Γυναίκα της Χρονιάς 2020, η Τασούλα Χατζητοφή, στη Νέα Υόρκη

 
Η γνωστή Κύπρια ακτιβίστρια, συγγραφέας και επιχειρηματίας τιμάται από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Πρωτοβουλίας Γυναικών στη Νέα Υόρκη
 
 
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 
 
Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός του Παγκυπρίου Συνδέσμου Πρωτοβουλίας Γυναικών (Pancyprian-Women's Initiative Network - WIN) με έδρα τις ΗΠΑ, θα τιμήσει ως «Γυναίκα της Χρονιάς 2020» την Παρασκευή 6 Μαρτίου, στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο ενός λαμπερού gala diner, την σπουδαία Κύπρια ακτιβίστρια, συγγραφέα και επιχειρηματία Τασούλα Χατζητοφή για το έργο της.

Ο Σύνδεσμος τιμώντας την κ. Χατζητοφή θέλει να εξάρει την σημαντική για την Κύπρο και πολυετή δράση, το έργο και τις τόσο νευραλγικής σημασίας ενέργειές της για τον επαναπατρισμό κλεμμένων θησαυρών της Κύπρου από την Κατεχόμενη πλευρά του νησιού μας, που έπεσαν στα χέρια αρχαιοκάπηλων. Ένα πλούσιο έργο της κ. Χατζητοφή το οποίο περιγράφεται στο αυτοβιογραφικό της βιβλίο «Η Κυνηγός Εικόνων» που κυκλοφόρησε στα αγγλικά και ελληνικά με μεγάλη επιτυχία. Ταυτόχρονα όμως η κ. Χατζητοφή λειτούργησε όλα αυτά τα χρόνια ως πρέσβειρα μετάδοσης και διαφώτισης προς τους ξένους για το πρόβλημα της Κύπρου. Μία γυναίκα που θυσίασε πολλά από τη ζωή της με κύριο μέλημά της την προσφορά στην πατρίδα της. Γι’ αυτό και σήμερα η Τασούλα Χατζητοφή συγκαταλέγεται ανάμεσα στις σημαντικότερες σύγχρονες προσωπικότητες της πατρίδας μας με διεθνή εμβέλεια ένεκα της δράσης της.  

Παράλληλα, ο Σύνδεσμος στηρίζοντας το φιλανθρωπικό έργο της κ. Χατζητοφή θα προσφέρει τα καθαρά έσοδα από το gala dinner στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ίδρυσε το 2011 η ίδια, το «Walk of Truth».

Ο Οργανισμός αυτός έχει ως αποστολή να ενημερώνει το κοινό για τη σημασία της προστασίας και της διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς σε περιοχές συγκρούσεων. Παράλληλα, συσπειρώνει τους νομοθέτες και τους πολιτικούς ηγέτες με σκοπό να ενισχύσουν τους νόμους γύρω από την εμπορία και αποκατάσταση έργων τέχνης και συνεχίζει να βοηθά τους άλλους στην προσπάθειά τους να επαναπατρίσουν τα κλεμμένα αντικείμενα της πατρίδας τους. Η ίδια έχει αφιερώσει τη ζωή της για να επιστρέψει τα κλαπέντα έργα τέχνης στην πατρίδα της στην προσπάθειά της να αντισταθμίσει την αδυναμία της να επιστρέψει η ίδια στην Κύπρο.

Η μη κυβερνητική οργάνωση «Walk of Truth» λαμβάνει ανώνυμες καταγγελίες από όλο τον κόσμο για κλεμμένα έργα τέχνης. Η οργάνωση προσελκύει εθελοντές που ενδιαφέρονται να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την προστασία και τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς. Το «Walk of Truth» υποδέχεται τους πρόσφυγες, τους μετανάστες και τους εκτοπισμένους που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους με τη βία και τους καλεί να ενταχθούν στην πλατφόρμα «Walk of Truth» για να προστατεύσουν, να αποκαταστήσουν και να επαναπατρίσουν τη δική τους πολιτιστική κληρονομιά. Η κ. Χατζητοφή ταξιδεύει στα στρατόπεδα προσφύγων σε μια προσπάθεια να εμπνεύσει τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν την ιστορία τους ως πηγή έμπνευσης που θα συμβάλει στην επιβίωσή τους. Το «Walk of Truth» παράλληλα προσφέρει διδασκαλία στους πρόσφυγες για να ενισχύσουν τις δεξιότητες ώστε να μπορούν να σταθούν στα πόδια τους και να προχωρήσουν στη ζωή τους.
 
Info:

Η τελετή βράβευσης προς τιμήν της κ. Τασούλας Χατζητοφή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Μαρτίου στο Hilton Club, 1335 Avenue of the America’s στη Νέα Υόρκη στις 19.00.  
 

Δειτε Επισης

Η Toyota Κύπρου στον παγκόσμιο διαγωνισμό ζωγραφικής «Toyota Dream Car» 2024
Ο Όμιλος ΠΑΠΑΠΕΛΛΗΝΑΣ αναδεικνύει τη δύναμη του "Μαζί"
Οι Φούρνοι ΖΟΡΠΑΣ στηρίζουν την Europa Donna Κύπρου με το «Μπισκότο Φροντίδας»
Dionysus Mansion: Το εστιατόριο που θέλεις να επιστρέφεις ξανά
Η Λευκωσία υποδέχεται την All About Gourmets!
Η Boutique Patisserie επέστρεψε ανανεωμένη!
ΖΥΜΑΡΙΚΑ Di Martino: Κάθε μέρα γινόμαστε και μεγαλύτερη οικογένεια!
Το JBL Snow Party επιστρέφει για το 2024 με τους εκρηκτικούς Martin Garrix και Tigerlily στην σκηνή!
Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου
Have you heard it? Η πιο... «crunchy» διαφήμιση της McDonald’s™ Κύπρου από την TBWA\Entelia!