Η αποκάλυψη για την νύχτα που έχασε τη μητέρα του o Γιώργος Θεοφάνους του άλλαξε τη ζωή…

Ο Γιώργος Θεοφάνους θεωρεί πως κομβικό σημείο στη ζωή του ήταν η συνάντηση του με τον Γιώργο Χατζηνάσιο.  «Ο Χατζηνάσιος μου έκανε την τιμή να με δεχτεί στο σπίτι του –ακόμη θυμάμαι με πόση αγάπη το έκανε– και να ακούσει τα κομμάτια μου» μου εξιστορεί, χωρίς να παραλείπει και τις σπαρταριστές λεπτομέρειες. «Του τα τραγούδησα, δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά τότε, και ευτυχώς είχε το θάρρος να μου πει “είναι πολύ ωραία, συνέχισε να γράφεις, αλλά σταμάτα να τραγουδάς”. Βέβαια, ούτε κι εγώ είχα στο μυαλό μου να τραγουδήσω. Συνέχισα να του στέλνω συνθέσεις μου κι εκείνος να τις ακούει και να μου λέει τη γνώμη του. Όταν επέστρεψα από τις ΗΠΑ, με βοήθησε κι εμένα και άλλους συνεργάτες μου».

Tην κόρη της βάφτισε η Άντρη Καραντώνη!

Οι δυο τους πλέον μοιράζονται το ίδιο πάλκο ήδη από το χειμώνα και πλέον ετοιμάζονται για την καλοκαιρινή τους περιοδεία. «Να που τώρα βρεθήκαμε να παίζουμε “κόντρες” με τα πιάνο μας. Μη φανταστείτε τίποτε ανταγωνιστικό, τραγούδια που αγαπήθηκαν από σχεδόν πέντε γενιές Ελλήνων. Ο Γιώργος συνεργάστηκε με τους κορυφαίους της εποχής του, τον Πάριο, τον Μητροπάνο, τη Μαρινέλλα. Αντίστοιχα κι εγώ συνεργάστηκα με τον Τερζή, τον Ρέμο, τη Θεοδωρίδου. Κάναμε πενήντα και πλέον παραστάσεις το χειμώνα και ξεκινάμε από το Βεάκειο Θέατρο στον Πειραιά την ερχόμενη Παρασκευή, 16 Ιουνίου, την καλοκαιρινή μας περιοδεία».

Ά.Κυριάκου - Γ.Μερκής: Οι πρώτες φωτογραφίες από το ταξίδι του μέλιτος!​​​​​​​

Μαζί τους οι Άκης Δείξιμος, Παναγιώτης Ραφαηλίδης, Βάλια Σωμαράκη και Μαίρη Στεφανακίδη, καθώς και ο σολίστας μπουζουκιού Γιώργος Παχής. Η παράσταση έχει τίτλο Ο Δικός Μας ο Δρόμος, δανεισμένο από το ομότιτλο τραγούδι που έχει γράψει ο Γιώργος Θεοφάνους, σε στίχους της Εύης Δρούτσα, και ερμήνευσε ο Πασχάλης Τερζής. Με αφορμή την έναρξη της περιοδείας τους, μιλά στο περιοδικό People για όλα.

Υπάρχει κάποια νύχτα που σου άλλαξε τη ζωή;

Ναι, όταν έχασα τη μητέρα μου, τον Απρίλιο του 1984. Ήμουν 16 ετών. Πήγα μεσημέρι να τη δω και ζήτησε να μας αφήσουν μόνους. Μου είπε «Γιώργο μου, μαλάκωσε με τον πατέρα σου, για να μαλακώσει κι εκείνος μαζί σου. Αποφάσισε το δρόμο που θες να ακολουθήσεις: θα είναι μουσική ή κάτι άλλο…». Με το «κάτι άλλο» εννοούσε τη ζωγραφική, αφού την αγαπούσα πολύ – κι ακόμη την αγαπώ. Εκείνο το βράδυ λοιπόν, μετά τη συνάντηση με τη μαμά μου –θα το θυμάμαι πάντοτε με μεγάλη τρυφερότητα– αποφάσισα να αφοσιωθώ στη μουσική και ό,τι κάνω να έχει σχέση με αυτή την αφοσίωση. Δεν χρησιμοποιώ τυχαία αυτή τη λέξη. Έπρεπε να δουλεύω τα βράδια για να μπορώ να πληρώνω το ωδείο και να μαζεύω χρήματα για να φύγω από την Κύπρο και να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα. Έτσι, έβαλα όλα τα άλλα σε δεύτερη μοίρα. Είχα μανία με πολλά πράγματα, αλλά εκείνη τη νύχτα αφοσιώθηκα για πάντα στη μουσική.

Άγνωστοι έδρασαν κακόβουλα στο αυτοκίνητο του Λούη Πατσαλίδη!​​​​​​​

 Και δικαιώθηκες…

Δεν έχω κανένα παράπονο, θα ήταν άδικο αν είχα.

 

 

Δειτε Επισης

Μαλού: Tραγουδούσε στη σκηνή του νυχτερινού κέντρου στο Μαρούσι την ώρα της φονικής συμπλοκής - Τι δήλωσε
Για το Μάλμε τους Σουηδίας αναχώρησαν η Μαρίνα Σάττι με τους συνεργάτες της
#TvQueen: Ο Τρύφωνος, η Αριστοτέλους, η Νατάσα Ιωάννου & το κυπριακό «πολυεργαλείο, χαμαιλέον & τζόκερ»
Ηλίας Ψινάκης: Η Κατερίνα Λιόλιου τον «άδειασε» δημόσια και η Μαίρη Συνατσάκη του έδωσε κορυφαία απάντηση
Πρώτο θέμα συζήτησης το διαζύγιο της Αθηνάς Οικονομάκου και του Φίλιππου Μιχόπουλου
Μαρία Σολωμού: «Αν ο γιος μου, μου έλεγε πως έχει σχέση με συμμαθήτριά μου, θα τον άφηνα να το ζήσει»
Αιμιλία Υψηλάντη: «Οι γονείς μου ήταν το σκάνδαλο της επαρχίας, δεν καταλάβαινε τίποτα ο πατέρας μου»
Γιώργος Μπένος: «Δέχτηκα bullying στο γυμνάσιο, με έδειχναν με το δάχτυλο γιατί έκανα παρέα με κορίτσια»
Γιώργος Αγγελόπουλος: «Ίσως έπρεπε να φύγει η μητέρα μου, για λόγους που δεν καταλαβαίνω τώρα»
Ο Ηλίας Ψινάκης αντί να ζητήσει συγγνώμη, δημιουργήσε θέμα για Λιόλιου & Συνατσάκη - H oργή της Αναστασοπούλου