Η Meghan όταν ήταν 12 ετών σήκωσε το λάβαρο του φεμινισμού!

Ήταν 1993. Η Μέγκαν Μαρκλ, πολύ πριν ακολουθήσει το νέο κεφάλαιο στη ζωή της ως Δούκισσα του Σάσεξ δίπλα από τον άντρα της ζωής της, τον πρίγκιπα Χάρι, πολύ πριν περπατήσει μόνη της στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου κάνοντας μια φεμινιστική δήλωση ανεξαρτησίας, ήταν αποφασισμένη να δείξει στον κόσμο τα λάθη του.

Μάθε όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 

Η Μαρκλ, ετών 12, έστειλε γράμμα στην εταιρεία Procter & Gamble ζητώντας να αλλάξουν το tagline σε διαφήμιση που η μικρή Μαρκλ έβρισκε προσβλητικό.

Με αφορμή την επιτυχημένη πρωτοβουλία της -η εταιρία όντως άλλαξε την ατάκα στη διαφήμιση της- το κανάλι Nickelodeon αποφάσισε να συνεντευξιάσει τη νέα ακτιβίστρια για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Νick News.

Στο απόσπασμα που αναδύθηκε ξανά στα social media με αφορμή τον γάμο της, η Μαρκλ σχολιάζει με τους συμμαθητές της το αντιφεμινιστικό χαρακτήρα της καμπάνιας.

Η Μαρκλ βρήκε προβλητική την ατάκα: όλες οι γυναίκες στην Αμερική καταπολεμούν με αυτό τους λιπαρούς λεκέδες σε τηγάνια και κατσαρόλες. Για τη 12χρονη Μαρκλ η διαφήμιση έπαιρνε ως δεδομένο τη θέση της γυναίκας στην κουζίνα. Η ίδια δεν έβλεπε τον κόσμο της έτσι φτιαγμένο.

"Θυμάμαι ότι είχα νιώσει σοκαρισμένη και θυμωμένη και επίσης, βαθιά πληγωμένη" έχει πει η ίδια, ενήλικη πια, όταν αφηγήθηκε την πρώτη της επιτυχημένη απόπειρα στον ακτιβισμό για κοινωνική αλλαγή. "Δεν μου είχε φανεί σωστό και σκέφτηκα ότι κάποιος έπρεπε να κάνει κάτι γι' αυτό".

Στην ίδια δημόσια εξομολόγηση της η Μαρκλ έδωσε τα εύσημα στον πατέρα της Τόμας Μαρκλ που δεν μπόρεσε να βρεθεί δίπλα της στον γάμο λόγω προβλημάτων υγείας.

"Με ενθάρρυνε να γράφω γράμματα. Οπότε κι εγώ το έκανα και μάλιστα στους πιο ισχυρούς ανθρώπους που μπρούσα να σκεφτώ" πρόσθεσε η Μαρκλ που με μια επιστολή της έκανε τον επιχειρηματικό κολοσσό να αντικαταστήσει τη λέξη "γυναίκες" με τη λέξη "άνθρωποι".

"Δεν είναι σωστό τα παιδιά να μεγαλώνουν πιστεύοντας ότι η μητέρα τους είναι υποχρεωμένη να τα κάνει όλα" αφηγείται η Μαρκλ στο φακό του Nick News το 1993.

"Δεν είχε καμία σημασία ότι ήταν μια 11χρονη. Πίστευε στις γυναίκες. Πίστευε στον εαυτό της και δε φοβόταν να διεκδικήσει τα δικαιώματα της" σχολίασε η δημοσιογράφος του Nickelodeon που συνάντησε τη Μαρκλ πριν γίνει Δούκισσα.

"Αν δείτε κάτι που δεν σας αρέσει ή νιώθετε ότι σας προσβάλλει, στην τηλεόραση ή σε οποιοδήποτε άλλο μέσο, γράψτε ένα γράμμα και στείλτε το στους σωστούς ανθρώπους. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να κάνουμε τη διαφορά και όχι μόνο για τον εαυτό μας, αλλά για όλους" έλεγε το 1993.

To λαοφιλές παραμύθι της ζωής της την επιβεβαιώνει.

Δειτε Επισης

Πέθανε σε ηλικία 47 ετών η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια, Mandisa-Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της
Ο πατέρας του 19χρονου θύματος τοποθετήθηκε για την επιστοφή του Γιάννη Ξανθόπουλου: «Έκανε ό,τι έκανε»
Δημήτρης Κόκοτας: «Από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει η προσπάθεια για αποσωλήνωση του»
H Φαίη Σκορδά αποκάλυψε όλη την δήλωσή του Δημήτρη Παπανώτα χωρίς μοντάζ, που έφερε τη διαγραφή του
Οι αντιδράσεις για διαγραφή Παπανώτα: «Έγινε το αυτονόητο. Δεν χωράνε πλέον σεξιστικά & ρατσιστικά σχόλια»
Η Ελεονώρα Μελέτη αποκάλυψε πόσους followers έχασε μετά την ανακοίνωση ότι είναι υποψήφια με τη ΝΔ
Θύμα άγριου ξυλοδαρμού η αδελφή της Χριστίνας Μηλιού, από τον σύντροφό της - Η κατάθεση της
Η αντίδραση της Ιωάννας Τούνη για τον έλεγχο παραπλάνησης των «influencers»: «Δεν κατάλαβα, τι ακριβώς;»
Τα αρνητικά σχόλια για τις φωτογραφίες της Χριστίνα Μπόμπα χωρίς ρούχα και η αποστομωτική απάντησή της
Σωτήρης Τσαφούλιας: «Έχω εταιρεία πώλησης πετρελαίου στο ναυτιλιακό κομμάτι»