Έλληνες που κατάφεραν να ξεχωρίσουν διεθνώς!

Από τον χώρο του αθλητισμού, μέχρι αυτόν της επιστήμης, οι προσωπικότητες αυτές σημείωσαν ισχυρές επιδόσεις και διακρίθηκαν.

Μάθε όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 

Το να τα καταφέρεις σε ένα περιβάλλον όπου οι κίνδυνοι είναι περιορισμένοι και οι συνθήκες ευνοϊκές δεν συνιστά από μόνο του επιτυχία. Τουναντίον, το να κινηθείς κόντρα στο ρεύμα, να πάρεις το ρίσκο και να διεκδικήσεις αυτό που αξίζεις, βγαίνοντας από το comfort zone σου, είναι αυτά που σε κάνουν να ξεχωρίζεις και να αποτελείς πηγή έμπνευσης και για άλλους ανθρώπους.

Καθώς το 2018 μας αποχαιρετά αξίζει να αποτίσουμε φόρο τιμής σε εκείνους τους Έλληνες που μας έκαναν περήφανους στο εξωτερικό και που με τη δράση τους συνέβαλλαν στο να ακουστεί το όνομα της Ελλάδας έτσι όπως πραγματικά της αξίζει.

1. ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ

Είναι μόλις 28 χρονών και διαθέτει ένα βιογραφικό που θα ζήλευαν οι μεγαλύτεροι αθλητές του κόσμου. Από το 2016 είναι ο καλύτερος των καλύτερων και σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, έχοντας να ανταγωνιστεί μονάχα τον εαυτό του. Ο  «βασιλιάς» των κρίκων, Λευτέρης Πετρούνιας, κατάφερε μέσα στο 2018 να κατακτήσει 4 διαδοχικούς τίτλους σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και 3 σε παγκόσμια, με… έναν ώμο!

2. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Το μπάσκετ απέκτησε άλλο νόημα από όταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε την εμφάνισή του στο ΝΒΑ. O «Greek Freak», μέσα σε 6 σεζόν κατάφερε να συμπεριληφθεί στο top 10 των καλύτερων αθλητών καλαθοσφαίρισης, χαρίζοντας συγκινητικές στιγμές στους φιλάθλους του μπάσκετ και κυρίως στους οπαδούς των Bucks.

3. ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τη γαλανόλευκη τίμησε και ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο 20χρονος τενίστας που βραβεύτηκε ως ο πιο βελτιωμένος αθλητής, έκανε διεθνώς αισθητή την παρουσία του μέσα από την κατάκτηση του πρώτου του τίτλου σε τουρνουά ATP (Στοκχόλμης). Πρόσθεσε στο ενεργητικό του το Next Gen Finals, «αποδεκατίζοντας» έμπειρους αντιπάλους όπως ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

4. ΑΘΗΝΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ

Ελληνικό αέρα έχει πλέον και το αστεροσκοπείο του Παρισιού με την Ελληνίδα αστρονόμο, Αθηνά Κουστένη να αναλαμβάνει μέσα στο 2018 καθήκοντα αντιπροέδρου στον νεοσύστατο οργανισμό για την προώθηση της πλανητικής επιστήμης στην Ευρώπη, τη Europlanet Society. Η κα Κουστένη είναι, μεταξύ άλλων, Διευθύντρια ερευνών στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας CNRS και το Αστεροσκοπείο της Μεντόν στο Παρίσι. Συνεργάζεται τόσο με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA), όσο και με την αμερικανική NASA.

5. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Το φωτεινό μυαλό που σε ηλικία 27 χρονών που έλυσε το γρίφο του μαθηματικού και νομπελίστα οικονομολόγου Τζον Φορμπς Νας, που απασχολούσε τους επιστήμονες εξήντα χρόνια, τιμήθηκε φέτος με το βραβείο Rolf Nevanlinna για το πλούσιο έργο του. Το εν λόγω βραβείο απονέμεται κάθε τέσσερα χρόνια σε μία σπουδαία προσωπικότητα κατά τη συνεδρίαση του International Congress of Mathematicians. Ο 37χρονος σήμερα Έλληνας θεωρητικός επιστήμονας της πληροφορικής διδάσκει ως καθηγητής της Επιστήμης των Υπολογιστών στο ΜΙΤ.

6. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΕΛΟΥΚΑΣ

Ένας διακεκριμένος Έλληνας επιστήμονας της διασποράς, ο καθηγητής καρδιαγγειακής γονιδιωματικής Παναγιώτης Δελούκας του Ινστιτούτου Ερευνών William Harvey και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου, εξελέγη μέλος της διεθνούς φήμης Ακαδημίας Ιατρικών Επιστημών του Ηνωμένου Βασιλείου. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 48 κορυφαίους επιστήμονες που επελέγησαν ως νέα μέλη της Ιατρικής Ακαδημίας ανάμεσα σε 410 υποψήφιους.

7. ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

Το όνομά του βρέθηκε τον περασμένο Αύγουστο στη λίστα της Apolitical με τους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους στην ψηφιακή διακυβέρνηση, με βάση την επιρροή που έχουν στον καθορισμό των εξελίξεων σε παγκόσμια κλίμακα. Ο λόγος για τον Γιάννη Χαραλαμπίδη, αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής, με έδρα τη Σάμο.

8. ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΝΘΙΜΟΣ

Τη σφραγίδα του στην παγκόσμια κινηματογραφική σκηνή έχει αφήσει ο Έλληνας σκηνοθέτης, Γιώργος Λάνθιμος. Με αρκετές διακρίσεις στο ενεργητικό του, τη φετινή χρονιά πρόσθεσε ένα ακόμη τρόπαιο με την απόκτηση του Αργυρού Λέοντα στο 75ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Παράλληλα, στην ταινία του «The Favourite», η Ολίβια Κόλμαν  απέσπασε για την ερμηνεία της το βραβείο γυναικείου ρόλου.

 

Δειτε Επισης

Γιώργος Παπαγεωργίου: «Δεν ξέρουμε αν θα κάνουμε βάφτιση του παιδιού μας με την Δανάη Μιχαλάκη»
Boom! Δημήτρης Λάλος και Μαριλίτα Λαμπροπούλου είναι ζευγάρι και στη ζωή;
Η αντίδραση του συνιδιοκτήτη Κώστα Πηλαδάκη για το εκκλησάκι που θάφτηκε στη βίλα του Αντώνη Ρέμου
Αντίνοος Αλμπάνης: «Έπρεπε να αποφασίσω αν έχει νόημα να το μοιραστώ ή να συνεχίζω να λέω ψέματα»
Rebel Wilson: «Έκανα πρώτη φορά σεξ στα 35 μου, δεν χρειάζεται να βιάζεται κανείς»
Η ανακοίνωση για το μνημόσυνο του Βασίλη Καρρά & η συναυλία αφιέρωμα προς την μνήμη του
Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Δικηγόρος Μαίρης Χρονοπούλου: «Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία στην υπόθεση»
Γιώργος Παπαδόπουλος για τη σύζυγό του: «Μου αρέσει που είναι ντροπαλή, είναι σέξι η ντροπαλότητα»
Η επιζήσασα της τραγωδίας των Τεμπών, Ευδοκία Τσαγκλή: «Είναι επώδυνο, δολοπλόκο & κακό θρίλερ»