Άντρεα Κυριάκου: «Είμαι κορίτσι του σπιτιού»

Δέχεται να ανοίξει για πρώτη φορά, ειδικά για μας, το ρετιρέ που μοιράζεται στη Λευκωσία τους τελευταίους μήνες με τον σύντροφό της - ποδοσφαιριστή, Γιώργο Μερκή. Η Άντρεα αποδεικνύεται άψογη οικοδέσποινα. Χαιρόμαστε που γνωρίζουμε κι αυτή της την πλευρά και περνάμε όμορφα στο σπίτι της καθώς μιλάμε κι εκείνη δέχεται ταυτόχρονα με άνεση τα κελεύσματα του φακού. Αυτό, εξάλλου, κάνει από τα 14 χωρίς διακοπή. Το αγαπά το μόντελινγκ, αλλά δεν θα δίσταζε να το αφήσει αν θα έπρεπε να επιλέξει μεταξύ αυτού και της οικογένειας. «Παραείμαι κορίτσι του σπιτιού», ομολογεί, πράγμα που φαίνεται κι από το τυπικό της εικοσιτετράωρο. Όταν δεν ποζάρει ή δεν γυμνάζεται θα τη βρεις να μαγειρεύει και να τακτοποιεί. Θέλει όλα γύρω της να είναι σε τάξη και ασφάλεια, την οποία ομολογεί ότι της προσφέρει ο Γιώργος.
 
Φωτογραφίες Emma Charalambous
Μake up Σοφία
Γεωργίου (Florentia make up artist workshop)
Mαλλιά Άγγελος Γεωργίου (KEVIN.MURPHY)
Styling Σοφία Χαραλάμπους
Της Δώρας Πάμπουλου
 
 

 

Άντρεα, περίγραψέ μας ένα τυπικό σου εικοσιτετράωρο.  
Ξυπνάω γύρω στις 9. Αν δεν έχω κάποια επαγγελματική υποχρέωση τότε αναλαμβάνω ρόλο οικοκυράς. Καθαρίζω, μαγειρεύω, ενώ αυτή την περίοδο έχω βάλει και τη γυμναστική ξανά στο πρόγραμμά μου.

Από 14 χρονών είσαι στον χώρο του μόντελιγνκ. Πόσο εύκολο είναι για ένα νεαρό μοντέλο στην Κύπρο να ξεχωρίσει;
Σε αυτά τα 12 χρόνια κατάλαβα πως αν σε θέλει ο χώρος της μόδας δεν θα περάσεις απαρατήρητη. Νιώθω τυχερή που δουλεύω χωρίς διακοπή. Μετά την πρώτη μου φωτογράφιση η μια δουλειά έφερνε την άλλη. Βέβαια, πέρα από την  εμφάνιση μετρά και το πόσο συνεργάσιμη είσαι.

Πώς θα χαρακτήριζες τον κόσμο της μόδας στην Κύπρο;
Σε σχέση με το εξωτερικό είναι πολύ πιο ήρεμα τα πράγματα. Ο ανταγωνισμός δεν είναι τόσο έντονος, ειδικά τώρα. Όταν ξεκίνησα τα περιοδικά συνήθιζαν να χρησιμοποιούν μοντέλα από το εξωτερικό για τις φωτογραφίσεις μόδας και το να είσαι μια σταθερή επιλογή τότε ως εγχώρια παρουσία ήταν πολύ τιμητικό. Μετά την κρίση στράφηκαν περισσότερο στα κυπριακά πρακτορεία. Τα κορίτσια τώρα μπορούν πιο εύκολα να βρουν δουλειές και αυτό είναι από τα ελάχιστα θετικά που έφερε η ύφεση στον χώρο της μόδας.

Έχεις δεχτεί ποτέ περίεργες προτάσεις ή σκληρή κριτική που σε έκανε να σκεφτείς πως αυτός ο χώρος δεν είναι για σένα;
Άσεμνη πρόταση, αν αυτό εννοείς με το περίεργη, δεν μου έγινε ποτέ. Εξάλλου, μέχρι τα δεκαοκτώ η μητέρα μου ήταν πάντα παρούσα στις δουλειές που έκανα. Όσο για την κριτική, αυτή υπάρχει σε όλους τους χώρους. Πάντα απαντούσα μέσα από τη δουλειά μου. Νομίζω η πορεία του κάθε ανθρώπου φανερώνει την αξία του.
 

Έχεις τελειώσει επικοινωνιολογία και ΜΜΕ, σε έχουμε δει και στον ρόλο της παρουσιάστριας. Ετοιμάζεις comeback στην τηλεόραση;
Η εκπομπή που παρουσίαζα με τον Βαγγέλη Ευαγγέλου στο Mega κόπηκε αφού είχε αρχίσει η νέα τηλεοπτική σεζόν, οπότε ήταν δύσκολο να βρω άλλη στέγη, γιατί ήταν όλα κλειστά. Μου έχουν γίνει προτάσεις για την επόμενη σεζόν, τις οποίες θα μελετήσω και αν τα βρούμε ευχαρίστως θα επανέλθω.

Τι είδους εκπομπή θα ήθελες να παρουσιάσεις;
Νομίζω η ψυχαγωγία μου ταιριάζει περισσότερο, αλλά τέτοιες εποχές είσαι ευγνώμων μόνο και μόνο αν έχεις δουλειά.

Θα έκλεινες κάποια στιγμή από μόνη σου, μια για πάντα, το κεφάλαιο μόντελινγκ;
Ασφαλώς θα έρθει και για μένα αυτή η στιγμή. Όλοι μεγαλώνουμε και αυτός ο χώρος έχει ημερομηνία λήξης. Όταν νιώσω πως έχει κλείσει για μένα αυτός ο κύκλος, τότε θα αποσυρθώ.

Ήσουν από παιδί προσεκτική με τη διατροφή σου;
Ποτέ δεν πρόσεχα τη διατροφή μου ούτε γυμναζόμουνα. Τον τελευταίο χρόνο άρχισα να αθλούμαι, αλλά εξακολουθώ να τρώω τα πάντα.
 

Πώς σχολιάζεις το γεγονός πως πολλές φορές οι διάσημοι οίκοι προωθούν τα size zero μοντέλα μέσα από τις συλλογές τους;
Εννοείται πως είναι μια κακή τακτική, που δημιουργεί λανθασμένα πρότυπα. Τα τελευταία χρόνια αλλάζει, όμως, κι ευτυχώς, με αποτέλεσμα να βλέπουμε ολοένα και πιο πολλά μοντέλα με θηλυκές αναλογίες να κατακλύζουν τις πασαρέλες.

Ποια η δική σου συμβουλή στα νεαρά κορίτσια που συχνά ακολουθούν τέτοιου είδους πρότυπα;
Να αγαπούν το σώμα τους και να στρέφονται στη γυμναστική και όχι στις εξαντλητικές δίαιτες, που θα  πλήξουν την υγεία τους. Πρέπει να καταλάβουν πως ο σωματότυπος και ο μεταβολισμός κάθε κοπέλας είναι διαφορετικός. Άλλες χρειάζονται προσπάθεια για να διατηρηθούν σε φόρμα και άλλες πολεμάνε να κερδίσουν κιλά ενώ τρώνε ακατάπαυστα.                                                                   Αν έχεις καμπύλες αγάπησέ τες, άλλες παλεύουν να τις κερδίσουν. Αν δεν έχεις ενώ τρως μεγάλες ποσότητες και είσαι υγιής, αποδέξου το. Η ομορφιά βγαίνει από μέσα μας. Το ιδανικό σώμα για κάθε κοπέλα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και όχι από τα size που προωθούν διάσημοι οίκοι.

Η σχέση σου με τον Γιώργο έχει λάβει μεγάλη δημοσιότητα. Είναι αυτό κάτι που σε ενοχλεί;
Στην αρχή μου πήρε λίγο χρόνο να το συνηθίσω, όμως το έχω πια αποδεχτεί.

Κατά καιρούς έχεις, σίγουρα, διαβάσει ή ακούσει πολλά για εσάς, τα οποία δεν ήταν αλήθεια. Ποιο δημοσίευμα, που δεν ίσχυε, σε εξόργισε περισσότερο και ποιο σε έκανε να γελάσεις;
Δεν με έχει εξοργίσει κάποιο δημοσίευμα, γιατί απλώς δεν αφήνω να με επηρεάσουν, ξέρω την αλήθεια μας, τη ζω. Έχω γελάσει πολύ με ένα τηλεφώνημα που δέχτηκα από δημοσιογράφο, ο οποίος  με πήρε για να διασταυρώσει πληροφορία που του δόθηκε πως ήμουν έγκυος. Το εκτίμησα, όμως, που πήρε τηλέφωνο, αντί να γράψει κάτι που δεν ίσχυε.

Τι είναι αυτό που σε κέρδισε αρχικά στον Γιώργο;
Αρχικά είδα το έξω κομμάτι. Είναι όμορφος άντρας και σίγουρα σου κινεί το ενδιαφέρον. Έπειτα ακολούθησαν οκτώ χρόνια «γνωριμίας», που ήταν υπεραρκετά για να με κερδίσει ο χαρακτήρας του.
Κάνετε σκέψεις για γάμο; Είσαι, γενικά, από τις κοπέλες που έχουν ήδη στο μυαλό τους το νυφικό τους;
Είμαστε καλά μαζί. Είναι λογικό όταν είσαι χαρούμενος, μέσα σε μια σχέση, να σκέφτεσαι το μέλλον. Ο χρόνος θα δείξει. Όσο για το νυφικό, όχι, δεν το είχα ποτέ καημό. Λόγω δουλειάς φόρεσα νυμφικό από τα 14 κι έπειτα ακολούθησαν πολλές επιδείξεις και φωτογραφίσεις. Όταν θα έρθει η ώρα θα ήθελα, πάντως, να είναι κάτι απλό.

Αισθάνεσαι έτοιμη να δημιουργήσεις τη δική σου οικογένεια;
Πάντα ήθελα να φτιάξω μια οικογένεια αγαπημένη και δεμένη, όπως αυτή από την οποία προέρχομαι. Παλαιότερα με φόβιζε η ιδέα, γιατί είχα ψηλά πρότυπα και ένιωθα πως απείχα από εκείνα. Ο Γιώργος, όμως, με κάνει να αισθάνομαι ασφάλεια και είναι πάντα εκεί. Ο χρόνος θα δείξει.

Μου έχεις πει ότι καθαρίζεις και μαγειρεύεις. Είσαι, δηλαδή, κορίτσι του σπιτιού;
Παραείμαι κορίτσι του σπιτιού. Είμαι σπιτόγατα και θέλω ο χώρος μου να είναι καθαρός και σε τάξη. Φυσικά, αν μπορούσε να καθαρίζεται το σπίτι μόνο του δεν θα έφερνα αντίρρηση, αλλά το μαγείρεμα το αγαπώ. Λειτουργεί ως αγχολυτικό σε εμένα και μου αρέσει να περνώ ώρες στην κουζίνα.

Η σπεσιαλιτέ σου ποια είναι;
Κοτόπουλο αλά κρεμ και οτιδήποτε με ζυμαρικά. Αυτά που λατρεύω να τρώω τα φτιάχνω με περισσότερο μεράκι.

Ποιος από τους δύο ασχολήθηκε με την επιλογή των επίπλων και τη διακόσμηση του χώρου στο καινούργιο σας διαμέρισμα;
Και οι δύο. Ό,τι πήραμε για το σπίτι το επιλέξαμε μαζί.

Μεγαλώνοντας άλλαξαν τα θέλω και οι ανάγκες σου;
Είναι μια φυσική εξέλιξη να συμβαίνει αυτό. Όταν, πλέον, δεν λειτουργείς ως μονάδα και ένα άλλο άτομο γίνεται κομμάτι σου, τότε αλλάζουν και τα θέλω και οι ανάγκες σου.
Τα όνειρα σου είναι τα ίδια μ’ εκείνα που έκανες μικρή;

Μικρή ήθελα να γίνω δικηγόρος. Οπότε, μάλλον άλλαξαν κατά πολύ.

Αν έπρεπε να επιλέξεις καριέρα ή οικογένεια τι θα επέλεγες;
Οικογένεια χωρίς δεύτερη σκέψη.

Τι είναι αυτό που ακόμα δεν ήρθε στη ζωή σου, αλλά θα το ήθελες;
Η μητρότητα.

Έχεις χάσει φίλους ή έχεις προδοθεί από συναδέλφους που πίστευες ότι ήθελαν το καλό σου;
Έχω χάσει φίλους. Μεγαλώνοντας, όμως, κατάλαβα πως αυτοί που σε αγαπάνε πραγματικά είναι εκεί, όπως είσαι κι εσύ για εκείνους. Οι κολλητές μου μετρούν… χρόνια προϋπηρεσίας στις πλάτες τους και αξίζουν να αποκαλούνται οικογένεια. Όσοι ήταν περαστικοί μάλλον πέρασαν, για να αγαπήσω ακόμη περισσότερο «τους ανθρώπους μου».

Ποια είναι η δουλειά ή η συνεργασία που ξεχωρίζεις από όλες όσες έκανες;
Κάθε δουλειά είναι ξεχωριστή και δεν μπορώ να επιλέξω μια από όλες. Μπορώ μόνο να πω πως διασκεδάζω πολύ με τα editorials μόδας.

Περιποιείσαι τον εαυτό σου; Θα έκανες κάποια πλαστική επέμβαση, αν αυτό θα σε έκανε να νιώσεις καλύτερα;
Προσέχω την εικόνα μου στα φυσιολογικά πλαίσια. Κάνω καθαρισμό προσώπου, βάζω τις κρέμες μου και κατά καιρούς γυμνάζομαι. Οι πλαστικές με φοβίζουν και θα πρέπει κάτι να με ενοχλεί υπερβολικά, ώστε να ξεπεράσω τον φόβο μου και να προχωρήσω σε μια επέμβαση.

Έχεις τα δικά σου ταμπού; Υπό ποιες προϋποθέσεις θα έκανες γυμνή φωτογράφιση;
Δεν θα έκανα ποτέ γυμνή φωτογράφιση γιατί ντρέπομαι μόνο στη σκέψη να με δει ο πατέρας ή ο γιος μου στο μέλλον. Δεν το κατακρίνω, όμως, αν γίνεται προσεγμένα. Έχω πει ξανά πως το γυμνό μπορεί να γίνει με τέτοιο τρόπο που να θεωρηθεί έργο τέχνης, αλλά αν νιώθεις άβολα και ντροπή σίγουρα δεν μπορείς να βγάλεις τέτοιο αποτέλεσμα. Και φυσικά  δεν κατακρίνω αλλά επιβραβεύω όσους επώνυμους υπερβαίνουν πολλές φορές ανασφάλειες ή ταμπού και φωτογραφίζονται για φιλανθρωπικό σκοπό.

Με ποιο δημιουργό είναι όνειρο ζωής να συνεργαστείς;
Στην Κύπρο είχα την τιμή να συνεργαστώ σχεδόν με όλους. Υπάρχουν πολλά αξιόλογα νέα παιδιά που βλέπω κομμάτια τους και θα ήθελα να φορέσω. Γενικά, όμως, είμαι ικανοποιημένη με τις συνεργασίες που έχω κάνει.

Ποιο είναι το απόλυτο fashion icon για σένα;
Η Olivia Palermo.

Τι σημαίνει για σένα στιλ;
Να δίνεις στα ρούχα ταυτότητα. Να τα φοράς και να μη σε φοράνε. Να ξέρεις τι σου πάει και να μη γίνεσαι έρμαιο των τάσεων την μόδας.
  
 

Δειτε Επισης

Ο Γιάννης Καλλιάνος ανακοίνωσε πως θα κινηθεί νομικά για τον θάνατο του πατέρα του - Ανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας
Η Μαρίνα Σάττι ξέσπασε σε κλάματα για την απώλεια του πατέρα της
Ελεονώρα Μελέτη: Η αντίδραση της κόρης της για τις Ευρωεκλογές, η σεξουαλική παρενόχληση & η επίθεση
Δανάη Μπάρκα: «Χυδαίο να στέλνουν φωτογραφίες που κάποιος είναι αγκαλιά με έναν άνθρωπο…Τραγικό!»
Η σοκαριστική αποκάλυψη του Γιώργου Λιάγκα για τον θάνατο του πατέρα του: «Tους είπα αφήστε τον να φύγει»
Συγκινεί η Κωνσταντίνα: «Έχουν περάσει πλέον 50 χρόνια, χάθηκαν όλες οι ελπίδες για τον πατέρα μου»
Όλα τα νεότερα για τoν Δημήτρη Κόκοτα: «Οι γιατροί του μίλησαν και ανταποκρίθηκε, αποκτά συνείδηση»
Ο 41χρονος πρώην σύντροφός της Πριγκίπισσας Βεατρίκης βρέθηκε νεκρός από υπερβολική δόση, στο Μαϊάμι
Αργύρης Ξάφης: «Ήμασταν στη σκηνή με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και άρχισαν να μας πετάνε αυγά»
Σπύρος Χατζηαγγελάκης: «Είμαι ελεύθερος και ανοιχτός στις απόψεις μου για τα ερωτικά. Μοιάζω σαν αναίσθητος»