Αυτός είναι ο Μάριος Μιλτιάδους! Ο άντρας με τα τακούνια από την Κύπρο!

Ο 30χρονος χορογράφος, με καταγωγή από την Κύπρο, είναι ο άνθρωπος που έκανε μόδα στη Θεσσαλονίκη τα μαθήματα χορού σε πολύ ψηλά τακούνια. Ο λόγος για τον Μάριο Μιλτιάδους.

Μάθε όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News

Ο ταλαντούχος Μάριος με την υπέροχη και μοναδική σε όλα της, ξεχωριστή χορευτική ομάδα του, House of drama, μαγνήτισαν τα βλέμματα των τηλεθεατών που τους παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα, από την συχνότητα του Sigma,  όταν παρουσίασαν μπροστά από την κριτική επιτροπή στα Judges cuts του «Ελλάδα έχεις ταλέντο» το χορευτικό τους και ανάγκασαν στην κυριολεξία να τους δοθεί Golden Buzzer από την Ντορέττα Παπαδημητρίου! Δείτε εδώ την εμφάνιση τους!

Ένα χρόνο πριν ο υπέροχος Μάριος Μιλτιάδους, είχε δώσει συνέντευξη σον Άγγελο Μήτση για λογαριασμό του περιοδικού People! Δείτε όσα είπε το υπερταλαντούχο αγόρι με τα τακουνιά από την Κύπρο!

Η πρώτη του επαφή με το αγαπημένο «φετίχ» ως επί το πλείστον των γυναικών έγινε όταν ήταν αρκετά μικρός. «Ήμουν σχεδόν 5 χρόνων, όταν, καθώς έπαιζα με τα αυτοκινητάκια μου και τα ψεύτικα πιστόλια μου, βρέθηκα ξαφνικά πάνω στα τακούνια της μητέρας μου. Ο θόρυβος που έκαναν όταν τα φορούσα και έτρεχα ανέμελα μέσα στο σπίτι ήταν κάτι που μου άρεσε πολύ και γι’ αυτό μάλλον μου προκάλεσαν το ενδιαφέρον» θυμάται, ισορροπώντας παράλληλα με μεγάλη άνεση πάνω στα τακούνια του.

Ποια ήταν όμως η αντίδραση των γονιών του, όταν αντιλήφθηκαν πως ο γιος τους δείχνει να περνάει ευχάριστα με τα τακούνια της μαμάς; «Σίγουρα δεν σήκωσαν χέρι πάνω μου – για να λύσω την απορία στους απολίτιστους! Οι γονείς μου συνειδητοποίησαν αμέσως πως δεν γνώριζα τι εστί γόβα στην ηλικία που ήμουν τότε, οπότε, με πολύ ήρεμο τρόπο, μου εξήγησαν πως τα συγκεκριμένα είναι παπούτσια που φοράνε τα κοριτσάκια και όχι τα αγοράκια. Μετά από αυτό, πέρασαν πολλά χρόνια μέχρι να φορέσω ξανά τακούνια!».

Θα περάσουν σχεδόν είκοσι χρόνια μέχρι ο Μάριος να ανέβει και πάλι σε τακούνια, αλλά πολύ νωρίτερα θα ανακαλύψει την αγάπη του για το χορό. «Ήμουν στην τετάρτη δημοτικού όταν οι γονείς μου με “έγραψαν” στο καράτε, ενώ τους ζητούσα να με πάνε στο μπαλέτο. Κάπου εδώ να συμπληρώσω πως, όταν έβλεπα στην τηλεόραση Spice Girls και Britney Spears, μιμούμουν τις χορογραφίες από τα βιντεοκλίπ τους. Αντί, λοιπόν, να δίνω κλοτσιές στο καράτε, εγώ έκανα χορογραφίες. Τους ενημέρωσαν από τη σχολή ότι δεν κάνω γι’ αυτό το άθλημα, σχεδόν με έδιωξαν. Η γιαγιά μου δεν άντεχε να με βλέπει να στενοχωριέμαι και με πήγε εκείνη στο μπαλέτο κρυφά» διηγείται. «Οι γονείς μου το έμαθαν στην πρώτη μου παράσταση. Ήταν Χριστούγεννα και έπρεπε να μου αγοράσουν στολή – ήμουν το αγγελάκι! Μου την αγόρασαν και συμφώνησαν με τη γιαγιά μου να συνεχίσω το μπαλέτο, με τον όρο να συνεχίσει να το πληρώνει εκείνη, ως αντίποινα που το κράτησε κρυφό!». Στην πρώτη του παράσταση, πάντως, ήταν εκεί και τον χειροκρότησαν όρθιοι και περήφανοι.

Το μπαλέτο θα δώσει τη θέση του στην τζαζ, μέχρι που θα έρθει η ώρα να μετακομίσει από την Κύπρο στη Θεσσαλονίκη για να σπουδάσει Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Τα φοιτητικά χρόνια θα κυλήσουν όμορφα, όμως κι εκεί θα κυνηγήσει τη μεγάλη του αγάπη. Μετά από δοκιμαστικό σε σχολή χορού, θα του δοθεί η ευκαιρία να διδάξει για πρώτη φορά. Ήταν 25 ετών και καθηγητής σε σχολή χορού, όταν του ζητήθηκε να χορογραφήσει μια παράσταση στην οποία τα κοστούμια είχαν πολύ ψηλά τακούνια. «Τους ζήτησα στην πρώτη πρόβα να φέρουν όλες από ένα ζευγάρι γόβες. Από περιέργεια, θέλησα να δω πόσο δύσκολο ήταν γι’ αυτές να χορέψουν με αυτό τον τρόπο. Είδα πως τα κορίτσια πήραν περισσότερο θάρρος όταν φόρεσα τα τακούνια και τους έδειξα τη χορογραφία πάνω σε αυτά, οπότε στις επόμενες πρόβες είχα κι εγώ μαζί το δικό μου ζευγάρι».

Μετά την παράσταση, αρκετά κορίτσια που την παρακολούθησαν τον ρώτησαν αν κάνει μαθήματα με… ψηλά τακούνια!. «Υπήρχε τόση ζήτηση που το σκεφτήκαμε με την καλή μου φίλη και ιδιοκτήτρια της σχολής Pro Dancers Studio, Κλαίρη Καραπιδάκη, και χωρίς χάσιμο χρόνου δημιουργήσαμε το τμήμα που λέγεται High Heels. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον το έδειξαν από την πρώτη στιγμή μεγάλα πρακτορεία μοντέλων, που μου ζητούσαν να εκπαιδεύσω τα κορίτσια και να τα μάθω να περπατάνε σε ψηλά τακούνια. Έπειτα, μπήκαν στη ζωή μου και τα ιδιαίτερα μαθήματα! Μητέρες φέρνουν τις κόρες τους για να μάθουν να περπατάνε σε ψηλοτάκουνα, κόρες φέρνουν τις μητέρες τους, μια γλυκιά τρέλα».

 
Αγόρια πηγαίνουν στα μαθήματά του; «Κυρίως αγόρια που έκαναν μαζί μου άλλα μαθήματα χορού, π.χ. street jazz, και τα προκάλεσα να δοκιμάσουν. Κάποιοι συνέχισαν, γιατί υποστηρίζουν ότι η προσπάθεια για ισορροπία στα τακούνια γυμνάζει ομοιόμορφα το σώμα. Έχω όμως και ένα ζευγάρι, που η κοπέλα έφερε με το ζόρι το αγόρι της να χορέψει με τακούνια, για να του δείξει τη “γλύκα” να της ζητάει να φοράει μόνο γόβες». Όπως λέει, «μετά από χρόνια στη συγκεκριμένη δουλειά, έχω καταλήξει πως ο χορός με ψηλά τακούνια και γενικά ο χορός δεν έχει φύλο, αλλά αποπνέει σεξουαλικότητα. Στο συγκεκριμένο χορό, το επιπρόσθετο ύψος που δίνουν τα τακούνια ανεβάζει την αυτοπεποίθηση στον οποιονδήποτε. Ο Marvin Gofin, παγκόσμιος πρωταθλητής hip hop και straight, χόρεψε στις συναυλίες της Madonna πριν από λίγα χρόνια σε πολύ ψηλά τακούνια».

Πριν τον αποχαιρετήσουμε, ζητάμε να μας πει ποιο είναι το πιο συχνό λάθος που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες στο περπάτημα με ψηλοτάκουνα. «Συνήθως δεν ρίχνουν το βάρος στα δάχτυλα και δεν τεντώνουν τα γόνατα. Μετά, είναι λογικό να δημιουργούνται προβλήματα στα πέλματα και στους αστραγάλους, αλλά και να τις βλέπει κανείς να περπατάνε με καμπούρα ή να κρατάνε τα τακούνια τους στο χέρι».

 

Δειτε Επισης

Κατερίνα Διδασκάλου: «Θεωρώ πολύ γενναία την αλλαγή στάσης του Κώστα Αρζόγλου»
Ο Στηβ Ντούζος, νοσηλεύεται εδώ και τρεις εβδομάδες - Τι λέει από το νοσοκομείο
H Μaria Menounos βάφτισε την κόρη της - Το όνομα, το πάρτι, οι καλεσμένοι & το ζεϊμπέκικο του πατέρα της
Αυτός είναι ο λόγος που ανακοίνωσαν τώρα το διαζύγιο η Αθηνά Οικονομάκου και ο Φίλιππος Μιχόπουλος
Οι φήμες που υπήρχαν για τρίτο πρόσωπο στην σχέση Αντωνά - Σοϊλέδη τελικά επιβεβαιώνονται...
Στο νοσοκομείο ο Λάκης Λαζόπουλος μετά από λιποθυμικό επεισόδιο - Χτύπησε στο κεφάλι
Ο Justin Bieber «φωνάζει για βοήθεια» - Η νέα ανάρτηση που προκαλεί ανησυχία
Αντίνοος Αλμπάνης: «Έχω μεγάλη ανάγκη τη συντροφικότητα, δεν μπορώ να μπαίνω σπίτι να κοιτάω το ταβάνι»
Γαλήνη Τσεβά: «Ο πατέρας της κόρης μου δεν ήταν παρών στο μεγάλωμά της, ευτυχώς υπήρχε η μητέρα μου»
Καλομοίρα: «Είχα δύσκολες εγκυμοσύνες, στα δίδυμα ήταν σαν κατάθλιψη. Ο σύζυγός μου είχε τρομάξει»