Απολαυστικό ταξίδι γεύσεων στο Pier One με έμπνευση του διάσημου σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσου

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο των αυθεντικών γεύσεων και των αισθήσεων, απόλαυσαν εκπρόσωποι των ΜΜΕ, γευσιγνώστες, επιχειρηματίες, γνωστές προσωπικότητες της κοινωνικής ζωής και καλλιτέχνες, οι οποίοι παρευρέθηκαν στο Grand Opening Event του Pier One Cafe Restobar στο Παλιό Λιμάνι Λεμεσού. 

 

Την απολαυστική βραδιά γευσιγνωσίας δίπλα στη θάλασσα, σφράγισε με την παρουσία του ο διάσημος σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος, ενώ η άψογη αισθητική του Pier One που αποπνέει τον αέρα ενός superyacht που έχει αράξει στην προβλήτα του λιμανιού, μάγεψε τους παρευρισκόμενους. 

Η κα Γεωργία Δελλά Senior Marketing Manager καλωσορίζοντας τους εκλεκτούς προσκεκλημένους, επεσήμανε ότι το Pier One είναι ένα καφεστιατόριο και bar για όλες τις ώρες της ημέρας, με fusion δημιουργίες και έμφαση στην ποιότητα και τη γεύση. Στόχος μας πρόσθεσε, είναι να αποτελέσει ένα ιδιαίτερο προορισμό για πρόγευμα και καφέ, για ένα απολαυστικό μεσημεριανό ή για ένα επαγγελματικό γεύμα ή δείπνο. Τα ποιοτικά και εκλεκτά κρασιά από την μοναδική κάβα του Pier One ανέφερε η κα Δελλά, συνοδεύουν αρμονικά το φαγητό, ενώ τα ευφάνταστα signature κοκτέιλ φτιαγμένα από τους εξειδικευμένους mixologists κάνουν τη νύχτα ακόμα πιο μεθυστική. Το Pier One, κατέληξε, είναι ένας μοναδικός χώρος που δημιουργήθηκε με πολλή αγάπη για να προσφέρει απολαυστικά ταξίδια γεύσεων και αρωμάτων. 
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ο οποίος υπογράφει το μενού του Pier One, απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους, τόνισε πως με έμπνευση τη γαστρονομική κουλτούρα από διάφορα μέρη του πλανήτη και με γνώμονα τα αγνά υλικά, οι συνταγές επαναπροσδιορίζονται και μεταμορφώνονται σε πρωτότυπα πιάτα που αναδεικνύουν την ποιότητα, τη γεύση αλλά και την αισθητική. Βασική αρχή της κουζίνας, υπέδειξε ο διακεκριμένος σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος, είναι η αγάπη, η δημιουργικότητα και ο αυτοσχεδιασμός.

Ο σεφ του Pier One Βαγγέλης Μωραΐτης, αναφέρθηκε στην πρώτη επαφή που είχε πριν από μερικά χρόνια με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή Master Chef ως διαγωνιζόμενος και υπογράμμισε τη σημασία της γνώσης και της εμπειρίας που αποκόμισε από τη συνεργασία του με το γνωστό σεφ.  Ο Βαγγέλης Μωραΐτης εξήγησε επίσης τη φιλοσοφία των συνταγών, αποκάλυψε τα 
highlights των fusion δημιουργιών και σημείωσε ότι τα εκλεκτά πιάτα από τη διεθνή κουζίνα, έχουν στοιχεία και πινελιές τόσο από τη Μεσόγειο και την Ευρώπη όσο και από την Άπω Ανατολή και Λατινική Αμερική. Σχολιάζοντας την αφοσίωση που χαρακτηρίζει την ομάδα του Pier One, τόνισε ότι είναι το σημαντικότερο στοιχείο της επιτυχίας, καθώς υπάρχει σύμπνοια, ομαδικότητα και αλληλοσεβασμός, γεγονός που καθιερώνει είπε, το χώρο ως ιδανικό για απολαυστικό φαγητό, ποτό και χαλάρωση.
Οι παρευρισκόμενοι που εντυπωσιάστηκαν από το υπέροχο σκηνικό που συνθέτει το χώρο, διείσδυσαν ακόμη περισσότερο στην ιδιαίτερη αρχιτεκτονική προσέγγιση και φιλοσοφία του Pier One, μέσα από τις περιγραφές του δημιουργού αρχιτέκτονα Μηνά Κοσμίδη, ο οποίος εξήγησε ότι η αποβάθρα, η θάλασσα, το παλιό λιμανάκι και η νέα Μαρίνα που ξετυλίγονται στα μάτια του επισκέπτη, αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για το σχεδιασμό του μεγαλοπρεπούς μεταλλικού κτιρίου. Το μπαρ πρόσθεσε ο Μηνάς Κοσμίδης, αποτελεί πόλο έλξης και φωτιζόμενο τη νύχτα καλεί τους περαστικούς να ανακαλύψουν το χώρο, ενώ το σμήνος των ροζ μεταλλικών φλαμίνγκο συμβολίζει την ελευθερία, την ομορφιά και τη χαρούμενη διάθεση. Η επίπλωση κατέληξε, σε αποχρώσεις μπεζ και μπλε (άμμος - θάλασσα) με ροζ πινελιές, συνθέτει την τελική εικόνα της αφήγησης της ιστορίας του Pier One.

 

 

Ο χώρος που σχεδιάστηκε καταλαμβάνει το εσωτερικό του μεγαλύτερου κτιρίου του νέου συμπλέγματος που κοσμεί το παλιό λιμάνι της Λεμεσού μετά από την πρόσφατη αναδιαμόρφωση του. Μέσα στο μεγαλοπρεπή μεταλλικό όγκο του κτιρίου, ο οποίος παραπέμπει σε αποβάθρα, στηριζόμενος σε μεγάλες μεταλλικές κολώνες, αναπτύσσεται το Pier One. Στο άκουσμα και μόνο του ονόματος υποψιάζεται κανείς τι πρόκειται να δει κατά την επίσκεψή του. 


Το κτίριο βρίσκεται σε θέση ιδιαίτερη και πλεονεκτική. Διαθέτει περιμετρική θέα 180 μοιρών προς το παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού. Οι παλιές και νέες αποβάθρες, η θάλασσα, το παλιό λιμανάκι και η νέα Μαρίνα ξετυλίγονται στα μάτια του επισκέπτη. 


Όλα τα παραπάνω στοιχεία του περιβάλλοντος χώρου, αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης κατά τον σχεδιασμό. Επίσης, το γεγονός ότι η περιοχή της Λεμεσού και της Λάρνακας αποτελούν φυσικό καταφύγιο για πολλά πτηνά και ιδιαίτερα για φλαμίνγκο αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα του concept. Ο μόνος περιοριστικός παράγοντας κατά την μελέτη ήταν το γεγονός, πως έπρεπε να διατηρηθούν κάποια υπάρχοντα στοιχεία του κτιρίου όπως, η βασική εσωτερική διαμόρφωση, τα υλικά των δαπέδων, οι ψευδοροφές και τα υαλοστάσια στο μεγαλύτερο τους μέρος.
Ο προς μελέτη χώρος θα έπρεπε να διαμορφωθεί σε ένα μόνο επίπεδο διαχωρίζοντας στον ελάχιστο βαθμό το μέσα με το έξω. Στο εσωτερικό υπήρχαν ήδη διαμορφωμένοι οι λειτουργικοί και βοηθητικοί χώροι (κουζίνες, αποθήκες, τουαλέτες, κ.α.) και έπρεπε να διατηρηθούν τόσο οι θέσεις όσο και το εμβαδόν τους. Οπότε ο χώρος που παρέμενε εσωτερικά περιοριζόταν σε έναν γυάλινο όγκο με ανοίγματα από τις τρεις πλευρές εκ των οποίων η μία αποτελούσε και συνέχεια της βεράντας.


Ο εξωτερικός χώρος καθορίζεται ουσιαστικά από μια μεγάλη στεγασμένη βεράντα με ύψος που πλησιάζει τα πέντε μέτρα. Ο μεταλλικός σκελετός του κτιρίου, δοκάρια – κολώνες – εντατήρες, είναι όλα εμφανή και βαμμένα λευκά, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στην συνολική εντύπωση του κελύφους.


Όλος αυτός ο μεταλλικός – γυάλινος, ψυχρός αλλά και αέρινος κτιριακός όγκος έπρεπε να πάρει ψυχή και να έχει να διηγηθεί στους περαστικούς ή στους επισκέπτες του μία ξεκάθαρη και ενδιαφέρουσα ιστορία. 
Στο εσωτερικό κατασκευάστηκε ένα μεγάλο ορθογώνιο φωτεινό μεταλλικό πλαίσιο με κενά και πλήρη από ξύλινα στοιχεία και εγγεγραμμένους φωτιστικούς δακτυλίους. Δημιουργήθηκε ουσιαστικά ένα «box in a box», ένα δεύτερο κέλυφος που περιβάλλει τον κύριο χώρο εστίασης. Τα ορθογώνια ανοίγματα του σε ποικίλα μεγέθη ακολουθούν έναν ελεύθερο κάνναβο δημιουργώντας μία ενδιαφέρουσα χάραξη στον χώρο που συνεχίζεται και στις τρεις διαστάσεις, αλλά πάντοτε αφήνοντας τα κατάλληλα ανοίγματα ελεύθερα προς τη θέα. Στον εξωτερικό χώρο της βεράντας, με τη συμβολή και του μεγάλου ύψους η αίσθηση του περιβάλλοντος χώρου και η επαφή με το υγρό στοιχείο αφήνονται ανεμπόδιστες. 


Το εξωτερικό μπαρ τοποθετήθηκε κεντρικά στον χώρο και σε επαφή με την εξωτερική σκάλα και επενδύθηκε με όνυχα ο οποίος φωτιζόμενος από πίσω τη νύχτα αποτελεί το ιδανικό φόντο για τη μεταλλική κατασκευή στο πρώτο πλάνο η οποία επαναφέρει το μοτίβο με τους δακτυλίους και τα γραμμικά στοιχεία της εσωτερικής κατασκευής. Ο όγκος του μπαρ αποτελεί έτσι τον κεντρικό πόλο έλξης της βεράντας και φωτιζόμενος τις νυχτερινές ώρες καλεί τους περαστικούς από μακριά να πλησιάσουν και να ανακαλύψουν τον χώρο. 
Τα υψηλότερα σημεία του εξωτερικού όγκου του εστιατορίου καταλαμβάνονται από ένα σμήνος ροζ μεταλλικών φλαμίνγκο σε σχηματισμό πτήσης, τα οποία δίνουν την εντύπωση πως πετώντας κάνουν το πέρασμα τους μέσα από τον χώρο συμβολίζοντας την ελευθερία, την ομορφιά και τη χαρούμενη διάθεση. 
Τα τροπικά φυτά, το ροζ των φωτιστικών και η πολυχρωμία των μπουκαλιών στα ράφια του μπαρ συμπληρώνουν τη χρωματική παλέτα της βεράντας. Οι λευκοί μεταλλικοί σκελετοί των επίπλων έχοντας ως φόντο άλλοτε τις ξύλινες επιφάνειες των δαπέδων και άλλοτε τις μαρμάρινες μπεζ των τραπεζιών εισάγουν το λευκό του κελύφους στο χώρο. Τα υφάσματα της επίπλωσης από την άλλη ισορροπούν σε αποχρώσεις μπεζ και μπλε (άμμος - θάλασσα) με ροζ πινελιές που συνθέτουν την τελική εικόνα της αφήγησης της ιστορίας του Pier One.

 

 

Δειτε Επισης

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο Νότης Σφακιανάκης – Αντιμέτωπος με νέα απώλεια
Αιφνίδια αποχώρηση βόμβα της Πρωθιέρειας του Mega - H συνεργασία της Ελένης Μενεγάκη ολοκληρώνεται
Ελεονώρα Μελέτη: «Δεν είμαι άνεργη παρουσιάστρια και αποφάσισα να κατέβω στις Ευρωεκλογές»
Κλέλια Ρένεση για Κωνσταντίνο Πολυχρονοπούλο: «Δεν τον ρώτησα ποτέ και δεν με ένοιαξε αν έπαιξε φρουτάκια»
Κατερίνα Στανίση: «Όταν μίλησα για την κακοποίησή μου δε μου συμπαραστάθηκε καμία γυναίκα»
Γιώργος Λιάγκας: «Ο σταθμάρχης είχε πόρνη για να σκοτώνει την ώρα του ενώ οι επιβάτες σκοτώθηκαν κανονικά»
Αλέξης Γεωργούλης: «Δεν αναγνωρίζω τίποτα στην καταγγελία εις βάρος μου. Δεν πιστεύω ότι θα καταδικαστώ»
Η Αλέξια, έψαλλε τον Εθνικό Ύμνο στην Νέα Υόρκη: «Είμαι βαθειά συγκινημένη που είχα αυτή την τιμή»
Το ευχαριστώ της Μαρίνας Ψάλτη στην κηδεία του συζύγου της, Γιάννη Φέρτη
Νέο Deli μενού στα Caffè Nero!