Ο Άλεξ Παναγή και η Κατερίνα Χριστοφίδου μας μίλησαν για το νέο τους βήμα!

Καταφέρνουν να συνεργάζονται όλα αυτά τα χρόνια αρμονικά, σπρώχνει ο ένας τον άλλο και κάθε φορά φτάνουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους, δημιουργώντας επιτυχίες!
 
Μαζί έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν σε κάθε τομέα με τον οποίο καταπιάνονται, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν φέρει στην Κύπρο το παιδικό μιούζικαλ! Αυτή την φορά, ο Άλεξ Παναγή και η Κατερίνα Χριστοφίδου ετοιμάζονται για να κυκλοφορήσουν το πρώτο τους παιδικό βιβλίο, βασισμένο στο ομώνυμο πετυχημένο τους μιούζικαλ «Ο χιονάνθρωπος μου»!

Δεν χρειάζεστε ιδιαίτερες συστάσεις! Είστε ένα δυνατό δίδυμο που κάτω από την ομπρέλα της εταιρείας σας Silver Spotlight έχετε καταφέρει να ξεχωρίσετε στα παιδικά μιούζικαλ και όχι μόνο!
 
Άλεξ: Βασικά είμαστε πολύ χαρούμενοι που δημιουργήσαμε αυτή την παράδοση με τα παιδικά μιούζικαλ, και που η εταιρεία μας εξαπλώνετε και σε άλλα καινούργια πράγματα. Έχουμε και την Eurovision κάθε χρόνο, κάτω από την ομπρέλα της εταιρείας, όπου φέτος μάλλον θα έχουμε τρεις  χώρες. Μιλούμε με εταιρείες για μεγάλα corporative events, στήνουμε flash mobs και γενικά είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με τον τρόπο που προχωρά η εταιρεία! Αρχίζουμε σιγά - σιγά και ανοιγόμαστε και σε νέους τομείς,  χωρίς να είμαστε μια μεγάλη εταιρεία με μεγάλα κεφάλαια, αλλά μια εταιρεία καλλιτεχνών που τα καταφέρνει κυρίως με την αγάπη για τα όσα κάνει! Και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό!
 
Ας μιλήσουμε για το νέο σας βήμα, την μεταφορά του μιούζικαλ «Ο χιονάνθρωπος μου» σε βιβλίο.  Πώς προέκυψε η ιδέα;
 
Κατερίνα: Θέλουμε τα πρωτότυπα έργα μας να γίνονται πιο ολοκληρωμένα. Οπόταν η ολοκλήρωση στα μάτια μας, ήταν αυτό το βιβλίο.
Άλεξ: Είναι βασικά μια ολιστική προσέγγιση του έργου. Έχουμε το έργο, έχουμε το cd, θα έχουμε το βιβλίο,  οπότε θα είναι ένα πιο ολοκληρωμένο πακέτο και για εμάς είναι πολύ σημαντικό. Μπορεί να δουλέψει ανεξάρτητα από το μιούζικαλ και να υπάρχει για πάντα. Το μιούζικαλ πάνω στην σκηνή είναι αέρας. Παίζονται μερικές παραστάσεις και όταν τελειώσουν, τελείωσαν.

Πώς ξεκίνησε αυτή η αγάπη σας για τα παιδιά;

Κατερίνα: Η αλήθεια είναι πως στην αρχή κάναμε διάφορα πράγματα, πιο οικογενειακά musical. Νομίζω ότι η κόρη μου ήταν η αιτία! Όταν ήταν τριών ετών ανακαλύψαμε ότι υπήρχε ένα κενό στα μουσικά θεατρικά δρώμενα για τα παιδιά.  Κάπως έτσι αρχίσαμε να κάνουμε σκέψεις!
Άλεξ: Ήμουν αρκετά εναντίον εγώ στην αρχή. Γιατί στο μυαλό μου το παιδικό θέατρο ήταν κάτι άλλο από αυτό που τελικά δημιουργήσαμε για τα δικά μας παιδικά μιούζικαλ.  Η Κατερίνα με έπεισε. Θυμάμαι της είχα πει «Οκ! Αλλά θα έχει ζωντανή μουσική»!
Κατερίνα: Και μόλις κάναμε το πρώτο μας παιδικό μιούζικαλ με ζωντανή μουσική, και είδαμε την αγάπη του κόσμου και ειδικότερα των παιδιών, αυτό δεν συγκρινόταν με τίποτα άλλο!

Αυτό θα ρωτούσα τώρα. Πώς αισθάνεστε όταν αντιλαμβάνεστε πως τα παιδιά και γενικότερα το κοινό αγκαλιάζει τις προσπάθειες σας;

Κατερίνα: Τα παιδιά είναι ο πιο δύσκολος κριτής! Θα σου πει ακριβώς την αλήθεια! Θα έρθει και θα σου πει,  «Μου άρεσες», «Δεν μου άρεσες» ή «Αυτό δεν μου άρεσε». Η αγάπη του κόσμου είναι η κινητήριος δύναμη μας πια.
Άλεξ: Η αλήθεια είναι ότι στα «Γουρουνιάσματα 1» που ήταν και η πρώτη μας προσπάθεια,  δεν περιμέναμε την τεράστια αγάπη που λάβαμε από τον κόσμο! Έφευγαν κλαίγοντας από συγκίνηση! Όχι οι μικροί, αλλά οι μεγάλοι!  Και είχαμε πάθει ένα μικρό σοκ, δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε!
Κατερίνα: Συγκινημένοι, μας έλεγαν "Σας ευχαριστούμε". Είναι απίστευτο γιατί ακόμα και σήμερα παίρνουμε μηνύματα για τα «Γουρουνιάσματα»!
Άλεξ:  Και τα «Γουρουρουνιάσματα» ως τίτλος μπορεί να είναι χιουμοριστικός, αλλά τα μηνύματα που παίρνεις μέσα από το μιούζικαλ είναι τόσο όμορφα, τόσο σημαντικά, που νομίζω ότι αυτό είναι που μας διαφοροποιεί. Αυτό ήταν και κάτι που θέσαμε ως όρο όταν ξεκινήσαμε να κάνουμε παιδικά μιούζικαλ. Να μην παίρνουμε τα παραμύθια και απλά να τα κάνουμε ως έχουν, να τα διαφοροποιούμε και να τους δίνουμε την δική μας τροπή. Είναι σημαντικό για εμάς να δίνουμε δυνατά μηνύματα μέσα από τα έργα μας. Αν δεν υπάρχει η ουσία και κάτι να σου μείνει μετά, θεωρώ ότι δεν είναι μια ολοκληρωμένη παράσταση.

Στέφθηκαν με επιτυχία τα όσα κάνατε στην πορεία σας. Σας αγχώνει που τώρα θα δοκιμαστείτε κάτι καινούργιο;
Άλεξ:
Η αρχή της καταστροφής είναι η υπεροψία. Αν κάθεσαι και λες "Με αγαπά ο κόσμος και όλα θα πάνε πολύ καλά", τότε κάπου εκεί θα αρχίσει το τέλος.  
Κατερίνα: Ένα άγχος πάντα υπάρχει και είναι καλά να υπάρχει! Είμαι σίγουρη ότι ο κόσμος δεν είναι χαζός,  αντιλαμβάνεται, σέβεται και αναγνωρίζει ποιοι δουλεύουν σκληρά, ποιοι επαναπαύονται και γενικά πόση προσπάθεια και αγάπη υπάρχει πίσω από κάθε δουλειά και ελπίζω ότι και αυτή η προσπάθεια μας με το βιβλίο θα αγκαλιαστεί και θα αγγίξει πολλές καρδούλες όπως και τα έργα μας!
 
Τα παιδάκια που θα διαβάσουν «Τον Χιονάνθρωπο μου» θα λάβουν κάποια μηνύματα. Ποια είναι αυτά;
Κατερίνα: Μέσα από το βιβλίο δίνονται μηνύματα φιλίας, αγάπης και αποδοχής! Αποδοχής της όποιας αλλαγής που έρχεται στην ζωή μας. Ακόμα και οι μεγάλοι δεν μπορούν πολλές φορές να διαχειριστούν μια μεγάλη αλλαγή, πόσο μάλλον τα παιδάκια. Μπορεί αυτή η αλλαγή να είναι μια μετακόμιση, κάποιος χαμός αγαπημένου ανθρώπου ή του κατοικίδιου μας.
Άλεξ: Δίνεται επίσης το μήνυμα της διαφορετικότητας. Ότι είναι εντάξει να είσαι διαφορετικός και να έχεις «αλλόκοτους φίλους»! Ο χιονάνθρωπος συμβολίζει πάρα πολλά πράματα! Μπορεί να συμβολίσει τα πάντα! Ένα φίλο, ένα παππού, ένα κατοικίδιο. . .
 
Έχετε κάποια πλάνα για την κυκλοφορία και άλλων παιδικών βιβλίων;
Άλεξ:
Θέλουμε να εκδώσουμε σε παραμύθια όλα τα παιδικά μας θεατρικά! Οπότε ανυπομονούμε να δούμε πως θα πάει η πρώτη μας αυτή κυκλοφορία! Φυσικά εδώ θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μας Γιώργο Αλεξάνδρου, ο οποίος έχει αναλάβει την εικονογράφηση του βιβλίου «Ο χιονάνθρωπος μου», αλλά και τον Σταύρο Σταύρου, ο οποίος έχει γράψει μαζί μας το βιβλίο και είναι ένας από τους μόνιμους συνεργάτες μας εδώ και πολλά χρόνια!
 
Που θα μπορεί κάποιος να βρει το βιβλίο και ποια είναι η ημερομηνία κυκλοφορίας του;
Κατερίνα: Θα μπορεί κανείς να το βρει από τις 9 Δεκεμβρίου αποκλειστικά στα Public και σε όλες τις παραστάσεις μας ή επικοινωνώντας στο τηλέφωνο 97876760. 
 

Δειτε Επισης

Αλέξης Γεωργούλης: «Για μένα, η καταγγελία είναι ψευδής 100%. δεν υπάρχει καμία κατηγορία»
H Πάουλα Μπαντόσα μιλά για τον χωρισμό της με τον Στέφανο Τσιτσιπά: «Μερικές φορές είναι καλύτερα»
Κρυσταλλία: «Χώρισα και είμαι πολύ χαρούμενη με την απόφαση μου, θέλω να ζω μια αληθινή και υγιή σχέση»
Επανασύνδεση της Φελίσιας Τσαλαπάτη με τον πατέρα του γιου της, Μιχάλη Αντιώτη
Τέλος στην αγωνία για την εξαφάνισή της Δέσποινας Στυλιανοπούλου – Πού βρέθηκε η ηθοποιός
Μπο: «Έχω φάει απόρριψη από την Τάμτα. Η Θεοδωρίδου μού κρατούσε τα λεφτά, γιατί ήμουν σπάταλος»
Παύλος Χαϊκάλης για Άννα Παναγιωτοπούλου: «Είχε έναν άλλο τρόπο σκέψης, είχε μια τρέλα εσωτερική»
Τα νεότερα για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα - Πάγωσε προσωρινά η μείωση της χορήγησης των φαρμάκων
Βαρύ πένθος για την Ελεονώρα Μελέτη - Έφυγε από τη ζωή η γιαγιά της - Το μήνυμα της
Συγκινεί ο Χρήστος Δάντης για την απώλεια του Αντώνη Τουρκογιώργη: «Έμεινα βουβός... Συγνώμη & Ευχαριστώ»