14 διάσημοι που έκαναν φυλακή!

Δείτε τα πασίγνωστα ονόματα που είναι στη λίστα!

Μάθε όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 

Δείτε παρακάτω μια λίστα με 14 διασημότητες που έχουν περάσει κάποιο χρονικό διάστημα της ζωής τους στην φυλακή. Σίγουρα δεν το περιμένατε για κάποιους από αυτούς.

Mark Wahlberg 

Ο Mark Wahlberg, ο νεότερος από τα εννέα παιδιά που ζούσαν όλα σε ένα διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων, αποβλήθηκε από το σχολείο στην ηλικία των δεκατριών και προσχώρησε σε μια συμμορία. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, βρίσκονταν συνεχώς σε μπελάδες με το νόμο, 20-25 φορές για διακίνηση ναρκωτικών και διάφορα άλλα αδικήματα. Η κατάσταση κορυφώθηκε όταν στην ηλικία των 16 ετών επιτέθηκε σε δύο βιετναμέζους άνδρες χωρίς πρόκληση. Επιτέθηκε στον πρώτο με ένα ραβδί και γρονθοκόπησε τον δεύτερο, προκαλώντας του μόνιμη τύφλωση.

Ο Wahlberg αρχικά κατηγορήθηκε για απόπειρα δολοφονίας, αλλά στη συνέχεια η ποινή του μειώθηκε. Αφού ομολόγησε την ενοχή του, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 2 ετών στο Deer Island House of Correction στη Βοστώνη. Τελικά, έπρεπε να υπηρετήσει μόνο 45 ημέρες στο σωφρονιστικό ίδρυμα. Αυτό ήταν ένα σημαντικό σημείο καμπής στη ζωή του. Όπως είπε, “Από τη στιγμή που άρχισα τη ζωή του εγκλήματος, υπήρχε πάντα μια φωνή μέσα στο κεφάλι μου να μου λέει ότι επρόκειτο να καταλήξω στην φυλακή. Τρία από τα αδέρφια μου είχαν κάνει φυλακή. Η αδερφή μου μπήκε τόσες φορές στη φυλακή που έχασα το μέτρημα. Τελικά βρέθηκα και εγώ εκεί, κλεισμένος με το είδος ανθρώπων που πάντα ήθελα να γίνω. Τώρα είχα κερδίσει τη ριγέ στολή μου και ήμουν σαν και αυτούς, αλλά συνειδητοποίησα ότι δεν ήταν αυτό που ήθελα τελικά. Είχα καταλήξει στο χειρότερο μέρος που θα μπορούσα να φανταστώ και δεν ήθελα ποτέ να επιστρέψω εκεί”. Ξεκίνησε την αλλαγή στη ζωή του στρεφόμενος στον ιερέα της ενορίας του για καθοδήγηση και υποστήριξη, καθώς και για να ξεφύγει από την συμμορία στην οποία ήταν μέλος.

2. Paul McCartney

Το γνωστό μέλος των “Beatles”, ο Sir Paul McCartney είναι ο μόνος από τα σκαθάρια που έκανε χρόνο στη φυλακή – και όχι μια, αλλά δύο φορές! Πολλοί γνωρίζουν για την σύλληψη του Paul στο Τόκιο το 1980 όταν προσπάθησε να περάσει μαριχουάνα στην Ιαπωνία. Ο Paul εξέτισε 9 ημέρες σε μια φυλακή του Τόκιο από την ποινή 7 χρόνων που του είχε επιβληθεί. Αλλά 20 χρόνια πριν, το Νοέμβριο του 1960, ο έφηβος Paul McCartney είχε φυλακιστεί και απελαθεί από το Αμβούργο της Γερμανίας, για υποτιθέμενη απόπειρα εμπρησμού. Αυτός και ο συνάδελφος του αργότερα στους Beatles, o drummer Pete Bet, έβαλαν φωτιά σε ένα προφυλακτικό και το κόλλησαν στον τοίχο της οικίας τους. Ο Paul και ο Pete συνελήφθησαν από την τοπική αστυνομία και πέρασαν αρκετές ώρες στην φυλακή προτού τελικά απελαθούν με αεροπλάνο.

3. Alfred Hitchcock

Ως παιδί, ο πατέρας του Alfred Hitchcock είχε βάλει έναν αστυνομικό στο Λονδίνο να «συλλάβει» τον νεαρό Alfred «λόγω κακών βαθμών». Ο μικρός Alfred έπρεπε να περάσει μια νύχτα στη φυλακή. Είχε τρομοκρατηθεί και φέρετε να ανέπτυξε ένα δια βίου φόβο και μίσος για τη φυλακή (και την αστυνομία).

4. Johnny Cash

Ο Johnny Cash είχε συλληφθεί το 1965 ενώ επέστρεφε στις Η.Π.Α. από το Μεξικό. Συνελήφθη στο αεροδρόμιο El Paso του Τέξας, υπό την υποψία του λαθρεμπορίου ηρωίνης. Περαιτέρω έρευνα έδειξε ότι αυτό ήταν αναληθές, αλλά η θήκη της κιθάρας του ήταν γεμάτη με μια μεγάλη ποσότητα ηρεμιστικών και αμφεταμινών. Πέρασε τη νύχτα του στην φυλακή και πλήρωσε ένα πρόστιμο 1.000 δολαρίων πριν αφεθεί ελεύθερος.

5. Bill Gates

Ο νεαρός Bill Gates είχε συλληφθεί το 1977 στο Albuquerque. Οι συνθήκες της σύλληψης είναι σκοτεινές, αλλά πιστεύεται ότι είχε συλληφθεί για την παραβίαση ενός σήματος STOP και οδήγηση χωρίς δίπλωμα. (Μάλλον πέρασε μόνο λίγες ώρες σε ένα κελί). Ο Bill είχε συλληφθεί επίσης το 1975 για οδήγηση χωρίς δίπλωμα και το 1989 για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.

6. Tim Allen

Ο Tim Allen ήταν κάποτε έμπορος κοκαΐνης. Ο Tim είχε συλληφθεί στο αεροδρόμιο με πάνω από ένα κιλό κοκαΐνης σύμφωνα με τις αναφορές. Προσφέρθηκε εθελοντικά να καταδώσει τις επαφές του με αντάλλαγμα μια μικρότερη ποινή. Τελικά έκανε 2 χρόνια σε μια ομοσπονδιακή φυλακή.

7. Babe Ruth

Στις 8 Ιουνίου 1921, ο Babe Ruth συνελήφθη για υπερβολική ταχύτητα. Του επιβλήθηκε πρόστιμο 100 δολαρίων και πέρασε αρκετές ώρες στην φυλακή.

8. Ty Cobb

Το 1914, στην Αγία Πετρούπολη της Φλόριντα, ο μεγαλύτερος hitter του μπέιζμπολ (και ο πιο διαβόητος ρατσιστής), Ty Cobb, ισχυρίστηκε ότι ένας Αφρο-Αμερικάνος κρεοπώλης είχε προσβάλει την γυναίκα του. Στην επόμενη συνάντηση τους, ο Cobb του έσπασε τον αντίχειρα και του τράβηξε πιστόλι. Συνελήφθη και φυλακίστηκε μια ημέρα για αυτό το περιστατικό.

9. Vernon Presley (Πατέρας του Elvis Presley)

Ο ανεπρόκοπος πατέρας του Elvis Presley συνελήφθη για πλαστογράφηση μιας επιταγής 4 δολαρίων (την είχε αλλάξει σε 40 δολάρια). Ο Vernon εξέτισε 3 χρόνια στο Farm Parchman (ένα τμήμα του κρατικού σωφρονιστηρίου του Μισισιπή) το 1938. Μαζί με τη μητέρα του Gladis, o 3,5 ετών Elvis έκανε συχνά αυτή τη μακρινή διαδρομή από το Tupelo για να επισκεφτεί τον πατέρα του. Η φυλάκιση του Vernon επηρέασε έντονα τον Elvis, ο οποίος κάθονταν στην βεράντα του και έκλαιγε για τον πατέρα του.

10. Zsa Zsa Gabor

Το 1989, η Zsa Zsa Gabor κατηγορήθηκε για την επίθεση σε έναν αστυνομικό. Είχε χαστουκίσει τον αξιωματικό Paul Kramer στο Beverly Hills. Ήταν ουσιαστικά ένας απλός έλεγχος ρουτίνας, αλλά η Zsa Zsa προσβλήθηκε από τον τρόπο που της φέρθηκαν. Κατηγορήθηκε επίσης για οδήγηση δίχως δίπλωμα και την κατοχή ενός ανοικτού δοχείου αλκοόλ (Jack Daniels) στην αξίας 215.000 δολαρίων Rolls-Royce της. Πέρασε 3 ημέρες στην φυλακή και πλήρωσε 13.000 δολάρια πρόστιμο. «Του άξιζε το χαστούκι», δήλωσε η Zsa Zsa μετά το περιστατικό.

11. Frank Sinatra

Το Νοέμβρη του 1938, ο 23-χρονος Frank Sinatra συνελήφθη στο Begen County του New Jersey για την παράνομη σεξουαλική σχέση με μια παντρεμένη γυναίκα. Οι κατηγορίες για «μοιχεία και αποπλάνηση» αργότερα αποσύρθηκαν. Ο Frankie πέρασε περίπου 16 ώρες στην φυλακή, προτού αποφυλακιστεί πληρώνοντας ένα πρόστιμο 1.500 δολαρίων.

12. Robert Mitchum

Ο νεαρός Robert Mitchum ήταν πραγματικά ένα διαβολόπαιδο. Στην ηλικία των 12, αποβλήθηκε από το σχολείο για την πάλη με ένα δάσκαλο. Στα 14, συνελήφθη για αλητεία και μπήκε σε ίδρυμα ανηλίκων. Δραπετεύοντας, ο Mitchum πήγε στην Καλιφόρνια, όπου έκανε μια σειρά από δουλειές του ποδαριού και αργότερα έγινε αστέρας του σινεμά. Το 1948, ο Mitchum φυλακίστηκε για το τότε “περιβόητο” έγκλημα να καπνίσει μαριχουάνα με την ηθοποιό Lila Leeds. Έκανε 60 ημέρες στην φυλακή.

13. Harpo Marx

Ο Harpo Marx, γνωστός ως Silent Marx, πήγαινε σε ένα μασκέ πάρτι ντυμένος σαν ιππότης, με μια ολόσωμη πανοπλία. Καθώς πήγαινε στο πάρτι χάθηκε και συνελήφθη για αλητεία ενώ προσπαθούσε να βρει το πάρτι. Το αποκορύφωμα είναι ότι το μπροστινό άνοιγμα της περικεφαλαίας είχε κολλήσει, κάτι το οποίο έκανε δύσκολη την επικοινωνία και την αναγνώριση του. Φυλακίστηκε από την αστυνομία για μερικές ώρες προτού μπορέσει να διευκρινίσει τις περίεργες συνθήκες της σύλληψης του.

14. O.Henry

Ο William Sydney Porter, ο μελλοντικά διάσημος διηγηματογράφος, καταδικάστηκε για υπεξαίρεση, ενώ εργάζονταν ως ταμίας σε τράπεζα το 1984. Ενώ εξέτιε τον χρόνο του στη φυλακή, ο Porter έπιασε το στυλό και απέκτησε το όνομα O.Henry. Πολλές θεωρίες υπάρχουν για την προέλευση του ονόματος του, αλλά κοινώς πιστεύεται ότι προέρχεται από έναν φρουρό που ονομάζονταν Henry Orrin. Μια άλλη θεωρία λέει ότι το O. Henry είναι συντόμευση για το “Ohio Penitentiary” (Σωφρονιστήριο Οχάιο).

Δειτε Επισης

Ο πατέρας του 19χρονου θύματος τοποθετήθηκε για την επιστοφή του Γιάννη Ξανθόπουλου: «Έκανε ό,τι έκανε»
Δημήτρης Κόκοτας: «Από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει η προσπάθεια για αποσωλήνωση του»
H Φαίη Σκορδά αποκάλυψε όλη την δήλωσή του Δημήτρη Παπανώτα χωρίς μοντάζ, που έφερε τη διαγραφή του
Οι αντιδράσεις για διαγραφή Παπανώτα: «Έγινε το αυτονόητο. Δεν χωράνε πλέον σεξιστικά & ρατσιστικά σχόλια»
Η Ελεονώρα Μελέτη αποκάλυψε πόσους followers έχασε μετά την ανακοίνωση ότι είναι υποψήφια με τη ΝΔ
Θύμα άγριου ξυλοδαρμού η αδελφή της Χριστίνας Μηλιού, από τον σύντροφό της - Η κατάθεση της
Η αντίδραση της Ιωάννας Τούνη για τον έλεγχο παραπλάνησης των «influencers»: «Δεν κατάλαβα, τι ακριβώς;»
Τα αρνητικά σχόλια για τις φωτογραφίες της Χριστίνα Μπόμπα χωρίς ρούχα και η αποστομωτική απάντησή της
Σωτήρης Τσαφούλιας: «Έχω εταιρεία πώλησης πετρελαίου στο ναυτιλιακό κομμάτι»
Έλλη Κοκκίνου: «Δεν έχω κάνει πλαστικές. Βλέπω πράγματα που με ενοχλούν στο πρόσωπό μου στα 54 μου!»