Bάνα Μπάρμπα: «Με εκμεταλλεύτηκαν. Έβγαλαν πολλά λεφτά πάνω στο όνομά μου..»

Μια συνέντευξη εφόλης της ύλης έδωσε η Βάνα Μπάρμπα, όπου χωρίς να μασά τα λόγια της υποστήριξε πως υπήρξαν άνθρωποι που την εκμεταλλεύτηκαν έβγαλαν πολλά λεφτά πάνω στο όνομά της, αλλά και πως η ομορφιά της ήταν εμπόδιο και λόγος για να αδικηθεί.

Μάθε όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 

«Εμένα με εκμεταλλεύτηκαν πολύ λόγω της ομορφιάς μου, ειδικά παλαιότερα. Όπως κι εγώ τους εκμεταλλεύτηκα. Σκέψου ότι όλοι είμαστε προϊόντα στα ράφια ενός σουπερμάρκετ, που λέγεται «showbiz». Σε αυτό το κομμάτι δεν είχα εμπειρία, ήμουν μικρή. Αλλά πήρα δόξα, χρήματα, αγάπη από τον κόσμο και κάποιοι έβγαλαν πολλά λεφτά πάνω στο όνομά μου. Όλα έγιναν» δήλωσε ανάμεσα σε άλλα! 

Ακολουθεί απόσπασμα από την συνέντευξη που έδωσε στο Down Town. 

Πιστεύεις ότι αδικήθηκες από τον χώρο σου; Δεν σου δόθηκαν ρόλοι που μπορούσες να παίξεις, αλλά κάποιοι ήταν προκατειλημμένοι απέναντί σου;

Ναι, δεν πιστεύω ότι πήρα αυτό που μου άξιζε. Μπορεί η ταινία που σου προανέφερα να πήρε Όσκαρ, αλλά δεν πήρα όσα μου άξιζαν. Ο θεός με βοήθησε να δυναμώσω. Λόγω της ομορφιάς μου, δεν με πλησίαζαν για να μου δώσουν ρόλους μεγάλους στο θέατρο. Ένιωθα πληγωμένη και αδικημένη. Ήμουν πάντα η σέξι γκόμενα, που είναι «κάπως». Ποτέ δεν πήρα σημαντικούς ρόλους. Η Ελλάδα έχει αυτό το ρητό: «Αν σου βγει το όνομα, θα πεθάνεις με αυτό…». Τελείωσε!

Κέρδισες, όμως, πολλά, ακόμα και με αυτή την ταμπέλα. Το αρνείσαι;

Αδικήθηκα πολύ, δεν το συζητώ. Αλλά δεν σου κρύβω ότι βολεύτηκα κι εγώ με αυτό. Αλλά και τώρα, κάνω τον αγώνα μου.

Μετάνιωσες για τις γυμνές φωτογραφήσεις που έκανες;

Όχι, ποτέ, ήταν μέρος της δουλειάς μου και κομμάτι της ζωής μου. Δεν το μετανιώνω. Ήταν άρτιες φωτογραφήσεις, υπέροχα εξώφυλλα, γεμάτα ομορφιά. Έχω κάνει ένα από τα καλύτερα «Playboy», μετά τη μοναδική Ζωή Λάσκαρη.

Σου αρέσει που η κόρη σου, η Φαίδρα, ασχολείται με το modeling;

Όχι, όχι. Δεν είναι το καλύτερό μου, αλλά τα παιδιά μας δεν μας ανήκουν. Κάνει τη δική της επιλογή κι εγώ απλά τη σέβομαι. Αλλά, χαίρομαι γιατί το έχει σαν χόμπι. Θα σπουδάσει πολιτικές επιστήμες και ανθρωπιστικές σπουδές. Είναι καλή μαθήτρια και χαμηλών τόνων παιδί. Σοβαρό.

Θα ήθελες να είναι δίπλα της ο πατέρας της, με τον οποίο δεν μιλούν πια, όπως ξέρουμε;

Κάθε μονογονεϊκή οικογένεια, έχει αυτό το παράπονο. Ok, συμβαίνουν κι αυτά. Φυσικά και θα ήθελα να έχουν σχέσεις, δεν το συζητώ αυτό. Όμως, το σπίτι μας είναι γεμάτο αγάπη. Κάθε Σαββατοκύριακο γεμίζει το σπίτι φίλους, ανθρώπους, παρέες. Αλλά, να σου πω και κάτι; Αν κάποιος κάνει μία επιλογή και σε βγάζει από τη ζωή του, εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν να πάρουν, αλλά και να σου δώσουν την αγάπη τους.

Πιστεύεις ότι θυσίασες την καριέρα σου για να μεγαλώσεις το παιδί σου;

Κοίτα, η μητρότητα ήταν επιλογή μου. Ήταν ό,τι καλύτερο μου συνέβη ποτέ. Δεν θα έβαζα ποτέ την καριέρα μου, πάνω από το παιδί μου. Έγινα πιο «πλούσια» μέσα μου, ως μάνα, παρά ως σέξι ηθοποιός και καλλιτέχνης. Ακόμα κι αν τα παράτησα όλα. Γιατί, ναι, τα παράτησα όλα για να αφοσιωθώ και να μεγαλώσω το παιδί μου. Τι αγάπη θα ήταν αυτή, αν εγώ κρατούσα δουλειά, καριέρα και τη Φαίδρα τη μεγάλωνε μία ξένη γυναίκα; Θα ήταν βόλεμα αυτό. Όχι αγάπη. Και μη νομίζεις ότι ήταν εύκολο να μεγαλώσω μόνη μου το παιδί μου. Κουράστηκα πολύ, αλλά ήταν υπέροχο. Μέσα από την κούραση και τον πόνο, έγινα καλύτερη.

Με ποιον τρόπο;

Ήμουν πολύ κακομαθημένη, Αλέξανδρε. Πάρα πολύ. Πήρα πολλά μαθήματα όταν ξεβολεύτηκα κι έπρεπε να πατήσω στα πόδια μου, να προσγειωθώ και να σταθώ δίπλα στο παιδί μου. Μέχρι να έρθει η Φαίδρα στη ζωή μου, έκανα ό,τι ήθελα. Μετά έγινα υπεύθυνη κι έμαθα πολλά. Έμαθα ότι πάντα είσαι μόνος σου στη ζωή και δεν υπάρχει κανείς δίπλα σου. Ο πόλεμος και η ανηφόρα είναι μοναχικά πράγματα στη ζωή. Όταν είχα χρήματα και δόξα ήταν όλοι δίπλα μου, γιατί ήθελαν ένα κομμάτι από μένα. Αλλά, όταν ήμουν στα δύσκολα και πονούσα, γύρισα και είπα «που είναι όλοι αυτοί που είχα δίπλα μου κι έτρεχαν πρωί και βράδυ στα σπίτια μου, με τα λεφτά μου, με τις βίλες μου;». Όταν έζησα πιο λιτά και διαφορετικά, όλοι εξαφανίστηκαν. Εκεί κατάλαβα ότι είμαι μόνη μου!

Μήπως ξόδεψες πολύ τον εαυτό σου και δινόσουν πολύ εύκολα σε όλους;

Όχι, δεν το πιστεύω. Πέρασα πανέμορφα χρόνια στα 80s’ και στα 90s’, λίγο πριν την κρίση. Απλά, η κρίση μάς έκανε πιο φτωχούς, όμως σίγουρα καλύτερους ανθρώπους.

Υπήρξες ποτέ αυτοκαταστροφική;

Ποτέ δεν υπήρξα άνθρωπος του μέτρου, αλλά γυναίκα των παθών και της υπερβολής. Αγαπώ πάρα πολύ το συναίσθημα. Η λογική και το μέτρο ήρθαν αργά στη ζωή μου, όταν έκανα την κόρη μου. Εκεί έγινα πιο σοφή κι έβαλα μυαλό. Όχι, δεν υπήρξα αυτοκαταστροφική όμως.

Ισχύει ότι ερωτεύτηκες πολύ, αλλά δεν αγάπησες κανέναν άντρα πραγματικά;

Ναι, αυτό είναι αλήθεια. Εγώ, αγάπη μου, ήμουν γυναίκα του έρωτα. Ερωτεύτηκα τρελά! Η αγάπη, όμως, θέλει θυσίες, θέλει αυταπάρνηση. Για κανέναν άντρα που πέρασε από τη ζωή μου, δεν απαρνήθηκα τίποτα. Μόνο την κόρη μου και την μάνα μου αγάπησα και αγαπώ. Να σου πω ότι, εγώ την αγάπη, τη γνώρισα όταν έγινα μάνα και κατάλαβα τη μάνα μου. Δεν γνώρισα την αγάπη μέσα από τους έρωτες. Οι έρωτες ήταν ένα πανέμορφο κομμάτι και μου λείπουν πολύ, αλλά… Και σήμερα, δεν πιστεύω ότι θα μπορέσω να ερωτευτώ ξανά.

Γιατί το λες;

Γιατί, μωρό μου, ο έρωτας θέλει νιάτα! Είναι δύσκολο, όσο μεγαλώνεις, να αφεθείς, να έχεις την ίδια τόλμη, να παίρνεις τα ίδια ρίσκα, όπως κάποτε. Δεν έχεις το ίδιο πάθος. Ο έρωτας θέλει νιάτα και πάθος! Σήμερα, δεν θα αφεθώ, αλλά μπορεί να βολευτώ και να συμβιβαστώ. Ποτέ μη λες ποτέ, όμως… Δεν μου λείπει πάντως η συντροφικότητα, είμαι καλά μόνη μου, με το παιδί μου και τα κοινά που ασχολούμαι.

Θέλεις να έχουν οι άλλοι για σένα, αλλά κι εσύ, την εικόνα μιας ποθητής γυναίκας;

Εννοείται! Πρώτα φεύγει η ψυχή και μετά το χούι… Θέλω να είμαι ποθητή, αλλά με άλλο τρόπο. Σήμερα θέλω να γοητεύω, δεν έχω πια τα όπλα που είχα κάποτε, τα νιάτα μου… Πλέον, με ενδιαφέρει να βγαίνει παραέξω η προσωπικότητά μου κι έτσι να κερδίζω τον άλλον.

Δέχεσαι αβίαστα τη φθορά του χρόνου;

Κάνω αγώνα, μάτια μου. Είναι πολύ δύσκολο να έχεις υπάρξει ερωτικό σύμβολο, να μεγαλώνεις και να βλέπεις τη φθορά του χρόνου πάνω σου. Είναι τραγικά δύσκολο. Αλλά έχω ψυχή και κρατιέμαι. Δέχομαι τις ρυτίδες μου, όπου να ‘ναι θα βγάλω και άσπρα μαλλιά, θα γεράσω. Δέχομαι και το πέρασμα του χρόνου στο σώμα μου. Τα βλέπω, αλλά είμαι ψύχραιμη. Δεν θα ήθελα να παραγίνει όμως. Κάνω διατροφή, προσέχω. Κι από την άλλη, δεν θέλω να γίνω γελοία, να πλακωθώ στις πλαστικές, να γίνω τούμπανο και να μεταμορφωθώ σε καρικατούρα του εαυτού μου. Όχι, σε καμία περίπτωση.

Διαβάστε επίσης:

Δειτε Επισης

Ο φωτογράφος που γρονθοκοπήθηκε από τον πατέρα της Τaylor Swift, τα βάζει με τους αστυνομικούς
Αποκάλυψη σοκ για την Κate Middleton: «Πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου και υπεβλήθη σε υστερεκτομή»
Πίτσα Παπαδοπούλου: «Φώναξε η γειτόνισσα την μαμά μου και της είπε: Το παιδί σας το πάτησε το τραμ!»
Συγκινημένος ο Αντώνης Ρέμος στα θυρανοίξια του ναού που ανήγειρε με τον Κώστα Πηλαδάκη στη Μύκονο
Διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση ο Δημήτρης Κόκοτας μετά το έμφραγμα που υπέστη
Υποψήφιος ξανά στις Ευρωεκλογές o Αλέξη Γεωργούλης - Η ανακοίνωση του
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Δημήτρης Κόκοτας - Υπέστη έμφραγμα
Γιώργος Παπαγεωργίου: «Δεν ξέρουμε αν θα κάνουμε βάφτιση του παιδιού μας με την Δανάη Μιχαλάκη»
Boom! Δημήτρης Λάλος και Μαριλίτα Λαμπροπούλου είναι ζευγάρι και στη ζωή;
Η αντίδραση του συνιδιοκτήτη Κώστα Πηλαδάκη για το εκκλησάκι που θάφτηκε στη βίλα του Αντώνη Ρέμου