Lady Gaga: «Καλή κυρία η Madonna, αλλά εγώ γράφω μόνη τη μουσική μου»

Η τραγουδίστρια ξεκαθαρίζει πως δεν επιθυμεί κανενός είδους σύγκριση με την βασίλισσα της ποπ και "πετάει το καρφάκι της", τονίζοντας πως εκείνη γνωρίζει να παίζει μια σειρά από μουσικά όργανα και συνθέτει η ίδια τη μουσική της

Από την πρώτη στιγμή που η ερμηνεύτρια του Poker Face εμφανίστηκε στην ποπ σκηνή, τα ΜΜΕ έσπευσαν να τη συγκρίνουν με την Madonna. Στις εκκεντρικές τις ενδυματολογικές επιλογές, στον τρόπο που μεταχειριζόταν το σεξ και την πρόκληση στα βίντεο κλιπ της, ακόμη και στα "στήθη πολυβόλα" που θύμισαν σε πολλούς τα "στήθη κώνους" της εποχής του Erotica. Η σύγκριση κράτησε χρόνια, σχολιάστηκε και διακωμωδήθηκε ακόμη και από τις ίδιες τις τραγουδίστριες. Πες, πες όμως κάτι μένει και φαίνεται πως όλη η συζήτηση ενοχλεί τις σταρ της μουσικής βιομηχανίας.

Δεν θέλω να είμαι ασεβής απέναντί στη Μαντόνα, αλλά εγώ παίζω μια σειρά από μουσικά όργανα. Γράφω η ίδια το σύνολο της μουσικής μου. Περνάω ώρες και ώρες κάθε μέρα στο στούντιο. Είμαι παραγωγός. Είμαι συνθέτης

Μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, η Lady Gaga, αποφάσισε να βάλει τέλος σε όλη αυτή τη συζήτηση με ένα σχόλιο κόσμιο, αλλά διόλου κομψό. "Η Madonna και εγώ διαφέρουμε πολύ. Δεν θα έκανα κανενός είδους σύγκριση. Δεν θέλω να είμαι ασεβής απέναντί στη Μαντόνα, αλλά εγώ παίζω μια σειρά από μουσικά όργανα. Γράφω η ίδια το σύνολο της μουσικής μου. Περνάω ώρες και ώρες κάθε μέρα στο στούντιο. Είμαι παραγωγός. Είμαι συνθέτης. Αυτό που κάνω είναι πολύ διαφορετικό". Όπως καταλαβαίνετε, ο πόλεμος είχε κηρυχθεί και δεν χρειαζόταν να απαντήσουν απλά οι θαυμαστές της μίας ή της άλλης pop diva.

Η Madonna απάντησε μέσα από τα social media, με ένα meme της Hilary Clinton, το οποίο όπως φαίνεται στη συνέχεια απέσυρε. Σε αυτό, η υποψήφια για την προεδρία φαίνεται να κρατά ένα τηλέφωνο στο χέρι, φορώντας μαύρα γυαλιά και στην εικόνα αναγράφεται: "Δεν μπορώ να σε ακούσω. Είμαι πολύ απασχολημένη να είμαι 'γαμάτη΄". Η ίδια σχολίαζε στην ανάρτησή της στο instagram: "Σαν το αφεντικό! LOL".

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια

01. Born This Way VS Express Yourself

Το "Born This Way" έμοιαζε αρκετά με το παλιότερο hit της Madonna "Express Yοurself" και η Madge το υπονόησε ξεκάθαρα. 
Η απάντηση της Lady Gaga; "Η μόνη ομοιότητα είναι η αλληλουχία των ακόρντων. Είναι η ίδια με εκείνη που χρησιμοποιούνταν εδώ και 50 χρόνια"

02. Ο πόλεμος του στήθους
Η σεξουαλική απελευθέρωση, οι εμφανίσεις που αποτελούν φεμινιστική δήλωση, έχουν σημαδέψει την καριέρα της Madonna. Το Erotica πίσω στη δεκαετία του '90 αποτέλεσε σημείο αναφορά για την ποπ σκηνή. 
Το "εφέ" των επιβλητικών-απειλητικών γυναικείων μαστών επιστράτευσε δεκαετίες αργότερα και η Lady Gaga, από το σουτιέν τις οποίας μάλιστα έβγαιναν πυροτεχνήματα

03. Όταν μια ντίβα τρώει "σαβούρες"

Αν και ο ρυθμός με τον οποίο "σαβουριάζεται" επί σκηνής η Lady Gaga δεν έχει ταίρι, ακόμη και στις πτώσεις και τις ατυχίες επί σκηνής μοιάζουν να μοιράζονται την ίδια "πρακτική".

04. Εντυπωσιακά εφέ...

Οι περιοδείες και των δύο είναι πάντα υπερπαραγωγή και σε αυτές δεν λείπουν τα βαριά αντικείμενα, το πολυμελές μπαλέτο και οι μηχανισμοί που προκαλούν δέος στην έναρξη κάθε συναυλίας.

05. Επίθεση στο... θρησκευτικό συναίσθημα

Η Madonna ήταν από τους πρώτους εμπορικούς καλλιτέχνες που προκάλεσε με το "Like A Prayer" που έβαλε ευθέως ενάντια στην Καθολική εκκλησία. Άλλωστε η Αμερικανή τραγουδίστρια έχει δηλώσει πως δεν ανήκει πλέον στο χριστιανικό ποιμνίο και έχει δείξει ενδιαφέρον για την Καμπάλα. 
Η Lady Gaga από την πλευρά της, με το Judas και ειδικά με το βίντεο κλιπ αυτού, προκάλεσε επίσης αντιδράσεις .

06. O καυγάς On air

Κι όλα αυτά παρά το γεγονός πως και οι δύο είχαν προσπαθήσει να διακωμωδήσουν την κόντρα σε ένα από τα επεισόδια του SNL, πριν από τρία χρόνια, όταν εμφανίστηκαν από κοινού στη σατιρική αμερικανική εκπομπή.

Πηγή: News247.gr

Δειτε Επισης

Αλέξης Γεωργούλης: «Διαλύθηκα όταν έμαθα την καταγγελία βιασμού εις βάρος μου, ήταν κεραυνός εν αιθρία»
Το πρώτο μήνυμα του Δημήτρη Δερματά μετά το τροχαίο και το χειρουργείο
Η απάντηση του Δημήτρη Παπανώτα μετά τις αντιδράσεις στις δηλώσεις του για τις κακοποιημένες γυναίκες
Γιάννης Ξανθόπουλος ανάρτησε το πρώτο του βίντεο 1,5 μήνα μετά το θανατηφόρο τροχαίο
Ποσειδώνας Γιαννόπουλος: «Ο πατέρας μου δεν με αποδέχθηκε… έλεγε αν σου βγει έτσι ο γιος, να τον σφάξεις»
Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο Νότης Σφακιανάκης – Αντιμέτωπος με νέα απώλεια
Μαρία Αντωνά και Άρης Σοϊλέδης ανταλλάζουν αναρτήσεις όλο νόημα μετά τον... χωρισμό τους
Γιώργος Καραμίχος: «Συνεχίζω τη θεραπεία μου για τον καρκίνο για λίγο ακόμα»
Γιώργος Θεοφάνους: «Είμαι παραδοσιακός, την Κυριακή θέλω να τρώμε κοτόπουλο με πατάτες, είμαι & της εκκλησίας»
Η δημόσια αντίδραση της Ελένης Βουλγαράκη, στις φήμες περί ντόπινγκ του συντροφου της, Φώτη Ιωαννίδη