Epic: Το No1 δίκτυο κινητής τηλεφωνίας στην Κύπρο

 
 
Το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της Epic κατέκτησε την πρώτη θέση και απέσπασε την πιστοποίηση "Best Mobile Network in Test" σύμφωνα με την ανεξάρτητη διεθνή εταιρεία μετρήσεων και ελέγχου δικτύων umlaut (παλαιότερα γνωστή ως P3), με βάση συγκριτικές μετρήσεις που διεξήγαγε το προηγούμενο διάστημα στη χώρα.
 
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

Η Epic αναγνωρίστηκε ως «Best Mobıle Network in Τest» στην Κύπρο σύμφωνα με την umlaut, την ανεξάρτητη γερμανική εταιρεία με παγκόσμιο αποτύπωμα η οποία για περισσότερο από δύο δεκαετίες παρέχει υπηρεσίες μετρήσεων και ελέγχου δικτύων στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο.

Το βραβείο «Best Mobile Network in Test» απονεμήθηκε στην Epic μετά από εκτενή αξιολόγηση των κυπριακών δικτύων κινητής τηλεφωνίας σε περίοδο 24 εβδομάδων (4 Νοεμβρίου 2019 έως 19 Απριλίου 2020), μέσω ανεξάρτητης μελέτης που διεξήχθη με τη μέθοδο του crowdsourcing.

Η μεθοδολογία και τα αποτελέσματα των μετρήσεων της umlaut σχετικά με την απόδοση των δικτύων κινητής τηλεφωνίας αναγνωρίζονται σε περισσότερες από 120 χώρες ως το de facto πρότυπο του κλάδου.

Η μεθοδολογία της umlaut εστιάζει στην εμπειρία του χρήστη σε κάθε δίκτυο. Τα αποτελέσματα των ανεξάρτητων μετρήσεων αξιοποιούνται από πολυάριθμους κορυφαίους τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς όπως το Vodafone Group, η Deutsche Telecom / T-Mobile (Group), η Swisscom (Switzerland), η Verizon (USA), η EE (ΗΒ) και άλλες, ώστε αυτοί σταθερά να βελτιώνουν την ποιότητα υπηρεσιών του δικτύου τους.
Η Epic κατατάχθηκε στην πρώτη θέση ανάμεσα στα εγχώρια δίκτυα κινητής τηλεφωνίας καθώς έλαβε την υψηλότερη συνολική βαθμολογία, 861 βαθμούς (σε κλίμακα 1 - 1000).

Συγκεκριμένα, το βραβείο “Best Mobile Network in Test” στηρίζεται στη βαθιά και πολύχρονη εμπειρία της umlaut στο πεδίο των μετρήσεων και ελέγχου δικτύων κινητής τηλεφωνίας, δοκιμές που αξιολογούν, συγκρίνουν και πιστοποιούν την απόδοσή τους. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω ανεξάρτητων μετρήσεων της απόδοσης των δικτύων. Το δίκτυο κινητής της Epic συγκριτικά με τους κύριους ανταγωνιστές της στην αγορά κατέκτησε την πρώτη θέση σε:

• Coverage Excellence - 4G Broadband focus. Πρόκειται για συγκριτικούς βασικούς δείκτες απόδοσης (ΚΡΙs) που μετρούν το εύρος και ποιότητα των ευρυζωνικών υπηρεσιών σε αστικές, ημιαστικές και άλλες περιοχές.
• Time on Broadband. Η κατηγορία καταγράφει την εμπειρία του τελικού χρήστη ο οποίος διαθέτει συσκευή και πλάνο 4G και μετρά την καλή ατομική επίδοση των ευρυζωνικών υπηρεσιών μέσω του «χρόνου παραμονής» του χρήστη στο δίκτυο 4G.
• Fastest Speeds supporting HD (ταχύτητες από 5 Mbps και άνω). Η κατηγορία μετρά τη συχνότητα με την οποία οι χρήστες επιτυγχάνουν ταχύτητες που υποστηρίζουν δημοφιλείς υπηρεσίες που απαιτούν 5 Mbps και άνω.
• Ultra-Fastest Speeds supporting UHD Video (ταχύτητες από 20 Mbps και άνω). Η κατηγορία μετρά τη συχνότητα με την οποία οι χρήστες επιτυγχάνουν ταχύτητες που υποστηρίζουν δημοφιλείς υπηρεσίες που απαιτούν 20 Mbps και άνω.
• Best OTT Voice Class (απαιτείται latency 100 ms ή λιγότερο). Η κατηγορία μετρά την καλή ατομική επίδοση στη χρήση over-the-top φωνητικών υπηρεσιών, όπως φωνητικές κλήσεις μέσω Skype, WhatsApp και Viber.
Ο Hakan Ekmen, CEO Telecommunication της umlaut, δήλωσε σχετικά: «Συγχαρητήρια στην Epic για το βραβείο “Best-in Test” για το δίκτυο κινητής τους στην Κύπρο, με συνολική βαθμολογία 861 βαθμούς. Το Mobile Benchmark της umlaut, το de-facto πρότυπο του κλάδου, αξιολογεί δίκαια και με διαφάνεια τις ψηφιακές υποδομές ανά τον κόσμο. Με τη μοναδική μας μεθοδολογία αναδεικνύουμε την ποιότητα και τις επιδόσεις των δικτύων κινητής τηλεφωνίας ώστε να βελτιώσουμε την εμπειρία των πελατών τους».

Ο Θάνος Χρονόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Epic, δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά λαμβάνουμε την αναγνώριση αυτή από μια διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία όπως η umlaut. Η ανεξάρτητη μελέτη κατέταξε την Epic ως το νούμερο 1 δίκτυο κινητής τηλεφωνίας στην Κύπρο, με τις επιδόσεις της να έχουν την υψηλότερη βαθμολογία. Οι διαρκείς βελτιώσεις του δικτύου μας παρέχουν στους συνδρομητές μας τη δυνατότητα να απολαμβάνουν Παγκύπρια κάλυψη, υψηλές ταχύτητες διαδικτύου κινητής και φωνητικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας για απρόσκοπτη επικοινωνία. Το βραβείο αποτελεί μια απόδειξη ότι εκπληρώνουμε την υπόσχεσή μας στους συνδρομητές μας για εξαιρετικό δίκτυο και θα συνεχίσουμε αδιάκοπα τις προσπάθειές μας να παρέχουμε στους πελάτες υπηρεσίες και λύσεις που έχουν θετικό αντίκτυπο στην καθημερινή τους ζωή».

Η αναγνώριση της Epic ως “Best Mobile Network in Test” στην Κύπρο είναι αποτέλεσμα της σημαντικής εξέλιξης της εταιρείας μετά την απόκτησή της από τη Monaco Telecom και της ριζικής αναδιάρθρωσης που έγινε στις υποδομές και τις λειτουργίες της.

Παράλληλα, οι πρόσφατες επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ οδηγούν στη δημιουργία ενός εξαιρετικά γρήγορου δικτύου με 10 φορές μεγαλύτερη χωρητικότητα και κορυφαία κάλυψη, με στόχο την ουσιαστική και πρακτική αναβάθμιση της καθημερινής εμπειρίας επικοινωνίας. Το υπερσύγχρονο, ταχύτατο δίκτυο της Epic είναι πλέον σε θέση να καλύψει και να αντιμετωπίσει με επιτυχία την αυξημένη κίνηση, διατηρώντας στο υψηλότερο επίπεδο την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Το πιστοποιητικό «Best Mobıle Network in Test», καθώς και περισσότερες πληροφορίες για τη μεθοδολογία και τα αποτελέσματα των μετρήσεων, είναι διαθέσιμα στο: www.umlaut.com/en/benchmarking/cyprus

Δειτε Επισης

Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Η επιζήσασα της τραγωδίας των Τεμπών, Ευδοκία Τσαγκλή: «Είναι επώδυνο, δολοπλόκο & κακό θρίλερ»
Emilia Vodos: «Έχω 68% αναπηρία στο αίμα. Δεν έπαιρνα τα φάρμακα & έφτασα κοντά στο να πεθάνω»
Μαριάνθη Κάσδαγλη: «Μετά το #SurvivorGR έπεσα θύμα χάκερ και έχασα όλα μου τα χρήματα»
H Δώρα Χρυσικού για τον αφορισμό της από την ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου: «Ήθελαν να με πνίξουν»
Ηρώ: «Ο γιος μου δέχτηκε επίθεση από συμμορία ανηλίκων και τρόμαξα πολύ»
Ζέτα Μακρυπούλια – Μιχάλης Χατζηγιάννης: H νυχτερινή έξοδος που τους έφερε ξανά κοντά
Συγκίνησαν Νιόβη Χαραλάμπους, Χριστίνα Παυλίδου & Δέσποινα Μπεμπεδέλη στην κηδεία του Νίκου Χαραλάμπους
Χρήστος Βασιλόπουλος: «Με άφησαν απλήρωτο και παραγωγός με απείλησε ότι αν το καταγγείλω»
«Μπράβοι & πρωτοπαλίκαρα» του πατέρα Αντώνιου επιτέθηκαν σε δημοσιογράφο: «Με απείλησαν»