Ο φόβος για τον θάνατο και η μάχη με την κατάθλιψη του Βασίλη Παπακωνσταντίνου!

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο παρελθόν είχε αποκαλύψει πως πάλεψε πολύ με την κατάθλιψη. 

Μάθε όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News

Τώρα επανέρχεται με νέες του δηλώσεις να παρακινήσει όποιον αντιμετωπίζει ανάλογο πρόβλημα, να ζητήσει βοήθεια και αποκαλύπτει αν φοβάται ή όχι τον θάνατο... 

Φοβάσαι τον θάνατο;

Τον ίδιο τον θάνατο δεν τον φοβάμαι. Με τρώει όμως η περιέργεια, το τι θα γίνει στη συνέχεια, όχι μόνο στους αγαπημένους μου, αλλά στον κόσμο όλο. Δεν θα μάθουμε αν υπάρχει ζωή κάπου αλλού;

Πρόσφατα μίλησες για τον αγώνα σου ενάντια στην κατάθλιψη…

Ο καθένας κουβαλάει τα δικά του θέματα, άλλες φορές είναι θέμα κληρονομικότητας. Το ομολόγησα επίτηδες, για να δείξω ότι δεν είναι στίγμα. Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι τρελοί. Όποιος δεν νιώθει καλά να πάει στον γιατρό και γρήγορα.

Τις πιο τρυφερές αναμνήσεις και τα πιο γλυκά λόγια έχει κρατήσει για τον φίλο του Δημήτρη Μητροπάνο ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου. 

Ο ίδιος μιλάει για τη σχέση τους αλλά και για το πόσο κοντά έχει έρθει με τη νέα γενιά καλλιτεχνών... 

Λίγοι γνωρίζουν πως είχες κάνει φαντάρος με τον αξέχαστο Δημήτρη Μητροπάνο.

Είχαμε παρουσιαστεί στην Τρίπολη, εκείνος ήταν μεγαλύτερος από μένα, εξ αναβολής. Είχε κάνει την «Κυρά Φροσύνη» και ήταν αρκετά γνωστός. Εμένα με ρώτησαν με τι ασχολούμαι, τους είπα ότι είμαι μουσικός, έπαιξα κάποια όργανα, τραγούδησα και μου είπαν πως θα με κρατήσουν στους μουσικούς του στρατού. Οταν ήρθαν τα πολιτικά φρονήματα, εκείνος έγινε μουλαράς και εγώ οδηγός σε τανκ. Μου έλεγε «εγώ θα το αγαπήσω το μουλάρι, εσύ τι θα αγαπήσεις, τα σίδερα;». Η φιλία μας κράτησε μέχρι το τέλος. Νομίζω πως το τελευταίο τραγούδι που τραγούδησε ο Μητροπάνος ήταν το «Σαν ναυαγός», ένα δικό μου, το οποίο τραγουδήσαμε μαζί σε στίχους Οδυσσέα Ιωάννου.

Ποια είναι η σχέση σου με τη νέα γενιά;

Ανήκω στη νέα γενιά ως σκέψη και η σχέση μου μαζί της είναι απόλυτα φυσιολογική και συντροφική. Μετά τη Μεταπολίτευση, οι άνθρωποι ήταν πολύ πιο πολιτικοποιημένοι και ενδιαφέρονταν περισσότερο για τα κοινά και για τη ζωή τους. Σιγά-σιγά η ψεύτικη ευημερία της Μεταπολίτευσης αλλοτρίωσε τα πράγματα. Η νέα γενιά μοιάζει να είναι αδιάφορη, αλλά είναι απογοητευμένη, γιατί δεν έχει όραμα. Φεύγουν τα καλύτερα παιδιά μας, τα καλύτερα μυαλά, και λυπάμαι πολύ. Κι εμείς πιστέψαμε ότι από τη στιγμή που η Αριστερά βγήκε μπροστά θα άλλαζαν τα πράγματα, αλλά η Αριστερά δεν έκανε τίποτα. Τώρα ήταν Αριστερά; Μάλλον η Αριστερά που ονειρεύομαι εγώ είναι άλλο πράγμα.

Υπάρχουν τραγούδια ή συνεργασίες που ήθελες να γίνουν, αλλά δεν προέκυψαν;

Είχαμε κανονίσει με τον Μάνο Χατζιδάκι να κάνουμε μια δουλειά, αλλά ο Μάνος την ήθελε στον Σείριο, μια εταιρεία καλλιτεχνική που είχε δημιουργήσει. Τότε είχα συμβόλαιο με την εταιρεία μου και μου είπαν να κάνουμε εκεί τον δίσκο. Ούτε που τόλμησα να το πω τότε στον Μάνο. Εκείνος μου είπε πως, όταν τελειώσει το συμβόλαιό μου και πριν υπογράψω άλλο, σε εκείνο το διάλειμμα να κάναμε τη δουλειά. Εν τω μεταξύ, ο Μάνος «έφυγε» και αυτή η συνεργασία δεν έγινε ποτέ. Θέλω να κάνω πολλά πράγματα, να τραγουδήσω δημοτικά και λαϊκά τραγούδια, να τραγουδήσω τον Χατζιδάκι και τον Ξαρχάκο. Στα 68 μου χρόνια νομίζω πως δεν έχω κάνει τίποτα, τώρα ξεκινάω.

Σου έχει αποδοθεί ο χαρακτηρισμός ο «αιώνιος έφηβος». Πόσο έφηβος νιώθεις;

Περισσότερο αισθάνομαι σαν έφηβος. Υπάρχουν φορές που αισθάνομαι εκατό χρόνων, κάνω δηλαδή σκέψεις φιλοσοφικές, αλλά δεν το βάζω κάτω. Δεν είμαι αδιάφορος απέναντι στη ζωή, δεν συμβαδίζω με την ηλικία μου, δεν θέλω να αυτοσυνταξιοδοτηθώ.

Πηγή: Realnews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Τραϊάνα Ανανία για Δημήτρη Κόκοτα: «Ήταν σοκαριστικό. Κλείστηκα στον εαυτό μου. Μου πήρε καιρό να το ξεπεράσω»
Ο 41χρονος πρώην σύντροφός της Πριγκίπισσας Βεατρίκης βρέθηκε νεκρός από υπερβολική δόση, στο Μαϊάμι
Αργύρης Ξάφης: «Ήμασταν στη σκηνή με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και άρχισαν να μας πετάνε αυγά»
Σπύρος Χατζηαγγελάκης: «Είμαι ελεύθερος και ανοιχτός στις απόψεις μου για τα ερωτικά. Μοιάζω σαν αναίσθητος»
Βίκυ Βολιώτη: «Mε τον σύζυγό μου, δεν ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Έχουμε σκεφτεί πολλές φορές τον χωρισμό»
Κερασία Σαμαρά: «Έχω βιώσει κακοποίηση στο θέατρο αλλά σώπασα. Είναι κάτι που μετανιώνω»
Λάκης Γαβαλάς: «Στη φυλακή είχα μηδέν λίμπιντο, δεν ξέρω αν βάζουν κάτι στο φαγητό. 15 μήνες, τίποτα»
Το καλοκαίρι στην Πύλο ο γάμος του Γιάννη Αντετοκούνμπο - Καλεσμένα όλα τα Σεπόλια
Η Βασιλική Τρουφάκου αποκάλυψε το φύλο του μωρού που περιμένει στο baby shower party
H Διαμαντένια Ελένη Φουρέιρα στην απονομή του album της με τον Αλμπέρτο Μποτία στο πλευρό της