Να τι ψάχνει ο κόσμος στο Google για τον κάθε επώνυμο

Από τότε που επινοήθηκε το autocomplete, χάθηκε η κοινή λογική – Ψάξαμε τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις για 10 γνωστούς Έλληνες και ιδού τι βρήκαμε

Μάθε όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News

Υπήρχε ζωή πριν το Google; Ερώτημα προφανώς ρητορικό, το οποίο όμως έρχεται να υπογραμμίσει πόσο πιο εύκολη έχει γίνει πλέον η καθημερινότητα χάρη στη δημοφιλή μηχανή αναζήτησης, η οποία μπορεί πλέον ακόμη και να προβλέψει τι θέλει να πληκτρολογήσει ένας χρήστης.

Όχι, δεν έχουμε περάσει στη ζώνη του λυκόφωτος, απλώς υπάρχουν πλέον αρκετά δεδομένα από άλλους χρήστες (άτιμα cookies), βάσει των οποίων η Google σταχυολογεί τις πιο συχνές αναζητήσεις και τις προτείνει σε κάποιον που επιχειρεί μία παρόμοια αναζήτηση. Για παράδειγμα, αν αποπειραθεί κανείς να πληκτρολογήσει το ερωτηματικό επίρρημα “πώς”, η μηχανή αναζήτησης θα αρχίσει να του εμφανίζει αυτομάτως τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις, οι οποίες εν προκειμένω είναι:

-πώς λέγεται
-πώς θα πάω
-πώς να χάσω κιλά
-πώς να βγάλω χρήματα
-πώς να κάνω print screen

Ενδιαφέρον έχει ακόμη η ερώτηση “πού”, η οποία όταν πληκτρολογείται, στο πεδίο της αναζήτησης του Goolge προτείνονται οι εξής προτάσεις:

-πού πάω θεέ μου
-πού είμαι
-πού βρίσκομαι
-πού ψηφίζω
-πού παράγεται η μαστίχα

Τα ερωτήματα των συμπολιτών μας είναι προφανώς γεωγραφικά, ενίοτε υπαρξιακά, συχνά αναπάντητα. Τι συμβαίνει όμως όταν κανείς αποφασίσει να αναζητήσει τους αγαπημένους του celebrities; Πολύ απλά το σώσε. Αναζητήσαμε για σας, πριν από εσάς και παρουσιάζουμε σε παγκόσμια αποκλειστικότητα τι στ’ αλήθεια θέλει ο μέσος άνθρωπος να ξέρει για την ζωή των διασημοτήτων.

Αυτόν τον καιρό η Ευαγγελία Αραβανή είναι πιο καυτή κι από τη λάβα του Βεζούβιου εξαιτίας της καθημερινής παρουσίασης του πολυσυζητημένου στα κοινωνικά δίκτυα “My Style Rocks” στον ΣΚΑΪ. Τι άραγε θέλουν να μάθουν για εκείνη όσοι αναζητούν το όνομά της στο Google; Οι λέξεις που εμφανίζονται ως προτεινόμενες πλάι στο ονοματεπώνυμό της είναι:

-ηλικία
-σχέση
-εφοπλιστής
-instagram
-διατροφή
-μητέρα

Η ηλικία των αναγνωρίσιμων προσώπων φαίνεται πως είναι διακαής απορία των ανθρώπων που τους googl-άρουν, αφού και στην περίπτωση της Φαίης Σκορδά είναι μία από τις προτεινόμενες λέξεις-κλειδιά μαζί με τις:

-Διαζύγιο
-Σχέση
-Πλαστικές
-Κιλά
-Νέος σύντροφος

Εντάξει, λίγο κουτσομπολιό στα χρόνια του διαδικτύου είναι σχεδόν politically correct, γι’ αυτό και δεν εκπλήσσεται κανείς όταν το Google πλάι στο όνομα της Ελένης Μενεγάκη σχεδόν σε προτρέπει να γράψεις τη λέξη Ματέο. Τι άλλο απασχολεί αναφορικά με την λαοπρόβλητη τηλεπαρουσιάστρια; Ας μιλήσουν τα keywords: 

-Ύψος
-Facebook
-Πρεμιέρα
-Νούμερα
-Έγκυος

Το ύψος των celebrities φαίνεται πως απασχολεί πολύ όσους μπαίνουν στη διαδικασία να τους “ξεσκονίσουν” διαδικτυακώς, συνήθεια που φαίνεται πως επαληθεύεται και στην περίπτωση της Κατερίνας Καραβάτου. Ο μέσος Googl-αριστής όταν γράφει το όνομά της συνήθως συνεχίζει με τις λέξεις:

-Ηλικία
-Μαγιό
-Κιλά
-Twitter
-Παιδιά

Τον τελευταίο καιρό η Αθηνά Οικονομάκου είναι πιο viral κι από trending topic, εξαιτίας της παρουσίας της στο Instagram αλλά και των νέων της εγκυμοσύνης της. Εύλογα το φιλοθεάμον κοινό θέλει να ξέρει τα πάντα για την τέλεια, όπως εμφανίζεται στα κοινωνικά δίκτυα, ζωή της. Αλλά κυρίως εστιάζει -σύμφωνα με το Google – στα:

-Ύψος και Βάρος
-Instagram
-Ηλικία
-Μαλλιά
-Κοσμήματα
-Εγκυμοσύνη

Γενικά, τα χαρμόσυνα γεγονότα στη ζωή των celebrities έχουν την πρωτοκαθεδρία στις διαδικτυακές αναζητήσεις. Μάρτυράς μας η Κάτια Ζυγούλη, η οποία στο μυαλό των φιλοπερίεργων Googl-αριστών είναι συνδεδεμένη με τις λέξεις:

-Γάμος
-Νύφη
-Νυφικό
-Ρουβάς
-Βιογραφικό
-Instagram

Όσο για την Ζέτα Μακρυπούλια; Έχει κι αυτή τα δικά της keywords να την ακολουθούν στη δημοφιλή μηχανή αναζήτησης:

-Κιλά
-Ρέμος
-Ηλικία
-Μαλλιά
-Καταγωγή
-Θέατρο

Γενικά, το βάρος – το πραγματικό, της ζυγαριάς, όχι το ειδικό – των αναγνωρίσιμων προσώπων της ντόπιας σόου μπιζ σπαζοκεφαλιάζει τους σκαπανείς του διαδικτύου. Έτσι, και οι fans (ή ενδεχομένω και οι haters) της Κατερίνας Καινούργιου ενδιαφέρονται για τα κιλά της. Κι όταν δεν ασχολούνται με αυτά, αναζητούν το όνομά της παρέα με τις λέξεις:

-Ρούχα
-Άβαφη
-Μαλλιά
-Ηλικία
-Ζώδιο

Στην περίπτωση του Σάκη Ρουβά τα πράγματα διαφοροποιούνται κατά τι, αφού στο Googl-άρισμα προστίθενται και ψήγματα από το πλούσιο καλλιτεχνικό έργο του. Πιο συγκεκριμένα το Google θεωρεί ως πιο συχνές αναζητήσεις για εκείνον εκείνες που περιλαμβάνουν τους όρους:

-Τραγούδια
-Shake it
-Παιδιά
-Instagram
-Απόλλωνας
-Μακαρόνια με κιμά

Τη δεκάδα ολοκληρώνει η Ντορέττα Παπαδημητρίου, η οποία επίσης δε γλιτώνει από τις αιώνιες απορίες των χρηστών του Google, αναφορικά με την ηλικία της και την ερωτική ζωή της. Άλλωστε αυτό αποτυπώνεται ανάγλυφα στις λέξεις-κλειδιά που εμφανίζονται αυτόματα δίπλα στο όνομά της:

-Ύψος
-Ντάνος
-Σχέση
-Παιδιά
-Βασάλος
-Δόντια

Πηγή: Protothema.gr

Δειτε Επισης

Ορκίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης ανήμερα των γενεθλίων του στο πλευρό του ο πατέρας & ο σύζυγός του
Η πρώτη συνέντευξη του Αλέξη Γεωργούλη μετά τις καταγγελίες – Τι αποκαλύπτει στη Δανάη Μπάρκα
Οι πρώτες δηλώσεις του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη μετά το οξύ εγκεφαλικό: «Πλέον βλέπω τη ζωή με άλλα μάτια»
O Πέτρος Κουσουλός κατά Πισπιρίγκου: «Είναι Μήδεια. Αυτή η γυναίκα είχε χειραγωγήσει τους πάντες»
Η αποκάλυψη του Τάσου Ιορδανίδη μετά την απώλεια 30 κιλών: «Ξαναπήρα τα 10. Ήμουν 125»
Ξέσπασε ο Λιάγκας μετά την απόφαση για Πισπιρίγκου: «Είναι ντροπή να λέμε ότι βγάζει η τηλεόραση αποφάσεις»
Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου κατέθεσε μήνυση κατά ατόμου για τα σχόλια του revenge porn της Ιωάννας Τούνη
Halle Berry: «Η εμμηνόπαυση δεν είναι καταστροφή αλλά φυσιολογικός κύκλος της ζωής»
Παπαράτσι «έπιασε στα πράσα» την Jennifer Aniston και την Sandra Bullock να βγαίνουν από πλαστικό χειρούργο
Ο φωτογράφος που γρονθοκοπήθηκε από τον πατέρα της Τaylor Swift, τα βάζει με τους αστυνομικούς