Στη δημοσιότητα τα βίντεο με τα απρεπή σχόλια του Morgan Freeman

Τα χαρακτηριστικά της παρενόχλησης

Μάθε όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 

Το αρχειακό υλικό του δημσσιοποίησε το κανάλι Entertainment Tonight, μετά τις κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης που έκαναν οχτώ γυναίκες στον Freeman, τις οποίες ο ίδιος αρνείται.

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε το CNN, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός συμπεριφερόταν συχνά με απρεπή τρόπο στα παρασκήνια γυρισμάτων και σε συνεντεύξεις του.

Σε ένα από τα βίντεο, βλέπουμε τον Freeman σε συνέντευξή του 2016 με την δημοσιογράφο Ashley Crossan, με αφορμή την ταινία «London Has Fallen». Ο ηθοποιός την ρωτά αν είναι παντρεμένη. Όταν εκείνη απαντά «Όχι», αυτός της λέει, «Κάνεις τρελίτσες με άντρες μεγαλύτερης ηλικίας; Ρωτάω απλώς»

Στο δεύτερο βίντεο, από το 2015, η Janet Mock συναντιέται με τον Freeman για την ταινία «Five flights up», οπού η συζήτηση ξεκινά με τον ηθοποιό να σχολιάζει το ντύσιμο της Mock, «Δεν ξέρω πως τα καταφέρνετε κάθε φορά. Έχεις ένα φόρεμα από τους γοφούς ως το γόνατο και κάθεσαι απέναντί μου και σταυρώνεις τα πόδια σου».

Η ίδια η δημοσιογράφος σχολίασε αργότερα: «Αυτή η διάδραση είναι μια ένδειξη του με πόση ευκολία οι άντρες με ισχύ πιστεύουν ότι τους ανήκουν τα πάντα, ακόμη και τα σώματα των γυναικών που απλώς πήγαν στη δουλειά τους».

 

Ο Μorgan Freeman εξέδωσε μια δεύτερη δήλωση όσον αφορά τις κατηγορίες απρεπούς συμπεριφοράς και σεξουαλικής παρενόχλησης προς γυναίκες.

Ο Freeman εξέδωσε μια πρώτη συγνώμη μετά την αρχική αναφορά, απολογούμενος «προς οποιονδήποτε αισθάνθηκε άβολα ή ότι δεν τον σεβάστηκα εξ′ αιτίας της συμπεριφοράς μου». Στη δεύτερη δήλωση ξανά ζητά συγνώμη αλλά προσθέτει ότι «δεν δημιούργησα επισφαλή περιβάλλοντα εργασίας και δεν επιτέθηκα σε γυναίκες».

Όπως αναφέρει η απολογία του, «Είμαι απογοητευμένος που 80 χρόνια της ζωής μου κινδυνεύουν να υπονομευτούν εν ριπή οφθαλμού έπειτα από τις αναφορές της περασμένης Πέμπτης. Όλα τα θύματα επίθεσης και κακοποίησης αξίζει να ακουστούν. Και πρέπει να τα ακούσουμε. Αλλά δεν είναι σωστό να ισοδυναμούμε τα τραυματικά περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης με άστοχα κομπλιμέντα ή χιούμορ».

«Παραδέχομαι ότι είμαι ένας άνθρωπος που νιώθω την ανάγκη να κάνω τις γυναίκες -και τους άντρες- γύρω μου να αισθάνονται άνετα γύρω μου. Συχνά, θα έκανα κάποιο αστείο ή κοπλιμέντο για αυτό το λόγο, με έναν τρόπο που θεωρούσα ότι ήταν ανάλαφρος. Προφανώς, αυτό δεν επικοινωνήθηκε με τον τρόπο που ήθελα. Και γι′ αυτό απολογήθηκα την Πέμπτη και θα συνεχίσω να απολογούμαι σε οποιονδήποτε ενόχλησα, όσο κι αν δεν το είχα σκοπό».

«Αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι: Δεν δημιούργησα επισφαλή περιβάλλοντα εργασίας. Δεν επιτέθηκα σε καμία γυναίκα. Δεν προσέφερα εργασία ή προαγωγή με αντάλλαγμα σεξουαλικές χάρες. Οποιοδήποτε υπονοούμενο για κάτι τέτοιο είναι εντελώς λανθασμένο».

 

Δειτε Επισης

Το αποκαλυπτικό φόρεμα της Ραταϊκόφσκι σε εκδήλωση για το φιλανθρωπικό ίδρυμα του βασιλιά Καρόλου
Η Έλενα Τοπαλίδου ανέβασε βίντεο που χορεύει Έμινεμ και έγραψε στην ανάρτησή της «Επιτάφιος»
Η Μπρίτνεϊ στα όρια ψυχικής κατάρρευσης-Ξυπόλυτη και τυλιγμένη με κουβέρτα την βγάζουν από ξενοδοχείο
Έπεσε η Ελλάδα στα στοιχήματα της Eurovision-Ξανά πρώτος ο Κροάτης
Ποζάρει στις Σεϋχέλλες και ρωτά τους followers πού θα πάνε το Πάσχα η Τούνη-Στο εξωτικό Αγρίνο, την τρολάρουν
Βίκυ Κάβουρα: Κάνει pilates λίγο καιρό πριν γεννήσει το πρώτο της παιδί
Μαρία Μενούνος: Μου λείπεις μαμά, γράφει τρία χρόνια μετά τον θάνατο της μητέρας της
Αποχώρησε από το Survivor ο Θοδωρής Τουρκογεώργος-Ποιον βλέπει για νικητή
Η ξεκαρδιστική στιγμή που ο Κάρολος «κλέβει» την θέση της Καμίλα στο αυτοκίνητο και η αντίδρασή της
«Φοβάμαι την Αναστασία, αν έρθω αντιμέτωπος μαζί της μπορεί να χάσω»-Τι λέει ο Θοδωρής στο Survivor