Πέθανε ο αγαπημένος ηθοποιός Χρήστος Σιμαρδάνης

Την τελευταία του πνοή άφησε τη Δευτέρα ο δημοφιλής ηθοποιός Χρήστος Σιμαρδάνης σε ηλικία 61 ετών.
 
Μάθε όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 
 
Ο Χρήστος Σιμαρδάνης τους τελευταίους μήνες αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία όμως αντιμετώπιζε με περίσσιο θάρρος, χωρίς να θέλει να γίνει ευρύτερα γνωστό.
 
Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και έζησε εκεί μέχρι 6 ετών. Σπούδασε υποκριτική στο Central School of Speech and Drama στο Λονδίνο, ενώ χαρακτηριστική ήταν η φωνή του που «έντυσε» πολλές παρουσιάσεις στο Mega, αλλά και διαφημίσεις.
 
Έπαιξε σε αρκετές γνωστές σειρές, από το 1985 έως το 2013, μεταξύ των οποίων "Η ζωή του Αττίκ", "Πέτρινα χρόνια", " Η νταντά", "Λατρεμένοι μου γείτονες". Παράλληλα έπαιξε και σε αρκετές ταινίες όπως "Safe Sex", "Το κλάμα βγήκε απ' τον παράδεισο", "Ο Ηλίας του 16ου" ενώ ήταν από τους πρώτους Ελληνες καλλιτέχνες που μίλησαν ανοιχτά για τη σεξουαλική τους ταυτότητα. 
 
Ο θάνατος του σκορπά θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο και όχι μόνο καθώς ξεχώριζε όχι μόνο στα επαγγελματικά αλλά και σαν χαρακτήρας και προσωπικότητα. 
 
Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη, 15 Μαρτίου, στο Νεκροταφείο Ζωγράφου, στις 13:45 και η οικογένειά του επιθυμεί αντί στεφάνων, τα χρήματα να κατατεθούν στη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «Γαλιλαία».
 
 
 

Ο ίδιος δεν έκανε συχνά δημόσιες εμφανίσεις, κρατώντας πάντα χαμηλούς τόνους και θέλοντας να απασχολεί μόνο με τη δουλειά του. Έξι περίπου μήνες πριν τον θάνατό του, ο Χρήστος Σιμαρδάνης έκανε την τελευταία του δημόσια εμφάνιση.

Ο ηθοποιός είχε βρεθεί στις αρχές Οκτωβρίου στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης Το Τίμημα στο Θέατρο Ιλίσια. Εκεί ο φωτογραφικός φακός τον απαθανάτισε με την Ρένια Λουιζίδου και τη Μαρία Λεκάκη.

Ο γνωστός ηθοποιός είχε μιλήσει πριν από περίπου πέντε χρόνια στο περιοδικό ΕΓΩ! για ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε και είχε συγκινήσει αποκαλύπτοντας πως οι γιατροί του έδιναν μόλις δυο ημέρες ζωή.

«Πήγα να πεθάνω. Οι γιατροί μου έδιναν μία με δύο ημέρες ζωή. Είχα πέτρα στη χολή. Το διαπίστωσα πριν από δύο χρόνια. Τότε μου είπαν να τη βγάλω. Μου έδωσαν μία δίαιτα και έγινα καλά. Δε με τρόμαξαν αρχικά, δε μου περιέγραψαν την εικόνα. Εγώ, όντας αναβλητικός δεν έκανα τίποτα. Στις 31 Μαΐου με έπιασε μία μεγάλη κρίση. Τους τελευταίους μήνες είχα βαρεθεί να ακούω «γιατί είσαι τόσο χλωμός» και να διαπιστώνω ότι έκανα δέκα μέτρα και λαχάνιαζα σα γερός. Δεν είχα κουράγιο. Όμως δεν είχα και το περιθώριο να κάνω τίποτα. Είχα το σίριαλ, το θέατρο, τη μάνα μου και περίμενα βλακωδώς να πεθάνω ή να γίνει ένα θαύμα. Κι έγινε ένα θαύμα, γιατί η χολή μου – η οποία αφαιρέθηκε και όταν έγινε η βιοψία της ήταν σάπια και πεθαμένη- είχε τόσο πύον και από έξι εκατοστά έγινε δεκαοχτώ. Είχα αιματοκρίτη εικοσιένα αντί για πενήντα και λευκά αιμοσφαίρια δεκαέξι. Μου έβαλαν αίμα τις δυο πρώτες μέρες και ο αιματοκρίτης έπεφτε και άλλο. Μέχρι ευτυχώς που με έπιασε η αντιβίωση, έφυγε η φλεγμονή, και έπειτα από πέντε μέρες χειρουργήθηκα. Όμως κινδύνεψε κανονικότατα η ζωή μου», είχε πει χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

Ο Χρήστος Σιμαρδάνης συνέχιζε, αποκαλύπτοντας: «Μου το είπαν τώρα ότι είχα δύο μέρες ζωή. Τότε το είχαν πει σε δυο τρεις φίλους, που μου είχαν σταθεί. Βρήκα το γιατρό σ' ένα γύρισμα για το «Αμάρτημα της Μητρός μου» στο ΙΑΣΩ και μου είπε: «Δεν ήθελα να σε κάνω να το καταλάβεις τόσο καλά. Έβλεπα ότι δεν είχες συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει. Σκέφτηκα γιατί να τον κάνω εγώ να τρομάξει;».

Όπως έγραφε λοιπόν η Espresso, ο ηθοποιός αντιμετώπιζε σοβαρότατο πρόβλημα υγείας, απέναντι στο οποίο στεκόταν με περίσσια αξιοπρέπεια και μεγάλο θάρρος.

Άνθρωπος από το περιβάλλον του καλλιτέχνη, είχε αποκαλύψει ότι κάποιες οργανικές ενοχλήσεις που είχε ο Χρήστος Σιμαρδάνης τον οδήγησαν στον γιατρό, ο οποίος του συνέστησε να κάνει μια σειρά εξετάσεων. Η συνέχεια βρήκε τον ηθοποιό να νοσηλεύεται σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας.

«Έμεινε μέσα για περίπου 15 μέρες και πλέον βρίσκεται στο σπίτι του ακολουθώντας κατά γράμμα τις συμβουλές που του έδωσαν οι γιατροί του. Ο Χρήστος είναι αγωνιστής και δεν χάνει το χαμόγελό του. Αντιμετωπίζει το πρόβλημα με την υγεία του με θάρρος, όπως συνηθίζει να κάνει γενικότερα σε δύσκολες καταστάσεις της ζωής, και πιστεύει ότι όλα θα πάνε καλά» είχε μεταφέρει στην εφημερίδα δυο ημέρες περίπου πριν τα Χριστούγεννα, άνθρωπος από το περιβάλλον του Χρήστου Σιμαρδάνη.

Στο πλευρό του ηθοποιού όπως έγραφε η εφημερίδα ήταν καλοί φίλοι και βέβαια ο σύντροφός του, που ήταν και ο πιο δικός του άνθρωπος. Οι δυο τους ήταν άλλωστε μαζί πολύ καιρό, και κρατούσαν πάντα μια διακριτική στάση ζωής, δίχως να κρύβουν τη σχέση τους, φυσικά. 

Κάνοντας μία μικρή έρευνα μπορούμε να δούμε και την τελευταία σειρά που συμμετείχε. Αυτή δεν είναι άλλη από «Το σόι σου», που προβάλλεται στον Alpha.

Εκεί είχε υποδυθεί τον αδελφό του Μενέλαου (Παύλος Ορκόπουλος), Χριστόφορο, του οποίου τα ίχνη αγνοούνταν σχεδόν 40 χρόνια.

Δείτε το επεισόδιο με τη συμμετοχή του στο σήριαλ.

 
Διαβάστε επίσης:

Δειτε Επισης

Παπαρίζου και Σερτάμπ θα ανέβουν στη σκηνή της Eurovision
«Αν ήταν η μαμά μου τόσο παντοδύναμη, θα της έλεγα να με έχει εδώ με τόσα άγχη;»
Η ιστορία της Δανάης Μπάρκα για τα κόκκινα αυγά-«Μισά ήταν βρασμένα, μισά όχι»
«Έχω αναθεωρήσει πάρα πολλά εξαιτίας της δύσκολης στιγμής που υπάρχει στη ζωή μου»
Σταματίνα Τσιμτσιλή για την κόρη της: Για τρεις ημέρες δεν θεωρήθηκε οριακά πρόωρη
«Είπα ότι προτιμώ να είμαι ερωτευμένος με τον Ιησού Χριστό και αυτό παρεξηγήθηκε πάρα πολύ»
Ταξίδι στη Σκιάθο για το Ντάνο και τη Δήμητρα Βαμβακούση-Το album της εξόρμησης
Ήβη Αδάμου για Μιχάλη Κουινέλη: «Ήταν η πρώτη φορά που ερωτεύτηκα»
Η σπάνια φωτογραφία της Ελένης Ράντου με την μητέρα της-«Αγκαλίτσα μου»
Το πρώτο μήνυμα Λαζόπουλου μετά τη νοσηλεία-«Θυμάμαι ότι έχουμε ΝΔ και η αντιπολίτευση κοιμάται»