10+1 celebrities με κατάθλιψη & ψυχικές διαταραχές

Μπορεί να έχουν τα πάντα, δεν παύουν ωστόσο να είναι και αυτοί άνθρωποι με τις αδυναμίες τους. Άλλωστε η κατάθλιψη και οι ψυχικές διαταραχές είναι συχνότερες στους αστέρες, που πολλές φορές δεν μπορού να διαχειριστούν την φήμη τους.  

Η Angelina Jolie έχει δηλώσει ότι σε νεαρή ηλικία πάλευε με την κατάθλιψη, που την οδηγούσε σε αυτοτραυματισμό. Το 2004 δήλωσε στο περιοδικό Allure: Είχα αυτό το πρόβλημα νωρίς όταν δεν μπορούσα να αισθανθώ κάποιον δεσμό με άλλο ανθρώπινο πλάσμα.

Το απόλυτο σύμβολο του σεξ, η Merilyn Monroe είτε αυτοκτόνησε το 1962 είτε όχι, σίγουρα αντιμετώπιζε θέματα που έχρηζαν σοβαρής ψυχιατρικής υποστήριξης. Ήταν μια οριακή προσωπικότητα με διαγνωσμένη διπολική διαταραχή.

Η επιτυχημένη ηθοποιός Gwyneth Paltrow λάτρευε τη μητρότητα όταν απέκτησε την μικρή κόρη της Apple, το 2004. Όταν αργότερα απέκτησε τον γιο της όμως έπαθε επιλόχειο κατάθλιψη. Για καιρό αισθανόταν μουδιασμένη.

Ο ηθοποιός Heath Ledger βρήκε στα 28 του τραγικό θάνατο τον Ιανουάριο 2008 από υπερβολική δόση υπνωτικών, καθώς έπασχε από αϋπνίες. Μετά το θάνατό του, το People αποκάλυψε τα θέματα κατάθλιψης που αντιμετώπισε μετά το χωρισμό του με την ηθοποιό Μισέλ Γουίλιαμς, με την οποία έχει και μια κόρη.

Η Catherine Zeta Jones το 2011 αποκάλυψε ότι έχει διπολική διαταραχή. Πάσχει από σοβαρή κατάθλιψη και με την δημόσια παραδοχή της βοήθησε πολύ κόσμο να απευθυνθεί σε ειδικούς ψυχιάτρους.

Θα το σκεφτώ αύριο... αύριο είναι μια άλλη μέρα . Αν χρησιμοποιείς αυτό το σλόγκαν για να σου δώσει έμπνευση, καλό θα ήταν να γνωρίζεις ότι η Scarlett O'Hara του Όσα Παίρνει ο Άνεμος - ή καλύτερα η ηθοποιός που την ενσάρκωσε, Vivian Lee - ήταν διπολική. Δυστυχώς εκείνη την εποχή δεν μπόρεσε να ακολουθήσει την κατάλληλη θεραπεία.

Η Uma Thurman υπήρξε μια από τις πιο όμορφες γυναίκες στο Χόλιγουντ... και ευτυχισμένη μανούλα. Έγινε διάσημη μέσα από τον ρόλο της στο κινηματογραφικό σίκουελ Kill Bill , όπου έσφαζε τους πάντες με το ξίφος της. Και όμως ταλανιζόταν από εκρήξεις χαμηλής αυτοεκτίμησης. Για πολύ καιρό - όπως λέει η ίδια - υποτιμούσε όλα όσα έκανε.

Η τραγουδίστρια Amy Winehouse δεν έγραψε το τραγούδι «Rehab» για πλάκα. Προβλήματα με το αλκοόλ, την κοκαΐνη και την μανιοκατάθλιψη την έσπρωξαν στα άκρα. «Από τα 16 μου παίρνω χάπια για να διώξω το μεγάλο μαύρο σύννεφο που νιώθω σαν να με ακολουθεί παντού» είχε πει, πολύ πριν βρεθεί νεκρή το 2011.

Η πριγκίπισσα Diana υπέφερε από μοναξιά και κατάθλιψη. Τα θέματα διατροφικής διαταραχής που αντιμετώπιζε τα περιγράφει στο βιβλίο της (2005): Down Came the Rain: My Journey Through Postpartum Depression.

Ο Owen Wilson φαίνεται ένας χαλαρός ηθοποιός που έχει γίνει γνωστός από τη συμμετοχή του κυρίως σε ανάλαφρες κωμωδίες. Κι όμως, ο κόσμος είδε την σκοτεινή του πλευρά του το 2007 όταν έγινε γνωστό ότι έκανε απόπειρα αυτοκτονίας στο σπίτι του στην Καλιφόρνια. Ετών 38 τότε.

Η ηθοποιός της Disney και τραγουδίστρια Demi Lovato νοσηλεύτηκε το 2010 για συναισθηματικά και ψυχικά ζητήματα. Η Λοβάτο αποκάλυψε στο People ότι πάσχει από ανορεξία, βουλιμία και διπολική διαταραχή.

Δειτε Επισης

Αλέξης Γεωργούλης: «Διαλύθηκα όταν έμαθα την καταγγελία βιασμού εις βάρος μου, ήταν κεραυνός εν αιθρία»
Το πρώτο μήνυμα του Δημήτρη Δερματά μετά το τροχαίο και το χειρουργείο
Η απάντηση του Δημήτρη Παπανώτα μετά τις αντιδράσεις στις δηλώσεις του για τις κακοποιημένες γυναίκες
Γιάννης Ξανθόπουλος ανάρτησε το πρώτο του βίντεο 1,5 μήνα μετά το θανατηφόρο τροχαίο
Ποσειδώνας Γιαννόπουλος: «Ο πατέρας μου δεν με αποδέχθηκε… έλεγε αν σου βγει έτσι ο γιος, να τον σφάξεις»
Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο Νότης Σφακιανάκης – Αντιμέτωπος με νέα απώλεια
Μαρία Αντωνά και Άρης Σοϊλέδης ανταλλάζουν αναρτήσεις όλο νόημα μετά τον... χωρισμό τους
Γιώργος Καραμίχος: «Συνεχίζω τη θεραπεία μου για τον καρκίνο για λίγο ακόμα»
Γιώργος Θεοφάνους: «Είμαι παραδοσιακός, την Κυριακή θέλω να τρώμε κοτόπουλο με πατάτες, είμαι & της εκκλησίας»
Η δημόσια αντίδραση της Ελένης Βουλγαράκη, στις φήμες περί ντόπινγκ του συντροφου της, Φώτη Ιωαννίδη