Οι ατάκες των Κυπριακών σειρών που άφησαν εποχή!

Yπάρχουν αυτές οι ατάκες που ακούστηκαν στην Κυπριακή τηλεόραση και δεν θα ξεχαστούν ποτέ! 

Μάθε όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News

Κάθε σειρά που αγαπήθηκε τρελά, είχε μια ατάκα που καρφώθηκε στην συνείδηση του τηλεθεατή. Θυμηθήκαμε όμως τις πιο αγαπημένες από αυτές. Τις ατάκες που όλοι ξέρουμε.


Μανώλης και Κατίνα
Το ΡΙΚ ανά τακτά διαστήματα ξαναπροβάλλει αυτή την εμβληματική σειρά. Η αείμνηστη Βάνια Κωνσταντίνου και ο Γιώργος Ζένιος είναι το τηλεοπτικό ζευγάρι που για πρώτη φορά στην Κυπριακή τηλεόραση δημιουργεί την ατάκα σλόγκαν. Το «Εκατάλαβες Κατίνα μου; Εκατάλαβα να λαλείς» έμεινε στην ιστορία.

Ιστορίες του χωρκού
Το τραγούδι των τίτλων, σίγουρα πιάνεις τον εαυτό σου να το σιγοτραγουδά στο άσχετο. Είναι από αυτά που έχουν περάσει στο dna σου θες δεν θες. Με την Δώρα Κακουράτου στο ρόλο της Πεζούνας, της Θέας Χριστοδουλίδου στο ρόλο της Καλλιοπίτσας και την Βαλεντίνα Σοφοκλέους στο ρόλο της Μαρίτσας να δίνουν ρέστα! Με την τελευταία να αφήνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας την ατάκα «Ρε Καρταμπή ρέξε δα, ρέξε δα» .


 

Βουράτε γειτόνοι

Η επιτυχία της σειράς πρωτοφανής! Οι ρολόι όλοι ξεχωριστοί. Η σειρά που καταξίωσε τον Γιώργο Τσιάκα και τον κατέταξε στην κορυφή των Κυπρίων σεναριογράφων και έλαμψε με το ταλέντο της στο ρόλο της Ναστάζιας, η Χριστίνα Παυλίδου.

Οι θρυλικές ατάκες όμως βγήκαν από το στόμα του Γιώργου Ζένιου, στον ρόλο του Ρίκκου Μάππουρου με το «Έχει κούσπο στο Μιτσερό» να κρατά την κορυφή, έμειναν στην ιστορία. Χρησιμοποιείτε μέχρι και σήμερα όταν θες να πεις σε κάποιον να δει αν έρχεσαι…

Στον ρόλο της  Κικίστας, κόρης του Ρίκκου Μάππουρου, η Μάρα Κωνσταντίνου δίνει ρέστα και καταφέρνει και βάζει στο καθημερινό φρασεολόγιο, την έκφραση «Θα σιήσω το μαγιό μου» κάθε φορά που κάτι σε βγάζει από τα ρούχα σου.


Στον ρόλο του φοιτητή ζαχαροπλαστικής Αρτεμάκη, ο  Σοφοκλής Κασκαούνιας δημιούργησε μια σχολή ανθρώπων που έβγαζαν την ουρά τους από το οποιοδήποτε θέμα την φράση «Εγώ εν τζαι…» και ξεμπέρδευαν.

Οι Τάκκοι
Η σειρά συνέχισε την παράδοση που ήθελε το Sigma να ξέρει από καλή κωμωδία. Η Έλενα Ευσταθίου και ο Σταύρος Λούρας είναι ζευγάρι και μαζί με τα τρία τους παιδιά και τους γονείς τους, ζουν μια ζωή γεμάτη ευτράπελα. Η κόρη της οικογενείας είναι μεγάλη σταρ η τουλάχιστον έτσι νομίζει. Η Ειρήνη Κωνσταντίνου γίνεται σύμβολο της απανταχού φαντασμένης με τις ατάκες της! «Τα φιλιά μας….» στην Πένυ Τάκκου! Ενώ ο Πέτρος Πέτρου είπε το ανεκδιήγητο «Κόκκο κόττα» και έμεινε στην ιστορία!
 

Αίγια φούξια
Η εμβληματική σειρά της Χριστιάνας Αρτεμίου και του Λώρη Λοιζίδη. Ίσως η πιο επιτυχημένη Κυπριακή σειρά εβερ. Με ένα φυσικό περιβάλλον εξαιρετικό, με ηθοποιούς τον ένα καλύτερο από τον άλλο και με ένα σενάριο το λιγότερο ξεκαρδιστικό, η σειρά αφήνει πληθώρα από ατάκες που πέρασαν στην συνείδηση του κοινού.

Η επικρατέστεροι από όλες έρχεται από το στόμα του Χρήστου Γρηγοριάδη που στο ρόλο του Βατζελή  με την ατάκα «Oh my God ο Λεοντής εν μπορώ εν να πελάνω» δημιουργεί σλόγκαν που χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα.


Η δεύτερη έρχεται από το στόμα της ίδιας της σεναριογράφου που στον ρόλο της πόρνης του χωριού αφήνει ιστορία με το «Εμένα ξέρεις με, είμαι τίμια γυναίκα»

Πρώτή σταγόνα
Ο Λώρης Λοιζίδη επέστρεψε σενάριά με την Πρώτη σταγόνα και σάρωσε σε τηλεθέαση για άλλη μια φορά. Μαζεύει τους φίλους του και μαζί δημιουργούν την πιο χιουμοριστική σειρά των τελευταίων ετών. Σειρά που αφήνει πολλές ατάκες που έγιναν σλόγκαν με επικρατέστερη αυτή του Ηρακλή Γεωργάλλη που στο ρόλο του Ραφαέλλου και πάσης Ελλάδος, με το «Ιντα πελός που είμαι» και το «Παναγιά μου Παναγιά μου Παναγιά μου θα μου φύγει λιο πισσουι» να γίνεται η κουβέντα της νεολαίας κάθε φορά που θέλεις να δήξεις ότι χαίρεσαι με την ψυχή σου.


Fakate τους
Η σατυρική εκπομπή του Mega, έκλεισε με πρωτιά στην τηλεθέαση την περσινή τηλεοπτική σεζόν και δικαίωσε τους υπεύθυνους που πόνταραν σε αυτή την μεταγραφή! Τα σκετσάκια δημιούργησαν αίσθηση και ειδικά στην περίπτωση των δυο μηχανικών έσπασαν τα κοντέρ! Ο Μιχάλης Σοφοκλέους και ο Μαρίνος Χατζηβασιλείου σχεδόν κατά λάθος, δημιούργησαν τους Αδελφούς Τράμπα και με την ατάκα «Ρε bro, ρε αρφε μου» μας έκαναν να κλάψουμε από τα γέλια!


  

Δειτε Επισης

Τα κορίτσια του Scorpios Music Bar, ΠΑΜ! σε κοινή συνέντευξη: «Οι Έλληνες άντρες είναι μαμάκηδες κάργα»
Άννα Βίσση: Το prive party στην Λεμέσο και το ζεϊμπέκικο της Ελισάβετ Κωνσταντινίδου
Σύννεφα στη συνεργασία της Έλενας Παπαρίζου με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη - Ακυρώνουν τις συναυλίες τους;
Λάκης Γαβαλάς: «Στη φυλακή είχα μηδέν λίμπιντο, δεν ξέρω αν βάζουν κάτι στο φαγητό. 15 μήνες, τίποτα»
#MasterChefGR: H απίθανη Χριστίνα Χριστοφή πέρασε στον τελικό του Silver Award! Θα αντιμετωπίσει τον Κυψίδη
#SurvivorGR: Η Σταυρούλα ξανασυστήθηκε με την κορυφαία: «Γιατί, ποια είσαι εσύ;» - «Eίμαι η Κατερίνα Δαλάκα!»
On air σκοτωμός Λιάγκα - Καλύβα για το... περιεχόμενο του Γιώργου Αυτιά & το «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια»
Η Ελένη Τσολάκη για το viral σχόλιο του Elon Musk: «Χαιρετίστε με, κάνω βαλίτσες φεύγω! Aναλάμβανω θέση CEO!»
Το grand finale, τα δώρα του Ρέμου στη Φουρέιρα για τον γιο της και τον Μποτία, και οι λαμπερές παρουσίες
Η μακροσκελής ανάρτηση του Αλέξη Παππά μετά το #SurvivorGR: «Δεν σημαίνει ότι τελείωσαν όλα»