10 +1 διάσημοι θύματα τροφικών διαταραχών!

Οι διατροφικές διαταραχές αγγίζουν ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Φυσικά δεν αφήνουν ανεπηρέαστους ούτε τους celebrities. Μερικοί από αυτούς έχουν μοιραστεί με τον κόσμο τον αγώνα που έδωσαν με κάποια διατροφική διαταραχή στο παρελθόν, ενώ άλλοι διανύουν ακόμα τον αγώνα τους. Δυστυχώς υπάρχουν και τα τα παραδείγματα των ανθρώπων που δεν κατάφεραν ποτέ να ανταπεξέλθουν και να χάσουν την μάχη, όπως πρόσφατα συνέβη και με την Νανά Καραγιάννη. 
 
Νανά Καραγιάννη

Η μάχη της με την νευρική ανορεξία κράτησε πολλά χρόνια ενώ έφτασε να ζυγίζει μόλις 36 κιλά. «Τον πρώτο καιρό όμως δεν νομίζω ότι βλέπαμε το ίδιο πράγμα εγώ και ο άντρας μου. Εγώ έβλεπα μια καλλίγραμμη κανονική κοπέλα. Και έλεγα μια χαρά είμαι μωρέ, πώς κάνουν όλοι έτσι;» ανέφερε για τον πρώτο καιρό, για να συνειδητοποιήσει αργότερα πως είναι σαν “σκιάχτρο” όπως χαρακτηριστικά η ίδια χαρακτηρίζει την σιλουέτα της. «Κάποια στιγμή κατάλαβα ότι τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά και χρειάζομαι βοήθεια» δήλωσε πριν από λίγο καιρό ωστόσο η κατάσταση της δεν βελτιώθηκε.  
 
Ζέτα Δούκα

Η νευρική ανορεξία «χτύπησε» την πόρτα και της Ζέτας Δούκα στην περίοδο της εφηβείας της. Είχε φτάσει τότε να ζυγίζει 40 κιλά! «Ήταν κάτι εφιαλτικό, θα μπορούσα να έχω πεθάνει. Έτρωγα και έκανα εμετό για να μην παχύνω. Μπορούσα να κάνω εμετό ακόμη και 10 φορές την ημέρα. Έπρεπε να πάρω κάποιες ορμόνες για να επανέλθει  το   σύστημα   του    οργανισμού μου   σε   φυσιολογική κατάσταση» είχε δηλώσει.
 
Τατιάνα Στεφανίδου

Η Τατιάνα Στεφανίδου είχε παραδεχτεί ότι είχε πολλά θέματα από παιδί. Έχει φταίξει ο χορός και η σχέση μου με τη μάνα μου. Είχα πλάσει και την εικόνα της τελειότητας στο μυαλό μου, συν ο χορός που πρέπει να είσαι σκελετός, με οδήγησαν σε διατροφικές διαταραχές», είχε παραδεχθεί, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι είχε φτάσει να ζυγίζει 48 κιλά με ύψος 1,72 μ.
 
Ανδριανή Τσάφου

Το μοντέλο, που είχε πάρει παλαιότερα μέρος και στο διαγωνισμό ομορφιάς «Playmate», είχε φτάσει στο σημείο να ζυγίζει μόλις 32 κιλά. Μάλιστα, νοσηλεύτηκε για αρκετούς μήνες σε ιδιωτική κλινική για να ξεπεράσει τον εφιάλτη της ανορεξίας.

Shaya

Την άσχημη αυτή εμπειρία έχει ζήσει και η Shaya, η οποία άρχισε να χάνει τα μαλλιά της εξαιτίας της νευρικής ανορεξίας. «Όταν ήμουν δεκαοχτώ, πριν ακόμα δηλώσω συμμετοχή στο Pop Stars, είχα φτάσει σε σημείο να τρώω εκατό γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρα. Παράλληλα έκανα πολλές ώρες γυμναστική, τρώγοντας ουσιαστικά τίποτα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να νιώθω αδύναμη, να μου πέσουν τα μαλλιά και να φτάσω στα όρια της νευρικής ανορεξίας. Τελικά το μόνο που κατάφερα ήταν να καταστρέψω τον οργανισμό μου, ενώ τώρα τρώγοντας υγιεινά και σωστά, χωρίς να στερούμαι τίποτα, μπορώ να έχω το επιθυμητό βάρος» έχει υποστηρίξει.
 
Ελευθερία Ελευθερίου

Η Ελευθερία Ελευθερίου αποκάλυψε τη «μάχη» που έδωσε με τη νευρική ανορεξία: «Το ότι το πρόλαβα είναι από μόνο του πολύ σημαντικό, γιατί έχω αυτογνωσία και μπορούσα να καταλάβω αν έκανα κακό στον οργανισμό μου και σε μένα την Ελευθερία την ίδια. Χωρίς να το καταλάβω, μπήκα σε μια διαδικασία... Υπήρξαν    κάποιες μέρες που δεν έτρωγα τίποτα. Από ένα σημείο και μετά έκανα πολύ ακραία πράγματα. Ήταν πολύ   μεγάλο   λάθος. Έκανα πολύ κακό στην υγεία μου. Το πρόλαβα.  Ξύπνησα μια μέρα και λέω: ΟΚ, πρέπει να βρεις τον  εαυτό  σου.  Απομονώθηκα στον εαυτό μου 5-6 μήνες και λέω: θα ασχοληθώ με την Ελευθερία, την υγεία της και τίποτα άλλο».
 
Μάρα Δαρμουσλή


Πέντε χρόνια πάλεψε με τη νευρική ανορεξία η Μάρα Δαρμουσλή, η οποία σε ηλικία 20 ετών έφτασε να ζυγίζει μόλις 20 κιλά. «Με είδε ο μάνατζερ μου και μου είπε: "Πώς έχεις γίνει έτσι σαν κρεμάστρα; Δεν πρόκειται να δουλέψεις έτσι". Ταρακουνήθηκα, καθώς όλα είχαν γίνει για τη δουλειά. Με επιμονή και υπομονή ξεπέρασα την ανορεξία. Ωστόσο, η μάστιγα αυτή έχει πολλά κεφάλια και μου γύρισε σε πολυετή βουλιμία».
 
Ευτύχης Μπλέτσας

Πριν από λίγα χρόνια έφτασε να ζυγίζει μόλις 52 κιλά! «Δεν είναι ότι δεν έτρωγα, απλά είχα αδυνατήσει πάρα πολύ. Ήμουν μανιακός με το τι έτρωγα, πολλές φορές έλεγα σήμερα δεν θα φάω αυτό, αλλά κάτι άλλο με λιγότερες θερμίδες».
 
Μένιος Φουρθιώτης

 


Ο εμπορικός διευθυντής του Epsilon και παρουσιαστής της εκπομπής   «Αποκαλυπτικά» είχε μιλήσει ανοιχτά για τη μάχη που έδωσε κι εκείνος με τη νευρική ανορεξία. Όταν ήταν 21 χρονών από τα 150 κιλά που είχε φτάσει να ζυγίζει, λόγω της   ανορεξίας έπεσε στα 43 κιλά! Σήμερα ζυγίζει 50 κιλά και, όπως λέει προσπαθεί να πάρει κι άλλα.
 
Victoria Beckham


 Αν και η ίδια δεν το έχει παραδεχθεί επισήμως, έχει μιλήσει για την διαρκή της αγωνία να δείχνει και να είναι αδύνατη. Η ίδια αναφέρει πως είχε εμμονή με το σώμα της, όσο καιρό έκανε καριέρα ως μέλος του συγκροτήματος των Spice Girls. “Στο γυμναστήριο, αντί να κοιτάζω τη στάση του σώματος, μετρούσα την περιφέρεια, αλλά και το προγούλι, να δω αν έχω αδυνατίσει”. “Ξεκίνησα να τρέφομαι αποκλειστικά με λαχανικά! Δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου πως είχα κάποια διατροφική διαταραχή” αναφέρει η ίδια αργότερα.
 
Lady Gaga


Lady Gaga: Αφού την κατηγόρησαν ότι πήρε κιλά, η 27χρονη star αποκάλυψε στους fans της ότι στα 15 της έπασχε από βουλιμία και ανορεξία. Ακολούθως πόσταρε στο λογαριασμό της φωτογραφίες της με εσώρουχα, αναδεικνύοντας τα τροφαντά της οπίσθια, και κάλεσε τους θαυμαστές της να την ακολουθήσουν στην «Επανάσταση του Σώματος».
 
Oprah Winfrey

Η Oprah Winfrey έδωσε και δίνει ένα δικό της αγώνα ενάντια στην υπερφαγία. Τα δύσκολα παιδικά της χρόνια την οδήγησαν σε μια πολυετή μάχη με την υπερφαγία. "Ήταν πάντα ένας αγώνας. Ένιωθα πιο ασφαλής και προστατευμένη όταν ήμουν πιο παχιά. Το φαγητό ήταν πάντα μια παρηγοριά” αναφέρει η ίδια η Αφροαμερικανή παρουσίαστρια.
  

 

 

 

 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Αλέξης Γεωργούλης: «Διαλύθηκα όταν έμαθα την καταγγελία βιασμού εις βάρος μου, ήταν κεραυνός εν αιθρία»
Το πρώτο μήνυμα του Δημήτρη Δερματά μετά το τροχαίο και το χειρουργείο
Η απάντηση του Δημήτρη Παπανώτα μετά τις αντιδράσεις στις δηλώσεις του για τις κακοποιημένες γυναίκες
Γιάννης Ξανθόπουλος ανάρτησε το πρώτο του βίντεο 1,5 μήνα μετά το θανατηφόρο τροχαίο
Ποσειδώνας Γιαννόπουλος: «Ο πατέρας μου δεν με αποδέχθηκε… έλεγε αν σου βγει έτσι ο γιος, να τον σφάξεις»
Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο Νότης Σφακιανάκης – Αντιμέτωπος με νέα απώλεια
Μαρία Αντωνά και Άρης Σοϊλέδης ανταλλάζουν αναρτήσεις όλο νόημα μετά τον... χωρισμό τους
Γιώργος Καραμίχος: «Συνεχίζω τη θεραπεία μου για τον καρκίνο για λίγο ακόμα»
Γιώργος Θεοφάνους: «Είμαι παραδοσιακός, την Κυριακή θέλω να τρώμε κοτόπουλο με πατάτες, είμαι & της εκκλησίας»
Η δημόσια αντίδραση της Ελένης Βουλγαράκη, στις φήμες περί ντόπινγκ του συντροφου της, Φώτη Ιωαννίδη