έγινε δημοφιλής μέσα από τις ταινίες-μιούζικαλ της Φίνος Φιλμς σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη, με συχνούς συμπρωταγωνιστές τη Ζωή Λάσκαρη, τη Μαίρη Χρονοπούλου, τον Κώστα Βουτσά, τη Μάρθα Καραγιάννη κ.ά.

Στο θέατρο είχε συνεργαστεί με το Θέατρο Τέχνης του Κουν και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. 

Έπαιξε σε δεκάδες ταινίες κωμωδίες και δράματα, όμως μία ερμηνεία του είναι εκείνη που τον έκανε έως και σήμερα αναγνωρίσιμο και αυτή ήταν στο ρόλο του Φώτη Τσίπουρα, του μπουζουξή που ερωτεύεται το crazy girl, το «γιεγιεδάκι» που είχε υποδυθεί η Ζωή Λάσκαρη στην ταινία «Οι θαλασσιές οι χάντρες» του 1966.

Η ατάκα του «συναδέλφου» του, Γιάννη Βογιατζή, «αυτή θα σε βάλει ως και μουστάκι να ξυρίσεις» θα μείνει στην ιστορία, όπως θρυλικό θα μείνει και το χαστούκι στην Λάσκαρη, που όπως αποκαλύφθηκε χρόνια αργότερα ήταν πέρα για πέρα αληθινό!

Χάρη στο εξαιρετικό παρουσιαστικό του αποκτά, εκτός από τη σφραγίδα του «ζεν πρεμιέ» και το πρότυπο του σέξι και γοητευτικού άνδρα της εποχής εκείνης.

Ακόμη μία από τις απίστευτες ερμηνείες του είναι στη «Νύχτα Γάμου» το 1967. Στο πλάι της Μπέτυς Αρβανίτη και με άσπονδους συγκάτοικους τον Ιάκωβο Ιορδάνογλου (Κώστας Βουτσάς) με τα... φουντούκια του και την Πεπούλ(λ)α (με δύο λάμδα, λόγω σαλονικιώτικου ιδιώματος) της Μάρθας Καραγιάννη, χαρίζει αβίαστα το γέλιο.

Έχει επίσης ασχολήθηκε με τη σκηνοθεσία σε θεατρικά και σε κινηματογραφικά έργα.

Το 1972 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη σειρά «Κόκκινο δαχτυλίδι», ενώ τη δεκαετία του '90 συμμετείχε σε καθημερινές σειρές όπως το «Καλημέρα Ζωή».

Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Μπέτυ Αρβανίτη και εν συνεχεία παντρεύτηκε την Μπέτσυ, με την οποία έχει δυο παιδιά, τον Ραφαέλο και την Μαρίζα. Το ζευγάρι έχει δημιουργήσει τον δικό του θεατρικό θίασο, ο οποίος εδρεύει στο Κορωπί, και με τον οποίο ασχολείται τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η κηδεία του θα γίνει το μεσημέρι του Σαββάτου στις 12:30 στο Νεκροταφείο Νέας Σμύρνης.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αλέξης Γεωργούλης: «Για μένα, η καταγγελία είναι ψευδής 100%. δεν υπάρχει καμία κατηγορία»
H Πάουλα Μπαντόσα μιλά για τον χωρισμό της με τον Στέφανο Τσιτσιπά: «Μερικές φορές είναι καλύτερα»
Κρυσταλλία: «Χώρισα και είμαι πολύ χαρούμενη με την απόφαση μου, θέλω να ζω μια αληθινή και υγιή σχέση»
Αυτή είναι η επικρατέστερη ημερομηνία του γάμου του Γιάννη Αντετοκούνμπο – Οι διάσημοι προσκεκλημένοι
Επανασύνδεση της Φελίσιας Τσαλαπάτη με τον πατέρα του γιου της, Μιχάλη Αντιώτη
Τέλος στην αγωνία για την εξαφάνισή της Δέσποινας Στυλιανοπούλου – Πού βρέθηκε η ηθοποιός
Μπο: «Έχω φάει απόρριψη από την Τάμτα. Η Θεοδωρίδου μού κρατούσε τα λεφτά, γιατί ήμουν σπάταλος»
Παύλος Χαϊκάλης για Άννα Παναγιωτοπούλου: «Είχε έναν άλλο τρόπο σκέψης, είχε μια τρέλα εσωτερική»
Τα νεότερα για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα - Πάγωσε προσωρινά η μείωση της χορήγησης των φαρμάκων
Βαρύ πένθος για την Ελεονώρα Μελέτη - Έφυγε από τη ζωή η γιαγιά της - Το μήνυμα της