Σοκαρισμένος ο Λυκουρέζος! Τα πρώτα λόγια του συζύγου και της μικρής κόρης της Ζωής Λάσκαρη!

Λίγα 24ώρα μετρούν από την είδηση του θανάτου της Ζωής Λάσκαρη, με τις κόρες της, Μάρθα και Μαρία - Ελένη και τον σύζυγό της, Αλέξανδρο Λυκουρέζο, να μην έχουν συνέλθει ακόμα από το αρχικό σοκ.

Μόλις τα Μέσα επιβεβαίωσαν την εγκυρότητα της είδησης του θανάτου της μεγάλης ηθοποιού, οι δημοσιογράφοι έσπευσαν για τις πρώτες δηλώσεις των δικών της ανθρώπων.
Ένας από αυτούς, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος με τον οποίο η ίδια έμεινε παντρεμένη για περισσότερα από 40 χρόνια.

Την Τρίτη 22 Αυγούστου στη 1 το μεσημέρι θα γίνει η κηδεία της Ζωής Λάσκαρη στον ιερό Ναό Αγ. Διονυσίου, οδός Σκουφά και η ταφή  στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Η οικογένειά της ζήτησε αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές στην Κιβωτό του πατέρα Αντώνιου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης, το πρωινό που η ηθοποιός βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι της, στο σπίτι τους στο Πόρτο Ράφτη, ο δικηγόρος βρισκόταν -κατά τραγική σύμπτωση- σε κηδεία, με τον ίδιο να δηλώνει λίγο αργότερα για την σύζυγό του:
''Κοιμόμουν δίπλα της και δεν ξύπνησε ποτέ… δύσκολη κατάσταση. Πολύ ζόρικη η διαχείριση της απώλειας''...


Η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου, η μικρή κόρη της ηθοποιού με μία νέα της ανάρτηση στο instagram συγκινεί με τα τρυφερά λόγια για τη μητέρα της:
 
«Θα εισαι πάντα το κοριτσάκι μου..η μυρωδιά μου...η καλύτερη μου φιλη.
η μαμακα μου.
μου δίνεις τετοια δύναμη που ο πονος ολος θα γινει δημιουργία...κ θα γελάω μαμα μου θα γελάω γιατι θελω η ψυχη σου να ειναι ανάλαφρη να μην σε βαραίνω...οπως γελαγαμε μαζι!! κ ειμαι τοσο ευτυχισμένη που εφυγες σαν άγγελος...χωρις ΓΙΑΤΙ... ετσι γούσταρες απλά!ηταν η δικιά σου ΖΩΗ..». 

Παράλληλα μια αποκάλυψη θέλησε να κάνει στην εφημερίδα Espresso η Μαίρη Μπάρκουλη, η χήρα του Ανδρέα Μπάρκουλη. Συγκεκριμένα, με αφορμή το αινιγματικό δημόσιο μήνυμα του γιου της, Νίκου που έγραψε για τη Ζωή Λάσκαρη, πως ήταν η γυναίκα που τον μεγάλωσε, η Μαίρη Μπάρκουλη εξομολογήθηκε συγκινημένη στην εφημερίδα το μυστικό που κρατούσαν οι δυο γυναίκες για πολλά χρόνια.

Η Μαίρη Μπάρκουλη ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο Νικόλας ήταν και “παιδί” της! Τον πρωτοείδε ηλικία 2 χρόνων να τραγουδά σε μια εκπομπή στο “Αν θυμηθείς στο όνειρό μου” και αμέσως επικοινώνησε μαζί μας για να μας ανακοινώσει πως επιθυμούσε να συμβάλει οικονομικά στο μεγάλωμά του. Από εκείνη την ημέρα, λοιπόν, και για πολλά χρόνια μετά η Ζωή Λάσκαρη κατέθετε χρήματα, με τη συμφωνία αυτό να μη δημοσιοποιηθεί ποτέ. Όμως αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σωπάσω».

Ο ξαφνικός χαμός της τελευταίας μεγάλης σταρ σκόρπισε θλίψη σε όλο τον κόσμο. Άγνωστα περιστατικά από τη ζωή της έρχονται στο φως. Ένα από αυτά αποκάλυψε και ο Νίκος Νικόλιζας στην εκπομπή Summer Weekend:

«Το 1997 συνάντησα την Γκιζέλα Ντάλι και της έκανα συνέντευξη για τον Πρωινό Καφέ. Ήταν τότε που έλεγε και η ίδια ότι είχε καρκίνο και προσπαθούσε να το ξεπεράσει. Την φιλοξένησα στο σπίτι μου στα Μέγαρα 23 μέρες. Όταν επέστρεψε στον Λυώνα της Νάξου βρήκε έναν φάκελο. Μέσα ο φάκελος είχει 300 χιλιάδες δραχμές και έγραφε «Η Ζωΐτσα σου». Ήταν από τη Ζωή Λάσκαρη, η οποία είχε ακούσει την εκπομπή και τις έστειλε λεφτά για να κάνει τις πρώτες χημειοθεραπείες. Αυτό το λέω για πρώτη φορά και σπάω το εμπάργκο που μου είχα από την Γκιζέλα Ντάλι. Σήμερα οφείλω να το πω για την ανθρωπιά της Ζωής. Η Γκιζέλα μου είχε πει να μην πω τίποτα γιατί της το είχε ζητήσει η Ζωή».

Η οικογένεια ζήτησε στην κηδεία της αντί στεφάνων, να γίνουν δωρεές στην Κιβωτό του πατέρα Αντώνιου. Ο πατήρ Αντώνιος μίλησε για την αξέχαστη ηθοποιό και αυτή την άγνωστη πλευρά της.
Ο πατήρ Αντώνιος είπε μεταξύ άλλων: «Ερχόταν χρόνια στην Κιβωτό, ήταν φίλη μας... Τα πρώτα χρόνια εκεί στον Κολωνό ερχόταν στην Κιβωτό, θυμάμαι με το άσπρο καπέλο της και τα γυαλιά της έκατσε σε ένα χαμηλό τραπεζάκι, την ενημερώσαμε πως μπορούσε να βοηθήσει και ήταν συγκινημένη... μας στάθηκε από την αρχή αυτού του έργου»
 

 

Δειτε Επισης

Γιώργος Παπαγεωργίου: «Δεν ξέρουμε αν θα κάνουμε βάφτιση του παιδιού μας με την Δανάη Μιχαλάκη»
Boom! Δημήτρης Λάλος και Μαριλίτα Λαμπροπούλου είναι ζευγάρι και στη ζωή;
Η αντίδραση του συνιδιοκτήτη Κώστα Πηλαδάκη για το εκκλησάκι που θάφτηκε στη βίλα του Αντώνη Ρέμου
Αντίνοος Αλμπάνης: «Έπρεπε να αποφασίσω αν έχει νόημα να το μοιραστώ ή να συνεχίζω να λέω ψέματα»
Rebel Wilson: «Έκανα πρώτη φορά σεξ στα 35 μου, δεν χρειάζεται να βιάζεται κανείς»
Η ανακοίνωση για το μνημόσυνο του Βασίλη Καρρά & η συναυλία αφιέρωμα προς την μνήμη του
Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Δικηγόρος Μαίρης Χρονοπούλου: «Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία στην υπόθεση»
Γιώργος Παπαδόπουλος για τη σύζυγό του: «Μου αρέσει που είναι ντροπαλή, είναι σέξι η ντροπαλότητα»
Η επιζήσασα της τραγωδίας των Τεμπών, Ευδοκία Τσαγκλή: «Είναι επώδυνο, δολοπλόκο & κακό θρίλερ»