Δηλώσεις του Γιώργου Θεοφάνους, Πρέσβη Καλής Θέλησης "Ηope for Children"

Με αφορμή τη δημιουργία στην Κύπρο του «Σπίτι του Παιδιού»,  ο Γιώργος Θεοφάνους ως Πρέσβης Καλής Θέλησης στον οργανισμό "Ηope for Children", προχώρησε στις πιο κάτω δηλώσεις: 
"Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση ενημερώθηκα για τη τροχοδρόμηση της δημιουργίας του «Σπιτιού του Παιδιού» στην Κύπρο, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει εντός του 2017. Αναφορά στη θετική αυτή εξέλιξη για την Κύπρο, έγινε κατά τη διάσκεψη υψηλού επίπεδου του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ) για τα δικαιώματα του παιδιού που διεξήχθη στη Σόφια, αλλά και κατά την 26η συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής του ΣτΕ για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης ενάντια στα παιδιά στο Στρασβούργο που πραγματοποιήθηκαν αυτό το μήνα. Ο Γενικός Διευθυντής του “Hope For Children” UNCRC Policy Center, κ. Joseph Varughese, παρευρέθηκε και στις δύο συναντήσεις εκπροσωπώντας τον Οργανισμό. Σκοπός της διάσκεψης στη Σόφια, ήταν η εκπόνηση της Εθνικής Στρατηγικής για τα Δικαιώματα του Παιδιού 2016 – 2021.

Το 2011 διορίστηκα από τον κ. Varughese ως Πρέσβης Καλής Θελήσεως του Οργανισμού καθώς και της εκστρατείας του Συμβουλίου της Ευρώπης «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» για τον τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης ενάντια στα παιδιά που είχε τότε αρχίσει να υλοποιεί ο Οργανισμός στην Κύπρο ως επίσημος συνεργάτης του ΣτΕ. 

Στην πορεία, η προσπάθεια διεύρυνσης και επίτευξης των στόχων της εκστρατείας έγινε συλλογική, και με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Λεβέντης και το συντονισμό από την Κοινoβουλευτική Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης άρχισε η υλοποίηση προγράμματος “Strengthening national policies against sexual violence against children” με εταίρους το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Γραφείο της Επιτρόπου για τη Προστασία των Δικαιωμάτων του Παιδιού, τον Δήμο Λευκωσίας, την Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO, τη Συμβουλευτική Επιτροπή για τη Βία στην Οικογένεια, την κα. Στέλλα Κυριακίδου, βουλευτή – άτομο επαφής με το ΣτΕ και το Hope For Children. 

θα ήθελα να συγχαρώ τόσο τον Οργανισμό, όσο και όλους τους φορείς που ενώθηκαν για να επιτευχθεί το αποτέλεσμα αυτό. Ήταν και συνεχίζει να είναι μια συλλογική προσπάθεια με πολλά θετικά αποτελέσματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εγκαθίδρυση του «Σπιτιού του Παιδιού» είναι μέρος της Εθνικής Στρατηγικής κατά της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης των παιδιών που έχει εκπονήσει η κα. Αναστασία Παπαδοπούλου, Ειδική Σύμβουλος της Διυπουργικής Επιτροπής για το εν λόγω θέμα και μέλος του Ανώτατου Συμβουλευτικού Συμβουλίου του Οργανισμού. 

Πολλά παιδιά φοβούνται να μιλήσουν για αυτό που τους συνέβη ή συμβαίνει, κυρίως λόγω της ανεπάρκειας του συστήματος να τους δώσει την κατάλληλη ανταπόκριση και στήριξη που επιζητούν. Με το «Σπίτι του Παιδιού», τα παιδιά θα έχουν ένα λόγο να ζητήσουν βοήθεια. Να σπάσουν τη σιωπή τους. Η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης και εξειδικευμένης δομής παροχής υπηρεσιών μέσα από την οποία τα παιδιά να νιώθουν την ασφάλεια που χρειάζονται για να εκφράσουν τα βιώματα τους και να δεχθούν διεπιστημονικές υπηρεσίες είχε τεθεί ως ένας από τους μακροπρόθεσμους στόχους του “Hope For Children” UNCRC Policy Center.

Ως εκ τούτου, χαίρομαι που μπόρεσα να συμβάλω στην προώθηση της εκστρατείας και των μηνυμάτων ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών μέσω των εμφανίσεων μου στα ΜΜΕ και της συμμετοχής μου στις δράσεις του “Hope For Children” UNCRC Policy Center".
 

Δειτε Επισης

Πέθανε σε ηλικία 47 ετών η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια, Mandisa-Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της
Ο λόγος που η Silia Kapsis ενώ είναι στην Ελλάδα δεν βρέθηκε στο πάρτι της #Eurovision με τη Μαρίνα Σάττι
Θύμα άγριου ξυλοδαρμού η αδελφή της Χριστίνας Μηλιού, από τον σύντροφό της - Η κατάθεση της
Η αντίδραση της Ιωάννας Τούνη για τον έλεγχο παραπλάνησης των «influencers»: «Δεν κατάλαβα, τι ακριβώς;»
Η πρώτη on camera αντίδραση της Ελένης Μενεγάκη μετά το τέλος από το Mega
#SATTIsfaction: Η Μαρίνα Σάττι ξεσήκωσε τους fans της #Eurovision 2024 - Για πρώτη φορά Live το #Zari
Έλλη Κοκκίνου: «Δεν έχω κάνει πλαστικές. Βλέπω πράγματα που με ενοχλούν στο πρόσωπό μου στα 54 μου!»
Έλλη Στάη: «Πέρασαν χρόνια για να ισορροπήσω. Ήμουν πάρα πολύ αγριωπή, σκληρή και αυστηρή»
Παναγιώτα Βλαντή: «Μου έλεγαν: έλα μωρέ, το μουτράκι σου έχεις να δείξεις & με έκαναν να νιώθω άσχημα»
Συγκινημένη η Μιμή Ντενίση για την απώλεια του Γιάννη Φέρτη: «Νόμιζα ότι θα ήμουν πιο ψύχραιμη»