1η Οκτωβρίου 2019 Γιορτάζουμε αυτό που μας ενώνει όλους: τον Καφέ

 

Ο καφές αποτελεί για τα Starbucks την καρδιά όλων των ροφημάτων τους και είναι αυτό που τα ενώνει, τα φέρνει πιο κοντά με όλους συντροφεύοντας κάθε στιγμή της ζωής τους. Τα τελευταία 16  χρόνια τα Starbucks μοιράζονται καθημερινά μια μοναδική εμπειρία καφέ σε κάθε κούπα καφέ που ετοιμάζουν για εσάς γεμάτη  αγάπη, πάθος και δεξιοτεχνία.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 

Την 1η Οκτωβρίου, τα Starbucks γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ προσφέροντας σας την ευκαιρία να κερδίσετε τον καφέ σας μέχρι το τέλος του χρόνου απλά και εύκολα. Με κάθε αγορά σας με την Starbucks κάρτα από τις 27 Σεπτεμβρίου έως και την 1η Οκτωβρίου, όντας εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα My Starbucks Rewards, μπαίνετε σε κλήρωση για 90 δωρεάν ροφήματα που μπορείτε να απολαύσετε μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019*. Οι δέκα τυχεροί νικητές θα ανακοινωθούν στις 2 Οκτωβρίου 2019.
 

 
 
Με αυτόν τον διαγωνισμό, τα Starbucks προσκαλούν τους λάτρεις του καφέ να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τον τελειότερα γευστικά καφέ τους. Ένα άτομο, μια κούπα καφέ τη φορά. Μια κούπα καφέ που κάνει τη διαφορά μέσα από πρωτοβουλίες για την βιωσιμότητα του καφέ, την ενίσχυση των καλλιεργητών καφέ και των κοινοτήτων τους και την προστασία του περιβάλλοντος γενικότερα.
 
* Απαραίτητη προϋπόθεση οι κάρτες / κάτοχοι των καρτών να είναι εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα My Starbucks Rewards. Η ενέργεια αφορά αγορές με κάρτα Starbucks σε όλα τα καταστήματα Starbucks στην Κύπρο.
 
 Ο Καφές Μας Ενώνει

 

Τον καφέ μας που τόσο αγαπάτε δεν θα ήταν εφικτό να τον απολαμβάνετε χωρίς τους καλλιεργητές που τον παράγουν. Για αυτόν τον λόγο, συνεργαζόμαστε στενά μαζί τους για την υποστήριξη των βιώσιμων πρακτικών καλλιέργειας και ενεργή στήριξη των κοινοτήτων τους.

  • Περιβάλλον:  Εργαζόμαστε για την αντιμετώπιση γεωργικών προκλήσεων που απειλούν τη διαβίωση των καλλιεργητών καφέ.  

Περισσότεροι από 25 εκατομμύρια καλλιεργητές καφέ σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. O Οργανισμός Conservation International και η Starbucks μαζί με περισσότερες από 130 οργανώσεις, συνεργάζονται για να κάνουν τον καφέ το πρώτο βιώσιμο γεωργικό προϊόν σε παγκόσμιο επίπεδο.  Σήμερα, το 99%  του καφέ της  Starbucks που αγοράζεται σε όλο τον κόσμος έχει πιστοποιηθεί μέσω του πλαισίου των Εφαρμογών C.A.F.E,  (Εφαρμογές Ισοτιμίας Καφέ και Καλλιεργητή) οι οποίες βοηθούν τους καλλιεργητές καφέ να βελτιώσουν την περιβαλλοντική τους επίδοση και να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της κλιματικές αλλαγής για περισσότερα από 15 χρόνια.
Η σκουριά των καφεόδεντρων συνεχίζει να αποτελεί τη μεγαλύτερη επίπτωσης της κλιματικής αλλαγής. Για την καταπολέμηση της σκουριάς των καφεόδεντρων, η Starbucks έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα δωρεάς υγιών καφεόδεντων 100 Million Trees Programme και μέχρι στιγμής περισσότερα από 30 εκατομμύρια καφεόδεντρα έχουν δοθεί σε καλλιεργητές καφέ από το 2015.

 

  • Οικονομικά στοιχεία:  Κάνουμε επενδύσεις για την υποστήριξη διαβίωσης των καλλιεργητών καφέ μακροπρόθεσμα και σε περιόδους κρίσης.
Ο καφές παραμένει ένα κρίσιμο κομμάτι της οικονομίας για χιλιάδες καλλιεργητές καφέ παρά την παγκόσμια τάση προς την αστικοποίηση. Αλλά, όπως και κάθε καλλιέργεια, είναι ευαίσθητη στις διακυμάνσεις των τιμών λόγω ποικίλων παραγόντων, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν ελέγχονται από τους καλλιεργητές. Όταν οι παγκόσμιες τιμές καφέ κατέρρευσαν στα τέλη του 2018, οι μικροκαλλιεργητές της Κεντρικής Αμερικής ήταν από τους πιο έντονα πληγέντες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η τιμή που μπορούσαν να λάβουν για την καλλιέργειά τους έπεσε κάτω από το κόστος παραγωγής. Η Starbucks ανταποκρίθηκε άμεσα με την δέσμευσή της να διαθέσει $20 εκατομμύρια σε ταμεία έκτακτης βοήθειας σε μικροκαλλιεργητές στη Νικαράγουα, τη Γουατεμάλα, το Ελ Σαλβαδόρ και το Μεξικό. Τα κεφάλαια αυξάνουν τώρα το εισόδημα που έλαβαν για τη συγκομιδή τους και συνέβαλαν στην αύξηση της σταθερότητάς τους.
  • Εκπαίδευση: Υποστηρίζουμε την διαρκής εκπαίδευση και καινοτομία για να βοηθήσουμε τους καλλιεργητές καφέ με την παραγωγικότητα και την βιωσιμότητα τους.

Η Starbucks διαθέτει  9 Κέντρα Υποστήριξης Καλλιεργητών σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας δωρεάν πρόσβαση στα πιο πρόσφατα ευρήματα των γεωπόνων της Starbucks, συμπεριλαμβανομένων νέων ποικιλιών ανθεκτικών σε ασθένειες καφεόδενρων και προηγμένων τεχνικών διαχείρισης του εδάφους. Μέχρι σήμερα, έχουν εκπαιδευτεί περίπου 52.000 καλλιεργητές καφέ και στόχος είναι να εκπαιδευτούν 200.000 μέχρι το 2020.


 
Διασφάλιση το μέλλον της καλλιέργειας καφέ:
Τα τελευταία είκοσι χρόνια, η Starbucks έχει επενδύσει περισσότερα από $150 εκατομμύρια για την υποστήριξη των καλλιεργητών καφέ και των κοινοτήτων τους, πέρα από την ανώτατη δυνατή τιμή που καταβάλλει για τον υψηλής ποιότητας καφέ που έχει καλλιεργηθεί μέσα από ηθικές διαδικασίες. Διαθέτει ένα δίκτυο υποστήριξής με εννέα Κέντρα Υποστήριξης Καλλιεργητών σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει μια πρωτοβουλία για την δωρεά 100 εκατομμυρίων καφεόδεντρων ανθεκτικά στις ασθένειες στους καλλιεργητές καφέ έως το 2025. Χρηματοδοτεί με παροχή δανείων καλλιεργητές καφέ για να εφαρμόσουν πρακτικές βιώσιμης καλλιέργειας και να βελτιώνουν τις υποδομές τους. Τέλος, στηρίζει και προωθεί την ενδυνάμωση ίσων ευκαιριών για τις γυναίκες και τις οικογένειες που ζουν σε κοινότητες καλλιέργειας καφέ, τσαγιού και κακάο.

Η Starbucks ελπίζει να συμβάλλει καθοριστικά για σήμερα, αύριο και πάντα, στην διασφάλιση του μέλλοντος του καφέ για χιλιάδες καλλιεργητές που παράγουν τον καφέ ο οποίος προσφέρεται στα καταστήματά της και τα 100 εκατομμύρια πελάτες που τον απολαμβάνουν κάθε εβδομάδα.


Κάθε φορά που επισκέπτεστε ένα κατάστημα Starbucks,συμβάλλετε και εσείς στην υποστήριξη μιας κοινότητας, ενισχύετε τους καλλιεργητές καφέ και κάνετε τη διαφορά μαζί μας στο περιβάλλον γενικότερα.


https://stories.starbucks.com/emea/stories/2019/coffee-unites/

 

Δειτε Επισης

Η αποκάλυψη του Γιάννη Χατζηγεωργίου: «Έπαθα έγκαυμα στα γεννητικά όργανα, υπέφερα!»
Ιβάν Σβιτάιλο: «Βρήκα διέξοδο στο αλκοόλ γιατί φοβόμουν να αντιμετωπίσω τα τραύματά μου»
Αιμίλιος Χειλάκης: «Mπήκα στο χειρουργείο με χαμόγελο και οι άλλοι κλαίγανε!»
Δεν προχώρησε ούτε σήμερα η διαδικασία αποσωλήνωσης του Δημήτρη Κόκοτα - Οι τελευταίες εξελίξεις
Η στιγμή που o Αντώνης Ρέμος ζητά συγγνώμη από τους Αλβανούς: «Η Ελλάδα σας πλήγωσε»
Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ – Οι εκπλήξεις, τα ηχηρά ονόματα & οι celebrities
Λευτέρης Ελευθερίου για την οικονομική βοήθεια στον Θανάση Βισκαδουράκη: «Άμα τα λες τι νόημα έχει…»
Μετά από 7 σεζόν η Έλενα Παπαρίζου αποχαιρετά το #TheVoiceGR - Στην θέση της στο νέo κύκλο η Απόλυτη
Ορέστης Τζιόβας: «Έλαβα πολύ αρνητικά, άσχημα σχόλια και βρισίδι. Δεν το μετάνιωσα, ήταν αναμενόμενo»
To ατύχημα στο κεφάλι του Άρη Σοϊλέδη και τα ράμματα: «Η κατάρα συνεχίζεται... μου άνοιξε το κεφάλι»