“Σφαγή” Κούγια – Βατίδου για την περιουσία στα δικαστήρια!

Τι έγινε στο δικαστήριο για τις βίλες, τα εξοχικά και τη διατροφή των παιδιών τους! Οι πρώτες του δηλώσεις μετά το τέλος της δικαστικής διαμάχης!

Μάθε όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 

Οριστική αυλαία έριξε το 9ο τμήμα του Εφετείου Αθηνών στην πολύκροτη διαμάχη του Αλέξη Κούγια με την Εύη Βατίδου για τα περιουσιακά στοιχεία που αποκτήθηκαν, όταν ήταν παντρεμένοι δικαιώνοντας τον γνωστό δικηγόρο και υποχρεώνοντας την πρώην σύζυγό του να του καταβάλει 92.000 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Espresso, 12 χρόνια μετά τον επεισοδιακό χωρισμό του ζευγαριού, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο στο οποίο είχε προσφύγει η Εύη Βατίδου διεκδικώντας το ένα τρίτο από τα αποκτήματα του Αλέξη Κούγια κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου τους, απέρριψε την αγωγή της, κρίνοντας πως «δεν είχε καμία συμβολή στην απόκτηση της περιουσίας αυτής»!

Μήλον της Έριδος αποτελούσαν, μεταξύ άλλων, το σπίτι του δικηγόρου στη Βουλιαγμένη, οι πολυτελείς εξοχικές κατοικίες σε Μύκονο και Αράχοβα, τα ιδιόκτητα γραφεία του ποινικολόγου στο κέντρο της Αθήνας, η αξία των οποίων έχει εκτιμηθεί στα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην υπ’ αριθμόν 992/2018 απόφαση που δημοσιεύτηκε στις 27 Φεβρουαρίου, η Εύη Βατίδου – η οποία δεν είχε προσωπική περιουσία ή άλλη πηγή εσόδων- είχε μηδενική συμβολή στην επαύξηση της περιουσίας του Αλέξη Κούγια! «Η απόκτηση των άνω ακινήτων έγινε με δικά του αποκλειστικά εισοδήματα και εκποίηση ακινήτων που είτε είχε αποκτήσει από την προγενέστερη του γάμου των διαδίκων πολυετή και προσοδοφόρα επαγγελματική σταδιοδρομία του είτε απέκτησε με εισοδήματα από την εργασία του κατά τη διάρκεια του γάμου των διαδίκων ή προήλθαν από δανειοδοτήσεις (ως προς την ανέγερση της άνω μονοκατοικίας στην περιοχή της Βούλας Ν. Ατικής), τις οποίες ανέλαβε να εξοφλήσει ο ίδιος» σημειώνουν οι δικαστές.

Η πρώην εστεμμένη επικαλούνταν στην αγωγή της ότι προσέφερε τις προσωπικές υπηρεσίες της για την επαύξηση της περιουσίας του ζεύγους, υποστηρίζοντας μάλιστα πως συνέβαλε στην κοινωνική και την επαγγελματική προβολή του Αλέξη Κούγια, λόγω της δημοσιότητάς της ως μοντέλο. Ο ισχυρισμός της αυτός αποδομήθηκε, ωστόσο, από τους δικαστές που έκριναν πως ο δικηγόρος «δεν είχε ανάγκη κοινωνικής και επαγγελματικής προβολής μέσω του γάμου του, προκειμένου να αυξήσει (ποσοτικά και ποιοτικά) το πελατολόγιό του».

Ο Αλέξης Κούγιας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το Πρωινό, ανέφερε τα εξής: «Αυτή η απόφαση έχει βγει εδώ και πολύ καιρό και για μένα δεν έχει καμία σημασία. Εγώ από αυτή τη σχέση έχω μόνο καλά να θυμάμαι και θέλω να δηλώσω δημοσίως, ότι ανεξαρτήτως των επιλογών της πρώην συζύγου μου για τον τρόπο που θέλησε να αντιμετωπίσει τον χωρισμό μας, εγώ μόνο ευγνωμοσύνη έχω απέναντί της. Έχουμε δυο φανταστικά παιδιά και… θέλω να κλείσει όλη αυτή η ταλαιπωρία μου αυτών των 12 ετών, η οποία κλείνει τυπικά με αυτή την απόφαση. Έχουμε δύο αγγελούδια να μεγαλώσουμε και για μας προέχει αυτό.

Δυστυχώς, σε όλη αυτή τη διαδικασία, η πρώην σύζυγός μου πήγε και βρήκε όλους τους δικηγόρους με τους οποίους είχα αντιπαλότητα, οι οποίοι ανέλαβαν εργολαβικά την υπόθεση. Μπορεί να παραπλανηθεί η Δικαιοσύνη, αλλά 44 χρόνια δικηγόρος δεν έχω δει να μην κερδίζει αυτός που έχει δίκιο. Το ποσό των 92,000 ευρώ πρέπει να πληρωθεί σε μένα. Είναι η ηθική ανταμοιβή μου για την ψυχική ταλαιπωρία. Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος»!

«Έλα μωρέ Αλέξη τώρα! Δεν πειράζει! Δεν μιλάω τόση ώρα, αλλά… Δεν πειράζει τώρα, άσε τη!, είπε η Φαίη Σκορδά, παρεμβαίνοντας στην κουβέντα. Τότε, ο Αλέξης Κούγιας διευκρίνισε:

«Εγώ έχω την άποψη ότι όταν ενώνεσαι με μια γυναίκα, για όσο διάστημα, εκείνο που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι το πώς θα κάνεις τη ζωή αυτού με τον οποίο ενώνεσαι καλύτερη και αυτό είναι στο διηνεκές. Όταν με τον άνθρωπο αυτό έχεις φέρει δύο παιδιά στη ζωή, είναι αδύνατον να σκεφτείς να κάνεις τον άλλον δυστυχισμένο».

Δειτε Επισης

Δώρα Τσαμπάζη: Η συγκίνηση για την γιορτή του γιου της & το μήνυμα για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη
Το μήνυμα του Γιάννη Καλλιάνου μετά τον προσωπικό του Γολγοθά: «Μου δίνεις δύναμη και ας μην το ξέρεις»
Δέκα ράμματα μετά τον τραυματισμό στο κεφάλι του Λάκη Λαζόπουλου - Η φώτο μετά το ατύχημα
Σοφία Μουτίδου: «Μακάρι να μπορούσα να πώ, σκληρές ιστορίες προδοσίας σε βάρος της Άννας Παναγιωτοπούλου»
Η on air συγκίνηση του Σταμάτη Φασουλή για τον θάνατο της Άννας Παναγιωτοπούλου: «Είχαμε συγκρούσεις»
Θεατρικό dream team για Πάσχα στο σπίτι του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου στο Πήλιο
Κώστας Αποστολάκης: «Η φωνή μου, δημιουργήθηκε με πολλή νύχτα, πολλή κατάπτωση, υπερβολή & πολύ ποτό»
Μαρία Μπακοδήμου για Φώτη Σεργουλόπουλο: «Όταν παίρνεις αποστάσεις είναι δύσκολο να βρεθείς ξανά»
Πάνος Σταθακόπουλος: «Ουρλιάζαμε στο αμάξι, δεν μπορούσαμε να συνειδητοποιήσουμε αν ζούμε ή όχι»
Τα Χρόνια πολλά της Δήμητρας Βαμβακούση στον Γιώργο Αγγελόπουλο - Η φωτογραφία αγκαλιά με την κόρη τους