Αυτή είναι η αμοιβή που ζήτησε ο Σεφερλής στο «Ζητείται ψεύτης»! Όλο το παρασκήνιο!

Οι απαιτήσεις που οδήγησαν στην ακύρωση της παράστασης!

Μάθε όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News

Στην «Φωλιά των κούκου» παρουσίασαν όλο το παρασκήνιο πίσω από την ακύρωση της παράστασης «Ζητείται ψεύτης» όπου πρωταγωνιστούσε ο Μάρκος Σεφερλής.

Όπως είναι γνωστό η παράσταση ακυρώθηκε λόγω διαφωνίας των ηθοποιών. 

Ο δημοσιογράφος Στέφανος Κωνσταντινίδης παρουσίασε το ρεπορτάζ του όπου αναφερόταν σε όλο το ρεπορτάζ πίσω από την ακύρωση της παράστασης και τα όσα διαδραματίστηκαν.

Ο Μάρκος Σεφερλής συμφωνεί για πρώτη φορά στην καριέρα του, να αφήσει τα θέατρά του και να δουλέψει στο Παλλάς… «Το Φεβρουάριο αποφασίζουν να συμφωνήσουν για την επόμενη χρονιά», ανέφερε.

Ενώ συνέχισε «1η Αυγούστου έγινε το σημαντικό ραντεβού που συμφώνησαν πολλά πράγματα. Δεν υπογράφουν συμβόλαιο και κάνουν προσύμφωνο. Πριν μία εβδομάδα έρχεται στις Θεατρικές Σκηνές επίσημο έγγραφο από το δικηγόρο του Μάρκου Σεφερλή έγγραφο, που ζητά: Να έχει στη μαρκίζα άποψη για το εικαστικό, αλλά και δική του αφίσα μόνο με τον ίδιο. Η οικονομική πρόταση που είχε ήταν μισθός συν ποσοστά. Τον Αύγουστο ζήτησε προφορικά 50.000 ευρώ ως εγγύηση. Το ίδιο ζήτησε και γραπτώς, αλλά και κάτι παραπάνω. Ζητά να πρωταγωνιστήσει ο ίδιος Δεκέμβρη-Γενάρη στο Θέατρο Περοκέ σε παιδική παράσταση. Πρόκειται για δύο εβδομάδες πριν το «Ζητείται ψεύτης» στο Παλλάς. Αφού το βράδυ θα ήταν στο Περοκέ, ζήτησε οι πρόβες να γίνονται πρωί».

Ο Αργύρης Αγγέλου μίλησε επίσης στην εκπομπή και κατακεραύνωσε τον ηθοποιός: «Δεν μου αρέσει να ακούω ότι οι ηθοποιοί ζήτησαν και απαίτησαν. Μη λένε γενικά οι ηθοποιοί… Δεν είναι μία δουλειά που στήθηκε ούτε πάνω σε εμένα, ούτε πάνω στην κ. Δραγούμη, ούτε στους άλλους ηθοποιούς. Είναι μία δουλειά που στήθηκε πάνω στον κ. Σεφερλή. Καταλαβαίνω ότι πρόκειται για τον κ. Σεφερλή»,

Στο τέλος ο Γιάννης Πουλόπουλος ανέφερε: «Οι πληροφορίες λένε ξεκάθαρα ότι δεν υπογράφηκε συμβόλαιο με ξεκάθαρους όρους από καμία πλευρά. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για απαίτηση συμφωνίας ή όρων, από τη στιγμή που πραγματική συμφωνία δεν υπήρξε. Σε ότι αφορά αυτά που ακούστηκαν για την αφίσα και τη μαρκίζα, οι Αθηναϊκές Σκηνές στο διαφημιστικό υλικό που έχουν δημοσιεύσει, έχουν μόνο το όνομα του Μάρκου Σεφερλή και του σκηνοθέτη. Μάλιστα η διαφήμιση αυτή υπήρχε και το καλοκαίρι στο Δελφινάριο, το οποίο επισκέφθηκαν και υπεύθυνοι της εταιρείας παραγωγής. Σε ότι αφορά τον Μάρκο Σεφερλή ως επιχειρηματία, είναι από τους ελάχιστους παραγωγούς που πληρώνει τον κόσμο –μην πω και προκαταβολικά- και ακόμη και φορές που δεν έχει πληρωθεί ο ίδιος, έχει φροντίσει να εξοφλεί τους συνεργάτες του».

Δείτε το απόσπασμα στο βίντεο που ακολουθεί:

Στο Πρωινό της Πέμπτης, η Κατερίνα Γκαγκάκη, επικοινωνιακή σύμβουλος των Θεατρικών Σκηνών, ανέφερε από την πλευρά της όλες τις παρασκηνιακές λεπτομέρειες που οδήγησαν σε αυτό το διαζύγιο:

«Η παράσταση αυτή ξεκίνησε να προετοιμάζεται από την περασμένη άνοιξη και οι Θεατρικές Σκηνές «έφαγαν πολύ ξύλο» γιατί θεωρήθηκε ανατρεπτική κίνηση. Η συμφωνία ήταν πολύ συγκεκριμένη, υπήρχαν προσύμφωνα με τους ηθοποιούς. Την 1η Αυγούστου έγινε ένα ραντεβού όπου ζητήθηκαν διαφορετικά δεδομένα από τον Μάρκο Σεφερλή. Είχε συμφωνήσει απόλυτα στο να απέχει θεατρικά μέχρι τον Φεβρουάριο ώστε να αλλάξει η εικόνα και να αυξηθεί η προσδοκία γι’ αυτό το οποίο θα παίξει και αμέσως μετά υπήρξαν κάποια νέα οικονομικά ζητούμενα τα οποία έγιναν δεκτά. Μετά τις διακοπές προχωρήσαμε στη φωτογράφιση κι εκεί ξεκίνησε μία ιστορία λίγο περίεργη η οποία αφορούσε στη μαρκίζα. Το πιο βασικό ήρθε πριν από μερικές μέρες και έλεγε ότι θα γίνουν 40 κανονικές παραστάσεις στο θέατρό του μέσα στα Χριστούγεννα -είχε αναφέρει ότι ενδεχομένως θα κάνει μια παιδική Χριστουγεννιάτικη το οποίο και επιτρέψαμε- και ερχόταν σε άμεση αντίθεση με αυτό που είχαμε πει για το τι θα κάνουμε για να αλλάξουμε την εικόνα του. Στο τελευταίο 20ημερο δεν συμφώνησε κανείς με κανέναν.

Τα δεδομένα ήταν 3: Το ένα ήταν ότι θα γίνει κανονική παράσταση το οποίο εγώ επικοινωνιακά μπορώ να σου πω ότι είναι τερατώδες. Το δεύτερο ήταν ότι υπάρχει θέμα μαρκίζας ξεκάθαρα. Οι μαρκίζες στο Παλλάς έχουν συγκεκριμένη αισθητική και χαρακτήρα κι έχουμε φέρει συγκεκριμένη εταιρεία γι’ αυτό. Ο στόχος δεν ήταν να προτασσόταν το όνομα του πρωταγωνιστή, αλλά το έργο, ο δημιουργός, ο Δημήτρης Ψαθάς κ.ο.κ.. Υπάρχει ξεκάθαρο ζητούμενο στις φωτογραφήσεις και τη μαρκίζα να είναι ένα το πρόσωπο. Και τρίτο, υπήρξε ένα άλλο οικονομικό ζητούμενο, το οποίο ήταν προκαταβολή των εγγυητικών ποσών. Οι ειδήμονες ισχυρίστηκαν ότι αυτό δεν έχει ξανασυμβεί».

Επιπλέον, η Κατερίνα Γκαγκάκη διέψευσε την είδηση ότι η Μιμή Ντενίση θα πάρει τη θέση του Μάρκου Σεφερλή στο Παλλάς με τη συνέχεια της παράστασης Σμύρνη μου αγαπημένη. «Υπάρχουν συναντήσεις αλλά επ’ ουδενί γι’ αυτή τη χρονιά», είπε.

Αμέσως μετά στην τηλεφωνική γραμμή βγήκε και η Βάσω Γουλιελμάκη. Η ηθοποιός που θα συμμετείχε στην παράσταση είχε ένα πολύ άγριο ξέσπασμα αναφέροντας:

«Δεν υπήρξε Δελτίο Τύπου μόνο ένα mail που έλεγε ότι ματαιώνεται η παράσταη. Δε γνωριζόμαστε με τον κύριο Σεφερλή, δεν έχουμε μιλήσει. Με την παραγωγή είχα μόνο επικοινωνία.. Είναι πολύ στενάχωρο όλο αυτό. Άκουσα τι είπε η κυρία Γκαγκάκη και αυτά που μου είπε η παραγωγή στο τηλέφωνο. Αυτό που έχω όμως να πω είναι ότι δε με αφορά για ποιο λόγο έγινε αυτό. Με αφορά που έχω κλείσει μια δουλειά εδώ και 7 μήνες… Αυτούς τους επτά μήνες είχα επτά προτάσεις. Η τελευταία πρόταση ήταν την Παρασκευή που μας πέρασε. Δε με βλέπανε κάπου να παίζω και μου είπαν

«Μήπως θέλετε να παίξετε σε μια παράσταση;» πρόκειται για την παράσταση «Επτά γυναίκες Κατηγορούνται» -για να μη θεωρηθεί ότι λέω και ψέματα- και είπα ότι ευχαριστώ αλλά σε 20 μέρες αρχίζω τις πρόβες μου για να είμαι στην παράσταση «Ζητείται ψεύτης». Καταλαβαίνετε τι σοκ έχω υποστεί και εγώ και οι υπόλοιποι αλλά αυτή τη στιγμή μιλάω για τον εαυτό μου. Με αφήνουν Χριστουγεννιάτικα, ένα μήνα πριν τα Χριστούγεννα, χωρίς δουλειά και με ένα παιδί. Δε με αφορά καθόλου αν φταίει ο ένας ή ο άλλος. Εμένα με αφορά η απόφαση που παίρνει κάποιος για να αφήσει χωρίς δουλειά κάποιους ανθρώπους .Εγώ είμαι συνεπής 31 χρόνια με 40 πυρετό, με απώλεια δικού μου ανθρώπου και δεν έχω λείψει μια μέρα. Δεν έχει κλείσει ούτε μια μέρα θέατρο εξαιτίας μου γιατί τους σκέφτηκα όλους. Αυτό με αφορά»!

Μετά από όλα όσα ακούστηκαν για την μαρκίζα και τις απαιτήσεις του κωμικού, η Φαίη Σκορδά η οποία γνωρίζει τον Μάρκο, είπε: «Δεν μπορώ να το πιστέψω. Μου κακοφαίνεται! Αισθάνομαι μουδιασμένη και νιώθω αμήχανα… προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε και με την άλλη πλευρά, με τον Μάρκο και δεν τα καταφέραμε… Μιλάμε για έναν άνθρωπο που ξέρω, που είναι αγαπητός, που έχει κάνει παραστάσεις μόνος του, που έχει δώσει δουλειά σε ηθοποιούς, ξέρω προσωπικά ότι έχει στηρίξει φιλανθρωπικά και ήταν πάντοτε παρόν εκεί που του ζητούσαν… Μου φαίνεται πολύ περίεργο, δεν μπορώ να καταλάβω…»!

Δείτε τι άλλο είπε η Φαίη Σκορδά στο Πρωινό!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αλέξης Γεωργούλης: «Δεν τρόμαξα, πανικοβλήθηκα κι ένιωσα ότι δεν μπορούσα να αντιδράσω πουθενά»
Πάνος Μουζουράκης: «Το παιδί μου έχει ξυπνήσει μια νέα ευτυχία.  Την κάναμε κιόλας τη βάφτιση!»
Θεοφανία Παπαθωμά: «Προσπαθούν κάθε μέρα να σε σκοτώσουν με χημικά. Δεν είναι αφρικανική σκόνη!»
Bαρύ πένθος για τη Βίκυ Καγιά - Πέθανε ο πατέρας της - Το μήνυμα και η φωτογραφία στα social media
Ελεονώρα Μελέτη: «Ως παρουσιάστρια καθημερινής εκπομπής, βγάζω περισσότερα χρήματα από ό,τι ένας ευρωβουλευτής»
H Βέφα Αλεξιάδου απαντά στο: «Έχει περάσει τα 80α! Δεν έχει να προσφέρει κάτι. Ένας κουρασμένος άνθρωπος»
H Άλκηστις Πρωτοψάλτη ήρθε αντιμέτωπη με καρχαρία στον Ινδικό Ωκεανό - Όσα είπε on camera
Αθηναΐς Νέγκα: «Αισθάνομαι μονίμως ανεπιθύμητη, κανείς δε θέλει να είναι μαζί μου. Με χαρακτήριζαν μάγισσα»
Ραγίζει καρδιές ο Γιώργος Γιαννιάς για την απώλεια των γονιών του: «Νιώθω μισός»
Κώστας Αποστολάκης: «Αισθάνθηκα ότι αδίκησα την κόρη μου σε πράγματα άυλα, μη φθαρτά, ψυχολογικά»