Συγκλονίζουν οι αναρτήσεις για την εθνική τραγωδία!

Εθνική τραγωδία για την Ελλάδα...

Μάθε όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 

Μαύρη μέρα για την Ελλάδα η σημερινή, με τον αριθμό των νεκρών που άφησε πίσω της η φωτιά στην ανατολική Αττική να μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο. Εθνικό πένθος για τη χώρα…

Οι αναρτήσεις στα social media από τους τόπους της τραγωδίας είναι συγκλονιστικές. Εικόνες καταστροφής σε όλη την Αττική. Ο Γιάννης Σερβετάς και ο Γιώργος Καπουτζίδης επέλεξαν δύο διαφορετικές φωτογραφίες χωρίς λόγια…

 

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη ήταν ανάμεσα σε αυτούς που εξέφρασαν δημόσια την οργή τους αλλά και τον πόνο τους για τους πληγέντες από τις φωτιές.

Δικοί μας άνθρωποι, δικοί μας συνάνθρωποι σε μια νύχτα αγωνίας, οργής και φόβου. Κάηκε η Ελλάδα, κάηκε η ηθική μας, απανθρακώθηκε η ψυχή μας. Τι σημασία έχουν οι παραιτήσεις (αν γίνουν) Τι σημασία έχουν οι ίδιες εικόνες που βλέπουμε κάθε χρόνο…(θα τις ξεχάσουμε).Σημασία έχει να αλλάξουμε Εμείς -ξέρετε… τα τσιγάρα ,τα BBQ, οι οξυγονοκολλήσεις ,τα χόρτα που αφήνουμε. Όλα αυτά τα φοβερά αμαρτήματα σε μια κοινωνία που αυτόπυρπολείται σε απανθρακωθήκατε το μυαλό μας και η ηθική .Αυτή την ευλογημένη χώρα την αφήσαμε απροστάτευτη από όλους … κατοίκους και ξένους .Τι κι αν φωνάζουν ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ οι πυροσβέστες για έλλειψη μέτρων -εφοδίων – υλικών και ανθρώπων εκπαιδευμένων τι κι αν φωνάζουν όλα SOS παραμένουν «ανύπαρκτα» .Η όμορφη Ελλάδα ,όμορφα καίγεται και πνίγεται…Δεν χρειαζόμαστε κύριοι καμία κροκοδείλια δήλωση. Μας αφήνει αδιάφορους. Πράξεις θέλουμε που να μιλούν …Αχ Ελλάδα μου δεν χρειάζεται πόλεμος τον δημιουργούμε μόνοι μας. Χώρα μου αγαπημένη , συνάνθρωποι μου συγνώμη …συλλυπητήρια . Ο καθένας ας σκεφτεί και ας πράξει.

 

Έκκληση όποιος μπορεί να προσφέρει βοήθεια στους πληγέντες έκανε η Ντορέττα Παπαδημητρίου μέσα από το μήνυμα της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

«Δεν υπάρχουν λόγια για αυτό που έγινε χθες ..Οι εικόνες αυτές ..
Κουράγιο σε όλες τις οικογένειες που έχασαν δικούς τους ανθρώπους.
Σε όλους τους συνανθρώπους μας που σε μια νύχτα έχασαν τα πάντα .
Ας βοηθήσουμε όλοι όπως μπορούμε .
Δεν ξέρω τι να πω ειλικρινά .. Ο Θεός μαζί μας ..»

 

Με μια μαύρη εικόνα ως ένδειξη πένθους για τις καταστροφικές εικόνες μετά τη λαίλαπα της φωτιάς, η Demy στέλνει το σπαρακτικό της μήνυμα.

«Χθες το βράδυ έκλαιγα μέχρι που με πήρε ο ύπνος αλλά δε μπορούσα να φανταστώ αυτά που διάβασα το πρωί. Δεν έχω λόγια για αυτή την τραγωδία, μόνο ένα βάρος στην καρδιά. Κουράγιο στις οικογένειες.
Ας βοηθήσουμε εθελοντικά όσοι μπορούν και όπως μπορούν τις περιοχές που έχουν πληγεί. Υπάρχει άμεση ανάγκη από φάρμακα και ξηρά τροφή. Ας μην το ξεχάσουμε σε μία μέρα. Να είναι καλά οι πυροσβέστες που για μία ακόμη φορά με αυτοθυσία κάλυψαν τα κενά και την ανικανότητα του κράτους. .
‘όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει...»
, σημειώνει η ίδια

 

Τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων που άφησε πίσω της η πύρινα λαίλαπα, στέλνει ο Νίκος Οικονομόπουλος

«Συλλυπητήρια ,κουράγιο στις οικογένειες των θυμάτων αυτές τις στιγμές που δοκιμάζονται ...Ένα τεράστιο Ευχαριστώ πρέπει να πούμε στους ανθρώπους της πυροσβεστικής που κάνουν τα αδύνατα δυνατά με κίνδυνο της δικής τους ζωής για όλους εμάς.. Ας είμαστε ενωμένοι. Η Παναγία μαζί μας?»

 

Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στα social media, δημοσίευσε μια φωτογραφία από τον πύρινο εφιάλτη, γράφοντας χαρακτηριστικά στη λεζάντα:

"Κάθε χρόνο τα ίδια ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ !! Ποσά οικόπεδα θέλουν να γίνει η Ελλάδα ????ΕΛΕΟΣ ! ΕΛΕΟΣ!!!!!!"

 
Η Κατερίνα Γερονικολού έγραψε χαρακτηριστικά: «Το τελευταίο δέντρο κρατήστε το για να κρεμαστείτε» δείχνοντας το δικό της «κατηγορώ» σε όλους τους υπεύθυνους! Δείτε την σχετική ανάρτηση που έκανε repost από τον επίσης δημοφιλή ηθοποιό Άλκη Κούρκουλο:
 
 
Ο Γιώργος Αγγελόπουλος μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Instagram δίνει κουράγιο στους πληγέντες και στις οικογένειες τους ενώ παράλληλα συγχαίρει πυροσβέστες και εθελοντές για τη δουλειά τους.
 
 

Ο πασίγνωστος και αγαπημένος στο ελληνικό κοινό Σάκης Τανιμανίδης μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram ευχαρίστησε δημόσια όλους εκείνους που δίνουν το δικό τους αγώνα, με όπλα τους τη ψυχή, το θάρρος, την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, με σκοπό να σβήσουν τις φωτιές. 

Όλους εκείνους που πάλεψαν και συνεχίζουν να παλεύουν αποκαλώντας τους, ήρωες! 
Τα σχόλια πολλά στο ανατριχιαστικό και συγκλονιστικό μήνυμά του.

Καμένη γη, απανθρακωμένοι άνθρωποι, στάχτη οι περιουσίες των κατοίκων και αγνοούμενοι που η ελπίδα να βρεθούν αρχίζει να σβήνει. Σε ένα από τα σημεία βρέθηκε και ο Χρήστος Φερεντίνος.

Ο παρουσιαστής πόσταρε στην προσωπική του σελίδα στο Instagram ένα βίντεο που πραγματικά συγκλονίζει. «Τα απομεινάρια μιας αδιανόητης τραγωδίας», γράφει ο ίδιος.

 

Ο Άνθιμος Ανανιάδης με πόνο ψυχής προσεύχεται στη σιωπή.

«There are no words to describe our pain. There are no words to describe the shame. In Silence now we all Pray» (Δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψεις τον πόνο μας. Δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψεις τη ντροπή. Τώρα στη σιωπή όλοι προσευχόμαστε», γράφει ο ίδιος.

Η τραγουδίστρια Σοφία Στρατή, που περνά εκεί τα καλοκαίρια της έγραψε στο instagram της δημοσιεύοντας και την ακόλουθη συγκλονιστική φωτογραφία: 
«Μάτι ,Κόκκινο Λιμανάκι . Σ´αυτήν την παραλία πάω με την κορη μου ,σ’ αυτήν την παραλία έχω περάσει πολλά καλοκαίρια ...Δεν ξέρω αν θα βρω καρδιά να ξαναπάω ποτε γιατί αυτή η εικόνα δεν θα φύγει ποτε σπίτι μυαλό μου . Στην ταβέρνα που κάηκαν τόσοι άνθρωποι σφιχταγκαλιασμένοι ,μαζί κ παιδιά ,έχω πάει άπειρες φορές. Δεν μπορώ να φανταστώ τι πέρασαν ...Η καρδιά μου έχει ραγίσει... Η ανασφάλεια μας μεγαλώνει ! Δύναμη στις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν με τόσο ασχημο κ ξαφνικό τρόπο. #nationaltragedy #greeceinmourning #sadday»

Ο Γιάννης Βούρος μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ξεσπά.

«Δολοφόνοι, εμπρηστές κατορθώσατε και με εξομοιώσατε με εσάς. Ξυπνήσατε μέσα μου το κτήνος. Για σας μόνη ποινή αντίστοιχη του Μωσαϊκού νόμου, Να σας κάψουμε σε δημόσια θέα στο Σύνταγμα», γράφει με την οργή να ξεχειλίζει από μέσα του και συνεχίζει:

«Τις οικογένειες με τα παιδιάκισα, που σφιχταγκαλιασμένες, ανήμπορες να αντιδράσουν, μετρούσαν τις τελευταίες ανάσες τους, δεν τις σκεφτήκατε ρε κτήνη;»

Το δικό του μήνυμα συμπαράστασης θέλησε να στείλει το πρωί της Τρίτης ο Θέμης Σοφός, με μια ανάρτησή του στο Facebook. Συγκεκριμένα ο γνωστός δικηγόρος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό: «Η κοινωνία μας πενθεί για τους συνανθρώπους μας, που έχασαν τη ζωή τους παλεύοντας με τη φωτιά, τον άνεμο και τη θάλασσα. Προσευχόμαστε για τους νεκρούς. Ειλικρινή Συλλυπητήρια στους οικείους τους».

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή από την μεριά της έκανε τη δική της ανάρτηση στο Instagram, κοινοποιώντας την παρακάτω φωτογραφία όπου έγραψε: «Κάθε χρόνο θεατές στο ίδιο έργο… αδιανόητο κι όμως θλιβερά πραγματικό. Καλο ταξίδι σε όσους έφυγαν τόσο άδικα, καλή δύναμη σε όσους δίνουν τη μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα και καλό κουράγιο σε όσους μετρούν τις πληγές τους.»

Κάποιοι που γνώριζαν το που βρισκόταν η Ζώζα Μεταξά, ανησύχησαν και της έστειλαν μηνύματα για να δουν αν είναι καλά. Όταν, η ηθοποιός κατάφερε να φτάσει στο σπίτι της ενημέρωσε τους διαδικτυακούς της φίλους γράφοντας στο facebook: «Όλα καλά, έφτασα στο σπίτι. Δόξα τω Θεώ. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον». Μάλιστα, όπως έγραψε σε σχόλιο, κατάφερε να επιστρέψει στο σπίτι της όταν άνοιξε ο δρόμος για την Αθήνα, ενώ όπως είπε πέρασε ανάμεσα από τις φωτιές.
 
 
Με θλίψη αλλά και οργή η Ζωή Παπαδοπούλου, περιγράφει τα συναισθήματα της βλέποντας τις σοκαριστικές εικόνες που άφησε πίσω του το πύρινο μέτωπο. «Σαν άλλοι πρόσφυγες οι Έλληνες έτρεξαν στην θάλασσα να σωθούν.. Απανθρακωμένα σπίτια, απανθρακωμένα κορμιά, δάση στην Ελλάδα του 2018.. Κάθε χρόνο στο ίδιο έργο θεατές.. Πόνος, θλίψη, απογοήτευση και θυμός ! Σε λίγες μέρες κ αυτό θα ξεχαστεί όπως και τόσες εθνικές τραγωδίες.. και η βοήθεια θα έρθει μόνο από άνθρωπο σε άνθρωπο. Συγχαρητήρια στους πυροσβέστες αλλά κ στους απλούς ανθρώπους που έκαναν ότι μπορούσαν»
 
 
Τα social media έχουν γεμίσει με τις εικόνες καταστροφής και η Σίσσυ Χρηστίδου σοκαρισμένη από την τραγωδία από τις φωτιές, δημοσίευσε φωτογραφίες στο instagram της και έγραψε: «Η κόλαση είναι άδεια και όλοι οι διάβολοι είναι εδώ». Ενώ αργότερα δημοσίευσε μία εικόνα ενός πυροσβέστη και σχολίασε: «Ήρωας είναι αυτός που κάνει ό,τι μπορεί ?? #RR #SasEfxaristoume».
 
 

Η δημοφιλής ηθοποιός Νικολέττα Καρρά δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη για τις φωτιές στην Αττική!

Η ίδια έκανε μια συγκινητική ανάρτηση στα social media, δίνοντας και εκείνη το δικό της στίγμα για τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα! 

Η Νικολέττα Καρρά ανέβασε τρεις χαρακτηριστικές φωτογραφίες και έγραψε στην λεζάντα «Η κόλαση λοιπόν είν΄ η πατρίδα μας....»! 

Ο Γρηγόρης Γκουνταράς μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram έστειλε το δικό του μήνυμα για την βιβλική καταστροφή που βιώνει η Αττική τις τελευταίες ώρες... 

Ένα μεγάλο "Γιατί;" σε μαύρο φόντο συνοδευμένο με λεζάντα που μόνο ως κραυγή αγωνίας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί: "Στην ίδια ΤΡΑΓΩΔΙΑ θεατές για πολλοστή φορά...

Αργά το βράδυ, ο Γιώργος Τσαλίκης "ανέβασε" στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ένα συγκλονιστικό βίντεο αναφερόμενος στην πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει προκαλώντας ανατριχίλα...

Μια φλεγόμενη μαύρη κορδέλα προς τιμήν όλων αυτών των νεκρών από τη φωτιά αλλά και των αμέτρητων δασικών εκτάσεων που κάηκαν....

Ο τραγουδιστής συνόδευσε το βίντεο του με ένα ανατριχιαστικό μήνυμα....

"Ξημέρωμα 24ης Ιουλίου σε μια Ελλάδα που μετράει (άλλη μια φορά) πληγές ... Άνθρωποι νεκροί , άλλοι σοβαρά τραυματισμένοι ,μικρά παιδάκια που «έφυγαν» φρικτά , φύση λεηλατημένη , εκατοντάδες κατεστραμμένες περιουσίες , δάκρυα , άνθρωποι στο δρόμο , απόγνωση , απογοήτευση , αγωνία ... Εικόνες σοκαριστικές , βίαιες , σαν από σκηνικό ταινίας ...

Η Δώρα κοιμάται δίπλα μου εξαντλημένη από όλο αυτο που ζήσαμε σημερα χωρίς να ξέρει αν το πατρικό της σπιτι και οι παιδικές της αναμνήσεις έχουν γίνει στάχτη μαζί με τα σπίτια και τις αναμνήσεις τόσων εκατοντάδων συνανθρώπων μας ... Κι εγώ παρακολουθώ αποσβολωμένος αυτή την τραγωδία και προσεύχομαι ... Μακάρι να ήταν ένας κακός εφιάλτης ... Θεε μου ρίξε μια βροχή να σβήσουν οι φωτιές και να ξεπλύνουμε τις αμαρτίες μας , γιατί καταντήσαμε όπως καταντήσαμε ...

Κρίμα , απογοήτευση , πίκρα , θυμός , θλίψη ...Καληνύχτα Ελλάδα

Στο ίδιο μοτίβο και η Μαρία Μπακοδήμου

«Κουράγιο Ελλάδα μου τι να πω δεν ξέρω αυτοί η αυτός που το έκανε αυτό πρέπει επιτέλους ο νόμος να αλλάξει και σε απευθείας σύνδεση σε όλα τα κανάλια να βλέπει όλη η Ελλάδα να τον καίνε ζωντανό η να τον κρεμάσουν . Τι να πω κουράγιο σε όλες τις οικογένειες σε όλους τους Έλληνες», σημείωσε ο Τριαντάφυλλος στα social media.

 

Δειτε Επισης

Αλέξης Γεωργούλης: «Διαλύθηκα όταν έμαθα την καταγγελία βιασμού εις βάρος μου, ήταν κεραυνός εν αιθρία»
Το πρώτο μήνυμα του Δημήτρη Δερματά μετά το τροχαίο και το χειρουργείο
Η απάντηση του Δημήτρη Παπανώτα μετά τις αντιδράσεις στις δηλώσεις του για τις κακοποιημένες γυναίκες
Γιάννης Ξανθόπουλος ανάρτησε το πρώτο του βίντεο 1,5 μήνα μετά το θανατηφόρο τροχαίο
Ποσειδώνας Γιαννόπουλος: «Ο πατέρας μου δεν με αποδέχθηκε… έλεγε αν σου βγει έτσι ο γιος, να τον σφάξεις»
Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο Νότης Σφακιανάκης – Αντιμέτωπος με νέα απώλεια
Μαρία Αντωνά και Άρης Σοϊλέδης ανταλλάζουν αναρτήσεις όλο νόημα μετά τον... χωρισμό τους
Γιώργος Καραμίχος: «Συνεχίζω τη θεραπεία μου για τον καρκίνο για λίγο ακόμα»
Γιώργος Θεοφάνους: «Είμαι παραδοσιακός, την Κυριακή θέλω να τρώμε κοτόπουλο με πατάτες, είμαι & της εκκλησίας»
Η δημόσια αντίδραση της Ελένης Βουλγαράκη, στις φήμες περί ντόπινγκ του συντροφου της, Φώτη Ιωαννίδη