Άσε τα σούξου μούξου, εδώ πρέπει να φας!

Το Σούξου Μούξου Μανταλάκια άνοιξε τις πόρτες του το 2009, στην οδό Ονασαγόρου, ξυπνώντας με τις μυρωδιές του τη μέχρι τότε «ωραία κοιμωμένη» οδό. Απευθύνεται στον κόσμο που θέλει να ταξιδέψει σε καινούργιες γευστικές εμπειρίες, βασισμένες στην ελληνική κουζίνα. Ο chef του εστιατορίου, Χαράλαμπος Καραούζας, δημιουργεί με απίστευτο πάθος υπέροχα πιάτα, που σε χορταίνουν πρώτα στο μάτι, ωστόσο προτιμά να μη δίνει ονόματα στα πιάτα του, αλλά να βασίζεται σε μια περιγραφή του πιάτου, ώστε να ξυπνήσει στον πελάτη την αίσθηση της λαχτάρας και της νοσταλγίας.

Το εστιατόριο το ξεχωρίζει κανείς για την ισορροπία των γεύσεων που απαιτεί η υψηλή γαστρονομία, για την ποιότητα των υλικών και για την άψογη εξυπηρέτηση. Αρκετά είναι μάλιστα τα πιάτα του εστιατορίου που συζητήθηκαν πολύ, με τα «μοσχαρίσια μάγουλα» να κατέχουν τα σκήπτρα. Η ελληνική πινελιά δεν λείπει στο Σούξου Μούξου Μανταλάκια ούτε από το μενού για τα γλυκά. Όλα φτιαγμένα με αγνά υλικά, κάνουν την προσπάθεια να αντισταθεί κανείς πολύ δύσκολη! Το εστιατόριο μάς ταξιδεύει στην Ελλάδα ακόμα και με την ατμόσφαιρά του, έτσι από την κάβα του δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα πιο εκλεκτά κρασιά της Ελλάδας και όχι μόνο.
 
O chef που δεν δίνει ονομασίες στα πιάτα του


Ο chef του εστιατορίου, Χαράλαμπος Καραούζας, ξεκίνησε να πειραματίζεται κρυφά με τη μαγειρική στην κουζίνα της μαμάς του, από την ηλικία των οκτώ ετών. Τελικά ακολούθησε το πάθος του με επιτυχία.
Ποιο ήταν το πρώτο πιάτο που δημιούργησες;
Ήταν το μακρινό 1994, όταν δημιούργησα ένα κοτόπουλο με ταλιατέλες. Ήταν ένα από τα πιάτα που έγιναν σήμα κατατεθέν σε εστιατόριο στην Αθήνα και το εστιατόριο αυτό έμελλε να αλλάξει και τις γαστρονομικές συνήθειες μιας ολόκληρης πόλης.
Ποιο είναι το υλικό που έχεις πάντα στην κουζίνα σου;
Αγαπημένο, ταπεινό και παντοδύναμο ελαιόλαδο. Το έχουμε σε πληθώρα και δεν έχουμε μπει σε διαδικασία σκέψης για το τι χρυσό έχουμε στα χέρια μας και δεν το εκτιμούμε ανάλογα.
Τι χρειάζεται ένα πιάτο για να είναι επιτυχημένο;
Πέρα από την αγάπη για αυτό που κάνεις, χρειάζεται άμεση γνώση για τις αντιδράσεις των υλικών, διατήρηση των ισορροπιών σε ένα πιάτο και να μην υπάρχουν υπερβολές στο πάντρεμα των γεύσεων. Έτσι θωρακίζεις ένα πιάτο με τεχνογνωσία και σιγουριά.

 

Δειτε Επισης

Ραγίζει καρδιές ο Γιώργος Γιαννιάς για την απώλεια των γονιών του: «Νιώθω μισός»
Κώστας Αποστολάκης: «Αισθάνθηκα ότι αδίκησα την κόρη μου σε πράγματα άυλα, μη φθαρτά, ψυχολογικά»
Το βίντεο του Γιάννη Καλλιάνου με δάκρυα στα μάτια: «Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν»
Ο Πύρρος Δήμας μιλά για την αλλαγή επιθέτου της κόρης του και το θέμα που κάποιοι δημιούργησαν
Το δημόσιο μήνυμα του Γρηγόρη Πετράκου - Μετά τον κορωνοιό, αμφισβητεί και την αφρικανική σκόνη
Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές: με την Πλεύση Ελευθερίας - Μαζί του ο Κωστής Σαββιδάκης
Φουρέιρα Vs. Αργυρός: Κόντρα του N.1 και Ν.2 της ελληνικής δισκογραφίας για το πρώτο Diamond άλμπουμ!
Κόλαφος o Γιώργος Λιάγκας κατά Κυριάκου Βελόπουλου: «Ξεπέρασες τα εσκαμμένα. Χυδαίες οι αναφορές σου»
Απίστευτο! Ο Elon Musk αποθεώνει την Ελένη Τσολάκη: «Πολύ όμορφος τρόπος να ξυπνάς στην Ελλάδα»
H Μαρίνα Σάττι εντυπωσιάζει ξανά την #Eurovision με live διασκευή, παραδοσιακού τραγουδιού της Νάουσας