«Όλα»...τον θυμίζουν... Συγκλονίζουν τα αποχαιρετιστήρια μηνύματα στον Θέμο

Με συγκινητικά μηνύματα στο Facebook και το Twitter αποχαιρετά τον Θέμο Αναστασιάδη ο κόσμος.

Μάθε όλα τα νέα με ένα κλικ στο Celebrity News 

Η είδηση του θανάτου του δημοσιογράφου και εκδότη προκάλεσε θλίψη και στον δημοσιογραφικό και πολιτικό κόσμο.

Η κηδεία του θα γίνει θα γίνει την Κυριακή στο Κοιμητήριο της Κηφισιάς, αφού ολοκληρωθούν οι απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες για τη μεταφορά της σορού του από την Ελβετία.

Με ένα μήνυμα στο Τwitter, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Θέμου Αναστασιάδη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών, νικημένος από τον καρκίνο.

«Ο Θέμος Αναστασιάδης υπήρξε από τους πιο σφοδρούς πολέμιους της Αριστεράς και εμού προσωπικά. Η ζωή κι ο θάνατος όμως, έχουν τους δικούς τους κανόνες που επιβάλλουν τον σεβασμό πάνω και πέρα από διαφορές. Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια, στους φίλους και τους συνεργάτες του», έγραψε ο πρωθυπουργός.

Ανάμεσα σε αυτούς που θέλησαν να αποχαιρετήσουν τον δημοσιογράφο και η Τατιάνα Στεφανίδου.

Η παρουσιάστρια δημοσίευσε μια φωτογραφία του στο Instagram και έγραψε χαρακτηριστικά στη λεζάντα της ανάρτησής της: «Θεμάκο, πες μου ότι μας κάνεις πλάκα όπως συνήθως... Πες μου ότι θα εμφανιστείς ξαφνικά με το γνωστό σου πονηρό γελάκι, να μας κλείσεις το μάτι. Θεμάκο μου, θα μας λείψεις πάρα πολύ!!! Σ´ αγαπάμε. Καλό Παράδεισο».

Η Ρούλα Κορομηλά αποχαιρέτησε με το δικό της τρόπο τον Θέμο Αναστασιάδη, δημοσιεύοντας στο προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μία φωτογραφία με τον ίδιο γράφοντας χαρακτηριστικά «Αντίο ρε Θέμο».

Το πρωί της Τετάρτης ο Γιώργος Παπαδάκης αποχαιρέτησε τον φίλο του Θέμο Αναστασιάδη μέσα από την εκπομπή του Καλημέρα Ελλάδα.

«Έφυγε από τη ζωή ένας συνάδελφός μας. Μια εμβληματική φυσιογνωμία της δημοσιογραφίας. Ο Θέμος Αναστασιάδης. Έφυγε πολύ νέος ο Θέμος. Στα 61 του χρόνια. Τον Θέμο τον ξέρω χρόνια. Από τότε που έγραφε στην Ελευθεροτυπία. Φίλος μου ήταν ο Θέμος. Έδωσε τη μάχη τον ενάμιση τελευταίο χρόνο. Είχαμε όλοι καλές ειδήσεις πως πήγαινε καλύτερα στην υγεία του. Τους τελευταίους πέντε μήνες όμως τον κατέβαλε. Και δυστυχώς έφυγε από αυτόν τον μάταιο τούτο κόσμο. Θέμο πήγαινε πάνω και κάνε τους να σκάσουν στα γέλια. Καλό ταξίδι Θέμο», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπαδάκης.

Η Έλενα Ακρίτα, πριν λίγη ώρα έγραψε: "Για τον Θέμο. Ανήκω στη γενιά που σέβεται τον άταφο νεκρό, ακόμα κι όταν αυτός δεν αξίζει τον σεβασμό. Στην περίπτωση του Θέμου Αναστασιαδη, εκτός από τα προφανή, είχα και μια επώδυνη προσωπική εμπειρία που αφορούσε προσωπικά μου δεδομένα. Δεν μπορώ να την ξεχάσω και δεν μπορώ να την συγχωρέσω. Μέχρι εκεί. Ούτε χαίρομαι, ούτε βρίζω, ούτε πανηγυρίζω, αλλά ούτε κι αποδέχομαι τις μεταθανάτιες αγιογραφίες. Δεν ξεχνάμε αν ο νεκρός αδίκησε, αλλά δεν φτύνουμε και στον τάφο του. Απλά και ανθρώπινα.
Αφήνω τον ποιητή να σε αποχαιρετίσει, Θέμο.

«Πέθανες – κι έγινες κι εσύ: ο καλός, ο λαμπρός άνθρωπος, ο οικογενειάρχης, ο πατριώτης. Κοιμού εν ειρήνη, δε θα ’ρθω την ησυχία σου να ταράξω. [...] Κοιμού εν Ειρήνη. Δε θα ’σαι ο πρώτος ούτε δα κι ο τελευταίος.» Μανώλης Αναγνωστάκης (Ο Στόχος 1970)".

 

Η απώλεια του βύθισε στη θλίψη τόσο την οικογένεια του όσο και τους συνεργάτες του στην τηλεόραση και στον έντυπο Τύπο.

Η συνεργάτιδα του, Αφροδίτη Γραμμέλη μιλώντας με τα πιο τρυφερά λόγια για τον άνθρωπο και συνεργάτη Θέμο, «λύγισε» μη μπορώντας να κρατήσει τα δάκρυα της.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί όλα όσα είπε:

Έχω στο μυαλό μου συνέχεια το χαμόγελο σου, πάντα μεγάλο και πάντα αληθινό. Θυμάμαι το πρώτο μας γύρισμα όταν ξεκίνησα να δουλεύω στο ΟΛΑ, θυμάμαι το καμαρίνι μου που το είχες γεμίσει με λουλούδια και γλυκά. Θυμάμαι και την κάρτα που μου είχες αφήσει, με λόγια υπέροχα. Ακόμη την έχω φυλαγμένη στο συρτάρι μου. Όπως και κάτι χαρτάκια που μου έστελνες την ώρα του γυρίσματος στις πρώτες εκπομπές λέγοντας μου "Προχώρα, ρώτησε ό, τι θες, κάνε πλάκα, ήρθε η δική σου σειρά τώρα." Από εκείνη την ημέρα πέρασαν πολλά χρόνια και εσύ ήσουν πάντα δίπλα μου. Με πίστευες και μου το έδειχνες έμπρακτα. Με υποστήριζες και με προστάτευες. Με καθοδηγούσες. Εσύ με έμαθες πολλά. Ήσουν πάντα εκεί, πάντα με τις πλάκες σου, με το χιούμορ σου, το χαμόγελο σου. Με συμβούλευες για τη δουλειά και όχι μόνο. Ήσουν κάτι παραπάνω από μέντορας για εμένα, ήσουν ο τηλεοπτικός μου πατέρας. Με αγαπούσες. Και σε αγαπούσα Θεμούκο μου. Και θα σε αγαπώ για πάντα. Τα θερμά μου συλλυπητήρια σε όλη την οικογένεια.

Ανάμεσά τους και το πρώην “κορίτσι” του «ΟΛΑ», Λάουρα Νάργες. Η εντυπωσιακή Λάουρα, δημοσίευσε φωτογραφίες από το χαρακτηριστικό πλατό της τηλεοπτική εκπομπής με τους δυο τους να ποζάρουν χαμογελαστοί κι ευδιάθετοι, γράφοντας χαρακτηριστικά στην λεζάντα:

«Απέραντη θλίψη ____ . Έχω μόνο αγάπη, σεβασμό και θαυμασμό για αυτόν τον ευαίσθητο, προστατευτικό και ευφυή άνθρωπο. Σε ευχαριστώ Θέμο μου που μπόρεσα να υπάρξω το «κορίτσι» σου, να δω και να μάθω τόσα από εσένα. Καλό Παράδεισο να έχεις, αφήνεις ένα μεγάλο κενό. Τα συλλυπητήρια μου από τα βάθη της καρδιάς μου στην οικογένεια, στους φίλους και στους συνεργάτες. Μία μέρα ο πόνος θα απαλυνθεί. Σε ευχαριστούμε για «Όλα» ♡».

Ήταν επίσης κορίτσι του Θέμου. Η Δέσποινα Καμπούρη, η οποία συνεργάστηκε μαζί του στην σατιρική εκπομπή, έκανε μία πολύ συγκινητική ανάρτηση στη σελίδα της στο Facebook. Αναρτώντας κάποιες φωτογραφίες από τη συνεργασία τους, με λίγες λέξεις αποχαιρέτησε τον πρώην συνεργάτη της.

“Αγαπημένε μου… Τις κοιτάζω και μου φαίνεται ψέμα. Θα σ’ αγαπώ πάντα”, έγραψε χαρακτηριστικά στο post που θα δεις παρακάτω.

Συνεργάστηκαν στην εκπομπή «Όλα» για πάνω από δυο τηλεοπτικές σεζόν. Η Σάσα Μπάστα είπε το δικό της «αντίο» στον Θέμο Αναστασιάδη.

«ΠΑΝΤΑ δίπλα σου είχα αυτό το χαμόγελο...
Ότι ‘’ΟΛΑ’’ θα πήγαιναν καλα.. εσυ μου έμαθες να πατάω με σιγουριά κ να έχω πάντα το θάρρος της γνώμης μου...
Ήσουν κ θα είσαι ένα απ τα σημαντικότερα κεφαλαια της ζωής μου!
Ο μέντορας μου, ο φίλος μου, ο συνεργάτης κ άνθρωπος δικός μου!!
Σ ευχαριστώ για ‘’ΟΛΑ’’! Εύχομαι να ξεκουραστεί τώρα η ψυχή σου!
Καλό ταξίδι αγαπημένε μου...
Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια σου..»
, γράφει η ίδια στην προσωπική της σελίδα στο Instagram.

Με μια ανάρτηση της μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η Βίκυ Χατζηβασιλείου «αποχαιρετά» τον Θέμο Αναστασιάδη.

«ΟΛΑ ...εκεί θα είναι καλύτερα τώρα Θέμο μου. Εδώ είναι διαρκής δοκιμασία. Σ' ευχαριστώ για τη ζεστή φιλοξενία σου τόσες φορές στην εκπομπή σου. Σ' ευχαριστώ για όλα τα χαμόγελα που μοίρασες στο ελληνικό κοινό. Σ' ευχαριστώ για το σπιρτόζικο πνεύμα σου που φώτιζε διαφορετικά την κάθε αλήθεια. Καλό ταξίδι στο φως. ❤», γράφει η ίδια.

Η Αγγελική Νικολούλη, θέλησε να στείλει ένα μήνυμα συμπαράστασης στην σύζυγο του Θέμου Αναστασιάδη, Βασιλική Παναγιωτοπούλου.

«Καλό σου Ταξίδι Θέμο..Δεν θα σε ξεχάσουμε.. Βασιλική μου κράτα γερά...» έγραψε χαρακτηριστικά στην λεζάντα της φωτογραφίας, η επιτυχημένη δημοσιογράφος.

Η ανάρτηση της Φαίης Σκορδά προκάλεσε αίσθηση. Ένα ξύλινο αλογάκι και δυο λόγια «Καλό ταξίδι Θέμο». Τη σημασία πίσω από αυτή την ανάρτηση την αποκάλυψε λίγο αργότερα στο Πρωινό.

«Για τον κόσμο είναι ο Θέμος Αναστασιάδης, είναι οι εκπομπές, είναι η εφημερίδα. Θεωρώ ότι καθένας κρατά το δικό του τρόπο να βλέπει τα πράγματα. Ο τρόπος που θυμόμαστε κάτι, έχει να κάνει με το πως είμαστε. Εγώ κρατάω αυτό το αλογάκι. Όταν είχα μείνει έγκυος είχε χαρεί πάρα πολύ και είχε φτάσει στο σπίτι σχεδόν ένα φορτηγό που κατέβαιναν τα δώρα. Είχα πάθει σοκ! Δεν το περίμενα. Ήταν μη αναμενόμενο. Από τη χαρά του είχε στείλει πάρα πολλά δώρα για τον Γιάννη και αυτό το αλογάκι του έχουμε κρατήσει», ανέφερε η Φαίη Σκορδά.

 
Η Κατερίνα Καραβάτου αποκάλυψε πως η πρώτη της παρουσία στην τηλεόραση ήταν στην εκπομπή του Θέμου και μίλησε για το ήθος του, χωρίς να μπορέσει να κρατήσει τα δάκρυά της! 
 

Η Ελένη, αμέσως μετά την έναρξη της εκπομπής της, είπε για τον Θέμο:
«Ανάμεσα στους χαρούμενες ειδήσεις, έχουμε και μια δυσάρεστη. Έφυγε ο Θέμος Αναστασιάδης. Για να είμαι ειλικρινής, δεν γνώριζα καν ότι είναι άρρωστος... Τον αγαπούσαμε όλοι, τον συμπαθούσαμε... Εγώ ειδικά! Όλα έγιναν ξαφνικά...»

«Νομίζω οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζαμε πως ο Θέμος ήταν άρρωστος και νομίζω δεν θα ήθελε και ο ίδιος να γίνει γνωστό. Τον Θέμο τον γνωρίσαμε οι περισσότεροι από την τηλεόραση. Κάποιοι άλλοι από τις στήλες του στις εφημερίδες. Αυτό που έχουμε στο μυαλό μας όταν σκεφτόμαστε τον Θέμο είναι ότι θα περάσουμε καλά.

Θέλω να πω ότι όλες τις φορές που συναντήθηκα μαζί του τηλεοπτικά πάντα έφευγα με μια ευχάριστη διάθεση. Ακόμη και αν δεν ήμουν πολύ καλά. Ποτέ δε με έφερε σε δύσκολη θέση. Κάποιες από τις πλάκες που μου είχε κάνει είναι πάρα πολύ γνωστές και υπάρχουν στο διαδίκτυο. Παίζουν ακόμη. Και εγώ ακόμη γελάω. Παρότι μιλάμε αυτή τη στιγμή και δεν είναι πια μαζί μας, μιλάω για εκείνον και χαμογελάω. Γιατί ό,τι έχω στο μυαλό μου είναι ευχάριστες στιγμές. Τίποτε άλλο», είπε χαρακτηριστικά η Ελένη Μενεγάκη.

«Η αλήθεια είναι πως γνωρίζαμε πως ο Θέμος Αναστασιάδης έχει πρόβλημα υγείας, αλλά κάθε φορά που ρωτούσαμε να μάθουμε νέα του ελπίζαμε πως θα βγει νικητής από αυτή τη μάχη. Τα τελευταία χρόνια ζούσε στην Ελβετία. Εκεί, σε νοσοκομείο της Ζυρίχης έδωσε την τελευταία μάχη. Δυστυχώς η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας τους, τους τελευταίους δύο μήνες ήταν πολύ έντονη. Εγώ έτυχε και είδα πριν μερικούς μήνες τη Βασιλική τη γυναίκα του, που ήταν βράχος σε όλη αυτή του την προσπάθεια», είπε χαρακτηριστικά η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

Με ανάρτηση στο Twitter, ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha Αντώνης Σρόιτερ, ο οποίος είχε εργαστεί στο "Πρώτο Θέμα" αποχαιρέτισε τον πρώην συνεργάτη του:

«Αντιο Θεμο. Καλο κουραγιο στους δικους σου ανθρωπους.»

Κατερίνα Καινούργιου: 

Σίσσυ Χρηστίδου: 

 
Αντώνης Ρέμος:
 
 
Ιωάννα Λίλλη:
 
 Βασίλειος Κωστέτσος: 
 
 
Καλομοίρα: 
 
Χρήστος Φερεντίνος:
 
Ναταλία Γερμανού:
 

Διαβάστε επίσης:

Δειτε Επισης

Αλέξης Γεωργούλης: «Διαλύθηκα όταν έμαθα την καταγγελία βιασμού εις βάρος μου, ήταν κεραυνός εν αιθρία»
Το πρώτο μήνυμα του Δημήτρη Δερματά μετά το τροχαίο και το χειρουργείο
Η απάντηση του Δημήτρη Παπανώτα μετά τις αντιδράσεις στις δηλώσεις του για τις κακοποιημένες γυναίκες
Γιάννης Ξανθόπουλος ανάρτησε το πρώτο του βίντεο 1,5 μήνα μετά το θανατηφόρο τροχαίο
Ποσειδώνας Γιαννόπουλος: «Ο πατέρας μου δεν με αποδέχθηκε… έλεγε αν σου βγει έτσι ο γιος, να τον σφάξεις»
Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο Νότης Σφακιανάκης – Αντιμέτωπος με νέα απώλεια
Μαρία Αντωνά και Άρης Σοϊλέδης ανταλλάζουν αναρτήσεις όλο νόημα μετά τον... χωρισμό τους
Γιώργος Καραμίχος: «Συνεχίζω τη θεραπεία μου για τον καρκίνο για λίγο ακόμα»
Γιώργος Θεοφάνους: «Είμαι παραδοσιακός, την Κυριακή θέλω να τρώμε κοτόπουλο με πατάτες, είμαι & της εκκλησίας»
Η δημόσια αντίδραση της Ελένης Βουλγαράκη, στις φήμες περί ντόπινγκ του συντροφου της, Φώτη Ιωαννίδη